icon

Výhody a nevýhody života ženy v domácnosti

anthea4
Dnes o 06:35

Ahojte👋,
chcela by som sa týmto opýtať žien, ktore sú vo vzťahu a majú možnosť ostať doma a starať sa o domácnosť namiesto toho aby chodili do práce, aké výhody a nevýhody malo toto rozhodnutie ?
Som vo vzťahu a zatiaľ sme obaja študenti ale vyzerá to že on bude mať veľmi dobre platenú prácu hňeď ako dokončí štúdium a teda hovorí, že nebudem musieť pracovať a že on sa o všetko postará. Resp. načo by som aj ja chodila do práce ak on bude zarábať tak veľa.
Ja mám ale paranoju z toho akoby to bolo s peniazmi a preto ma zaujíma ako to mate vy.
Bojím sa toho že ked si budem chcieť niečo kúpiť len tak pre seba budem sa mu musieť doprosovať (čo budem) alebo že nebudem mať žiadnu rezervu s ktorou by som mohla narabať ako budem chcieť. Ak by som chcela kúpiť darcek kamaráte alebo rodine budem na to tiež musiet pýtať od neho a to si neviem predstaviť (alebo aj keby to mal byť darcek pre neho 🤦‍♀️). Alebo viem, že chcem zobrať v budúcnosti mamu na nejake dovolenky, ako mu mám povedať že potrebujem toľko a toľko na vylet na ktorom ani nebude ?
...Bojím sa finančnej neistoty alebo že mi tie peniaze potom budem odopierať a udieľať.
Ale doteraz neprejavil žiadny dôkaz o tom, ze by to tak bolo. Často na mňa myslí a kupuje mi drobné veci ale proste vzhľadom na to že som vyrastala v rodine kde peňazí nikdy nebolo dosť.
Navyše, on má hlavu v oblakoch. Chce veľký dom a strašne veľa zvierat. Asi 50 druhov a ro je jedno či sú dravé, hydina, okrasné vtáctvo alebo čo. Pači sa mu to, chce to a je mi jasné že starať by som sa tým pádom o to musela ja.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým, byť ženou v domácnosti.

Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým byť ženou v domacnosti.

anonym_62a982
Dnes o 07:35
@moonlight1210

@anonym_62a982 A to si zase ty? Viestin oddany stalker? Co chodi v jej stopach ako verny pes?

Uz tu zacinas byt znama. Este aj ja som si ta uz vsimla. Kde sa spomenie Viesta, sa das hned ocakavat. 😁

Uplne vazne, ulietavas na tom, ako ta stoka diskuterov noveho casu na adele banasovej. Ti si tiez az slapu vzajomne po hlavach, ako sa hrnu, ktory prvy daco napise. Zabava ich sledovat. 😁

@moonlight1210 adelu nahodou zboznujem, rozhladena, scestovana, inteligentna, prijemna zena.

titla
Dnes o 07:36

Ja by som do takehoto modelu permanentne nesla uz len z dovodu, ze mam v okoli pripady ked zeny ostali v domacnosti po svadbe/detoch a neskoncilo to dobre. Ano, ma to zmysel, ked mas male deti, staras sa o clena rodiny a pod., ale zeny, ktore poznam ja, ktore doma ostali aj ked im deti vyrastli akoby mentalne zakrpateli. Nedokazali rozpravat o inej teme ako varenie, upratovanie, zahrada po pripade ten jeden konicek co este mali. Odtrhnute od reality ludi v pracovnom procese. A ti manzelia si ich casom prestali vazit, full servis co mali doma sa zmrskol na samozrejmost a nevazili si ho. Nehovorim, ze je to tak vsade, ale toto je tiez vec, ktoru je potreba mat na pamati

anonym_62a982
Dnes o 07:38
@tatiana288

@anonym_62a982 Čo sa furt vtieraš, nevidíš, že sa s tebou už nikto nebaví?

