Ahoj, vznikli nám nejake usadeniny na wc ktoré sme už sa snažili odstrániť rozpúšťacimi tabletkami ale vacscina tam ostala, tak rozmýšľam že sa hovorí o cole že dobre vyčistí wc. Koľko asi tam toho naliat a koľko nechať odstat? A má to byt Coca-Cola alebo hociaka napríklad cola z lidla ta freeway ?
@luscious pýtam sa na Colu v tomto fóre
Mala by to byt Coca Cola, ja som to raz skusala a daky vyrazny rozdiel tam nebol... ale ak chces riadne vycistit, zober si daku handru, ktoru potom vyhodis a povytahuj v rukaviciach tou handrou vodu z WC do kybla. Nasledne tam nalej nejaku chemiu a nechaj posobit, ale nie extremne dlho, aby sa neposkodila glazura. Potom to vyrajbi. Lebo ked sa leje do vody, sa to rozriedi. To potom treba robit pravidelnejsie a na WC to furt smrdi chemiou
Aké usadeniny? Na močový kameň je najlepšia obyčajná ružová fixinela, ktorá obsahuje tu istú kyselinu fosforecnu ako cóla, len vo vyššej koncentrácii. Ak je to hrdza, tak cilit na hrdzu a vodný kamen
A keď je to ten hrubý vodný kameň nachádzajúci sa pod vodou tak kyselina chlorovodíková...na noc naliať,zabezpečiť vetranie kúpeľne,nechať pôsobiť celú noc a ráno spláchnuť a dokonale vyumyvat zachod
ja sa priznam, ze tiez som to skusala s coca colou, ako to neustale ospevovali, ale teda tiez som nepostrehla nejaky extremne vyrazny rozdiel, praveze radsej s normalnym pripravkom na to urcenym treba cistit.
ahoj, viem, ze sa pytas na colu - tu som neskusala, ale obcas nalejem do wc cisty ocot a ked pridem z prace, tak na wc dne su take male "kamienky". uvolnuje sa to z tej casti rury, kam nedociahne kefa a nie je to vidiet.
Ja ked mam potrebu cistit viac, tak nalwjem ocot a aupnem kus sody bicarbiny, vysucham kade tade kym peni a hotovo. Kola nie je skor na upchaty odtok?
vies co kedysi som to tiez skusila, no musim povedat, ze to teda nebolo bohvie co, alebo aspon to, co som podla roznych videi cakala
Nam cola nepomohla absoluuutne.
Na silne usadeniny pomohli 2 tablety Denkmit z DM a inak Domestos wc gel na vodny kamen specialne len na wc. Naaadherne vybieli.
Ocot, účinnejší a lacnejší....
Ja zoberiem konvicu vriacej vody, vylejem, nasypem 2 kypriace prášky, liter ocot, takto dávam aj do drezu, umývadlo, vaňa
Vážne tomu veríš? Nefunguje to.
Nie, vobec to nefunguje. Je to skoda coly
Tym to nevycistis, kyseliny je v nej malo. Ved sa to pije.
Ja zvyknem raz za čas hodiť tabletku do mycky do záchodovej misy nechať cez noc a ráno ešte s kefou prejdem a solachnem
Vycisti, nalej to tam cez noc, alebo cez vikend, ked pojdete prec. Hocico, co ma v sebe kyselinu(cola kyselina citronova, stary sirup,...), hydroxid(soda), vycisti. Mozes tam naliat aj ocot, nechat cez noc a nechat posobit.
Idealne tam vyliat nedopitu colu, ktoru uz nikto nechce pit, ze tam nie su bublinky. Rovnaku sluzbu urobi asi aj fanta,.. ide tam o tu kyselinu citronovu v nej.
Zlozenie Coca Coly:
Voda, fruktózovo-glukózový sirup, oxid uhličitý, farbivo: E 150d, kyselina: kyselina fosforečná, prírodné arómy vrátane kofeínu.
Mnozstvo kys. fosforecnej v Coca Cole je priblizne 0.055% , niekde som nasla 50 az 70 mg na 100 ml (takže 0,05 až 0,07 %).
A porovnajme si to s Fixinelou: Zloženie: 5-15% kyselina fosforečná, < 5% neiónový tenzid, < 5% amfotérny tenzid, < 5% kyselina amidosírová, parfum: HEXYL CINNAMAL,CITRONELLOL,farbivo.
Nevidím žiaden zmysel liat kolu do zachoda. Radsej by som ju vypila