Umývate okná pred Vianocami?
Ahojte, umývate okná pred Vianocami? Ja som z domu zvyknutá, že sa okná umývali vždy raz ročne pred veľkou nocou, tak neviem, či teda je bežne, že ľudia umývajú pred Vianocami okná 🙈.
@anonym_autor ja ano, 4-5 mesiacov pred vianocami. Medzitym uz len zvnutra ocapkane sklo a prach na parapete. Nejako som nepochopila tu pointu toho umyvania okien v najvacsej zime a v dni, kedy je tma uz o stvrtej 🤔🤷 ...ale raz som umyvala aj pred vianocami v nadeji, ze porodim. Nepomohlo 😂
Vianoce-nevianoce, u nas sa umyvaju okna vzdy po pustnej burke, a ak nie je ziadna dalsia na programe tak 2 tyzdne dopredu (viac to meteroologovia odhadnut nevedia),takze zhruba 8-krat za rok....
Umyvam na dome viackrat rocne, hlavne na zaluziach je prachu, ze az. V byte sme tolko prachu nemali, tu sme pri hlavnej ceste, tak asi aj preto. Ocapkane mam od deti, takze umyvam castejsie, niekedy naozaj len skla a utriem prach tak zbezne. Poriadne aspon raz rocne, ako vyjde. Tesne pred Vianocami urcite nie, lebo by som vsetky nestihla, ale teraz v oktobri co/to unyjem. V kuchyni mam pod oknom drez a to asi naposledy budem, lebo sa to furt zafrka 🙃
Dvakrat do roka urcite a potom podla potreby 😀 Ked vidim, ze uz cez ne nevidim, tak idem na to 😂
Umývam pred veľkou nocou, a pred Vianocami. Ja som stará škola 😉
Umývam pred veľkou nocou, a pred Vianocami. Ja som stará škola 😉
@bielasovicka vsak aj ti co ich umyju v oktobri ich umyvaju pred Vianocami 😉
V jari od prachu, v jeseni ruším "hmyzie observatórium". Snažím sa v čase, keď je príjemné počasie.
Umývam 2x ročne - keď je už teplo a keď je ešte teplo. Túto jeseň mám už 1 hotové, ostávajú 2 🙂
nie, neumyvam. Naco? sme na 5tom poschodi, od ulice prd vidno, a vtakom je to jedno.
Umyvalo sa kedysi, nie preto aby bolo ciste, ani kvoli sviatkom, ale kvoli cudzim ludom - lebo co by susedia povedali, keby sme neumyli, keby sme hento a keby sme toto.
Myslim, ze uz mam dost rokov nato, aby mi nazory celej dediny ci mesta, boli srdecne u zadku.
Veci robim pre seba, pre svou rodinu, vtedy kedy sa mi chce, alebo mam nato naladu cu cas, nie preto, lebo co by ludia povedali.
@anonym_autor Umývam keď mám čas a chuť. Len čas a chuť nebola už asi 2 roky🙂) Neviem či ma tu na MK neukameňujú🙂. Ale vážne - umývam keď treba, nie preto že sa to patrí pred nejakým sviatkom. A umývam vtedy keď nehrozí že by som pritom prechladla. Vianoce budú aj bez umytých okien.
Komenty necitam, umyvaju sa ked treba . Zväcsa 2x za rok
A urobíš si z odpovedí štatistiku do nejakej práce, ci načo ti je naša odpoveď? Umyjem, kedy chcem, kedy mam náladu, kedy sa mi zdajú spinave. Zvonku urcite neumyvam v zime.
Hmm, umývam 2-3x do roka, podľa potreby. Nikdy som si nevšimla v aký mesiac to robím. Jednoducho keď je treba.
@bielasovicka vsak aj ti co ich umyju v oktobri ich umyvaju pred Vianocami 😉
@viestta ináč máš pravdu. Vždy som ich umývadla v decembri, ale ako starnem, tak už umývam aj v októbri kým je dobre počasie, lebo som vždy ochorela keď som v decembri umývadla. 🤣
No ja keď možno v novembri začnem,bude to snáď stihnuté do Vianoc. Nerobím si srandu,ale vyše 35 ich bude a dosť veľké a to ešte nepočítam ubytovacie priestory, zimnú záhradu celú presklennú a strešné okná,plus garáž 🤭 😂
No ja keď možno v novembri začnem,bude to snáď stihnuté do Vianoc. Nerobím si srandu,ale vyše 35 ich bude a dosť veľké a to ešte nepočítam ubytovacie priestory, zimnú záhradu celú presklennú a strešné okná,plus garáž 🤭 😂
@zuzanita1609 fiha. To by sa mi teda nechcelo 🫣
@viestta ináč máš pravdu. Vždy som ich umývadla v decembri, ale ako starnem, tak už umývam aj v októbri kým je dobre počasie, lebo som vždy ochorela keď som v decembri umývadla. 🤣
@bielasovicka aj ja umyvam v oktobri, ked je pekne slnecno. Dnes by bolo pekne slnecno, len strasne fuka, takze som tepovala koberec. Okna pockaju
@bielasovicka aj ja umyvam v oktobri, ked je pekne slnecno. Dnes by bolo pekne slnecno, len strasne fuka, takze som tepovala koberec. Okna pockaju
@viestta u nás je dnes aj slnečno, ani nefuka, len sa mi nechce🤣
umyvam priebezne, najmenej raz za dva mesiace.
falt si nechcem predstavit, ako vyzeraju okna (hlavne ramy) pri jedno umyvani rocne.
@zuzanita1609 toto by som ja riesila tak, ze niekomu zaplatim za umyvanie okien, vazne.
Okna umyvam kazdy druhy mesiac. Cca.
@zuzanita1609 fiha. To by sa mi teda nechcelo 🫣
@bielasovicka ja to mám už systémom rozdelené podľa toho,kde sa najviac zdržiavame 😁. Ale zasa ich neumyvam rada aj preto často (2x do roka),pretože keď umyjem,vždy nejaký vtáčik, vták chudák nabúra do skla,potom kriesim,ak nestihne Mína (🐈) prvá 😉.
@zuzanita1609 toto by som ja riesila tak, ze niekomu zaplatim za umyvanie okien, vazne.
@nyusika ale mna to zatiaľ aj baví celkom, uvidím po 10-15 rokoch 😏.
umývam 2x ročne, niekedy keď sa mi chce tak aj 3x 😂 ale to je ozaj výnimočne..takže na jar a na jeseň..práve dnes sa chystám a potom až niekedy v marci či apríli..isto nebudem v zime umývať keď mrzne a podobne..ale veď to už ako každému vyhovuje..
ano robim velke upratovanie mam to podelene podla zon na kazdy vikend oknami zacinam
@anonym_autor ty mas problemy. este sa nezabudni opytat kedy perieme pecieme a nakupujeme darceky. fakt ste svojpravne?
Ja som už umyla v septembri keď bolo počasie akurát. Sem tam prejdem Kärcherom keď sú špinavé, inak neriešim obdobie keď sa musí, ale väčšinou na jar a na jeseň do podrobna a medzitým iba sklo narýchlo
Umývam. Niekedy koncom októbra, alebo v novembri.
Umyvame, teda dávame umyvat pred vianocami, a na jar..

@anonym_autor umývam častejšie ako 2x do roka, mam rada čistotu a bývam v meste kde sa okna špinia rychlo. Umývam podľa nálady keď mám chut ide to rychlo a tiež trocha podľa počasia, ale nálada je priorita.