icon

Sušička na prádlo - áno/nie

11. jún 2025

Ahojte, zvažujeme kúpiť sušičku. Počúvam rôzne názory, a neviem sa rozhodnúť... Plánujem využívanie najmä v zime, hlavne kvôli uterákom, osuskam, posteľnemu pradlu, a hrubému oblečeniu ako napr rifle, mikiny, bundy, ktoré schnú večnosť. Je nás doma 5, čiže v kuse plne koše... Bývame v dome, v lete mám kam dať sušiaky a vyschne všetko za pár hodín. Ale zima je problém. Baby, nelutujete kúpu? Jedna kamoška, že naj vec na svete,.druhá svoju nevyužíva... Nejde o lacnú vec, tak váham.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
petrusa87
11. jún 2025

A ja som skepticka, na uteraky, postelne pradlo super, ale oblecenie sa mi zrazilo aj pri nizkych teplotach na programe mix,, som na dome a oblecko som si davala cez zimu na susiak von, tam to tiez nieco obschne a potom dosusit vo vnutri,,,, keby som nepravala vo velkom postelne veci na chatu, ktoru prenajimame ani nad nou nerozmyslam

petrusa87
11. jún 2025
@sisaka

Sušičku mám už pomaly 20 rokov, myslela som si, že v lete budem sušiť von, ale rýchlo ma to prešlo. Je minimum vecí, ktoré nemôžu ísť do sušičky, inak tam hádžem úplne všetko a som spokojná. Ešte sa mi nestalo, aby mi prádlo zo sušičky smrdelo, alebo znehodnotilo veci (treba aj nastaviť teplotu podľa materiálu a nie všetko hádzať na horúce nastavenie pre uteráky 🙄)

Žijem mimo Slovenska, ešte som sa nestretla, žeby niekto mal negatívny názor na sušičku. Vlastne ani nepoznám nikoho, kto sušičku nemá, je to štandardné vybavenie domov aj bytov

@sisaka moja sestra zije v zahranici a susicku nema 😉

sisaka
11. jún 2025
@petrusa87

@sisaka moja sestra zije v zahranici a susicku nema 😉

@petrusa87 tak asi žije v Európe. U nás v Severnej Amerike je štandard práčka a k tomu sušička. Niektoré staré byty, ktoré nemajú priamo v bytoch, majú buď práčovňu v dome - tam sú práčky a sušičky na mince, alebo chodia do práčovní, ake vidno v US filmoch a tam sú tiež aj práčky a sušičky. Väčšina bytových domov má zákaz sušenia pradla na balkónoch, lebo je to neestetické, takže je to viac menej nevyhnutné a všetci sú zvyknutí takto fungovať.

princezna_bosorka
12. jún 2025

a ako casto peries uteraky a bundy? My sme doma styria a nemam problem si naplanovat pranie uterakov a navliecok aj v zime tak, aby to vyschlo rychlo (ked je slnko a vietor) a bundy malokedy periem cez sezonu (bud pred alebo po). a teda susim veci na balkone, v zime ma susiaku v byte a susicku by som nechcela ani omylom.

basska_b
12. jún 2025

No musim asi prehodnotit alebo sa to naucit. My sme kupili na natlak svagrovcov, aka je uzasna.
Ja mam susiclu Bosch za 800 eur a susim v nej len uteraky.
A hrozou som totiz zistila, ze na 80% stitkoch bavlneneho oblecenia je napisane, ze do susicky nesmu. Vacsinou kvoli potlaci. Vsetky Lindex veci maju napisane, ze nesmu.
Postelne pradlo - vyslo take pokrkvane, ze to bolo nevyzehlitelne
Kombinezy - vraj tam nepatria
Bundy, vankuse - mas susit s tenisovymi loptickami, aby sa nezgrcala vypln
Ponozky - sušené len sólo ponožky mi upchali ten zberač na žmolky, vysledkom boli žmolky rozmetané po celej sušičke.
Kamoska mi dala oblecenie pre malého, viem, ze pouziva susicku, to oblecenie je zodrate, zatial co ja uz odkladam oblecko pre 3.dceru a este pred dcerami ho niektore nosila kamoskina dcera a vyzera jak nove.

