icon

Spoveď alkoholičky

Včera o 16:53

Pred 6r som prestala piť. Zo dňa na deň. Pila som už veľa a pila som doma, sama.
Viem, že je to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Viem, že by som nedopadla dobre.
Ale ľudia, tak mi chýba ten pocit. Keď ste pripitá/opitá, nič vás nebolí, všetko je super, svet gombička, neriešite. V spoločnosti som bola vtipná, vždy za každú srandu, vždy za zábavu.
Nemala som problémy, nič ma nebolelo, všetko zmizlo.

Nechcem sa k tomu vrátiť. Ale tie spomienky tam sú a občas ten neodolateľný pocit, zažiť to znovu. Aj keď nechcem, aby mi bolo na druhý deň zle.. tie opice boli len horšie a horšie...

Strana
z2
madeincssr
Včera o 18:18
@anonym_autor

@minenkaa jasne, ja si to veľmi vážim, že žijem, že nie som už na druhom brehu. Určité problémy mám stále a preto som prestala, lebo som vedela, že ešte to ako tak môžem rozchodiť, ale neskôr už nie. Nepijem 6r, som rada, že mám čistú hlavu a nemusím riešiť, či môžem ráno šoférovať. Len sa neviem uvoľniť a neviem byť taká bezstarostná ako vtedy.

@anonym_autor a neidealizujes si tu "alkoholovu dobu" trochu? Spomienkovy optimizmus? Je dobre mat silny konicek/konicky, aby sa clovek realizoval, tesil na ne. Hoci spoznavanie, vyletovanie, cestovanie... A idealne je ten konicek/konicky mat s kym zdielat - s dobrymi priatelmi, rodinou.

anna777115
Včera o 18:22

Treba zmeniť spoločnosť a prostredie. Nestretavat sa s ludmi ktorí ťa mozu potiahnuť naspäť ani nenavštevovať take prostredie, ktoré

anonym_9ef79f
Včera o 18:24

Ak si z Blavy, pod so mnou von, ja ti ukazem co je zabava bez alkoholu 😁. Presne viem o com hovoris - vtipnejsia, zabavnejsia, uvolnenejsia. Som aj ja bola volakedy v casoch minulych, v caspch mojho mladi, ked som si vypila. Ale nepijem uz takmer vobec, alebo vlastne vobec. A viem sa aj tak super bavit. Nepijem nie preto, ze som bola alkoholicka ale preto, ze zdravotne nie som uplne fit a alkohol to len zhorsoval. Aj ked to bolo len raz za pol roka.

Fandim ti, si skvela a takto uzasne pokracuj dalej! Podporuj svoje myslienky nie v tom ako ti to chyba, ale naopak, aka si uzasna, ako ti je takto dobre, aky skvely zivot vdaka tomu mozes mat. Alkohol je metla ludstva, a vaetky tie choroby a rakoviny za neho absoluuuutne nestoja! ✊

premyslena
Včera o 18:24

Mohla by si skúsiť dýchanie podľa Wima Hofa, v podstate je to asi psychotropné dýchanie, drogy zadarmo, ja som po štyroch sériách (to ti zaberie pár minút) bývala úplne up in the clouds 👍 To keby ti chýbali nejaké tie extatické chvíľky...

anonym_15084e
Včera o 18:31

@anonym_autor nie je problém, že si sa uzavrela?? Chodíš cvičiť sama... skús nejaký jazykový kurz... skupinová turistika cez víkendy. Potrebuješ sa viac socializovať...

anonym_9ef79f
Včera o 18:35
@premyslena

Mohla by si skúsiť dýchanie podľa Wima Hofa, v podstate je to asi psychotropné dýchanie, drogy zadarmo, ja som po štyroch sériách (to ti zaberie pár minút) bývala úplne up in the clouds 👍 To keby ti chýbali nejaké tie extatické chvíľky...

@premyslena nemyslim si ze je to dobra vymena. Wim hof dychanie super, ale nie za cenu od zavislosti do zavislosti.

zmrzlinka8
Včera o 18:43
@anonym_autor

@anonym_2b2cb7 kamoši mi vravia, že ich chýba to bláznivé bezstarostné ja, že sa neviem uvoľniť.. že už to nie som ja... no nie som . Prestala som chodiť von, do barov, do klubov.

@anonym_autor tí kamoši nie sú dobrí kamoši

anonym_7fc08c
Včera o 18:45
@anonym_autor

@valria my sa nepotácame, negrame, nie je nám zle. Napríklad ja som mala už takú pomerne silnú toleranciu, že 5 pív si na mne nevidela vôbec. A teraz to nehovorím preto, že si to myslím, ale preto, že mi to povedali ľudia, čo ma poznali, že ako to robím, že mi nič nie je... kým oni pijú a sú pripití. No jednoducho - tolerancia.

