icon

Ako často upratujete svoje príbytky?

11. jún 2025

Ja viem, je to čudná otázka... ale mňa fakt zaujima ako často upratujete svoje domovy?
Mam totiž taky blbý pocit, že celý môj čas sa točí, len okolo upratovania, čistenia, umývania, hrncov varenia a roboty s prádlom...
Ako to máte vy?

Strana
z2
mamamasama
11. jún 2025

Odkedy som mama, tak viackrát denne 😭

fadama
11. jún 2025

Keď sa mi chce a mám čas, ja nie som otrokom domácnosti .

tess123
11. jún 2025

Presne ako ty od kedy som na materskej mám pocit že ,,len ,,upratujem,varím ,periem ,prebalujem ,ako robot dookola to isté máme 2poschodovy veľký nový rodinný dom všade vysoký lesk som ako otrok 🤔ale zas ak niekto príde a pochváli aké krásne to máme som pyšna 🤣a aj mne sa to páči len upratovania je fakt velaaa

autor
11. jún 2025
@mamamasama

Odkedy som mama, tak viackrát denne 😭

@mamamasama ja tiez.... mam pocit ze vlastne ani nič iné nerobím.. keď nie v kuchyni tak v pracovni, keď nie tam tak na poschodí, potom kupelka...no proste nonstop...
A zvládaš to ????

autor
11. jún 2025
@tess123

Presne ako ty od kedy som na materskej mám pocit že ,,len ,,upratujem,varím ,periem ,prebalujem ,ako robot dookola to isté máme 2poschodovy veľký nový rodinný dom všade vysoký lesk som ako otrok 🤔ale zas ak niekto príde a pochváli aké krásne to máme som pyšna 🤣a aj mne sa to páči len upratovania je fakt velaaa

@tess123 to si presne napísala ako keby si bola moje dvojča alebo co🙂 my máme tiež veľký nový rodinný dom, tiež všade lesklé, biele ale aj matne ( to sa udržuje úplne katastrofalne) ale tiež ma teší keď niekto príde a pochváli...❤️ zahreje to u srdca, že niečo robíme isto dobre... ale cítim sa ako otrok domácnosti...
Ty to ako zvládaš?

hradnapani
11. jún 2025

byvam v byte, ten je upratany raz dva, takze to vlastne ani velmi nevnimam - vsetko proste podla potreby, Nezijeme v bordeli, ale tiez tu nemame sterilnu domacnost. A trochu som zlavila z narokov, lebo mam pocit, ze mat upratane podla vlastnych predstav je pri detoch nezrealizovatelne.

tess123
11. jún 2025

Už mi niekedy fakt šibe doslova všade vidím capky malinkej asi choroba už 🤣ale ja sa cítim dobre v čistom a nechápem keď niekto neupratuje pravidelne . A mám ešte kamošku asi ,,naše trojča,,tak sa vyžalujeme navzájom a upratujeme ďalej môžeš sa k nám pridať 🤣🤣🤣

januska12323
11. jún 2025

Upratujem podľa potreby. Vy si to robíte samé. Momentálne mám plnú práčku a pritom už týždeň neupratanú predošlú várku, prach neviem ani kedy som pozdravila a riad čaká ešte od večere. Domácnosť sa zatiaľ nesťažovala a my domáci sme tiež v pohode.

vanilkovazmrzka
11. jún 2025

Rozdelila som si upratovanie na niekolko taskov, a tie mam naplanovane rozne pocas tyzdna, niektore s tyzdnovou frekvenciou, niektore obtyzden, niektore mesacnr, niektore po par dnoch.

moonlight1210
12. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Rozdelila som si upratovanie na niekolko taskov, a tie mam naplanovane rozne pocas tyzdna, niektore s tyzdnovou frekvenciou, niektore obtyzden, niektore mesacnr, niektore po par dnoch.

@vanilkovazmrzka tiez mam obdobne casovo rozdelene niektore ulohy v domacnosti.

jana_eyre_2
12. jún 2025

Stále a nie je to vidno..

doriiis
12. jún 2025

Keď mám čas a chce sa mi.Nie som otrokom svojej domacnosti

btus
12. jún 2025

podľa potreby, času a chuti. Samozrejme, keď má prísť návšteva, tak vtedy najviac. 🙂 🙂

ariannazara
12. jún 2025

Také rýchle kazdy den, ale mam umyvacku, susicku, pracku, robotický vysavac takze az tak dlho mi to netrva.
Ale take veľké upratovanie robim sobotu, a cez tyzden len tak narýchlo..samozrejme ked sa mi chce

stellarstar
12. jún 2025

Žijeme v byte a upratujem podľa potreby

ema229
12. jún 2025

300x za deň. Občas ani to nestačí😅ale ja neviem byť v bordeli

simsalabim
12. jún 2025

1x tyzdenne. Ale neratam pranie, odkladanie riadov, utretie rozliateho, ci zametanie natruseneho. Nie dom otrok domacnosti, mam ine zaluby.