@tatiana288 konecne si dala svoju fotografiu aj z predu🙂 Splnila moje ocakavania.

moonlight1210
Dnes o 07:39
@anonym_62a982

@moonlight1210 adelu nahodou zboznujem, rozhladena, scestovana, inteligentna, prijemna zena.

@anonym_62a982 tsk si z nej ber priklad a chovaj sa slusne.

tiezjedna
Dnes o 07:39

@anthea4 hlavne by som o tom vôbec neuvažovala, keď ste ešte len študenti a všetko je v rovine teoretickej úvahy, vrátane jeho vysokého príjmu. Mňa by inak zaujímala konkrétne číslo toho ohromného zárobku... Pretože ak to nemá byť aspoň 10 tisíc € s tým, že náklady na všetko zhltnú max 60 %, tak by som o tom ani nesnívala. Nehovoriac o tom, že než doštudujete môžete byť ex, ale tak dajme tomu, že vám to vydrží😉

tatiana288
Dnes o 07:40
@anonym_62a982

@tatiana288 konecne si dala svoju fotografiu aj z predu🙂 Splnila moje ocakavania.

@anonym_62a982 Tak to bolo slabé, dokonca aj na teba. Ale tak kreativite sa pri čistení wecka asi moc nenaučíš.

dahliaa
Dnes o 07:44

Jsem v domácnosti. Přes den se starám o domácnost, vařím, nakupuji, starám se o děti (odvádím a vyzvedávám ze školy, kroužků, úkoly, jdeme ven...) a manžel pracuje. Výhodou je, že odpoledne po práci už máme volný čas s manželem jen pro sebe a děti. Nikdo se nikam nehoní, všechno je tak nějak v klidu. Peníze mi neodepírá. Máme společný účet, takže co chci nebo potřebuju, tak si prostě koupím. On to neřeší. Zatím se do práce nechystám, ale také mám vystudovanou VŠ, tak uvidíme časem, ale tento systém nám vyhovuje. 😊

tiezjedna
Dnes o 07:46

@anthea4 inak najväčší red flag u teba vidím toto:
Bojím sa toho že ked si budem chcieť niečo kúpiť len tak pre seba budem sa mu musieť doprosovať (čo budem) alebo že nebudem mať žiadnu rezervu s ktorou by som mohla narabať ako budem chcieť.

Ak už teraz vieš, že budeš musieť o peniaze doprosovať, tak sa veľmi divím, že čo i len uvažuješ nad takýmto modelom... Ani za zlaté prasa!

anonym_62a982
Dnes o 07:48
@moonlight1210

@anonym_62a982 tsk si z nej ber priklad a chovaj sa slusne.

@moonlight1210 su tu tri strany textu. skus najst jediny text kde sa ta trapna zenska s nevydarenym spasitelskym syndromom vyjadruje k teme a nesnazi iba uputat neadekvatnu pozornost svojou ubohostou. Aj ja si vsimam XY reakcii inych zien na jej adresu kde im uz prekaza, nie iba tato moja.

anonym_2c10d5
Dnes o 07:52

1. Nie je to tvoj manzel, nie je ti v podstate nic, nemen svoju buducnost v takomto veku kvoli nikomu.
2. Si mlada, potrebujes nabrat skusenosti a nie hned byt na niekom zavisla
3. Buduj svoj zivot abysi bola sebestacna, hrda na seba.

Ked budete mat deti, potom je to ine. Ja som akoby zenou v domacnosti, ale aj nie som. Podnikam v malom, mam malu pracu pre jednu firmu, chodim cvicit, na jazyky, prenajimam byty, deckam sa venujem vodim na kruzky, ucim sa s jednym. Ja mam nonstop nonstop co robit a keby mal den este o 10 hodin viac, bolo by fajn.

