icon

Sofiina voľba: Ktorý osud by ste si vybrali?

Dnes o 13:18

Dnes sme sa s kolegyňou bavili, ako každý z nás niečo má.. a život nie je ideálny.
Ak by ste si mali vybrať jednu životnú cestu/osud, ktorá by to bola?

1. Máte milujúceho manžela, máte 4 krásne deti. Ale žijete veľmi chudobne, v starom dome s rodičmi, v dedine x km od mesta. Muž má dve práce, aby vás uživil. Vy ste doma s dieťaťom na rodičáku a popri tom chodíte upratovať do školy. Neviete si dovoliť nič viac, netýkajú sa vás žiadne krúžky, dovolenky, výlety, auto apd. Obaja nemáte ani maturitu a šanca, že sa niekedy budete mať finančne lepšie nie je. Snáď ak deti podrastú a osamostatnia sa.

2. Žijete s manželom, v krásnom dome, máte dve krásne a zdravé deti. Ale, vy ste chorá, máte ochorenie, ktoré vás bude sprevádzať už celým životom a obmedzuje vás. Peňazí máte dosť, ale vy si ich neviete dostatočne užiť. Máte pocit, že manžel má milenku. Ale ostáva s vami, kvôli vášmu ochoreniu a kvôli deťom.

3. Máte milujúceho manžela. Urobí pre vás prvé a posledné. Máte však postihnuté dieťa. Nikdy nebude zdravé, má MR a iné fyzické dg a bude potrebovať celoživotnú opateru. S manželom už ďalšie dieťa mať nebudete. Našťastie viete svojmu dieťaťu zabezpečiť všetky svoje potreby.

4. Ste single. Máte priateľa, ľúbite sa. Ste relatívne zdraví obaja, máte už svoj vek, takže prirodzene s tým prichádzajú rôzne problémy. Zarobíte slušne, viete si aj dopriať. Nikdy však nebudete mať deti, ani partner nesúhlasí s adopciou. Peniaze sú, bývanie je, auto je, všetko je, láska je. Nie je úplné zdravie a nie sú deti.

Ak by ste nemali inú možnosť a osud by vám nahral takéto karty, čo by ste si vybrali?
Nepoďte kombinovať, čo by bolo keby... takéto životu sú, takto sú veci dané.

Strana
z2
anonym_c49158
Dnes o 13:20

Ja určite 1.

Furt je šanca mat sa lepšie, ten kto sa chce mat dobre , bude sa mat , ten kto nechce , tak ten sa mat dobre nebude. Môžeš pochádzať aj neviem odkiaľ, byt chudobný hocijaki , ale ten kto chce tak ten má.

anonym_9194a5
Dnes o 13:21

Odpoved je jasna. Lepsie sa place nad zivotom v mercedese ako v elektricke.

alandra
Dnes o 13:21

Žijem život čísla 3 , až na fyzicke dg a máme druhe dieťa. Ale brala by som asi 1 alebo 4

anonym_3e9969
Dnes o 13:22

4. Ale nech je to manžel nie len priateľ. A podľa mňa nemôžem byť single a zároveň mať priateľa

autor
Dnes o 13:23
@anonym_3e9969

4. Ale nech je to manžel nie len priateľ. A podľa mňa nemôžem byť single a zároveň mať priateľa

@anonym_3e9969 to je to, že nie si vydatá, oficiálny status je single. Také je zadanie.

jaskolka
Dnes o 13:23

Z toho všetkého asi 1.

anonym_aabc18
Dnes o 13:24

4.. kupim psa alebo ak mi bude smutno pojdem na dovolenku .. zdravie kto je dnes vo vyssom veku uplne fit .. za peniaze si kupim poriadny welnes ,masaze ... volba 1? naco nasekat deti,ked ich nemat za co uzivit? pozerat sa na to,ako zivoria? nedopriat im nic?

catherin4
Dnes o 13:24

Ja by som si nevybrala. A zijem 4.