mimikarol
12. jún 2025

Ja sa snažím spraviť každý deň niečo.
Periem 2x denne, keď ráno vstanem už mám prvú práčku opratú a zapnem sušičku. Prádlo uložím hneď do skríň, umývačku vyložim hneď keď doumýva. Okná umývam keď mám na to náladu, raz jedno, potom druhé....
Nebaví ma upratovanie. Najradšej by som to nerobila vôbec. Ale keď si to takto rozkúskujem tak sa mi darí udržať dom viac menej uprataný stále.
Keby na to mám, zaplatím si upratovačku ktorá by mi raz do týždňa všetko porobila a ja by som to už len udržiavala. No ale bohužiaľ 😭

bielasovicka
12. jún 2025

Keď sa mi chce. Ale keď som mala deti ešte malé, tak nonstop 😕

luccija
12. jún 2025

Prádlo, hrnce, varenie každý deň😂robot vysáva každý deň.Umyvam raz týždenne, prach podľa potreby.Skleneny stôl v kuchyni už neznášam.Kazdy deň robím niečo a nie je to vidieť.
Umývadlá, wc každý deň.Stale niečo a to nie som pedant.

spenat9
12. jún 2025

Ja tiez nonstop upratujem odkedy som na materskej.. bud sa staram o dieta a akonahle pride muz alebo mi niekto maleho zoberie na chvilu von tak len upratujem.. ale velke upratovsnie sme uz vyriesili tak ze sme si zaobstarali pani na pomoc lebo sa to uz nedalo zvladat a toto velmi pomaha.. chodi cca raz za 5 dni, zoberie odo mna 25e tskze super.. ale akoze aj tak upratujem nonstop taky ten bezny bordel na dennej baze, takze v podstate sa nic nezmenilo, len uz nemusim riesit a planovat prsvidelne velke upratovanie

veronicka1901
12. jún 2025

Presne pre toto som si davala velky pozor, aky nabytok kupime (vela nabytku mame na mieru od stolara), aby nebolo na nom vsetko vidno 😀. Odkedy som sa vratila po materskej do prace, tak sa u nas vysava 2 - 3x do tyzdna (povacsine dcera), podlahy vytieram 1x do tyzdna, prach tiez len cez vikend (starsie baby si uz spravia izby samy). Kupelnu a WC kazdy druhy den, niekedy kazdy treti, ako sa mi podari. Ja kym skoncim v praci, tak je niekedy aj 18:00 a to som fakt radsej na chvilu s detmi, ako upratovat. Susicku na bielizen nemame, takze zehlenie tak 2x do tyzdna, niekedy ja, niekedy manzel. Operiem si v pohode aj cez den, kedze po vacsine pracujem z domu, ale viac nestihnem, maximalne nieco rychle uvarim, ale to este rano, kedze vstavam skoro. Na materskej som upratovala castejsie, ale aj viac sa zaspinilo, kedze som bola doma. Akoze nie je to idealne, ale co clovek narobi.

cimage
12. jún 2025

Urcite nebeham s handrou cely den. Na stastie mame dom akurat velky, s 1kupelnou. Najviac casu zabera umyvanie riadu a vysavanie kedze mame psov a nemam rada chlpy vsade. Na stastie su teraz skoro cele dni na dvore.

danica2711
12. jún 2025

vyhľadaj si to v histórii, takých, čo ich matka bola prachovka a otec vysavač, tu už bolo a prezvedali sa, či to aj ostatné majú tak alebo sú špindíry... neviem, načo je takáto informácia použiteľná...

saxana000
12. jún 2025

Udrzujem kuchynu obyvacku kupelnu a zachod.. na detskej zavrem dvere ta pocka aj do soboty hracky si mala odlozi kazdy den do policiek a boxov max tam poslem vysavac na koberec 2x do tyzdna. V pracovni mame momentapne skladisko vselicoho a susicku tak su tam vacsinou kopky pradla..v obyvacke sa hrame s rocnou takze vecer pozbierat hracky utriet stol a zmyt podlahu.prach utriem raz do tyzdna.kuchynu logicky vzdy po jedeni a po vareni a kupelna zachod podla potreby umyvadlo zrkadlo kazdy den navecer ked si vycistim zyby .vana s praskom tak 2x za tyzden. uteraky menim kazdy den.. periny tak raz za mesiac cez leto raz za dva tyzdne.okna 2x do roka.trubu ked vidim ze je spinava.niekedy raz za pol roka nikedy aj 2x za mesiac. Potom este ma asi 3x do roka chyti nalada vyhadzat skrine a zbavit sa vsetkych nepotrebnych sprostosti.Nejak to uz ale neprezivam.ked vidim bordel upracem umyjem ale ze by som kazdy den 3 hodiny vylizovala byt to fakt nie.