Je velky rozdiel, ci zena ostane v domacnosti a naozaj uz nic ine nerobi len upratuje vari a stara sa o domacnost deti a zahradu. Toto ti neodporucam. Absolutne nie. A potom druha moznost, ze ak muz dobre zaraba, nemusis robit na plny uvazok, ale nikdy neostan uplne bez prijmu, uplne na muzovi zavisla.

Take zeny si malokto vazi, praca v domacnosti je totalne nedocenena, a zaroven nic sa uz neucis, neposuvas sa. Nevyhoda je malo socialneho kontaktu, mozog zakrnieva. Muzi to nikdy nepriznaju, ale ozaj si to tolko nevazia.

Vyhody volny cas, viac energie, viac casu pre seba, moznost sebarealizacie, moznost lrpsie sa venovat domacnosti a detom, clovek nie je taky upachteny a unaveny, aj z toho zivota nieco ma, nielen do vecera v praci..

Takze vysledok ostat doma je super, ale az ked su deti, ale i tak najst sposob zarobku, bud skrateny uvazok, alebo vlastne podnikanie. Nestat sa proste putkou domacou.

janinah
Dnes o 07:55

On chce zvirata a opatrovatelku k nim. Ty chces co? Odhliadnuc od financii je neist po skonceni studia pracovat riadna blbost,pitrebujes si vytvorit pracovne navyky,zit v prac.kolektive,ziskat prax.Za mna sedia doma len lenive ženy,tym nemyslim matky s malymi detmi.Ak ta v 40tke vymeni za mladsi model pojdes kam.?a za čo?a kto ťa vezme do prace bez praxe?
Rozmyslaj a nepidad sa dobrovolne do zlatej klietky.
Btw o kolko zviwtatiek si sa dotetaz starala?a deti sa k tym 50 zvietatam zmestili v milostpanovom plane?

anonym_9261a9
Dnes o 07:55
@anonym_62a982

@viestta preco si to vymazala? bol to idealny priklad tvojej reality, ze netusis aky je rok a ze si uviazla 5 rokov nazad. Kedy mal mozno niekto novy nahodny zaujem citat tie bludy co tu pises.

@anonym_62a982 a co vymazala?

sono2
Dnes o 07:58

Už z prvých viet spôsobíš veľmi hlúpo a primitívne.
A ešte by som dodala, že výborný príklad mladej zlatkopky a vypočitavej ženy. A tvoja mama nemá na dovolenku? Tvoj priateľ bude robiť ako kôň a ty budeš platiť darčeky kamarátkam, brať rodinu po dovolenkách, kupovať si veci čo potrebuješ. Bože, toho muža čaká strašný život.

sono2
Dnes o 08:03

Jaj, sa starať o statok, tak v tom prípade nemôžeš fakt robiť.

tiezjedna
Dnes o 08:15
@sono2

Už z prvých viet spôsobíš veľmi hlúpo a primitívne.
A ešte by som dodala, že výborný príklad mladej zlatkopky a vypočitavej ženy. A tvoja mama nemá na dovolenku? Tvoj priateľ bude robiť ako kôň a ty budeš platiť darčeky kamarátkam, brať rodinu po dovolenkách, kupovať si veci čo potrebuješ. Bože, toho muža čaká strašný život.

@sono2 počuj, ty čo si sa tak opustila?? Hneď v druhej vete píše, že je to primárne jeho nápad, aby nepracovala... Ona sa len zamýšľa (a celkom správne), ako by to mohlo vypadať v realite...

beronsche
Dnes o 08:15

@anthea4 je úplne jedno, čo hovorí on.. dôležité je, čo chceš ty..
Ak by som do toho isla, jediné za predpokladu, že som tak finančné zabezpečená, že ak by on zmizol aj so všetkými svojimi peniazmi, nezostanem na ulici. Bez peňazí, bez pracovných skúseností, bez možnosti.
Si tak finančné zabezpečená?
Druhá vec je, ze študuješ, máš zrejme nejaké plány a ciele. Chceš to zahodiť? Zvládneš byť doma, nerozvijat sa? Ak áno ok.
Mám pocit, že on si stavia vzdušné zámky a ty sa vezies...
Nerob to.

