icon

Ženy v mužskej energii: Ako sa vrátiť k ženskosti?

21. apr 2024

Akurat som dopocuvala jeden zaujimavy podcast, kde sa rozoberalu zeny v muzskej energii a muzi zas v zenskej. Je to neskutocna pravda. Sama som bola mininalne 10 rokov muzskej energii. Mala som to z detstva, kde otec podvadzal mamu, tak som si zaumienila, ze ku mne sa muzi takto sprsvat nebudu. A kupodivu som stretavala samych slabochov, nie muzov. Kamosky naokolo niekedy nepohli ani prstom a tie vedeli zbalit na pekne reci tych chlapov a okolo mna sa vzdy motali umrncani muzi, ktorých som musela ja viest. Ziadna opora...samozrejme to bolo aj tam ze ja som bola trn general a muz sa len viezol. Po rozvode s prvym mužom som sa zacala zamyslat, ze cim to je, ze preco ti muzi s testosteronom nepritahujem:D na terapiach som prisla na to, ze cim to bolo. Trvalo mi asi 6 rokov, kym som sa dostala opat do svojej zenskej role a konecne mam uz 7 rokov vedla seba silneho a milujuceho muza, pri ktorom sa citim ako kralovna. Aj tu na fore velakrat vidim zeny v mojom starom JA. Opovrhujuce muzmi, velmi dominantne, miesto milujuceho manzela si svojim velitelskym pristupom vychovavaju druheho syna a nie manžela. Chcem tymto príspevkom poukazat, ze sila zeny nespociva v tom, ze aka je samostatna, silna, dominantna, ale skor je v zenskej laskavosti. Tym vieme pohnut muzmi, nie nasou sebestacnoztou.

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2024

@subartic ano, zadubenost je bohuzial stale in. A tak rozni experti vzdy najdu takych, ktori im uveria😉 Zdravy rozum ludom chyba, tak potrebuju navod, aby "sa nasli".

zuzanockamt
21. apr 2024

@subartic Ja som sa ale pýtala niečo iné a inej užívateľky. Tak neviem, prečo tento nevyžiadaný koment 🤷

aurora33
21. apr 2024

Autorka a keď je napríklad manžel v práci, tak ako dobrá ženská žena so ženskou energiou mám počkať aj s ťažkým nákupom, aby ten ťažký nákup vyniesol on? Pretože k si to vyberiem sama, tak už som žena s mužskou energiou?

zmrzlinka2021
21. apr 2024

@subartic čiže silný dominantný muž umožní žene byť ženou a silná žena z muža spraví slabocha. Takže zena je vlastne slaboch.
Je pre mňa smutné, že negatívne vlastnosti u ženy tu niekto definuje ako mužskú energiu.

lenkakravcova
21. apr 2024

@aurora33 počkáš na muža kým ti donesie nákup 😀 alebo si objednaš dovoz domov. Načo sa ťahať s ťažkými nákupmi a ničiť si chrbticu? 😀

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2024

@aurora33 predsa muz cestou z roboty donesie nakup😉

bytc20
21. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl Presne! A psychologovia nebudou mit co zrat, lebo daka Mara z Hornej Dolnej si vypocula jeden podcast a zdiagnostikovala cely svet 🙄

aurora33
21. apr 2024

@lenkakravcova a muž si môže ničiť chrbticu?

aurora33
21. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl a keď muž pracuje dlhšie, tak bude celá rodina hladná čakať kým muž prinesie nákup z prace? 😀😀 strašne choré zmyslanie.

beronsche
21. apr 2024

@subartic "Záver je , neberme mužom ich povinnosti ."
A co by tie muzske povinnostiali byt?

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2024

@aurora33 tak verim, ze si pochopila, ze si robim srandu😉

lenkakravcova
21. apr 2024

@aurora33 nie. On má viac svalov. Pre muža je jednoduchšie dvihnúť ťažšiu vec. Však aj v obchodoch máš limity na dvíhanie hmotnosti pre ženy a mužov odlišné. Takže ťažké veci nechávam na manžela. On zase mne veci na "pipľanie"(kde treba precíznosť, napr triedenie čučoriedok 😀)

aurora33
21. apr 2024

@beronsche ja som z toho pochopila, že ženy majú byt tie krehké kvetinky, ktoré jemnucko mužovi povedia čo ma urobiť a muž to ma urobiť.

aurora33
21. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl aha, pardon. Popravde už ani neviem rozlíšiť, kto tu niečo mysli vážne a kto naozaj 😀

lenkakravcova
21. apr 2024

@beronsche to, čo sa žene nechce
- nosiť ťažké veci
- bojovať vo vojne ak je to potrebné
- platiť na rande, výdavky za domácnosť (minimálne kým je žena na rodicaku)
- mať ochranarsku funkciu (na výlete v noci vonku)
Atď atď

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2024

@aurora33 vidis, a ja som si bola ista, ze som to napisala tak, ze je z toho jasne, ze si robim srandu-resp., ze je jasne, ze nikto by to tak nerobil😉

naneta258
21. apr 2024

Ak je žena roky sama, alebo mala pri sebe slabšieho jedinca... tak je ťažké byť tou milou kvetinkou v živote 😀 Keď bola dlhší čas samostatná jednotka a musela si so všetkým poradiť sama.

