icon

Rozhodli by ste sa pre ďalšie dieťa?

Včera o 09:00

Ahojte,

potrebujem počuť aj pohľad nezainteresovaných ľudí.

Prvého syna som mala veľmi mladá, v podstate som ešte maturovala, keď som ho čakala. S jeho otcom už roky nekomunikujem a syn s ním prakticky nie je v kontakte. Neskôr som mala druhé dieťa s partnerom, s ktorým som žila dlhé roky, ale ani ten vzťah nakoniec nevyšiel.

Dnes mám nového partnera. Sme spolu už tri roky, rozumieme si a on by veľmi chcel vlastné dieťa, žiadne nemá. Ja deti milujem a predstava ďalšieho bábätka mi nie je cudzia. Lenže zároveň ma straší jedna vec - boli by to tri deti a každé s iným otcom.

Nejde mi ani tak o to, čo povedia ľudia, skôr sama premýšľam, či je to rozumné. Či tým deťom nekomplikujem život, či to raz nebudem ľutovať a či by som nemala byť už opatrnejšia.

Vekom sme obaja krátko po 30tke. Ďakujem každému za názor.

alex49
Včera o 10:40

povedz frajerovi, že dieťa možno bude po svadbe. Dieťa je oveľa väčší závazok ako svadba. Tak prečo sa najskôr nezobrať.

anonym_947bb0
Včera o 10:43

Raz sa pritrafi, druhý krát je to zvláštne. Tretí, štvrtý, piatykrát je to nezodpovednosť a hlúposť. Tri deti s tromi rôznymi mužmi je mega veľa.

anonym_43de21
Včera o 10:49

Áno, s každým, kto sa pritrafí, treba mať decko. A určite za slobodna. Ideálne v podnájme a potom sa s nimi trepať do azylového domu a vypisovať na ľudiaľuďom a donio, aby ti cudzí ľudia pomohli s jedlom, oblečením a platením účtov. To je návod na šťastný život a to hlavne pre tie deti. Tie budú určite raz dobre vychované rodinné typy ľudí.
A prikláňam sa k tomu, že svadba nebude, teraz ani potom a to práve kvôli tým existujúcim dvom deťom. Žiadny normálny slušný chlap nemá o takúto ženu a akože rodinu skutočný záujem.

anonym_04172e
Včera o 10:51

@anonym_autor neodpovedala si na podstatne otázky svadby, financií, bývania. Ako chces od nas odpoved?

anonym_af61c5
Včera o 10:53

@anonym_autor u mna to bolo podobne az nato ze som nakoniec ostala sama s 3 detmi a chlap ktory sluboval svadbu zdupkal a este mi povedal ze lebo som ho dusila a on potrebuje slobodu 😅takze ak dalsie dieta nech si ta partber najskor zoberie aj ked ani to nie je zaruka

anonym_29aad7
Včera o 10:55

Aké máš zázemie, finančnú stabilitu a nezávislosť? Dokážeš sa postarať sama o tri deti? Aký vzťah má priateľ k tvojim dvom deťom? Nezmení sa ten vzťah po príchode jeho vlastného? Svadba by mala byť pred dieťaťom, dieťa je totiž oveľa väčší záväzok než manželstvo, a to aj napriek búrlivým reakciám nezosobášených ľudí. Ak je to človek, na ktorého sa môžeš spoľahnúť, ľúbi vás a vy jeho, súhlasila by som, ale až po svadbe. Aj keď po tvojich skúsenostiach by som už do ďalšieho dieťaťa nešla. Stane sa, že to nevýjde. Ale porodiť tri deti trom "priateľom" je za mňa hlúposť.

anonym_e767c0
Včera o 11:01

Ono ak ich vies uzivit aj sama, nakolko tvoja volba partnerov nie je nic moc, preco nie … mozno by som sa snazila, aby mali priezvisko vsetky po mne … ale to asi tiez nebude tvoj pripad … daj si na papier… ake mas vlastne byvanie, ako mas poriesenu logistku a tvoju vyplatu. Ak ti vyjde, ze aj sama to das … preco nie … deti neziju len z lasky a zo vzduchu

anonym_e78ec7
Včera o 11:12

Mala by som tretie dieta iba v prípade ze ho aj ty naozaj chces a nie je to len o tom ze sa chceš zavdacit chlapovi aby mal aj on SVOJE/svoju krv. A iba v pripade ze by som videla ze ma s tvojimi detmi naozaj dobrý vztah a nebude ich od vás odhanat lebo mate "svoju rodinu".