@anonym_autor
Ja sa tiez nepotacam ani mi nie je zle, pijem kazdy den a nemam zaujem prestat, pecen mam OK a zarobkovo som sa posunul do hornych 10 %.

anonym_2066c7
Včera o 18:45

drazil?

betulinka1
Včera o 18:47

@anonym_autor najdi si ine naplnenie. Ja neviem venuj sa charite, chod venčiť psikov, pomáhaj starym ludom. Z toho co pises mi pride akoby ti chybal dopamin. Zvysuj si ho nejakou inou činnosťou, naplno a do konca.

janulka1802
Včera o 18:50
@anonym_2066c7

drazil?

@anonym_2066c7 mne sa zdá, že drazil funguje spokojne, aspoň podľa príspevkov... myslím, že to není ona.

autor
Včera o 18:52
@betulinka1

@anonym_autor najdi si ine naplnenie. Ja neviem venuj sa charite, chod venčiť psikov, pomáhaj starym ludom. Z toho co pises mi pride akoby ti chybal dopamin. Zvysuj si ho nejakou inou činnosťou, naplno a do konca.

@betulinka1 toto všetko robím, ale teraz vážne - seniori, deti, psy, záhrada, príroda, šport, čítanie. Dopamínové receptory presne tak.

anonym_0e7128
Včera o 19:00

Toto je vykrik, mas craving, chodis aj niekam do skupiny?

anonym_aa709d
Včera o 19:03

Umrela mi kolegyna. Postupne to išlo dolu vodou. Prepila sa.
Ďalší príklad lavičkari čučari tiež nejak začínali a dopracovali sa k takémuto dezolatnemu stavu.
Keď máš so sebou problém tak v dobrom to myslím že navstiv psychologičku a pomôže ti nastaviť sa tak aby si mala iný postoj k tomuto s čím teraz bojujes.
Pekne sa držis a tvoji kamaráti ťa veľmi nepodporujú. Aj nad tým pouvazuj aby si sa pohybovala medzi ľuďmi ktorí nespochybňujú tvoje momentálne nastavenie.

tiezjedna
Včera o 19:13
@anna777115

Ženy by si mali uvedomiť, že v porovnaní s muzmi ťahajú za kratší koniec. Ženám rýchlejšie zlyhá pečeň a skôr dostanu cirhozu, keďže zenam sa v pečeni metabolizuju zenske pohlavne hormóny čo je metabolicka záťaž, nie to este ine ťažké toxiny ako su chemikalie, lieky, alkohol. Ženy taktiež ľahšie spadaju do závislosti a tazsie sa z nej dostávajú. Nepiť je jediná rada. Nikto pod vplyvom návykovej látky nie je vtipný, ani príťažlivý, ak tak, jedine v kolektíve rovnako chorich ľudí.

@anna777115 tak moja svokra je v tom prípade chlap alebo skôr ufo...😨😂🙈 tá chlastá ako Dán už x rokov a stále je vo forme... keď má svetlý týždeň a k tomu sa trochu nahodí, tak by to nikto na ňu ani omylom nepovedal. Keby sa jej netriasli ruky, tak nemá žiadne príznaky ťažkého alkoholizmu.

ljmmm
Včera o 19:14

pocuj, dospela si. Tak ako si zila je zivot vysošov. Dospeli ludia ziju bez ozieraciek. Mna zachranili deti, musim ist ako pila, nemozem si dovolit nemoct kedykolvek soferovat, ci dospavat opicu. A vobec, osrat alk, to nepotrebujes k zivotu. ( hovorim ako party clovek onakdy nalozeny v liehu a drogach)

autor
Včera o 19:15
@ljmmm

pocuj, dospela si. Tak ako si zila je zivot vysošov. Dospeli ludia ziju bez ozieraciek. Mna zachranili deti, musim ist ako pila, nemozem si dovolit nemoct kedykolvek soferovat, ci dospavat opicu. A vobec, osrat alk, to nepotrebujes k zivotu. ( hovorim ako party clovek onakdy nalozeny v liehu a drogach)

@ljmmm prestala som piť v 36 rokoch.

anonym_df0491
Včera o 19:26

@anonym_autor už len kvôli zdraviu by som do toho nešla, ako veľmi dokáže alkohol poškodiť orgány.

anonym_2066c7
Včera o 19:38
@janulka1802

@anonym_2066c7 mne sa zdá, že drazil funguje spokojne, aspoň podľa príspevkov... myslím, že to není ona.

@janulka1802 zdanie veľa krát klame a dosť indícií na ňu sedí

anonym_a5f517
Včera o 19:41

Idealizujes si to,nerob to.Lebo nakoniec podlahnes a to ty nechces.6r nie je kratka doba a ani dlha.Nenic tu cestu,co si si vydlazdila potom.Spadnes do toho a to este viac.

anonym_d47815
Včera o 19:50
@anonym_autor

@betulinka1 toto všetko robím, ale teraz vážne - seniori, deti, psy, záhrada, príroda, šport, čítanie. Dopamínové receptory presne tak.

@anonym_autor si sama? Podla mna len potrebujes niekoho pri sebe kto by s tebou zdielal tvoje zaujmy...

autor
Včera o 19:52
@anonym_d47815

@anonym_autor si sama? Podla mna len potrebujes niekoho pri sebe kto by s tebou zdielal tvoje zaujmy...

