icon

Rozhodli by ste sa pre ďalšie dieťa?

31. máj 2026

Ahojte,

potrebujem počuť aj pohľad nezainteresovaných ľudí.

Prvého syna som mala veľmi mladá, v podstate som ešte maturovala, keď som ho čakala. S jeho otcom už roky nekomunikujem a syn s ním prakticky nie je v kontakte. Neskôr som mala druhé dieťa s partnerom, s ktorým som žila dlhé roky, ale ani ten vzťah nakoniec nevyšiel.

Dnes mám nového partnera. Sme spolu už tri roky, rozumieme si a on by veľmi chcel vlastné dieťa, žiadne nemá. Ja deti milujem a predstava ďalšieho bábätka mi nie je cudzia. Lenže zároveň ma straší jedna vec - boli by to tri deti a každé s iným otcom.

Nejde mi ani tak o to, čo povedia ľudia, skôr sama premýšľam, či je to rozumné. Či tým deťom nekomplikujem život, či to raz nebudem ľutovať a či by som nemala byť už opatrnejšia.

Vekom sme obaja krátko po 30tke. Ďakujem každému za názor.

Strana
z3
svetlonos
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_efd428 Priateľ. Plánujeme sa vziať, ale nie v nejakej blízkej dobe.

@anonym_autor
Ehmmm... Tak dieťa chce po "už" 3 rokoch ale svadbu ešte nie? Kaki nehrali kamarade! A to ti píšem ako vyrábajúca sa tehotná v 6 mesiaci po 4 ročnom vzťahu. Alé tam neboli o čom. Svadbu muž plánoval už dávno, mysleli sme, že to bude formalita, nebola. A tak sme zmenili plán a normálne bez veľkých ovácií sme sa rozhodli ešte pred pôrodom, rýchlo.
Pi tvojich skúsenostiach by som už do toho bez svadby nešla. Ale najdôležitejšie je ako sa chová k tvojim deckam. Počkaj ešte 2 roky - to bude riadna puberta a uvidíš ako to u stojíte. Po remíze puberťák, nevlastný a plávajúce novorodenca je kombinácia za milión ... Ak to ustojí, suoer.

anonym_94788a
31. máj 2026

Niektore zeny proste stoj co stoj dobrovolne potrebuju vzruso v zivote a ked je nuda, treba si to okorenit...napr. 3.dietatom s 3.muzom bez svadby. Co by sa mohlo pokazit?🤔 potom aj tu na MK su srdcervuce pribehy o zbierkach na D..., lebo ostala sama s detmi a nevychadza jej to financne.

anonym_3bf713
31. máj 2026

Ja mám 3 deti s 3 mužmi a je mi to srdečne jedno. Užívame si život ja aj deti, nič nám nechýba, žiadne zbierky 😂😁😬
Tu skôr čítam témy o dvoch dospelých, ktorí to ani s menej deťmi nezvládajú… musíš sama vedieť, či by si to dala, ak by sa aj z toho vykľul debil. Lebo môže sa to stat

elisebah91
31. máj 2026

Už si dosť skúsená a ,,veľká,, aby si ovládla svoju túžbu po dieťati a dupla si. Si dosť stará aby si sa začala mať trochu rada a ťa sebaúcta tiež príde. Takže si dupni:chcem najprv svadbu. Nech pán ukáže aký vážny a seriózny je jeho záujem. Lebo to dieta vynosis, porodis a z veľké miery sa postaras ty. Ja by som už konečne chcela mať nejakú istou manžela.

rivini
31. máj 2026
@anonym_c489a3

@anonym_autor 30 rokov, 2 vzťahy z toho 2 deti...každé s iným. Teraz ďalší vzťah a ďalšie dieťa... akože, aj ja mám rada deti, aj ja mám dcéru z prvého manželstva a dve deti s terajším manželom, ale prvú dcéru má rád ako svoju a nikdy za mnou neprišiel s tým, že by chcel VLASTNÉ deti...len aby sme mali ďalšie deti.
A za ďalšie, kde bývaš, u koho, prácu máš a v prípade, že nevyjde ani tento vzťah, kto sa o vás postará? Štvrtý? Aký má vzťah s tvojimi deťmi, čo na neho hovoria deti?

@anonym_c489a3 presne toto prekvapilo aj mna-ze autorkin partner chce „vlastne“ deti. Zaujimalo by ma, aky vztah ma s tymi nevlastnymi…

vevesh
31. máj 2026
@marca12

@vevesh To je dobra blbost. Ved to vyzivne je smiesne na pokrytie nakladov na deti a este aj sama platit najom a vsetko ostatne.