anonym_227bd6
Dnes o 08:16

Ok, vieme co chce tvoj priatel, teraz napis co chces od zivota ty

beronsche
Dnes o 08:18
@anonym_62a982

ulohou zeny je starostlivost o domacnost odjakziva. cize je to poslanie a povinnost zaroven. upratovanie, umyvanie, varenie, starostlivost o deti a pre manzela uspokojenie.

@anonym_62a982 šibe ti?
Nič také nie je úlohou ženy.
V normálnom vzťahu je žena rovnocenna s rovnopravna s mužom..

anonym_62a982
Dnes o 08:21
@beronsche

@anonym_62a982 šibe ti?
Nič také nie je úlohou ženy.
V normálnom vzťahu je žena rovnocenna s rovnopravna s mužom..

@beronsche myslis tak.ze dostane facku on, dostane facku ona?

tiezjedna
Dnes o 08:22
@anonym_62a982

ulohou zeny je starostlivost o domacnost odjakziva. cize je to poslanie a povinnost zaroven. upratovanie, umyvanie, varenie, starostlivost o deti a pre manzela uspokojenie.

@anonym_62a982 si dostala šutrom do hlavy hneď po ránu????😲

anonym_7dac80
Dnes o 08:49

@anthea4 ja som žena v domácnosti už cca rok. A me to vyhovuje. Mám čas na seba, ktorý som vždy potrebovala, nikam sa nenaháňam. Máme veľký dom a psa, takže tma strávim dosť času. Chodím pravidelne cvičiť, posilovňa pilates. To ma napĺňa. Do toho sa aj samovzdelávam. Nikdy som nemala pocit nudy. Každý deň chodím nakúpiť čerstve potraviny, varím. Podľa mňa na ro musíš mať aj povahu. Ja som predtým pracovala s ľuďmi a extrémne ma to vyčerpávalo. Domov som chodila ako keby sa prešiel vlak. Za mňa je to oveľa lepšie ako predtým.

tiezjedna
Dnes o 08:51
@anonym_7dac80

@anthea4 ja som žena v domácnosti už cca rok. A me to vyhovuje. Mám čas na seba, ktorý som vždy potrebovala, nikam sa nenaháňam. Máme veľký dom a psa, takže tma strávim dosť času. Chodím pravidelne cvičiť, posilovňa pilates. To ma napĺňa. Do toho sa aj samovzdelávam. Nikdy som nemala pocit nudy. Každý deň chodím nakúpiť čerstve potraviny, varím. Podľa mňa na ro musíš mať aj povahu. Ja som predtým pracovala s ľuďmi a extrémne ma to vyčerpávalo. Domov som chodila ako keby sa prešiel vlak. Za mňa je to oveľa lepšie ako predtým.

@anonym_7dac80 povaha je jedna stránka veci, tá druhá musí byť pragmatická z finančného hľadiska. Inak je to ruská ruleta.

anonym_7dac80
Dnes o 08:54
@tiezjedna

@anonym_7dac80 povaha je jedna stránka veci, tá druhá musí byť pragmatická z finančného hľadiska. Inak je to ruská ruleta.

@tiezjedna to áno. U nás muž zarábal 4x viac ako ja, niekedy aj 5, podľa projektov. On mi navrhol, či by som to nechcela skúsiť. Keby začnem mať nejaky pocit nudy, tak zasa nemám problem si nájsť nejakú občasnú brigádu.

tiezjedna
Dnes o 08:58
@anonym_7dac80

@tiezjedna to áno. U nás muž zarábal 4x viac ako ja, niekedy aj 5, podľa projektov. On mi navrhol, či by som to nechcela skúsiť. Keby začnem mať nejaky pocit nudy, tak zasa nemám problem si nájsť nejakú občasnú brigádu.