@anonym_d47815 mám priateľa, mám aj kamarátov, kolegov, rodinu, súrodencov.

kvoli
Včera o 19:53

@anonym_autor ten pocit blaha je aj po kvalitnom cvičení, ten endorfin a uvoľnenie 😊 ináč klobúk dple, že si si si to priznala a zmenila to

autor
Včera o 19:58
@kvoli

@anonym_autor ten pocit blaha je aj po kvalitnom cvičení, ten endorfin a uvoľnenie 😊 ináč klobúk dple, že si si si to priznala a zmenila to

@kvoli mne to neprináša toto, ja potrebujem stimulovať dopamín, mne endorfín neprináša to, čo potrebujem. Bola som závislá na sladkom, na alkohole, na cigaretách, na kofeíne. Všetko som odbúrala. Mam sklon ku závislostiam od mladosti. Drogy som nikdy neskúšala. Nepila som tvrdý alkohol, ani víno.

anonym_d47815
Včera o 20:00
@anonym_autor

@anonym_d47815 mám priateľa, mám aj kamarátov, kolegov, rodinu, súrodencov.

@anonym_autor tak si to uzivaj...ver mi vratit sa k tomu nechces. A inak neviem ci chces, nechces, mozes, nemozes mat deti ale aspon jedno odporucam. Ja napriklad ani nemam cas mysliet na alkohol 😂. Musis si uz uvedomit ze stary zivot je prec a mas novy ktory si mozes vytvorit. Inak na tvojom mieste by som pri takychto myslienkach zbalila veci a isla niekam do hor na vystup alebo rovno na dovolenku. Vypnut hlavu.
Hladaj radost v malickostiach.

kvoli
Včera o 20:04
@anonym_autor

@kvoli mne to neprináša toto, ja potrebujem stimulovať dopamín, mne endorfín neprináša to, čo potrebujem. Bola som závislá na sladkom, na alkohole, na cigaretách, na kofeíne. Všetko som odbúrala. Mam sklon ku závislostiam od mladosti. Drogy som nikdy neskúšala. Nepila som tvrdý alkohol, ani víno.

@anonym_autor možno by pomohla terapia, ked sme v 'strese' alebo sa nam prejavia následky traumy, siahame po rýchlom stimulante. Osobne poznám alkoholikov, ktorý podstúpili liečenia a sami boli prekvapení ako prebiehali terapie, preberali celé detstvo, základnú školu, strednú a podobne. Nemyslím to v zlom, moja mama sa upila.. Je v poriadku vyhľadať odborníka. A možno by bolo dobre trošku obmedziť kontakt s ľuďmi, ktorí nevedia akým obdobím si si prešla a chvália ho.

autor
Včera o 20:12
@kvoli

@anonym_autor možno by pomohla terapia, ked sme v 'strese' alebo sa nam prejavia následky traumy, siahame po rýchlom stimulante. Osobne poznám alkoholikov, ktorý podstúpili liečenia a sami boli prekvapení ako prebiehali terapie, preberali celé detstvo, základnú školu, strednú a podobne. Nemyslím to v zlom, moja mama sa upila.. Je v poriadku vyhľadať odborníka. A možno by bolo dobre trošku obmedziť kontakt s ľuďmi, ktorí nevedia akým obdobím si si prešla a chvália ho.

@kvoli ja chodím na terapie od mojich 27ich rokov. Aktuálne mám 1-2x do mesiaca, boli časy, že aj každý týždeň.

anna777115
Včera o 20:26
@tiezjedna

@anna777115 tak moja svokra je v tom prípade chlap alebo skôr ufo...😨😂🙈 tá chlastá ako Dán už x rokov a stále je vo forme... keď má svetlý týždeň a k tomu sa trochu nahodí, tak by to nikto na ňu ani omylom nepovedal. Keby sa jej netriasli ruky, tak nemá žiadne príznaky ťažkého alkoholizmu.

@tiezjedna Nie každá zena má rovnako funkčné a silne orgány a stopercentný metabolizmus. Ale závislosť tam už určite je a vsetko ostatné je otazka času. Zalezi aj ci sa jedná o destilaty, cize tvrdý alkohol, alebo nejaky nizsie percentný.

vorkola
Včera o 21:04

@anonym_autor NO nazacni znova, najdi si konicka,,Byvaly alkoolik nesmie ani pricuchnut,,Chces dostat rakovinu pecene,,? Nie ,radcej sa chod prejst..alebo do divadla,do obchodov,,marketov .Skratka, nesmies zacat ani kvakpou,,mam to overene, Bez alkoholu sa da zit

vorkola
Včera o 21:05
@vorkola

@anonym_autor NO nazacni znova, najdi si konicka,,Byvaly alkoolik nesmie ani pricuchnut,,Chces dostat rakovinu pecene,,? Nie ,radcej sa chod prejst..alebo do divadla,do obchodov,,marketov .Skratka, nesmies zacat ani kvakpou,,mam to overene, Bez alkoholu sa da zit

@vorkola oprava, nezacni

Strana
z2