icon

Ako často upratujete domácnosť s psom?

27. sep 2025

Ahojte. Ako často doma upratujete keď máte psika dnu? Čo presne robíte ?

Strana
z2
wolf_
27. sep 2025

Nemám že ako často - lebo podľa potreby. Ale čo robíme častejšie oproti tomu keby psa nemáme je určite vysávanie, či už zeme alebo aj gauča atď. (lebo chlpy). Ostatné veci podľa mňa +- rovnako ako keby psa nemáme. Kedže to, aby sme zo psa nemali špinu riešime skôr starostlivosťou o psa, najmä umytím po pobyte vonku.

stellarstar
27. sep 2025

@anonym_autor zapnem robota ked je to nutné

kiki68
27. sep 2025

Podla mna je dobry automaticky vysavac taky zaklad, ides von so psom a ono to beha.

chrobak7
27. sep 2025

@anonym_autor Do interiéru treba kúpiť psa, ktorý nepĺzne, potom nemáš chlpy po gauči a šatoch. My takého máme a nemusíme nič navyše upratovať. Jediné, o čo sa starám, je jeho tácka, kde má vodu (mením denne) a jedlo - každý pes si zvykne na iný stravovací režim.

pribinak
27. sep 2025

Keď máš byt, tak si kúp psa s vlasami, napr York maltezak pudlik Bisonik ….maju vlasy a nie srsť, takze ich strihas a oni neplznu. Takze aj keď zaparkuje na gauči či posteli nič tam po ním nie
Takýto havkaci sú výborní aj pre alergikov.

My máme bisonika, je to super rasa, veľmi inteligentný, tolerantný, má rad deti, ľahko sa učí a prítulný, alw veľmi energeticky psík, potrebuje aktivity aby sa vyšantil

My sme alergici doma, takze robot behá každý deň kvôli prachu, nie psovi

anonym_868514
27. sep 2025

@anonym_autor idealne mu dat plienky ,lebo tie zvysky a to ze chodi holy po byte je asi najviac nehygienicke plus sliny a proste to co vydychuje.Chlpy su najhorsie ked meni srst,to naozaj vysavat stale nie 1x za den ale minimalne 20x,lebo to poletuje vsade.A tie co tvrdia ze nie,si nepriznaju alebo sa s tym zmieria.No a tiez ty nechodis hola tak by nemal ani pes kedze v rekte psa je vela bakterii ktore mozu sposobit aj infekci u cloveka tak aj v hube ma x bakterii .

anonym_868514
27. sep 2025
@pribinak

Keď máš byt, tak si kúp psa s vlasami, napr York maltezak pudlik Bisonik ….maju vlasy a nie srsť, takze ich strihas a oni neplznu. Takze aj keď zaparkuje na gauči či posteli nič tam po ním nie
Takýto havkaci sú výborní aj pre alergikov.

My máme bisonika, je to super rasa, veľmi inteligentný, tolerantný, má rad deti, ľahko sa učí a prítulný, alw veľmi energeticky psík, potrebuje aktivity aby sa vyšantil

My sme alergici doma, takze robot behá každý deň kvôli prachu, nie psovi

@pribinak Bisona ma suseda ale nechutny pes,oci karpiny stale,vidno mu prirodzenie,je to take nechutne ked sa ti ma na gauci povalovat pes s gulami a 🐔.Este ak sa vykadi to hovno v tych bielych vlasoch sa taha,no nechutne.Ale tak ludia subrozni a hygiena malokomu nieco hovori.

chrobak7
27. sep 2025
@anonym_868514

@anonym_autor idealne mu dat plienky ,lebo tie zvysky a to ze chodi holy po byte je asi najviac nehygienicke plus sliny a proste to co vydychuje.Chlpy su najhorsie ked meni srst,to naozaj vysavat stale nie 1x za den ale minimalne 20x,lebo to poletuje vsade.A tie co tvrdia ze nie,si nepriznaju alebo sa s tym zmieria.No a tiez ty nechodis hola tak by nemal ani pes kedze v rekte psa je vela bakterii ktore mozu sposobit aj infekci u cloveka tak aj v hube ma x bakterii .

@anonym_868514 Trochu to nafukuješ. Veď pes neolizuje všetko. A naozaj náš pes vôbec nepĺzne.

pribinak
27. sep 2025
@anonym_868514

@pribinak Bisona ma suseda ale nechutny pes,oci karpiny stale,vidno mu prirodzenie,je to take nechutne ked sa ti ma na gauci povalovat pes s gulami a 🐔.Este ak sa vykadi to hovno v tych bielych vlasoch sa taha,no nechutne.Ale tak ludia subrozni a hygiena malokomu nieco hovori.

@anonym_868514 ty máš nejaké psychické problemy? To obzeras hovna? Prirodzenie má každý pes, živočích, nielen Bison. Ak má karpave oci, treba ísť k veterinarovi

A prosím tá, vyhľadaj odbornú pomoc a nepis mi

anonym_868514
27. sep 2025
@chrobak7

@anonym_868514 Trochu to nafukuješ. Veď pes neolizuje všetko. A naozaj náš pes vôbec nepĺzne.