lina169
Dnes o 13:25

1. Stále sa dá rozšíriť si vzdelanie, aj externe a dosiahnuť v živote viac. Pre mňa je najcennejšie zdravie a láska a deti som vždy chcela, dokonca ich mám 4 🙂

autor
Dnes o 13:26
@lina169

1. Stále sa dá rozšíriť si vzdelanie, aj externe a dosiahnuť v živote viac. Pre mňa je najcennejšie zdravie a láska a deti som vždy chcela, dokonca ich mám 4 🙂

@lina169 nie, zadanie je takéto. Obaja nemáte mentálnu kapacitu na ďalšie štúdium, prosím ako píšem, nešpekulujme, čo by bolo keby. Pár číslo jedna je a bude na tom takto.

anonym_afe870
Dnes o 13:28

Ja mám 2 a neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi akurát mám šťastie že manžel pri mne stojí a nie je somnou z ľútosťi a nemá milenku

anonym_d78439
Dnes o 13:28

Rozmýšľam ako mi život rozdá 4 deti, keď na ne nemáme financie a nemáme vlastné a vhodné bývanie… hádam mi ich nedoniesol bocian… zdravie svoje ani deti si žiaľ nevyberieme, ale počet deti áno a partnera tiež, to nie je osud a karty, ťažko sa teda nerozmýšľa čo by keby… v každej z týchto situácii by som sa s tým snažila niečo spraviť, nie som ten typ, že tu ma dáte, tak tu budem

lukbe
Dnes o 13:34

1.

belllinka
Dnes o 13:37

Urcite 4. Kupila by som si psa.

anonym_5ea361
Dnes o 13:38

4 - pretože tú v podstate žijem, zatiaľ v relatívne mladom veku, takže bez chorôb, ale tomu sa vekom nikto asi nevyhneme. Ja som tak v podstate spokojná.

zmrzlinka2021
Dnes o 13:39

@anonym_autor

Ale tá 4 nie si single, kedze máš priateľa.

Vybrala by som si 4 ale určite manžela.

belllinka
Dnes o 13:39
@anonym_d78439

Rozmýšľam ako mi život rozdá 4 deti, keď na ne nemáme financie a nemáme vlastné a vhodné bývanie… hádam mi ich nedoniesol bocian… zdravie svoje ani deti si žiaľ nevyberieme, ale počet deti áno a partnera tiež, to nie je osud a karty, ťažko sa teda nerozmýšľa čo by keby… v každej z týchto situácii by som sa s tým snažila niečo spraviť, nie som ten typ, že tu ma dáte, tak tu budem

@anonym_d78439 myslim ze prikladov tu na koni je dost, vsetky tie nabozenske fanaticky, ktore maju zakazanu antikoncepciu.

anonym_f7d555
Dnes o 13:41

Asi 1tku,v laske aj ked chudobe.
Ale tak tiez mam 5deti,milujuceho manzela,co by pre nas urobil prve aj posledne.Ale nezijeme v chudobe.

anonym_d78439
Dnes o 13:46
@belllinka

@anonym_d78439 myslim ze prikladov tu na koni je dost, vsetky tie nabozenske fanaticky, ktore maju zakazanu antikoncepciu.

@belllinka je mi jasné, že tak ľudia žijú, ale je to ich voľba a ich rozhodnutia, žiadny osud alebo niečo čo človek nevie ovplyvniť ako tú chorobu... ja mám najbližšie k prípadu 4, to že svoje deti mať nebudem viem od mlada, som rozhodnutá raz pre adopciu a s partnerom, ktorý je proti by som nebola, to je tiež voľba a rozhodnutie... ťažko sa mi predstavuje ako autorka píše, že nemáte inú možnosť, keď mám slobodnú vôľu

marianarem
Dnes o 13:54

@anonym_autor Ja mam v principe 2 bez milenky, 2 s milenkou a s manzelom zostavajucim so mnou z lutosti by bola asi ta najhorsia volba pre mna. S mojou povahou by poradie bolo asi 4,1,3,2.

