Najlepšie prvé zvieratko pre deti - skúsenosti rodičov
Deti veľmi túžia po zvieratku, ale nechceme hneď skočiť do psa či mačky 🐶🐱
Aké najmenej náročné zvieratko ste dali deťom ako prvé?
A zvládali sa oň starať? Alebo ísť do rybičiek? Ďakujem ❤
v rod. dome? ja som mala mačku. doniesla som si sama od kámošky. mala som asi 11r.
koľko majú deti?
@deti95060810 Áno, v dome. Deti majú 6 a 8 rokov.
Škrečok 🐹 ale je potrebné vybrať ešte malého, ktorý si zvykne na ruky a nie je splašeny. Niektorí sú také potvory že hryzú a pištia a nedajú sa chytiť 😀
Môj syn bude mať 7 tiež chcel škrečka a hádaj kto sa oňho stará? - syn sa vyhra jedine s našim kocúrom, to je láska 🫶🏼
Škrečok sa nerád mojká,morča je prítulné
Škrečok sa nerád mojká,morča je prítulné
@glorikarebeka ale ak morča, tak by mali byť aspoň 2, nemalo by byť osamelé, zle to nesu
Morča / škrečok - je z toho smrad? Môžu to mať v izbe, kde spia?
@srdiecko4u skrecky su aktivne v noci, takze urcite nie do izby kde spia. A smrad...no, ked raz za cas nevycistis tak smrdia, to je jasne.
@srdiecko4u Osmák degu. Väčšie než škrečok, prítulné, denne zvieratká. V noci spia rovno s nami. Ale treba zobrať 2 malé. Potrebuje spoločnosť. Nesmrdia.
@srdiecko4u nehladkacie/netulkacie zvieratko zvacsa deti dlhodobo neuspokoji.
macka je idealna ak mas dom
Preco nechcete psa/macku ked ste v dome? Ved mozu byt na dvore. To su naj zvieratka pre deti. My sme s muzom mali skreckov, kedze sme boli v podnajme a nemohli sme psa, ani macku. Mali sme ich celkovo asi 6, niektori mojkaci, niektori bojazlivi a niektori utocni. Raz sme mali 3surodencov, ze dobre im bude spolu, ale navzajom si robili zle, tak museli byt rozdeleni. JLenze nam vydrzali max 2-3roky. Potom sme si kupili psa a to bol naj partak.
Preco nechcete psa/macku ked ste v dome? Ved mozu byt na dvore. To su naj zvieratka pre deti. My sme s muzom mali skreckov, kedze sme boli v podnajme a nemohli sme psa, ani macku. Mali sme ich celkovo asi 6, niektori mojkaci, niektori bojazlivi a niektori utocni. Raz sme mali 3surodencov, ze dobre im bude spolu, ale navzajom si robili zle, tak museli byt rozdeleni. JLenze nam vydrzali max 2-3roky. Potom sme si kupili psa a to bol naj partak.
@cimage chce čo najmenej náročné zviera, čo pes určite nespĺňa. Či ako stačí uviazať psa na dvor a netreba sa mu venovať, cvičiť ho, chodiť na prechádzky a pod.? Veterinár, dovolenky, kopa obmedzení, fakt nenáročné...
@srdiecko4u Osmák degu. Väčšie než škrečok, prítulné, denne zvieratká. V noci spia rovno s nami. Ale treba zobrať 2 malé. Potrebuje spoločnosť. Nesmrdia.
@abbey1 Inak som nevedela, čo je osmák, akurát včera som k tomu videla vtip, viem, že mimo tému, ale zasmiala som sa 🙂
nenáročné - korytnačka. V zime hybernuje, takže máte na 5 mesiacov pokoj. 🙂 Morčiatka aspoň dve, ale to už obnáša adekvátny priestor, zistite si, či deti nemajú alergiu na hlodavce, lebo napr naše museli ísť z domu preč, lebo sa manžel dusil a to mal morča ako dieťa. Ja odporúčam mačku. Od malička ju naučte na záchodík. Aby dnu chodila vyspať, najesť a potom ona sa rada túla. My máme takú exterietovo interierovú. Keď sme v práci, tak je vonku, keď sme doma, tak je dnu. Aj spáva dnu. Počúva na meno, pozná zvuk auta a keď ho počuje beží domov. Má ale aj vonku taký zateplený, zaizolovaný domček, aby sa mala kde schovať v zime a v daždi. Dať kastrovať. Od malička ju naučiť na mojkanie. A dokonca chytá aj myši a hraboše. 🙂
Mačku nechce manžel, sú mu protivné, aj tie okolo domu odháňa. A keby sme mali doma mačku alebo psíka, svokra by k nám už nikdy neprišla - viem, je to argument ZA. A vonkajšieho psíka by som nechcela, bolo by mi ho ľúto a určite by som ho chcela mať dnu. Teda skôr niečo menšie, čo by zvládli aj deti, bez mojej pomoci.
Mačku nechce manžel, sú mu protivné, aj tie okolo domu odháňa. A keby sme mali doma mačku alebo psíka, svokra by k nám už nikdy neprišla - viem, je to argument ZA. A vonkajšieho psíka by som nechcela, bolo by mi ho ľúto a určite by som ho chcela mať dnu. Teda skôr niečo menšie, čo by zvládli aj deti, bez mojej pomoci.
@srdiecko4u tak už len tú korytnačku. Môj manžel tiež nemal rád mačky, ale ako sme dcére túto povolili, tak povedal, že je to náš najlepší psík. 🙂 Neboj, on si zvykne. Morča: https://www.dennikrelax.sk/clanok/chcete-chovat... https://www.vaschovatel.sk/blog/602-starostlivo...
