icon

Rozhodli by ste sa pre ďalšie dieťa?

Včera o 09:00

Ahojte,

potrebujem počuť aj pohľad nezainteresovaných ľudí.

Prvého syna som mala veľmi mladá, v podstate som ešte maturovala, keď som ho čakala. S jeho otcom už roky nekomunikujem a syn s ním prakticky nie je v kontakte. Neskôr som mala druhé dieťa s partnerom, s ktorým som žila dlhé roky, ale ani ten vzťah nakoniec nevyšiel.

Dnes mám nového partnera. Sme spolu už tri roky, rozumieme si a on by veľmi chcel vlastné dieťa, žiadne nemá. Ja deti milujem a predstava ďalšieho bábätka mi nie je cudzia. Lenže zároveň ma straší jedna vec - boli by to tri deti a každé s iným otcom.

Nejde mi ani tak o to, čo povedia ľudia, skôr sama premýšľam, či je to rozumné. Či tým deťom nekomplikujem život, či to raz nebudem ľutovať a či by som nemala byť už opatrnejšia.

Vekom sme obaja krátko po 30tke. Ďakujem každému za názor.

Strana
z3
svetlonos
Včera o 20:25
@anonym_autor

@anonym_efd428 Priateľ. Plánujeme sa vziať, ale nie v nejakej blízkej dobe.

@anonym_autor
Ehmmm... Tak dieťa chce po "už" 3 rokoch ale svadbu ešte nie? Kaki nehrali kamarade! A to ti píšem ako vyrábajúca sa tehotná v 6 mesiaci po 4 ročnom vzťahu. Alé tam neboli o čom. Svadbu muž plánoval už dávno, mysleli sme, že to bude formalita, nebola. A tak sme zmenili plán a normálne bez veľkých ovácií sme sa rozhodli ešte pred pôrodom, rýchlo.
Pi tvojich skúsenostiach by som už do toho bez svadby nešla. Ale najdôležitejšie je ako sa chová k tvojim deckam. Počkaj ešte 2 roky - to bude riadna puberta a uvidíš ako to u stojíte. Po remíze puberťák, nevlastný a plávajúce novorodenca je kombinácia za milión ... Ak to ustojí, suoer.

anonym_94788a
Včera o 20:31

Niektore zeny proste stoj co stoj dobrovolne potrebuju vzruso v zivote a ked je nuda, treba si to okorenit...napr. 3.dietatom s 3.muzom bez svadby. Co by sa mohlo pokazit?🤔 potom aj tu na MK su srdcervuce pribehy o zbierkach na D..., lebo ostala sama s detmi a nevychadza jej to financne.

anonym_3bf713
Včera o 20:37

Ja mám 3 deti s 3 mužmi a je mi to srdečne jedno. Užívame si život ja aj deti, nič nám nechýba, žiadne zbierky 😂😁😬
Tu skôr čítam témy o dvoch dospelých, ktorí to ani s menej deťmi nezvládajú… musíš sama vedieť, či by si to dala, ak by sa aj z toho vykľul debil. Lebo môže sa to stat

elisebah91
Včera o 20:45

Už si dosť skúsená a ,,veľká,, aby si ovládla svoju túžbu po dieťati a dupla si. Si dosť stará aby si sa začala mať trochu rada a ťa sebaúcta tiež príde. Takže si dupni:chcem najprv svadbu. Nech pán ukáže aký vážny a seriózny je jeho záujem. Lebo to dieta vynosis, porodis a z veľké miery sa postaras ty. Ja by som už konečne chcela mať nejakú istou manžela.

rivini
Včera o 20:49
@anonym_c489a3

@anonym_autor 30 rokov, 2 vzťahy z toho 2 deti...každé s iným. Teraz ďalší vzťah a ďalšie dieťa... akože, aj ja mám rada deti, aj ja mám dcéru z prvého manželstva a dve deti s terajším manželom, ale prvú dcéru má rád ako svoju a nikdy za mnou neprišiel s tým, že by chcel VLASTNÉ deti...len aby sme mali ďalšie deti.
A za ďalšie, kde bývaš, u koho, prácu máš a v prípade, že nevyjde ani tento vzťah, kto sa o vás postará? Štvrtý? Aký má vzťah s tvojimi deťmi, čo na neho hovoria deti?

