icon

Najväčšia nepotrebnosť v domácnosti

pieksamaki
5. júl 2018

Ahojte, chcela by som vedieť, či by sme mohli popísať O veciach,ktoré doma máte, ale nikdy ste nevyužili.

pieksamaki
autor
6. júl 2018

@yanni
hm, niečo musím robiť zlé....mne sa to vždy zamotáva dokopy,skôr jedna obliečka obmota ostatné,tak, že sa to nemôže určite dobre oprat,lebo sú akoby domotane, ale nie sú vo vnútri obliečky, to už uzatváraM gombikmi pred tým ako to dám do práčky....mam bokom plnenu práčku, tiež 8kg, ale fakt niekde asi robím niečo zlé...dávam približne toľko čo píšeš, tuším aj menej O obliečkU...Ako kedy....

pieksamaki
autor
6. júl 2018

@ukulela
aha, tak áno,pomôcka dobrá A vhodná pri tomto.to je už iný level na mna🙂...to ja nedám najbližšie roky....waw

demetria
6. júl 2018

@pieksamaki
Ja sice nemam oroginal teplomer, iba cosi, co svokor vymontoval z nejakeho bojlera🤫, ale je to jedna z najcastejsie vyuzivanych kuchynskych pomocok. Varim s nim sirupy, teda nevarim, zahrievam na 75 st, zavaram, pasterizujem ovocne musty, robim jogurty... skratka pouzivam ho na vsetko, kde sa nesmie presiahnut urcita teplota.

ukulela
6. júl 2018

inac, baby, paci sa mi, ako sa tato tema "zvrhla" na vzajomne radenie si 🙂

sticker
evelyin
6. júl 2018

Smoothie mixer z lidla, slaby a o ničom. A domacu pekáreň tiež nepoužívame 😝

lenadka
6. júl 2018

@najk ty si vedela že ona býva v paneláku? Lebo ja som to nikde neregistrovala?

gurmanka
Autor odpoveď zmazal
gurmanka
6. júl 2018

@pieksamaki Pouzivam na makaronky. Robim taliansku metodu a tam je to o teplote.

pieksamaki
autor
6. júl 2018

@gurmanka
aha, to som si musela vyhľadať, nevedela som, že sa to vola makaronky, ....tak rozumiem, ale nevedela by som to samozrejme upiecť....je to veľmi pracne?tie makaronky?

pieksamaki
autor
6. júl 2018

@ukulela
inak rada by som sa to naučila tie domáce jogurty....to môže byť už celkom OK,keď máš grif....A zároveň si vieš ten domáci jogurt vyrobiť...niekedy skúsim podľa internetu,lebo sa mi žiada posunúť sa vpred V týchto veciach....

gurmanka
6. júl 2018

@pieksamaki je to taka piplacka, ale pracne to nie je, akurat na to vplyva snad aj rychlost rotacie zeme... tak ze nie vzdy vyjdu. Ale je to take dobrodruzstvo, s napatim sa caka na vtsledok 🙂

patka24
6. júl 2018

Babule, najvacsia blbost u nas je "narezovy stroj" co si moj drahy kupil na lidl salamy, ze si bude krajat, vysledok asi taky, ze si odfakli podla chuti a nalady, ale tenke platky to nie su. Inak za umyvacku by som dala pol kralovstva, alepred 4 rokmi sme kupili dom s novuckou kuchynou a pre umyvacku tam nie je miesto a nie a nie to vyspekulovat..

lenadka
6. júl 2018

@pieksamaki na domáci jogurt niekto potrebuje jogurtovač a špeciálne jogurtovač kultúry (dá sa to kúpiť v e-shope). Ale ja zohrejem liter plnotučného mlieka, vmiešam naozajstný živý jogurt (biely bánovecký, zvolenský...proste musí mať živé jogurtové kultúry), nadavkovať do pohárikov a dám na 8 hodín do rúry, mám funkciu časovač aj program na teplotu 35 stupňov. Ráno je hotovo.

mijunik
7. júl 2018

@patka24 kamarát má umývačku riadu v kúpeľni, keďže do kuchyne (lepšie povedané do kuchynského kútika) sa mu nevošla, ale jeho kúpeľňa susedí s tou "kuchyňou", tak je to jednoduché. No a sušičku prádla má v spálni... 😁

akynka
7. júl 2018

Hm. Malo vyuzivam fen. Ale pre pripad doma je. Urcite je somarina waflovac, cupcake maker, odkostkovac (mame doma a uz druhy rok ho hladame kde je odlozeny 😁)
U nas aj kavovar..dobra vec ale nepouzivame. A ta miska na fondue 🤨
A tie tri miliony poharov ktore dostaneme a jeden zo sady sa rozbije tak sa ostatne odlozia 🙄 ...porcela na svadbu 😂 a pribory na prilezitost... je to zbytocna zbytocnost.
Inak oplati sa investovat: umyvacka, pracka, susicka, rura, mixer, digestor, chladnicka, mraznicka..vyuzivane takmer denne 🙂

yanni
7. júl 2018

@akynka Fen ani ja takmer nepouzivam. Ale to je taka vec, ako sama pises, ktoru je dobre mat doma. Raz za 100 rokov to musi ist "rychlo" a hold dlhe vlasy pomaly schnu. A ako mam dceru, ta obcas chce "fuk fuk"😂 A nasi, ked su u nas na navsteve, aspon mama nemusi trepat 800 km jej fen. Ta si totiz fenuje vzdy.