tarvika
12. jún 2025

zavisi od druhu pribytku. mam mensi 3izb domcek, jedna kupelna jedno wc. Minimalisticke, ziadne ozdobky, cacky na ktore sada prach. tyzdemme upratovanie (kupelna, wc, kuchyna, prach, povysavat, poumuvat dlazku) trva max 2h. Ja to robim postupne pocas tyzdna, kazdy den nieco, na par minut, plus dieta je uz velke tak sa musi zapajat. cize toto mi realne zaberie minimum casu. Pranie a susenie - pracka a susicka, naviac zaberie to poskaldat a odlozit, to robim vecer pri seriali. Ostatne sa robi kedy co je potrebne pocas tyzdna, kuchyna/riady/varenie, toto asi zaberie najviac casu.

margotka17
12. jún 2025

Tak priebežne upratujem. Kým prídeme domov, robot povysáva, potom zapnem umývačku, perieme podľa toho, ako treba. Už som polavila z nárokov, nie som otrok v dome, ale klasický čisto a voňavo je vždy 😉

lenkakravcova
12. jún 2025
@januska12323

Upratujem podľa potreby. Vy si to robíte samé. Momentálne mám plnú práčku a pritom už týždeň neupratanú predošlú várku, prach neviem ani kedy som pozdravila a riad čaká ešte od večere. Domácnosť sa zatiaľ nesťažovala a my domáci sme tiež v pohode.

@januska12323 tak samé si to nerobíme. Jedine žeby bol niekto závislý na pratani alebo čo.

Ja nemám ani vysoký lesk v domácnosti, ani sterilitu..ale aj tak upratujem denne aspoň dve hodiny s pradlom, potom varenie atď. Upratovanie závisí aj od toho koľko ľudí priebežne robí bordel. A deti sú v tom odborníci 🤣 keby že nepustim vysávač aspoň každý druhý deň tak by sme sa nepohli (to znamená všetko pred ním zo zeme upratať, vrátane Lega, puzzli, nastrihanych papierikov, farbiciek, ponožiek, gumičiek do vlasov a všetkého ostatného čo má prežiť). Umývačku púšťam raz až dva krát denne. Práčku raz denne (alebo ďalší deň idú dve). Smeti vynasam raz za dva dni väčšinou. Varim denne alebo na dva dni (málokedy). Plus vonku záhrada, zvieratá..

lenkakravcova
12. jún 2025
@tarvika

zavisi od druhu pribytku. mam mensi 3izb domcek, jedna kupelna jedno wc. Minimalisticke, ziadne ozdobky, cacky na ktore sada prach. tyzdemme upratovanie (kupelna, wc, kuchyna, prach, povysavat, poumuvat dlazku) trva max 2h. Ja to robim postupne pocas tyzdna, kazdy den nieco, na par minut, plus dieta je uz velke tak sa musi zapajat. cize toto mi realne zaberie minimum casu. Pranie a susenie - pracka a susicka, naviac zaberie to poskaldat a odlozit, to robim vecer pri seriali. Ostatne sa robi kedy co je potrebne pocas tyzdna, kuchyna/riady/varenie, toto asi zaberie najviac casu.

@tarvika presne ten minimalizmus je super. Len keby sme to aj dodržovali 😃ešte také že nemat sošky a dekorácie - to ok, to zvládam, ale detom som nakúpila rôzne hračky, kopu oblečenia.. lebo však pekne krásne zlaté 🤣 a potom to človek len musí upratovať

tarvika
12. jún 2025
@lenkakravcova

@tarvika presne ten minimalizmus je super. Len keby sme to aj dodržovali 😃ešte také že nemat sošky a dekorácie - to ok, to zvládam, ale detom som nakúpila rôzne hračky, kopu oblečenia.. lebo však pekne krásne zlaté 🤣 a potom to človek len musí upratovať

@lenkakravcova hehe, no ja mam uz vacsie decko, ta si musi upratovat v izbe sama, alebo ma neporiadok. zavriem dvere a neriesim.

Strana
z2