katka2021
12. jún 2025

ÁNO

petka_p
12. jún 2025

Ja som tiež počúvala o tom ako to ničí prádlo, ale aj tak som po nej vždy túžila. Teraz ju konečne mám a teda som maximálne spokojná. Je to fakt parádny spotrebič. Ja fakt nenávidím vešanie prádla a všade mať neustále porozťahované sušiaky. Vždy som z toho bola nervózna, že mám stále niečo zavesené a to sme len traja.

misanthropicdann
13. jún 2025

Mňa by zaujímali aké sú názory odporcov sušičky oblečenia.
Pre mňa sa stala nevyhnutným spotrebičom spolu s práčkou, myckou riadu a rob. vysávačom.

Ja som so sušičkou nikdy nemal problém, keďže mame psa tak je u nás sušička nevyhnutnosťou lebo zo sušičky sú všetky veci bez chlpov. Keby len operiem a dám sušiť na vešiak tak aj keď sú veci "čisté" sú plné chlpov.

andulka1988
13. jún 2025

Jednoznačne 100% si kúp sušičku,neobanujes

simona92101
13. jún 2025

Mam 3 male deti a bez susicky by som uz nevedela existovat😃 pracka aj susicka ide denne.

simona92101
13. jún 2025
@basska_b

No musim asi prehodnotit alebo sa to naucit. My sme kupili na natlak svagrovcov, aka je uzasna.
A hrozou som totiz zistila, ze na 80% stitkoch bavlneneho oblecenia je napisane, ze do susicky nesmu. Vacsinou kvoli potlaci. Vsetky Lindex veci maju napisane, ze nesmu.
Ponozky - sušené len sólo ponožky mi upchali ten zberač na žmolky, vysledkom boli žmolky rozmetané po celej sušičke.
Kamoska mi dala oblecenie pre malého, viem, ze pouziva susicku, to oblecenie je zodrate, zatial co ja uz odkladam oblecko pre 3.dceru a este pred dcerami ho niektore nosila kamoskina dcera a vyzera jak nove.

@basska_b vsetko zavisi od programu aky zvolis 🤷‍♀️ ako sa ti mohli dostat ponozky do zberaca na zmolky?ved tam su malicke medzery🤔

hanka_se
13. jún 2025

ja som nad susickou rozmyslala, kym sme byvali traja v 2-izbaku. Monterky, rifle, uteraky... to schlo vecnost a hlavne zavadzalo. Ale na dom som ani neuvazovala. Operiem, von vyvesiam a krasne uschne. V zime alebo ked je sychravo davam na terasu a potom dosusim dnu. Ked je teplo, vonku pradlo suche do 2 hodin. Mna odradza to triedenie pradla do susicky, vela ludi povedalo, ze niektore sa im "scvrklo". Takze nejako ma to uz nelaka 🙂 Vonku krasne vyfukane pradlo. Ale na druhej strane - ak clovek byva niekde kde je moc prasne prostredie, resp. smrad atd., tak v tom pripade urcite by som susicku volila 🙂

bzuco
14. jún 2025

Mam susicku asi 4 roky, susim v nej celorocne. Po dlhsom case som dala pradlo susit von na slniecko a bolo tvrde, neprijemne na telo. Do susicky by sa nemali davat veci, ktore su iplne nove, prve 3- 4 prania treba tieto veci susit normalne, az potom susicka. Presne sa mi to stalo raz, s novym pyzamom. Nastastie bolo vacsie, takze aj po zrazeni sa dalo nosit, ale zbehlo sa naozaj dost a pritom to bola bavlna. Ale odvtedy si davam pozor. Nic nove do nej nedavam a naozaj sa viac nic nezrazilo. Dnes periem cely den, dcera sa stahovala z internatu, susicka sa este nezastavila.