@chrobak7 Ale ved psy sa stale olizuju,sebe zadky potom druhym psom ,zjedia hovno ,niektori aj po sebe,proste to je pes,kolkokrat sa vyvala v zdochline alebo hovne,to je prirodzene psovi,ale tak mat taketo spinavsie zviera doma ,radsej zvazim.A aku mas rasu?My mame Border koliu a teraz sá to neda vydrzat kolko tej srsti je vsase len ked je v predsieni par minut su chlpy po celom dome,a to aj deti ked sa s nou hraju pridu zachlpatene,najhorsie ze sa to aj zle perie.Proste ja uz psa by som nikdy nechcela,jendak kvoli tomu ze je to nehygienicke zviera a je s nim viacej robozy ako pozitok z neho.

anonym_868514
27. sep 2025
@pribinak

@anonym_868514 ty máš nejaké psychické problemy? To obzeras hovna? Prirodzenie má každý pes, živočích, nielen Bison. Ak má karpave oci, treba ísť k veterinarovi

@pribinak no ma ale tak prasa sa ti nevala hole na gauci zato obsraty pes ano.

pribinak
27. sep 2025
@anonym_868514

@anonym_868514 fakt v pondelok zvaz navtevu ambulancie obvodného psychiatra
A už mi naozaj nepis

anonym_868514
27. sep 2025
@pribinak

@anonym_868514 fakt v pondelok zvaz navtevu ambulancie obvodného psychiatra
A už mi naozaj nepis

@pribinak Neurazaj sa ked ti niekto napise ze si humusak.

wolf_
27. sep 2025
@pribinak

@pribinak táto pani tu spamuje takéto témy už dlhodobo, aj je psychiatrický pacient, najlepšie na ňu nereagovať 🙂

bonboniera
27. sep 2025
@anonym_868514

@anonym_868514 spravte tomu psovi radosť a darujte ho do menej psychopatickej rodiny preboha … dufam ze len trollujes

bonboniera
27. sep 2025
@wolf_

@pribinak táto pani tu spamuje takéto témy už dlhodobo, aj je psychiatrický pacient, najlepšie na ňu nereagovať 🙂

@wolf_ dobre vedieť!

pribinak
27. sep 2025
@wolf_

@wolf_ je to evidentne, že nie je v psychicky v poriadku.

anonym_868514
27. sep 2025

@pribinak Chod radsej upratat po psovi.Hlavne mu umy karpiny.

anonym_868514
27. sep 2025
@bonboniera

@anonym_868514 spravte tomu psovi radosť a darujte ho do menej psychopatickej rodiny preboha … dufam ze len trollujes

@bonboniera Darujem ti ho?

autor
27. sep 2025

Ženy prosím vás, choďte sa hádat do správ. Ja nemám fakt o toto záujem čitat. Neveim sa tu ani poriadne zorientovať na normálne odpovede 🫣

anonym_868514
27. sep 2025
@anonym_autor

Ženy prosím vás, choďte sa hádat do správ. Ja nemám fakt o toto záujem čitat. Neveim sa tu ani poriadne zorientovať na normálne odpovede 🫣

@anonym_autor ved ale co chces pocut,kup savo a poriadne savuj byt kazdy den,ved mas doma psa co ma x bakterii v rekte a v papuli.A ak s nim aj spis tak obliecky men kazdy den,to uz len z pocitu cistoty,ale tu na MK sa zda ze zeny si tu na hygienu moc nepotrpia.🙈

chrobak7
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jednoducho odignoruj príspevky autora anonym_868514. Je to psychopat a budeš mať normálnu diskusiu v téme.

My máme v rodinnom dome (vnútri) maltezáka. On nemá klasické chlpy, ktoré sa menia 2x do roka. On nepĺzne, jemu tie chlpy rastú a treba mu ich strihať niekoľko krát do roka.

A tá hygiena - áno, môže sa vonku v niečom vyváľať, aj to urobí tak 1x do mesiaca. Ale máme vaňu a osprchujem ho. Zadok mu strihám, nemá osraté chlpy. Vnútri potrebu neurobí, vypýta sa von. V posteli s nami nespí. To je vec majiteľa, ako si psa naučí. Niekomu to nevadí. Ale zato môže na sedačku a po celom dome. Má svoje miesta, kde spáva, alebo odpočíva.

Čo ešte potrebuješ vedieť?

maddie1711
27. sep 2025

Mam dvoch psov a dvoch kocúrov v dome. Počas týždňa upratuje muž 🤣 dvihne stoličky a odprace káble aby mohol pobehať roboticky vysávač, ten behá každý deň a utrie prach(chvalabohu mame zariadené tak, že toho nie je veľa), a vytrepe poťahy z gauca a asi každý druhý deň poumýva podlahu. Keď mam ,,veľké” upratovanie tak raz za týždeň vymením postelne prádlo, poťahy preperiem a povysvam klasickým vysávačom lebo sú miesta kde sa robot nedostane úplne. Kvôli zvieratám mam gauče z Ikei, ktoré sa dajú komplet vyzliecť a vyprať a to robím tak raz za mesiac (klasicky gauč som predtým dosť často tepovala a to ma nebavilo) ale moje zvery môžu aj na gauč aj do postele, samozrejme že keď sa stane nejaká nehoda tak to riešim okamžite a nečakam na harmonogramy 🤣. Ale podvozky im umývam po každej prechádzke hlavne teraz v tomto obdobi.