Ale teda co by ma fakt zaujímalo bez nejakeho rypania ze ako to mas teraz a ako by si to poriesila s priezviskami deti?

anonym_16f774
Včera o 11:16

Ja len dúfam , že moje dcery nebudú take hlúpe ako tuna autorka, prefackala by som ich

elz1920
Včera o 11:17

Keď sa s tebou ožení a ty sa budeš na dieťa fyzicky cítiť, kľudne maj.
Nežijeme predsa pred sto rokmi. A aj vtedy bývali rodiny typu moje, tvoje, naše. Vtedy to bolo kvôli tomu, aby vdova/ vdovec neboli na deti a živobytie sami.
Dnes nemusíš žiť s debilom až do smrti a s normálnym chlapom môžeš byť šťastná, aj so všetkými deťmi.
Ak túžite po deťoch, vykašlite sa na predsudky okolia. To je ich problém, nie váš.

elz1920
Včera o 11:18
@anonym_947bb0

Raz sa pritrafi, druhý krát je to zvláštne. Tretí, štvrtý, piatykrát je to nezodpovednosť a hlúposť. Tri deti s tromi rôznymi mužmi je mega veľa.

@anonym_947bb0 nekecaj sprostosti.

anonym_3f11b6
Včera o 11:19

Keby vam to nevyslo dokazala by si to zvladnut sama aj s dalsim babom? Ak ano tak by som sla do toho. Zijeme len jeden zivot, tak robme co nas robi stastnymi.

anonym_efd428
Včera o 11:27
@anonym_77fec0

@anonym_efd428 ja som to myslela ironicky, že načo jej je svadba.
Omylom mi to zakliklo na teba, otázky patrili autorke, že či ma kde bývať s deckami sama. Prepáč.

@anonym_77fec0 aha dobre, v poriadku. Aj to chvílku na mňa pôsobilo ako irónia, aj som si nebola istá

anonym_4c8b54
Včera o 11:30

Ja za seba poviem že by som nechala mať každé dieťa s iným mužom
Ako áno stane sa že prvý vzťah/ manželstvo nemusí vyjsť a máš ďalšie dieťa s iným ale ste spolu.(S tým druhým)
Máš dve a nie si ani s jedným, máš ďalšieho a chces ďalšie dieťa.
Nie nechcela by som to takto 🙈🤷
Poznám také v okolí a myslím si o nich svoje

matkahelka
Včera o 11:30

Nemala ani omylom. ja celkovo nerozumiem tejto chorej dobe robit si s kazdym chlapom, s ktorym zena zije, dieta. akoby deti boli nejake suveniry. chapem, ze vztahy su rozne a mozu sa rozpadnut, ale na co je nutne mat z kazdehp vztahu dieta?!

anonym_b558a4
Včera o 11:38

Za mna nie. S tvojimi skusenostami o tom este rozmyslas? Slobodna s 3 detmi a kazde s inym. To riziko je obrovske, ze to bude zasa zly vyber. Mozno po dlhsej dobe vztahu a svadbe, ako pisu zeny, tak mozno, to by bola moja podmienka plus financne zazemie, istota, samozrejme vlastne byvanie a praca, ktora ma uzivi. Mam syna 30tnika s partnerkou a idu na vsetko postupne, rozumne, najskor byvanie, svadba, deti a samozrejme dobra praca.

anonym_71913d
Včera o 11:53
@anonym_autor

@anonym_efd428 Priateľ. Plánujeme sa vziať, ale nie v nejakej blízkej dobe.