timeaskr
14. jún 2025

Určite super pomocník, ale nesusim tam všetko. Drahé značkové veci mi to už pár krát poškodilo takže treba aj trošku vyberať čo tam dáš a čo nie

ivkaaterka
14. jún 2025

Máme sušičku, ale takmer vôbec ju nepoužívam, ničí mi totiž všetko, čo som skúšala. Posteľné plachty sa mi po opakovanom sušení potrhali, aj uteráky sú oveľa tenšie a ľahšie na váhu po opakovanom použití sušičky. Tričká zostali už po jednom použití širšie ako dlhšie. A teda také citlivejšie prádlo som tam potom ani neskúšala dať. Naozaj netuším kde robím chybu, nemáme úplne lacnú sušičku, bola to stredná cenová kategória Bosch, z tých najpredávanejších modelov.
Občas ju v zime použijem na uteráky, keď mám veľa aj iného prádla.

tiumen
15. jún 2025

Mňe keď sa pokazila sušička tak som radšej neprala a čakala na opravára 🤣🙏 ja suším 356dní v roku. Tie veci sušené len tak na vzduchu a sušičke sú proste 100 a 1. A to nás je doma o jedného človeka viac ako u vás 😉 Teraz mi na starej sušičke odišlo tesnenie tak som si rovno kúpila novú. Aj keby nemám mesiac čo žrať tak tú sušičku by som si kúpila 😆

tilly
15. jún 2025

Jedna z top vecí v mojej domácnosti. Používam okrem monteriek a dresov a hodvábu na takmer všetko. Ani nepamätám, kedy sa mi niečo zrazilo.
Napr posteľné prádlo mám pre každého jednu sadu. Ráno hodím do práčky, prehodím do sušičky a hneď navliekam. Nemusím zbytočne skladovať kopec vecí.
Nenávidím susiaky a to ich mám v práčovni, v byte by som ich nezniesla. A zo sušičky je vždy všetko krásne mäkké, zo susiaku alebo zo slnka sú tie veci tvrdé, nemám to rada.

len_nig
15. jún 2025

Jednoznačne áno, kto píše že mu to zmenšuje oblečenie podľa mňa nenašiel ešte ten správny program 😊

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sonia2010
15. jún 2025

Je to skvelý pomocník, určite neváhaj. Už len preto, že keď neperiem každý deň, občas sa mi nakopi že mám za deň 4 práčky a všetko mám hotové oprate, usušené a v skrini behom pár hodín. Bez práčky ťa limituje, či máš prádlo kam povešať, keby operieš 4práčky po sebe. A super je aj to, že sušička zachytí kopu prachu do filtra. Ja susím v sušičke aj v lete, prádlo je mäkké a bez prachu. Keď som sušila vonku, bolo tvrdšie a keď som ním zatriasla aj prach lietal. Je pravda že občas niektoré veci zrazí ale zato som si aj zvykla že napríklad dcére kupujem o číslo väčšie oblečenie a keď sa trochu zrazí, je akurát.

oblecenie99
15. jún 2025

V lete nám trošku vyhreje byt, tak ju využívam v horúčavách iba ak je to nevyhnutné, ináč suším na balkóne. Ale mám na mysli tie najextrémnejšie horúčavy v lete, kedy nezapnes ani fén pre istotu, lebo nevyvetráš teplo ani v noci. Ale za mňa super vynález. Ale naozaj to trošku ničí veci. Ja ju využívam najmä na väčšie kusy, posteľné prádlo, uteráky, vankúše, bundy, či manželove veci do roboty, resp. veci pre deti, ktoré až tak neľutujem a nechcem už ďalej predávať, či boli lacnejšie.

oblecenie99
15. jún 2025
@ivkaaterka

Máme sušičku, ale takmer vôbec ju nepoužívam, ničí mi totiž všetko, čo som skúšala. Posteľné plachty sa mi po opakovanom sušení potrhali, aj uteráky sú oveľa tenšie a ľahšie na váhu po opakovanom použití sušičky. Tričká zostali už po jednom použití širšie ako dlhšie. A teda také citlivejšie prádlo som tam potom ani neskúšala dať. Naozaj netuším kde robím chybu, nemáme úplne lacnú sušičku, bola to stredná cenová kategória Bosch, z tých najpredávanejších modelov.
Občas ju v zime použijem na uteráky, keď mám veľa aj iného prádla.