0silvia0
27. sep 2025
@anonym_868514

@bonboniera Darujem ti ho?

@anonym_868514 ved ty pises ze tiez mate psa, ten ti je tiez taky nechutny? Ono kazdemu je sympaticka ina rasa, mne tiez nie su sympaticke male psy typu maltezak, bison, york a civavy, proste my sme mali vzdy velkych psov, cize uprednostnujem velkych psov, ale napisem ti tajomstvo, vsetky psy maju rite aj pohlavne organy😛

anonym_7d54cd
27. sep 2025

Každý deň robot, podľa potreby pranie s dezinfekciou deky a poťahy na pelech, podľa toho ako pĺznu každý deň alebo každý druhý deň poriadne vyprášim ich deky a poťahy. Čo sa týka gauča alebo postele tam majú zákaz takže chlpy riešim len zo zeme. Po každom kŕmení umyjem misky, misku na vodu každé ráno. Vyhradený uterák pre psy po použití hneď ide do práčky tiež s dezinfekciou. Po kúpaní hneď vydenzifikujem poriadne sprchový kút. Ale dôležitá je hygiena psa po každom venčení a pravidelné česanie podľa typu srsti to ušetrí veľa času pri upratovaní.

anonym_ae9cc8
27. sep 2025
@anonym_868514

@anonym_868514 ty nemáš psa, však? Lebo toto nenapíše človek, ktorý má psa.

btus
27. sep 2025

máme dnu v dome dvoch smojedov. Na gauč, fotelku a ani do postele nesmú. Koberec je len v detskej, tam tiež nesmú a ešte jeden pred pecou, to je ich, tam majú aj pelechy. Zametám každý deň, zmývam každý druhý, ak neprší. Ale takto by som upratovala aj keby sme nemali psov. My kúpeme len pred výstavou, alebo 1x do roka. Keď pĺznu, je to des, ale našťastie je to len 3 týždne v roku.

anonym_b4b894
27. sep 2025

Mám buldočka, extrémne plzne... Robotický vysávač ide denne, niekedy aj doobeda a poobede (robím na HO, som so psíkom doma)... V priemere 2x za týždeň to namiesto robotického večer vezmem klasickým a poumyvana podlahy v dome (umývame menej ako vysávame, ale podľa potreby pretieram podlahy takými mokrými utierkami na podlahy - avšak, havkovi sa, samozrejme, po každom venčení umývajú labky a my doma chodíme výhradne v papučiach). Ostatné upratovanie (rozumej kúpeľňa, kuchyňa, prach...) podľa potreby, ale nikdy nie menej ako raz týždenne, zvyčajne v sobotu.

anonym_e4fc98
27. sep 2025

@anonym_autor vysávač robotický každý deň.Po prechádzke utierame labky.Ak jej nakvapka voda okolo misky tak to poutierat.Castejsie mením postelne prádlo spí s nami.Ale naša málo plzne a je menšia.Kupem asi každé 2-3 m.Umyvam dlážky raz, alebo 2krat týždenne, alebo pustím mop.Gauc máme kožený ten raz týždenne pretriem utierkami na kozu.Nemam pocit, že viac upratujem ako, keď sme nemali psa.Ak je špinavá od blata či zadok tak len ju trocha osprchujem a vysusim fénom, ale keď prší tak ju obliekam a zadok sa stava malokedy

20erika07
27. sep 2025
@anonym_868514

@chrobak7 Ale ved psy sa stale olizuju,sebe zadky potom druhym psom ,zjedia hovno ,niektori aj po sebe,proste to je pes,kolkokrat sa vyvala v zdochline alebo hovne,to je prirodzene psovi,ale tak mat taketo spinavsie zviera doma ,radsej zvazim.A aku mas rasu?My mame Border koliu a teraz sá to neda vydrzat kolko tej srsti je vsase len ked je v predsieni par minut su chlpy po celom dome,a to aj deti ked sa s nou hraju pridu zachlpatene,najhorsie ze sa to aj zle perie.Proste ja uz psa by som nikdy nechcela,jendak kvoli tomu ze je to nehygienicke zviera a je s nim viacej robozy ako pozitok z neho.

@anonym_868514 musim sa smiat 😀 odkedy mame psa od januára, mame naopak čistejšie. Nas pes neplzne, po venceni ide vzdy do vane ,labky, intímne miesta a zadok sprchujeme po každom venceni. Nedovolim sa mu valat von, nedovolim mu jest hovna, svoj zadok si nelize, nedokáže to. Pravidelne odcervovany a ockovany. Ma aj ústny dezinfekcny sprej pre psy. Takže vlastne žije ako my, v čistote, a spi s dcérou v posteli.
Pobavila si ma 😃

Strana
z2