Umývate okná pred Vianocami?
Ahojte, umývate okná pred Vianocami? Ja som z domu zvyknutá, že sa okná umývali vždy raz ročne pred veľkou nocou, tak neviem, či teda je bežne, že ľudia umývajú pred Vianocami okná 🙈.
To fakt niekto umyva okna len raz ročne? Tak tie asi musia vyzerať....
@anonym_autor umývam podľa potreby, t.j
každé 2-3 mesiace...
aj teraz umývame.
niekoĺkokrát do roka.
a samozrejme pred sviatkami tiež.
@janinah nie je to vobec vidno. My sme tak rok neumyvali, lebo som absolvovala postupne 3 operacie a proste boli ine priority. Dom sa nezrutil, zivot ide dalej. Ale uz su umyte 😅
A k otazke - v zime neumyvam, iba ked je teplo. Jar a jesen.
@nyusika ale mna to zatiaľ aj baví celkom, uvidím po 10-15 rokoch 😏.
@zuzanita1609 rozumiem, mne to tiez nevadi - aj ked menej okien...ale styri domacnosti 😀 😀
cize ked sa to spocita, asi aj tolko, ako vy
doma sme to robili, aj upratovacie soboty, a ja som pravdupovediac tento zvyk nikdy nepochopila. Takže nie. Ani okná ani upratovacie soboty nevediem. Všetko riešime podľa potreby.
Akože ja vám úprimne závidím tie ktoré umývate okná 2 - 3 krát ročne a stačí to 😀 My bývame v meste, hneď vedľa cesty a keď umyjem okná vydržia v stave že sa cez ne dá pozerať tak maximálne mesiac.
@anonym_autor Ježiško sa narodil v maštali, tak nech sa cíti ako doma 😊
Akože ja vám úprimne závidím tie ktoré umývate okná 2 - 3 krát ročne a stačí to 😀 My bývame v meste, hneď vedľa cesty a keď umyjem okná vydržia v stave že sa cez ne dá pozerať tak maximálne mesiac.
@anonym_2f72a7 tak ale toto je už iná vec, keď bývate pri ceste, tam je to samozrejme iné..ja z duše nenávidím umývať okná, takže mňa by úprimne šlahlo 😂
@anonym_2f72a7 ja mam taky system upratovania, ze kazdy tyzden upratujem jednu miestonost uplne dokladne - odtahujem nabytok (aky sa da odtiahnut), umyvam okna, periem zaclony...proste uplne ako Monk - a zvysok bytu tak normalne, udrziavaco...cize kazdy tyzden umyvam okna v inej izbe. a je to tak, podla mna, super nastaveny system.
@anonym_2f72a7 ja mam taky system upratovania, ze kazdy tyzden upratujem jednu miestonost uplne dokladne - odtahujem nabytok (aky sa da odtiahnut), umyvam okna, periem zaclony...proste uplne ako Monk - a zvysok bytu tak normalne, udrziavaco...cize kazdy tyzden umyvam okna v inej izbe. a je to tak, podla mna, super nastaveny system.
@nyusika presne týmto štýlom idem aj ja,po izbách,miestnostiach 👍.
my mame 5 okien, ale hned vedla bytovky je pole a okna musim umyvat kazde 2 mesiace, co su tak priserne zaprasene.
@nyusika no mňa by pri takom systéme porazilo. Najmä počas zimných mesiacov. A to okná umývam rada, ináč som normálna. Za jeden deň umyjem všetkých osem, aj vchodové dvere, robím to podľa potreby a podla počasia. Hĺbkové upratovanie izby môžem predsa robiť aj bez umyté ho obloka, pretriem parapety a vrch rámov, podľa potreby preleštim skla, ale to nie vždy. Mam rada poriadok, viem, že tým idem občas na nervy, ale viem si nájsť more zaujímavejšich činnosti, ako umývať kazde okno 6-7 krát do roka. Mne to vyjde tri, maximálne štyri krát.
@nyusika no mňa by pri takom systéme porazilo. Najmä počas zimných mesiacov. A to okná umývam rada, ináč som normálna. Za jeden deň umyjem všetkých osem, aj vchodové dvere, robím to podľa potreby a podla počasia. Hĺbkové upratovanie izby môžem predsa robiť aj bez umyté ho obloka, pretriem parapety a vrch rámov, podľa potreby preleštim skla, ale to nie vždy. Mam rada poriadok, viem, že tým idem občas na nervy, ale viem si nájsť more zaujímavejšich činnosti, ako umývať kazde okno 6-7 krát do roka. Mne to vyjde tri, maximálne štyri krát.
@anonym_31653f OK, mne je jedno, ako to robis ty.
ja psiem, ako to robim ja.
Tri krát ročne umývam okná na Vianoce, Veľká noc a v lete
Ja umývam aj 4x do roka. Zaprášené a 💩 od múch, to mi celkom vadí. Umývam väčšinou na jar, v lete, po lete a pred zimou/Vianocami. A teda závesy periem tak 2x do roka. Plus vždy keď umývam okná, robím aj mega veľký poriadok v tej danej izbe.
@anonym_autor Umývam pred veľkou nocou, potom v lete a teraz na jeseň som umyla.
@anonym_31653f OK, mne je jedno, ako to robis ty.
ja psiem, ako to robim ja.
@nyusika mne je tiež fuk, ako to robíš ty, alebo hocikto iný. Tvoj systém je dobre nastavený pre teba, môj pre mna
2 krát ročne umývam okná tak detailne, aj sieťky dám dolu a vyčistím ich, záclony vymením...a mimo toho ešte párkrát umyjem okná tak "lightovo", žalúzie od prachu...
@janinah nie je to také hrozné. Umyvala som okná kamarátke, ktorú čakala operacia chrbtice, mala dlhodobo s ňou problémy, takže lozit po rebríku nehrozilo. Jej okná neumyvane vyše roka neboli oveľa spinavsie ako moje, umyté štyri krát do roka. Je ale pravda, že ani jedna nebyvame na frekventovanej ulici, oba domy sú ďalej od cesty.
Tým je mám dve mačky a bývam pri hlavnej ceste umývam okna aj 4x do roka no vždy keď na ne zasvieti slnko a už sa na to neviem pozerať,máme veľa okien preto si to rozdelim,áe nie podľa sviatkov nie ale podľa potreby
Umyjem ked je treba ked pocasie dovoli a mam na to cas. Skla prebehnem clinom hocikedy ked sa mi zdaju spinave.ramy sietky parapety zaluzie spolu so zaclonami robim tak 2x do roka vacsinou na jesen ked odletia lastovicky a potom este na jar to je cca asi pred tou velkou nocou..
@anonym_autor ja som bola z domu zvyknutá, na umývanie okien 4x do roka, teraz som rada ak sa mi podarí 2x ročne.
@anonym_autor aká náhoda, ja som umývala dnes. Naposledy niekedy na jar ale nie kvôli Veľkej noci.

@anonym_autor Umývam keď mám čas a chuť. Len čas a chuť nebola už asi 2 roky🙂) Neviem či ma tu na MK neukameňujú🙂. Ale vážne - umývam keď treba, nie preto že sa to patrí pred nejakým sviatkom. A umývam vtedy keď nehrozí že by som pritom prechladla. Vianoce budú aj bez umytých okien.
@elanor a niečo aj vidíš cez okno ?? 😂
@anikka