@marca12 nepochopila si komentar- vyber "spravneho otecka" = ak zbalis nejaku kollarovu verziu v mensiom, tak ti pracovat netreba, lebo ta otec dietata na isty cas financne a materialne zabezpeci ....

mia667
31. máj 2026

@anonym_autor Ja osobne by som do toho nešla. A to mám 1 dieťa a nešla by som už ani do toho druhého s iným mužom.
Ale to je na tebe. Len si uvedom že môžeš byť sama s 3 deťmi a ešte v dnešnej dobe.

anonym_fa4fe0
1. jún 2026
@svetlonos

@anonym_autor
Ehmmm... Tak dieťa chce po "už" 3 rokoch ale svadbu ešte nie? Kaki nehrali kamarade! A to ti píšem ako vyrábajúca sa tehotná v 6 mesiaci po 4 ročnom vzťahu. Alé tam neboli o čom. Svadbu muž plánoval už dávno, mysleli sme, že to bude formalita, nebola. A tak sme zmenili plán a normálne bez veľkých ovácií sme sa rozhodli ešte pred pôrodom, rýchlo.
Pi tvojich skúsenostiach by som už do toho bez svadby nešla. Ale najdôležitejšie je ako sa chová k tvojim deckam. Počkaj ešte 2 roky - to bude riadna puberta a uvidíš ako to u stojíte. Po remíze puberťák, nevlastný a plávajúce novorodenca je kombinácia za milión ... Ak to ustojí, suoer.

@svetlonos
Plávajúci novorodenec?? 🤣🤣

tetapetra
1. jún 2026

@anonym_autor nie.

anonym_e0703f
1. jún 2026

@anonym_autor a čo takto konečne popremýšľať najprv o svatbe a potom o ďalšom dieťati.
Áno je to divná situácia 3 deti a každé s iným ale ja by som už do toho nešla bez svatby. Stačí keď sa vezmete na úrade žiadne ceremónie.

anonym_94788a
1. jún 2026
@anonym_e0703f

@anonym_autor a čo takto konečne popremýšľať najprv o svatbe a potom o ďalšom dieťati.
Áno je to divná situácia 3 deti a každé s iným ale ja by som už do toho nešla bez svatby. Stačí keď sa vezmete na úrade žiadne ceremónie.

@anonym_e0703f Svadba. S "d".

anonym_9e6052
1. jún 2026

@anonym_autor di ešte mladá. Sj tak žiješ s tretím partnerom ktorí sni neni otcom detí keby už o to išlo. Pre deti je samozrejme plus mať rovnakých rodičov, ale nedá sa všetko ovplyvniť. Dnes je veľa zla vo vzťahoch kvôli internetu a možnostiam ktoré priniesol. Všetko zlo je zrazu dostupnejšie ako bolo kedysi.

anonym_04172e
1. jún 2026
@anonym_9e6052

@anonym_autor di ešte mladá. Sj tak žiješ s tretím partnerom ktorí sni neni otcom detí keby už o to išlo. Pre deti je samozrejme plus mať rovnakých rodičov, ale nedá sa všetko ovplyvniť. Dnes je veľa zla vo vzťahoch kvôli internetu a možnostiam ktoré priniesol. Všetko zlo je zrazu dostupnejšie ako bolo kedysi.

@anonym_9e6052 ako presne súvisí internet s tým, ze autorka rodí deti kazdemu frajerovi? Súhlasím, ze je vela zla ale toto je podla mna čisto jej nezodpovednosť. Zlo este len pride ked sa detom budu v škole smiať, deti su hnusne. Na toto maju mysliet rodicia.

babls5
1. jún 2026

Úprimne....ked ho miluješ a je takym partnerom akeho si vies predstaviť byt otcom...a ma pekny vzťah ku tvojim detom tak ano...

anonym_e0703f
1. jún 2026
@anonym_94788a

@anonym_e0703f Svadba. S "d".