anonym_4199ea
Dnes o 13:57

Jednoznačne 4. Deti nepokladám za dôležité a už vôbec nie za nejaké šťastie. 1. znie ako nočná mora.

anonym_7267cd
Dnes o 14:12

A možnosť zdravá, šťastná, krásna, milovaná, bohatá, s počtom zdravých detí koľko nám vyhovuje by nebola?

andrejka1974
Dnes o 14:13

@anonym_autor u mňa je 1 a 3 dokopy s tím rozdielom , že mám 5 deti 3 už dospelé samostatne a najstarší telesne postihnutý, aké žije s priateľkou funguje normálne, najmladšia je autistka ťažký stupeň nikdy nebude samostatná , ale sme spokojní šťastní muž aj ja mame prácu ja síce len od 9.30 do 14.30

anonym_8d1186
Dnes o 14:14

Žijem úplne č.3. Vybrala by som si 4... venovala by som sa dočaskovaniu mačiek a dobrovolnictvu.

anonym_511b8f
Dnes o 14:18
@anonym_autor

@anonym_3e9969 to je to, že nie si vydatá, oficiálny status je single. Také je zadanie.

@anonym_autor oficiálny status človeka, ktorý nie je v manželstve a má priateľa, môže byť slobodný, rozvedený, vdovec.
Single znamená, že človek nemá žiadneho partnera, priateľa.
Ak nie je single, je v nejakom druhu zväzku, či už oficiálnom (vydatá, ženatý), alebo neoficiálnom (priateľ, partner).
Trošku miešaš pojmy, "rodinný stav", to je oficiálne pomenovanie stavu.
Status neoficiálne: sigle bez partnera, alebo vo vzťahu.

lenka.25
Dnes o 14:19

U mna nie je o com -4

adri266
Dnes o 14:22
@anonym_autor

@lina169 nie, zadanie je takéto. Obaja nemáte mentálnu kapacitu na ďalšie štúdium, prosím ako píšem, nešpekulujme, čo by bolo keby. Pár číslo jedna je a bude na tom takto.

@anonym_autor Tvoje zadanie je vsak na figu, pretoze kazda z tychto situacii sa moze kedykolvek zmenit. Vsetko je totiz iba chvikove.

1. mozu vyhrat peniaze a zaroven moze raz niekto z nich ochoriet.
2, manzel moze dostat infarkt na ceste k milenke.
3, moze ochoriet matka alebo otec a mozu adoptovat dalsie dieta.
4, Ak mas frajera, nie si single. Aj dvaja nezosobaseni ludia mozu tvorit rodinu.

anonym_fc2ae5
Dnes o 14:25

Ja žijem dvojku, akurát bez manžela a deti. Ostanem pri tomto.

anonym_c90469
Dnes o 14:40

1. Ak by som vedela, že môj život skonči s byvaním u rodičoch alebo u svokrovcoch v dome, určite by som si nerobila toľko detí, mne by to proste nedalo, a ešte v biede

2. Zaleži aké ochorenie a kedy to ochorenie vzniklo
.. žila by som pre deti a odišla by som od manžela

3. Nie som zlý človek, ale ak by som vedela, že mám porodiť postihnuté dieťa, jednoducho by som to nechcela.. ak by som sa to dozvedela, až po pôrode, milovala by som svoje dieťa s postihnutím po boku milovaného manžela a v ramci moznosti, by nám bolo dobre, ako píšeš finančna gramotnosť je na urovni, čiže by stacilo, ak by manžel chodil do prace a ja doma pri dietati

4. Single znamena, že som sama, takže ak mám priatela nie som single 🤔 .. ak som si vedoma toho, že mi neslúži zdravie, nebola by som schopná mať deti, a ani počuť o adopcii, tak by som si volila život bez detí

barborienka2001
Dnes o 14:58

@anonym_autor ja určite číslo 1. Je to najmenšie zlo zo všetkých a polka Slovenska tak žije že nemajú nič ale majú sami seba zdravé detičky strechu nad hlavou a čo viac treba životu ? No nič 🙂))))

Strana
z2