@abbey1 Inak som nevedela, čo je osmák, akurát včera som k tomu videla vtip, viem, že mimo tému, ale zasmiala som sa 🙂
@srdiecko4u Skús pozrieť na nete videa s degu, alebo v obchode naživo. Mali sme morcata, potkanov ešte to môžete. Dajú sa krásne vycvičiť. Teraz máme degu a je to fajn.
@srdiecko4u tak už len tú korytnačku. Môj manžel tiež nemal rád mačky, ale ako sme dcére túto povolili, tak povedal, že je to náš najlepší psík. 🙂 Neboj, on si zvykne. Morča: https://www.dennikrelax.sk/clanok/chcete-chovat... https://www.vaschovatel.sk/blog/602-starostlivo...
@btus Ja by som napr. bola za interiérového psíka - mali sme ako deti. Len teda manžel ... neviem, či by nás nevyhodil z domu 🙂
Škrečok nie je až tak ideálne zviera pre deti. zdá sa ako nenáročné zviera, ale potrebuje toho dosť. Hlavne priestor. Deti ich väčšinou aj tak nevidia lebo 90% denného času spia, ale sú druhy, ktoré sú aktívne aj počas dňa. Ak už škrečka tak určite z chovateľskej stanice, chovateľ vám pomôže aj so správnym zariadením bývania a škrečok bude už naučený na ruku. Ale aj tak to nie sú mojkáči. Denne im treba čistiť piesok, týždenne čistiť nory, hobliny síce tak často meniť netreba, ale keď už tak to nie je úplne najjednoduchšie vzhľadom k tomu koľko tých hoblín tomu zvieraťu treba.
@cimage chce čo najmenej náročné zviera, čo pes určite nespĺňa. Či ako stačí uviazať psa na dvor a netreba sa mu venovať, cvičiť ho, chodiť na prechádzky a pod.? Veterinár, dovolenky, kopa obmedzení, fakt nenáročné...
@belllinka a ked ma skrecka, alebo morca, tak tiez mu musi cistit klietku, krmit ho a na dovolenku ho asi brat nebude. Na zaciatok by som narocnejsie plemeno urcite nebrala. Prechadzka nikomu v rodine neuskodi. Aspon to tych ludi odtrhne od gauca. Viem o tom svoje. Odkedy sme mali psa, sme boli ovela viac vonku, v prirode.
@belllinka a ked ma skrecka, alebo morca, tak tiez mu musi cistit klietku, krmit ho a na dovolenku ho asi brat nebude. Na zaciatok by som narocnejsie plemeno urcite nebrala. Prechadzka nikomu v rodine neuskodi. Aspon to tych ludi odtrhne od gauca. Viem o tom svoje. Odkedy sme mali psa, sme boli ovela viac vonku, v prirode.
@cimage no snáď nechceš porovnávať starosti so psom a so škrečkom, sa uvedom 🙄
@btus Ja by som napr. bola za interiérového psíka - mali sme ako deti. Len teda manžel ... neviem, či by nás nevyhodil z domu 🙂
@srdiecko4u a co tak ist cela rodina popozerat psikov do utulku (casto to obmakci aj partnerov)? A ak by vam niektory padol do oka, mozete chodit najprv vencit.
@btus nemám skúsenosti s morčaťom, iba so škrečkom. Ale s morčaťom treba chodiť von 3x denne a cvičiť ho? Hľadať psí hotel počas dovolenky? Upratovať kvantá chlpov po celom byte?
@belllinka mali sme doma morčatá. Najskôr dve vo vnútri, potom 4 vonku. Morčatám treba vymieňať podstielku 2x do týždňa, potrebujú dostatočne veľkú klietku. Kam ich dáš, keď idete na dovolenku? V lete je ideálne, keď sa pasú, takže to zase potrebuješ klietku, ohrádku vonku. Psíka vyvenčíš, prejdeš sa, chlpy by som až tak neriešila, tie sa dajú pekne povysávať, zamiesť každý deň. Máme doma dva samojedy, jednu mačku a mali sme aj tie morčatá. Najviac práce bolo s morčatami. Na cvičisko nechodíš s každým plemenom. A ak tak len na začiatku, aby vedel základné povely, ale tie vieš naučiť aj doma. Autorka býva v dome, takže so psíkom stačí ísť 1-2 x za deň. Z toho raz na cca 1-1,5 hod. Veď to je super. Ísť s prejsť. Ja to beriem ako vyvetranie hlavy. A pre deti je to super, naučia sa zodpovednosti a majú aj trochu pohybu. Za každého počasia. My psí hotel neriešime. Na dovolenku chodia s nami. A ak nie, máme susedu, ktorá sa o ne stará.
Čo tak pakobylky? Tie nehryzú, vo väčšine prípadov im netreba ani komplikované terária, radi lozia a je čo obzerať a nie je to vôbec hlučné. :D Plus je veľa druhov takže o to väčšia zábava
@srdiecko4u škrečok
Lebo ak ich omrzí a nebudú sa starať tak tie 3 roky vydržíte co je jeho priemerná dĺžka dožitia.
Čo tak pakobylky? Tie nehryzú, vo väčšine prípadov im netreba ani komplikované terária, radi lozia a je čo obzerať a nie je to vôbec hlučné. :D Plus je veľa druhov takže o to väčšia zábava
@blueshew Tak o tom som veru ešte nepočula, že by niekto choval pakobylky 🙂 Len nie sú asi moc kontaktné 🙂
@srdiecko4u mačičku výhoda nemusíte venčiť

v rod. dome? ja som mala mačku. doniesla som si sama od kámošky. mala som asi 11r.
koľko majú deti?