@anonym_7dac80 myslela som to tak, že žena by mala mať dostatočné finančné zabezpečenie, aby zostala doma nie preto, že muž zarobí, ale preto, že keby sa vzťah rozpadol, tak nebude existenčne v prdeli. Ja som doma 7. rok a kebyže nemám finančný backround, ktorý mám, tak by som do toho v živote nešla, hoci manžel zarobí medzi 7 - 10k € mesačne a peniaze vôbec riešiť nemusíme.

anonym_7dac80
Dnes o 09:00
@tiezjedna

@anonym_7dac80 myslela som to tak, že žena by mala mať dostatočné finančné zabezpečenie, aby zostala doma nie preto, že muž zarobí, ale preto, že keby sa vzťah rozpadol, tak nebude existenčne v prdeli. Ja som doma 7. rok a kebyže nemám finančný backround, ktorý mám, tak by som do toho v živote nešla, hoci manžel zarobí medzi 7 - 10k € mesačne a peniaze vôbec riešiť nemusíme.

@tiezjedna tiež mám investované a odložené dosť. Keby sa aj niekdy rozvedieme, nemám problem si kúpiť byt a žije ešte nejaky čas bez aj bez práce. No ja by som do toho išla aj keby to nemám 🤷🏽‍♀️

anonym_724d71
Dnes o 09:05
@titla

Ja by som do takehoto modelu permanentne nesla uz len z dovodu, ze mam v okoli pripady ked zeny ostali v domacnosti po svadbe/detoch a neskoncilo to dobre. Ano, ma to zmysel, ked mas male deti, staras sa o clena rodiny a pod., ale zeny, ktore poznam ja, ktore doma ostali aj ked im deti vyrastli akoby mentalne zakrpateli. Nedokazali rozpravat o inej teme ako varenie, upratovanie, zahrada po pripade ten jeden konicek co este mali. Odtrhnute od reality ludi v pracovnom procese. A ti manzelia si ich casom prestali vazit, full servis co mali doma sa zmrskol na samozrejmost a nevazili si ho. Nehovorim, ze je to tak vsade, ale toto je tiez vec, ktoru je potreba mat na pamati

@titla Ved to, bratova manzelka je cely zivot doma. Max. predaj Oriflame. Uplna trubka, mozog zakrpatel, odtrhnuta od reality, antivaxerka, aktivna distributorka vsetkych hoaxov.

anonym_03def3
Dnes o 09:09
@anonym_62a982

@anonym_62a982 a to si kde citala???Ukaz nam tu rozpravkovu knizku.Otec ma vzdy vediet zastupit dokonale svoju manzelku,otec sa ma vzdy vediet postarat sa o svoje deti aj o zvierata ak su.Sme v rovnocennom zväzku.A zena nie je ani MATKA,ANI SLUZKA pre svojho manzela.To iste plati aj co sa tyka deti,tie maju byt sebestacne.Vediet sa rano vychystat do skoly bez asistencie rodicov.

rozculena
Dnes o 09:09
@anonym_62a982

@anonym_62a982 tak určiteeeeeeeeeeeeeeee

tiezjedna
Dnes o 09:11
@anonym_724d71

@titla Ved to, bratova manzelka je cely zivot doma. Max. predaj Oriflame. Uplna trubka, mozog zakrpatel, odtrhnuta od reality, antivaxerka, aktivna distributorka vsetkych hoaxov.

@anonym_724d71 takých je aj medzi zamestnanými ojooooj... a to je snáď ešte horšie, pretože tie ešte niekto berie na vedomie😂

enmery
Dnes o 09:11
@anonym_62a982

@anonym_62a982 Gratulujem, práve sme zistili, že cestovanie v čase skutočne existuje, ďakujeme za milý pozdrav z roku 1920.