maria584
7. júl 2018

U nás sa vôbec nevyužíva tlakový hrniec, sendvičovač a hriankovač. To stojí v špajzi na polici nevyužité. A ešte mimo spotrebičov neznášam také tie porcelánové serepeticky, všelijaké sloniky,zvieratká, vazicky. Len na to sada prach a zavadzia to. A ani nechápem novej móde mydlove kyticky. Na čo je to dobre, aby mi to zavadzalo?

gemini255
7. júl 2018

@patka24 ja by som vyhodila skrinky, aby bolo miesto 😀 ale vazne to myslim, radsje o dve skrinky menej a mat mycku

janba
7. júl 2018

Stroj na šúpanie zemiakov 😂😂 je z toho iba kopa bordelu

kittykat22
7. júl 2018

u nas su to darceky a dary. Cajovy set od kamarata, svietniky, brusena miska na cukriky, satky, darceky z dovoleniek co sme podostavali ... posledne 4 roky si vzdy zelam na sviatky nieco, co mozem zjest

canany
7. júl 2018

ked som si precitala nazov temu, napadlo ma len jedno - muz . K dalsiemu popisu sa to sice nehodi, lebo bol vyuzity min 2 x, coho dokazom su moje deti 😀

kratulka
7. júl 2018

@canany to nas adi viaceré

mijunik
7. júl 2018

Zatiaľ najväčšia sprostosť bol elektrický čistič kožných pórov... Inak povedané vytláčač vyrážok... No sprostosť na entú. Vôbec žiaden efekt z toho nebol, možno to nefungovalo, divne z toho prskala voda, ale možno to očakávalo viac roboty, než malo mať u nás doma. 😁

majka99999
7. júl 2018

U nas toaster, ani raz som ho nepouzila. Sendvicovac urcite parkrat do roka pouzijem, ked chceme obmenu na veceru. Ine hluposti nemame, nemam vselijake specializovane hrnce na ryzu alebo podobne veci.
Lis na cesnak pouzivam, mam k tomu take plastove cistitko a v pohode je to rychlo ocistene.

janage
7. júl 2018

@maria584 ja zas si bez tlakoveho hrnca zivot neviem predstavit😁 Mam dva velke a jeden maly detsky. Nam zas stoji v skrini popkornovac a sada na piknik pre dvoch, tu sme ani jediny krat nevyuzili.

lulipu
7. júl 2018

Panvica na volské oko a tlakový hrniec,lebo sa ho bojím 😂
Ale u svokrovcov majú úplne všetko,hlavne z tv shopu... Ryzovar,parný mop,elektrický ohrievač,elektrický ohrievač na vodnú batériu,kavovar na kapsle,elektricky gril,sušička na ovocie,chladnička na vino,jogurtovac, pekáreň, ten trasiaci pás akože miesto cvičenia, brušákovač a ďalšie rychlochudnuce stroje, masážne podložky, bublinkovac do vane, všetko možné náradie z lidla...no a ešte pol dňa by som mohla písať,oni sú skrátka zberači nepotrebného haraburdia 😅

sweetdreams
7. júl 2018

u nas susicka na ovocie - susila som v nej raz jablka cely den (12 hodin) a nakoniec bola z dvoch kil jablk jedna malicka miska nasusenych. viackrat sa mi uz do toho nechcelo.

no a potom kavovar dolce gusto - kava mi z neho nechuti a je predrazena. dostali sme ho ako dar a vyuizva ho u nas len jeden kamarat, kvoli ktoremu obcas kupime kapsule, ked ma prist na navstevu.

roky som bola bez fenu, potom mi nejako nanutil nas stary fen tatino, ze on ho uz nepotrebuje. asi dvakrat ho mal pusteny moj muz a raz kamoska, ja ani raz 🙂

matazirafa
7. júl 2018

Inak na čo je ten tlakový hrniec dobrý? Co sa v ňom uvarí inak alebo lepšie ako v obyčajnom?

poisonblu
7. júl 2018

zbytocni je u nas kopec...v zapale nakupov do novej kuchyne som kupila: drziak na krajanie cibule, vyrobnik na zemlovu knedlu, misku na varenie ryze do mikrovlnky- pouzila som raz a ryza sa nepodarila, velka misa so sitkom na umyvanie salatu, plech na malinkate babovky...na viac zbytocnosti si teraz nespomeniem

vroni
7. júl 2018

@matazirafa, hovadzie maso mas hotove za 20 minut, bravcove za 10... Inak sa neuvari, len ovela, naozaj ovela rychlejsie....