@anonym_c489a3 presne toto prekvapilo aj mna-ze autorkin partner chce „vlastne“ deti. Zaujimalo by ma, aky vztah ma s tymi nevlastnymi…

vevesh
Včera o 21:39
@marca12

@vevesh To je dobra blbost. Ved to vyzivne je smiesne na pokrytie nakladov na deti a este aj sama platit najom a vsetko ostatne.

@marca12 nepochopila si komentar- vyber "spravneho otecka" = ak zbalis nejaku kollarovu verziu v mensiom, tak ti pracovat netreba, lebo ta otec dietata na isty cas financne a materialne zabezpeci ....

mia667
Včera o 21:42

@anonym_autor Ja osobne by som do toho nešla. A to mám 1 dieťa a nešla by som už ani do toho druhého s iným mužom.
Ale to je na tebe. Len si uvedom že môžeš byť sama s 3 deťmi a ešte v dnešnej dobe.

anonym_fa4fe0
Dnes o 05:19
@svetlonos

@anonym_autor
Ehmmm... Tak dieťa chce po "už" 3 rokoch ale svadbu ešte nie? Kaki nehrali kamarade! A to ti píšem ako vyrábajúca sa tehotná v 6 mesiaci po 4 ročnom vzťahu. Alé tam neboli o čom. Svadbu muž plánoval už dávno, mysleli sme, že to bude formalita, nebola. A tak sme zmenili plán a normálne bez veľkých ovácií sme sa rozhodli ešte pred pôrodom, rýchlo.
Pi tvojich skúsenostiach by som už do toho bez svadby nešla. Ale najdôležitejšie je ako sa chová k tvojim deckam. Počkaj ešte 2 roky - to bude riadna puberta a uvidíš ako to u stojíte. Po remíze puberťák, nevlastný a plávajúce novorodenca je kombinácia za milión ... Ak to ustojí, suoer.

@svetlonos
Plávajúci novorodenec?? 🤣🤣

tetapetra
Dnes o 06:05

@anonym_autor nie.

anonym_e0703f
Dnes o 06:17

@anonym_autor a čo takto konečne popremýšľať najprv o svatbe a potom o ďalšom dieťati.
Áno je to divná situácia 3 deti a každé s iným ale ja by som už do toho nešla bez svatby. Stačí keď sa vezmete na úrade žiadne ceremónie.

anonym_94788a
Dnes o 06:36
@anonym_e0703f

@anonym_autor a čo takto konečne popremýšľať najprv o svatbe a potom o ďalšom dieťati.
Áno je to divná situácia 3 deti a každé s iným ale ja by som už do toho nešla bez svatby. Stačí keď sa vezmete na úrade žiadne ceremónie.

@anonym_e0703f Svadba. S "d".

anonym_9e6052
Dnes o 08:29

@anonym_autor di ešte mladá. Sj tak žiješ s tretím partnerom ktorí sni neni otcom detí keby už o to išlo. Pre deti je samozrejme plus mať rovnakých rodičov, ale nedá sa všetko ovplyvniť. Dnes je veľa zla vo vzťahoch kvôli internetu a možnostiam ktoré priniesol. Všetko zlo je zrazu dostupnejšie ako bolo kedysi.

anonym_04172e
Dnes o 08:42
@anonym_9e6052

@anonym_autor di ešte mladá. Sj tak žiješ s tretím partnerom ktorí sni neni otcom detí keby už o to išlo. Pre deti je samozrejme plus mať rovnakých rodičov, ale nedá sa všetko ovplyvniť. Dnes je veľa zla vo vzťahoch kvôli internetu a možnostiam ktoré priniesol. Všetko zlo je zrazu dostupnejšie ako bolo kedysi.

@anonym_9e6052 ako presne súvisí internet s tým, ze autorka rodí deti kazdemu frajerovi? Súhlasím, ze je vela zla ale toto je podla mna čisto jej nezodpovednosť. Zlo este len pride ked sa detom budu v škole smiať, deti su hnusne. Na toto maju mysliet rodicia.

babls5
Dnes o 08:51

Úprimne....ked ho miluješ a je takym partnerom akeho si vies predstaviť byt otcom...a ma pekny vzťah ku tvojim detom tak ano...

anonym_e0703f
Dnes o 10:56
@anonym_94788a

@anonym_e0703f Svadba. S "d".

@anonym_94788a nech je aj s p. Tu nejde o gramatiku ale úplne niečo iné.

ikuska27
Dnes o 16:37

Ako sa on stavia k tvojim dvom deťom?? stará sa o nich??tiež by som najskôr bola za svadbu....s frajerom by som do toho nešla....

Strana
z3