Zažltnuté obliečky na mužskej strane. Čo s nimi?

kristinka92
4. nov 2021

Ahojte možno ste sa s tým už stretli, ale som z toho celkom zúfalá 🙈 na mužskej strane mám každé obliečky jednoducho zazltnute a nejde to ničím vyprať. Najviac na vankúšoch. Viete mi poradiť nejaky prostriedok alebo nejakú fintu ako obliečky vyprať aby to tam neostávalo? 🙏🏽🙏🏽🙏🏽
Na bledé obliečky už pomaly aj strácam chuť lebo na tých to vidno najviac 🤦🏽‍♀️ jedine na úplne tmavých to tak nevidno. Prádlo mením tak 3x za mesiac, praci prostriedok prevažne Persil a veľa avivaze aby voňali, ale ta farba stále zostane taká… Na fotke sú čerstvo oblečené obliečky, možno to nevyzerá katastrofálne, ale naživo to naozaj vidno a nebaví ma ich zakaždým vyhadzovať po nejakej dobe keď to už vidieť viac.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaokasova
4. nov 2021

@kristinka92 u nás ten istý problém, použijem jar, nechám namočené a potom vyperiem. Používam prevažne so vzorom a farebné obliečky. Periem každý týždeň vankúše... ale aj tak sú časom na vyhodenie...

kristinka92
autor
4. nov 2021

@cocolino234 partner vždy pred spaním ide do sprchy, a nemám pocit že by sa potil nejako viac, a aj keby tak to nemá ako ovplyvniť cez noc….. toto iste som si inak všimla aj pri bývalom- jednoducho muži sa buď potia nejako inak alebo neviem v čom je problém
Ešte na biele obliečky som vyslovene kúpila Vanish a nakydala ho veeeela do pracky ale veľmi to nepomohlo. Na farebne povliecky som to ale neskúšala- nedostanú vybielene fľaky??

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gilmorka
4. nov 2021

U nas podobne, manzelove obliecky su zazltnute. Ja som sa rozhodla kupovat uz iba tmave obliecky 🤷

lala123
4. nov 2021

@kristinka92 keď som vidlea 2,3 fotku , tak to ako keby som na nase doma pozerala. Vzor aj farba rovnaká aj to zazltnutie. Je to z toho , že tvoj partner sa viac potí resp jeho položka je masrnejsia( nemá to nič s hygienou). Napr. môj muž si v zivote na tvar nedal žiaden krem a ma minimum vrások ...proste ta pokožka je mastnejsia a tým aj pružnejšia. Mne na to pomáha jedine jar klasická na umývanie riadu . Dam na celu obliečku nechám postat a hodím do pracky. A hlavne často menit prádlo.

evica17
4. nov 2021

Zlcove mydlo ? V dm maju aj take tekute, zarucene odstrani skvrny. Treba naniest, trochu preprat v rukach, nechat den.posobit namocene vo.vode a.vyprat.

valentina12345
4. nov 2021

@kristinka92 skus puer bieliaci prasok. nechat postat 24 hod, bledo farebnym veciam neublizi na farbe.

kate211
4. nov 2021

@kristinka92 Mne pomohlo vyprat v pracke na parnom cykle.

20erika07
4. nov 2021

Well done na odmastenie rury 😊

babajaga
4. nov 2021

ja prezliekam hlavnice aj kazde tri dni,celkovo postel raz za dva tyzdne,pripadne podla potreby,tiez sa potime a nemam rada,ked mi vankus pekne nevonia.Tak skus mu prezliect castejsie,nebude to tak zazltnute.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nina255
4. nov 2021