@ivkaaterka Podľa mňa je jedno, či tam dáš veci z Lindexu či Pepca, alebo sa pohráš s programom, alebo akú máš znacku susicky. Ona ozaj trochu ničí tie veci. Ja ju využívam, je super, ale sú veci, ktoré do nej odmietam dať. Ale ja tiez mám kde sušiť, tak mi na balkóne ten visiaci sušiak neprekáža.

apofys
15. jún 2025
@20erika07

Bez susicky to bolo hrozné, malý byt ,vela pradla . Tie objemné veci a hrubé ci rifloviny,mikiny to bolo najhroznejsie . Ja ju využívam nonstop, aj v lete. Najrýchlejšia robota, žiadny susiak ,vešanie, vyberiem poskladam a do skrine.

@20erika07 ak bývam v dome je potrebné niekam do steny umiestniť nejaký ventilátor? Alebo ako to funguje?

oblecenie99
15. jún 2025
@basska_b

@basska_b No napr. S tým zehlenim som zistila, že musím do nej dať malo veci a veľmi strážiť, kedy dosusi, rýchlo vybrať, "prezehlit" rukou a skladám, a vtedy OK, ale aj to nie všetko, napr. Sú použiteľné takto rucniky a uteráky, osušky, ale tieto zase chcem ešte žehliť. Alebo možno rifle.. Ale ja som veľmi citlivá a náročná na dokrkvane veci a pomerne rada zehlim, tak ja celkovo nechápem názory, že zo sušičky netreba žehliť. Podľa mňa treba, dokonca ak dám viac prádla, tak veeeeeeru že treba, ak nie viac, ako keď len suším voľne na susiaku.

7komorova
15. jún 2025

Ahoj, ozaj dobra investicia - oblecenie a hlavne uteraky uplne mekucke. Jedna vec ked mas starsie oblecenie tak ti ho tropsku zmensi- ako ked bolo nove (napr moj ocino ma starsie veci a ked to dam do susicky je mu to obtiahnutejsie). A este, ak tam nechas to pradlo pol dna alebo celu noc tak je to dost pokrcene. Ked ich necham na susiaku tak su celkom rovne, alebo aj ked sa hned vyberie zo susicky. Ked ste 5 urcite chod do toho, my sme 3 a sa to zide dost.

kubinkovamaminka
15. jún 2025

Ahoj, kup čím skôr, ja mam A+++ energia aj sušenie, a naozaj super. Na energií (po roku používania) sa nám nezmenili preddavky. A to ja suším denne niekoľko x.
Na začiatku som chcela len v zime sušiť, aj to som zmenila a naozaj suším aj v lete. Odporúčam, neváhaj ani deň navyše.

damira90
15. jún 2025

Mala sk. Leginy do koša....zaprasene milovala som ich som setrná.oblubene jedny totalne ze iné som ani nenosila. Kupili sme do bytu susicku lebo v dome sme nemali. Po ususení a vyprášení som odpadla. Legíny boli ako ako keby su z obchodu. Zbavi ta to prachu mam bosch ma tri filtre. To co prefajcite prepijete odlozit na sušicku zvladnr kazdy. Je to najlepsia vec na svete z tejto techniky na saty

damira90
15. jún 2025

A to mam len A ++ extre dobra. Mam ju na pracke

sisa9496
15. jún 2025

Určite áno