majka36912
21. apr 2024

@betulinka1 Inak toto mam presne doma aj ja. Partnerova mama jeho a jeho brata vychovavala sama, takze doma bola general. A to doslova, lebo ta este aj ich otcima do dna dnesneho spacifikuje, ked sa jej nieco nepaci 😃 A pri mojej mame mam tiez obcas pocit, ze mi je aj mamou, aj otcom, lebo u otca dost tie muzske crty absentuju, ale je to skor o jeho pohodlnosti. Nakricat na nu vie, ale aby doma nieco opravil, vlacil sa s tazkymi vecami a podobne... To vzdy povie, ze na to ma svojich ludi, cize mna a moje 2 sestry a doma sme vzdy tym padom majstrovali my zeny.
Akoze mam s partnerom nesmierne harmonicky vztah, v zivote ma nenechal s nicim sa natahovat, snazi sa byt chlapom v tom vztahu v tom pravom slova zmysle, ale vzdy to hlavne slovo prenecha mne. Obcas mi chyba, ze si nebuchne po stole a nepovie svoj nazor, aj som sa mu snazila viackrat povedat, ze kludne nech sa vyjadri a prediskutujeme to, ale nejako to v sebe nema. Cize aj ked sa ho snazim nechat byt v tom vztahu v roli muza, nevadi mi nosit ,,nohavice", ked su mu niektore veci proste proti jeho zvykom a povahe.

aurora33
21. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl no predtým tam Lenka písala, že si mám objednať nákup domov, aby som si nenicila chrbát, tak som z toho pochopila, že ty si zrejme na rovnakej vlne 😀😀 pričom nerozumiem čo je na tom ,,nezenske” si vyniesť nákup sama domov 😀 síce, ja ani nerobím veľké nákupy, asi preto mi to hlava neberie.

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2024

@aurora33 jemine, nie som s nou na rovnakej vlne😀

aurora33
21. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl to som rada 🙂 :D

liusa82
21. apr 2024

no sranda.Nečítala som vôbec diskusiu.Pozrem ked bude čas.Ale ja som tiež dosť dominantý typ a teda nepriťahujem nijakých slabochov ale rovnaké typy ako som ja dominantné a silné.Takže to niekedy vyzerá ako na hojdačke.Raz ťuťu muťu a za chvilu rozbíjanie tanierov v úvodzovkách😀 Ale aspoň sa nenudíme🙂

joannita
21. apr 2024

Autorka, co je to "byt laskava k muzovi"? Mozes uviest nejake priklady pls?

minenkak
21. apr 2024

@joannita láskavo ako v jednej téme sa nechať o druhej v noci zobudiť,láskavo chlapovi vyfajčiť a láskavo podržať, nech mu je láskavo dobre

dskjhfdlkdjhl
21. apr 2024

@minenkak presne ta diskusia sa mi hned vybavila, ked som si toto tu zacala citat😉

777januska777
21. apr 2024

@lenkakravcova vidíš a toto je ďalší problém ja nemám rada veci, kde treba precíznosť. Nikdy mi to nešlo, vždy ma to zbytočne rozčuľovalo. Moj manžel zas je v precíznosti dokonalý. On si veci vypočíta a urobí ich do centimetra presne. Ja som nikdy nemala rada tie ručne práce, navliekanie náhrdelníkov a neviem co. Vzdy to bola zábava na chvíľku, potom mi to išlo na nervy, tak som teraz nesprávna žena? Manžel napriklad doma vyrába masky deťom a šije na šijacom stroji, jeho to baví a ja to nenávidím. Takze on nie je muž a ja nie som žena?

lucia245
21. apr 2024

Skvelý príspevok. Dúfam, že sa nás nájde viac ako 10, ktoré porozumeju, čo píšeš 🙂

lenkakravcova
21. apr 2024

@aurora33 ale tak nemyslela som nákup o 5 rokoch, jednej múke a konzerve. Ale veľký nákup, napr 5l olej, 12l mlieka, balenie múky, cukru.. to snáď žiadna žena zbytočne neťahá ak nemusí 🙂

joannita
21. apr 2024

Autorka, toto co si napisala, kopirujem:
"zena ma byt jemna, uvedomovat si svoju zenskost, hodnotu, jednat s muzom jemne, s hravostou. Nema potrebu sa mu vyrovnavat, dokazovat si nieco, dokonca s nim súperiť. Miesto toho, aby vlacila tazke tasky z nakupu, ho s jemnostou poziada, aby jej pomohol. Pri hadkach neka.potrebu ho urazat ponizovat ho, ale s.laskavostou mu vysvetlit, co ju trapi. "

A co ked zena proste nieje ten jemny typ a nikdy ani nebola? Jednoducho ide o raznu zenu, ktora ma vysoke postavenie v praci, ma pod sebou cojaviem 100ludi, ako dieta a v puberte tvrdo sportovala, napriklad futbal alebo box, lebo to tak proste ODJAKZIVA CITILA, ze toto je jej podstata. Aj napriek tomu je to stale ZENA ktorej sa pacia muzi. Ano teraz napsies, ze to nema s tym co pises ty nic spolocne a ze sa nerozumiem tomu. Ale ma to s tym velmi vela spolocne, viac ako si myslis. Psychoterapeut nieje vseveduci, aj on sa od niekoho len "naucil" ze je zenska a muzska energia a nasledne tomu UVERIL a teraz svoju pravdu predklada svojim klientom.
Ty si so vzala z toho len to co sa ti hodilo a uverila tomu. A prospelo ti to, co je super. Ja ti fandim vazne uprimne.
Ale neprezentuj tu, ze toto je jedina pravda a my co nesuhlasime, sa proste nerozumieme.

subartic
21. apr 2024

@beronsche mnohé z nás sa k mužom správame ako ich matky, preberáme ich povinnosti - živiť rodinu , riešime za nich problémy, ťažké životné situácie , robíme na stavbách , vláčime ťažké nákupy . Môj syn ( 24 ) teraz napríklad vyhadzuje kamene z predzáhrady a sú pomerne ťažké , ani ma len nenapadne mu ísť pomôcť, aj tak by ma zahnal , potom pôjde lopatou poprehadzovať kompost kde máme kaliformské dážďovky atď.