@anonym_94788a nech je aj s p. Tu nejde o gramatiku ale úplne niečo iné.

ikuska27
1. jún 2026

Ako sa on stavia k tvojim dvom deťom?? stará sa o nich??tiež by som najskôr bola za svadbu....s frajerom by som do toho nešla....

anonym_105ccc
1. jún 2026

no za mna urcite nie. Ty si uz pockaj na vnucatko a nekomplikuj si zivot. Ja som tiez stala pred touto otazkou nedavno a to mam len 1 dieta a dalsie uz robit nebudem ked 1. vztah nevysiel. Ktovie co sa z tych muzov vykluje, ani ten tvoj nevyzera byt uplne uzasny ked svadbu nenahana ale svoje dieta ano. Ja si pockam na vnuca, dcera mi za chvilu vyrastie a namiesto surodencov ma sesternice a bratrancov a basta.

domix147
1. jún 2026

@anonym_autor ahoj ja mám prvé "sama" druhé s manželom...a aj s ním som a verím že budem navždy...ale tým že na to druhé som bola pocitovo viac sama ako na prvé ,by som tldo tretieho nešla už nikdy...ale ak by som ja chcela a túžila po dieťati mala by som ho...ja som ale opak. Ja svoje dve deti milujem ale ďakujem Pánu Bohu že už sú veľké...
Dieťa je obrovský záväzok. A ak ťa tak veľmi chce tnech vám zabezpečí bývanie,nech si ťa vezme a najmä si vsimaj ako sa stará o tvoje deti... Ak nijak bude to len horšie.

anonym_b35a58
1. jún 2026

Mysli aj na to ze mat 3 a mat 2 deti je sakra rozdiel.Ja mam 3 deti 5, 8 a 11 a je to naozaj velmi narocne po vsetkych strankach.

17alexis
1. jún 2026

Autorka - nečítala som celú diskusiu, ale bude aj svadba s tým novým? Lebo zas mať dieťa s každým lepším kamošom nie je bohviečo. Ak by si ma ten muž vzal za ženu, tak áno, samozrejme. Ak nie, určite nie.

svetlonos
1. jún 2026
@anonym_fa4fe0

@svetlonos
Plávajúci novorodenec?? 🤣🤣

@anonym_fa4fe0
Tá autokorektura je taká "suoer' ako niektoré preklady KI 🤣

anonym_29aad7
2. jún 2026
@svetlonos

@anonym_autor

@svetlonos Preboha, začni si už konečne po sebe čítať čo píšeš. To sa nedá čítať. Na čo stále prispievaš, keď nie si schopná napísať súvislý a zrozumiteľný text? To má autorka teraz lúštiť tvoje rébusy?

anonym_fa4fe0
2. jún 2026
@anonym_29aad7

@svetlonos Preboha, začni si už konečne po sebe čítať čo píšeš. To sa nedá čítať. Na čo stále prispievaš, keď nie si schopná napísať súvislý a zrozumiteľný text? To má autorka teraz lúštiť tvoje rébusy?

@anonym_29aad7
Nezačne a nebude. Je skrátka taká. Myslí si, že práve ona je tá vyvolená, čo môže písať ako debil.
Výhovorky na autokorektúru sú úbohé. Ono sa to dá aj vypnúť. Možno to nedokáže.

hanka1026
2. jún 2026

Áno, ale až po svadbe, už by som ako slobodná matka dvoch detí nešla aj do tretieho.

anonym_6c18b9
2. jún 2026
@anonym_29aad7

@anonym_29aad7
Presne aj ja si túto osobu dlhšie všímam, aké tliachaniny dokáže popísať, som u inej osoby nevidela.Ale tiež nechápem načo prispieva keď nevie písať, veď bez jej skomolenín by sa určite autorka témy zaobišla
Aj tak sa z toho nič nedá zobrať keď text nieje čitateľný..
Ale už jej to viacero ľudí písalo, takže škoda energie

len_nig
2. jún 2026

Toto za mňa tiež nie

anonym_f1b7be
2. jún 2026

Nie. Uz by som na tvojom mieste dalsie dieta nemala.

anonym_9e1a37
2. jún 2026

Po takejto skusenosti ,by som sa uz najprv vydala . Akoze svadba nie v blizkej buducnosti ,ale dieta ano ,hej ? ...
Urcite dieta az po svadbe . Nehovorim ,ze sa nemusite rozviest ,ale ak ta naozaj lubi a chce rodinu ,nie "iba"dieta ,najprv si ta zoberie .

svetlonos
2. jún 2026
@anonym_29aad7

@anonym_29aad7
Ja keď niekomu píšem ako ty, aspom nemám potrebu skrývať sa za anonym 🤪. Nie vždy sa mi podarí prečítať po sebe. A áno, koľkokrát je to tragédia 🤯 nerozumiem sama po následnom prečítaní.

Strana
z3