@kristinka92 my sme mali taketo plachty tiez zazltnute, klasicke pranie nikdy nepomohlo…ja som ich namocila do vandla s teplou vodou bud pridala Vanish alebo Klasicky gel na pranie(alebo aj aj,uz si nepamatam) a nechala namocene z vecera do doobedia a dala oprat a zmizlo nam to 🙂

naniki
4. nov 2021

biele kludne do horúcej vody so savom - vydezinfikuje a vybieli

catalin
4. nov 2021

@kristinka92 skús normálne kapsulu do umývačky riadu. Ja som takto vyprala zazltnute a flakate kuchynské utierky 🙂

nina255
4. nov 2021

@catalin hodit ju normalne do pracky k veciam do bubna myslis ?😄

nwnw
4. nov 2021

@kristinka92 v Lidli Formil prasok zarob do vody a namoc pradlo aspon na 24h pred pranim a potom to cele vyklop do pracky a na 60 stup s praskom. Ja pouzivam aj na biele aj na farebne. Aj ponozky biele po futbale. Oni ti chlapi si odflaknu umyvanie vlasov nieco ako "co je mokre, to je ciste". A este obcas davam do prania aj sodu alebo kapsuly z DM lebo mame tvrdu vodu

anonym0001
4. nov 2021

@kristinka92 ako vycistit obliecky, neviem. Skor by som ako prevenciu castejsie prezliekala periny, alebo aspon len vankuse. (kazdy tyzden, aj skor ak treba). Tym je mensia sanca, ze stihnu zazltnut. Tiez by som pozerela, ci to zazltnutie nejde z vankusa (nie z manzela). NIekto v noci proste slinta a to sposobuje, ze vankus zvnutra zazltne (to co je vnutri, ten molitan alebo co je to) a to potom pusta tu zltu farbu na obliecku. V tom pripade mu treba asi aj novy vankus. (vypranie nepomoze)

lenadka
4. nov 2021

@kristinka92 mňa naučila svokra škobiť prádlo. Páči sa mi potom tá vôňa a škrob chráni vlákna pred týmto zažltnutím. Akurát musím potom obliečky žehliť.

milka1988
4. nov 2021

@kristinka92 presne toto som si uz dávnejšie všimla ze muzova obliečka na vankúši je omnoho viac zazltnuta ako ta moja a to sa veľmi málo potí..

vanda323
4. nov 2021

@cocolino234 Počkaj ale tak v noci sa tak môžeš spotiť že ti zažltnu obliečky?

veronice
4. nov 2021

Aaaano, moj muz to iste 🙈 ja pouzivam euronu. Najskor nastriekam biostain, presuchnem v rukach, necham cez noc posobit a rano supnem do pracky na 60ku s prachom na biele. Vzdy vsetko vyslo. A ak nahodou aj nie, da sa to este namocit do agenta a potom znova sup do pracky.
Mozem ti poslat vzorky keby si chcela vyskusat.
No a ano, tiez si myslim ze muzi to maju inak s tymi potnymi zlazami ako my 😁 v lete ked vezmem moj vankus po tyzdni a muzov vankus po tyzdni tak to je riadny rozdiel... Inak tiez mam aj tmave navleky ale ten pocit ze aj ked to nevidim ale viem ze to tam je take spinave... Aj tak to radsej castejsie vyperiem 🙈

desore
4. nov 2021

@kristinka92 Treba kupit krystalicku sodu na pranie. Je to recept prababiek a babiek. Pradlo namocit na noc, na druhy den pridat k tomu prach na pranie (nie gel) a oprat. Idealne 50 a viac stupnov.
Krystalicka soda pomaha aj na odvapnovanie pracky. Vanish zbytocne nici pradlo, zostava po nom prasive.
Savo nici latku, aj ked vybieli.

jessicai
5. nov 2021

@kristinka92 to by som rada vedela aj ja. Mám rovnaký problém.

kristinka92
autor
5. nov 2021

super baby ďakujem veľmi pekne!!🙏🏽😊 zajtra nabehnem do drogerie a pokúpim čo ste písali 😄 dúfam že to vyjde aj z tých starších, aspoň na nich skusim domáci pokus 😅

lenkakravcova
5. nov 2021

@kristinka92 Mám to isté doma. Skúšala som kadečo. Jedine, čo pomohlo je toto. 🙂 Majú to v drogérii alebo aj v Kauflande.

canis_lupus
5. nov 2021

Z DMky Denkmit oxi vedierko, nechám to namočené pár hodín a potom periem, zaberá dooosť dobre.

catalin
5. nov 2021

@nina255 áno ja to šupneme do práčky a vyperiem na 60, potom pustím ešte jeden cyklus už s práškom na pranie