Máte skúsenosti s postieľkou na opačnej strane spálne?
Ahojte, čakáme druhé dieťa a aktuálne sa nám do spálne nezmestí postieľka k manželskej posteli, ale musí byť na opačnej strane miestnosti. Mali ste to tak niektoré? Dá sa to v noci prežiť, keď treba vstávať a behať hore-dole? A hlavne, že nevidíte z postele priamo na bábätko. Mám z toho zmiešané pocity. Najradšej by som vyhodila manželskú posteľ, kúpila si tam jednolôžko a vedľa dala postieľku. Manžel bude aj tak spávať asi pri staršom v detskej. Ale zas, čo je to za domácnosť bez manželskej postele :D
Autorka, ja som mala najprv postielku tak, že bola síce pri posteli, ale tou kratšou stranou, tak to bolo praktickejšie vzhľadom k rozloženiu izby. Po dvoch týždňoch sme ju ale veru prisuvali k posteli a dali dole bocnicu, nakoľko moje dieťa sa budilo 10x za noc a proste potrebovalo blízkosť. Tiež sa mi v noci točila hlava a bolo utrpenie vstávať. Prisunuta postieľka bola úplne záchrana, iba som si prigulala dieťa k sebe, nikam som nemusela chodiť a v polodriemotach som ho nakojila alebo len hladkala a pod. My sme neskôr mali aj hojdací vak zavesený zo stropu nad našou posteľou, to bol tiež "game changer", ľutujem, že sme ho skôr nemali, lebo dieťa v ňom zaspavalo podstatne rýchlejšie.
Ak si jednou stranou postele pricapena na stenu. Tak babo nechaj na posteli pri sebe. Tam ku stene. To mas istotu ze ti nespadne.
Ale zas zalezi ake je babo. Teraz moja najmensia za noc aj 9-12x hore. Ak je lepsie tak iba 4-5x.
Ja som mala dieta najprv dalej od postele takze som kazdy krat musela vstat a ist k nej. Vydrzala som mesiac, potom sa zacala castejsie budit a uz som to nezvladala. Tocila sa mi hlava, nevladala som. Tak sme dali postielku k nasej posteli. A je to tak ovela lepsie pre mna. Ale keby spavala lepsie a nebola by kazdu chvilu hore tak ju necham tak ako povodne bola. Takze moja rada je, ze daj ju tak ako sa da a uvidis ako bude spavat. Ak to bude zle, das ju k sebe alebo do takej postielky ako dali baby vyssie.
@henikap123 Toto vyzerá super!
keď máte dieťa pri sebe na posteli, ako ho kojíte? ja keď som nášho predtým dvíhala, neskutočne ma bolela chrbtica pri tom pohybe dvíhať ťažké zboku posediačky. Kojiť poležiačky som nevedela, nešlo nám to..
A nemozes dat postielku k noham postele a otocit si vankus a spat naopak aby si mala hlavu pri nom?
Ja ti len napisem na to kojenie po leziacky, my sme sa to naucili az okolo 10m, dovtedy ked som aj skusala polezuacky tak to tieklo vsade naokolo len nie do ust mam pocit
@kitycat no ja mam praveze male prsia, pomenej mlieka som mala, cize som musela aj pritlacat trochu a poleziacky som k nemu ani nedociahla :D
Ja ti nekazem byť “ďaleko”, len hovorím, že ste v jednej izbe. A nie je zdravý a ani bezproblémový. To neviem, kde si vyčítala z môjho textu.
Tiez neviem kojit poleziacky, resp. viem ale neznasam to
Ja som dojcila po leziacky a ak trebalo som si sadla a tak babo zdvihla. Ale povacsine som sa z postele nepohla. Och 7 rokov dojcenia 😂 4 deti to by som mala....
No každé dieťa je iné, možno pri tomto druhom ti kojenie poležiačky pôjde ľahšie, teda ja som cez deň kojila v sede, ale v noci len poležiačky, pre mňa to bolo pohodlnejšie.
Tak ja som kojila jedine poleziacky, mne sa zase nedalo posediacky, bolo priam utrpenie pre mna, ak som nahodou musela kojit v aute a pod.. 😅
Naša skúsenost...čím bližšie je postielka pri manželskej, tým lepšie. Pri poslednom dieťati sme už postieľku mali len na odkladanie veci, dieťatko spavalo so mnou, počas kojenia veľmi praktické.
@henikap123 Jej, také som ešte nevidela, vyzerá to zaujímavo.
Bože ženy ale vy ste niektoré strašne rozmaznané. Čo je na tom prejst sa po izbe k postielke? Ak bude dieťatko na umelom mlieku, tiež budete k nemu stavať a pôjdete mlieko chystať do kuchyne. Či aj vtedy si nachystate všetko k posteli?
@lenka22031 tiež som nad týmto rozmýšľala. Ale radšej som nič nenapísala 😁
@lenka22031 tak napríklad ja som bola po prvom pôrode 3 mesiace v takom stave, že cesta do kuchyne by mi trvala tak 10 minút, našťastie som kojila, ale inak by malý zobudil celý panelák 🤪
@janickacrazy
@pataja
@akvi
@maryetta
baby a poraďte ešte, ako ste bábatko polohovali, aby spalo raz na jednom boku a potom na druhom, keď spávalo s vami na manželskej? Opierali ste zboku o vankúš? Alebo o čelo postele raz z jednej potom z druhej strany? Ď.
Áno, snažila som sa ho polohovať, vankúš som dala vedľa neho a striedala strany, ale aj tak mal trochu zlezanu hlavičku, lebo keď bol väčší, tak sa otočil ako chcel, ale mala som aj ten vankúšik proti zlezaniu, to celkom pomohlo.

Keby muz spal so starsim v spalni a ty s babatkom v detskej/obyvacke? Ja by som kludne dieta dala do manzelskej. Mate tam stenu, tak nespadne. Ja by som to nezvladla vstavat a prenasat dieta. Mne sa velakrat stalo, ze som sa v noci zlakla, ze kde je dieta. Unavou som ani nevedela kde som ho polozila a to som mala pritiahnutu postielku k posteli. Je to ok, ak dieta vstane 1-3x, ale boli noci, ze aj 17x sa zobudil, pocitala som to. Par takychto noci a uz ani nevies kde si.