@anonym_autor viac ani necitam. V blizkej dobe Ta za zenu nechce, ale dieta mu (vam???) ako zavazok neprekaza. Jasne, ked nieco, zbali veci, mesacne posle nejake peniaze a raz za cas ak bude chciet sa s dietatom stretne. Z uvodneho prispevku som mala zmiesane pocity. A po precitani komentarov - nie, nesla by som do toho v tejto situacii. To su fakt deti ako suveniry od byvalych frajerov...

anonym_9b0ac6
Včera o 11:58

@anonym_autor Určite áno.

anonym_4111ee
Včera o 12:25

@anonym_autor nesla by som do ďalšieho dieťaťa.

martinka13
Včera o 12:51

No len aby potom neprišiel štvrtý muž k trom deťom od troch chlapov. Osobne by som do toho nešla.

anonym_0fbf11
Včera o 13:01
@anonym_dcb361

Áno, mala by som ďalšie dieťa. Niekedy to proste život takto zariadi

@anonym_dcb361
No co potom aj stvrte s dalsim otcom

aperolcek
Autor odpoveď zmazal
anonym_dcb361
Včera o 13:03
@anonym_0fbf11

@anonym_dcb361
No co potom aj stvrte s dalsim otcom

@anonym_0fbf11 3krat a dosť 😆😆

anonym_71b357
Včera o 13:11

@anonym_autor najskôr chce decko a až potom svatbu???🤣jeden ako druhý ako tretí. Niektoré ženy sú nepoučitelne. Ešte povedz, že bývate v podnájme, alebo sa zložil v tvojom a je vymalovano. A tie dve deti si adoptuje, aby ste boli rodina? Či ? ☹️

luccys
Včera o 14:38
@anonym_71913d

@anonym_autor viac ani necitam. V blizkej dobe Ta za zenu nechce, ale dieta mu (vam???) ako zavazok neprekaza. Jasne, ked nieco, zbali veci, mesacne posle nejake peniaze a raz za cas ak bude chciet sa s dietatom stretne. Z uvodneho prispevku som mala zmiesane pocity. A po precitani komentarov - nie, nesla by som do toho v tejto situacii. To su fakt deti ako suveniry od byvalych frajerov...

@anonym_71913d Toto vidim na "vsak majme najprv dieta, zoberieme sa potom". Akurat po dietati uz chlap nema motivaciu a ziadna svadba nie je. Som si skoro ista, ze tuto by to bolo presne tak.

anonym_bce28d
Včera o 15:28

@anonym_autor určite už nie žiadne dieťa. Užívaj si život sama alebo aj s partnerom.

vevesh
Včera o 16:03
@matkahelka

Nemala ani omylom. ja celkovo nerozumiem tejto chorej dobe robit si s kazdym chlapom, s ktorym zena zije, dieta. akoby deti boli nejake suveniry. chapem, ze vztahy su rozne a mozu sa rozpadnut, ale na co je nutne mat z kazdehp vztahu dieta?!

@matkahelka pri vybere "spravneho otecka" netreba ani pracovat, s troma detmi mas o zarobok postarane...🫣🫣🫣

petamich
Včera o 16:19

Ja osobne urcite nie, uz by som nechcela dieta s partnerom, ktory si ma nehodla zobrat a uz vobec by som do toho nesla, ak by som nevedela uzivit seba a tri deti, ak by cokolvek.

marca12
Včera o 18:29

Ja by som do toho asi nesla. Vies si predstavit ostat s 3 detmi sama? Aky ma vztah k tvojim detom? Ak dieta,tak jedine do manzelstva. Mam znamu,ktora ma 6 deti. Prve 4 kazde s inym chlapom a posledne 2 s novym. Uz ked cakala stvrte som nechapala ako moze splodit dieta s kazdym,na koho natrafi. Ked cakala 5,6 to mi uz vobec rozum nebral. Velmi by som jej priala,aby jej to uz tentokrat vyslo. Lebo si neviem predstavit ako uzivi sama 6 deti.

marca12
Včera o 18:31
@vevesh

@matkahelka pri vybere "spravneho otecka" netreba ani pracovat, s troma detmi mas o zarobok postarane...🫣🫣🫣

@vevesh To je dobra blbost. Ved to vyzivne je smiesne na pokrytie nakladov na deti a este aj sama platit najom a vsetko ostatne.