icon

Koľko peňazí dať kuriérovi za doručenie balíka?

23. sep 2026

Ahojte, objednala som si ťažší balík a vyšlo to tak, že muž akurát nebude doma, keď to doručia. Chcem poprosiť kuriéra, nech mi to donesie na 3 poschodie bez výťahu, lebo budem doma sama s novorodencom a nebudem to mať ako odniesť. Bežne chodím po balíky pri cestu, kuriéri sem nechodia ani na parkovisko ani pred vchod. Balík mám vyplatený, ale chcem mu dať niečo za ochotu. Koľko mu dať aby to nebolo trápne malo, ale zase si nemôžem dovoliť mu dať 5€ navyše? Keby to mám na dobierku, tak normálne zaokrúhlim na nejakú sumu, ale takto neviem.

anonym_e02a12
•
23. sep 2026

Skús poprosiť o pomoc susedov, veď nebývaš tam sama a takej milej ochotnej mamičke radi pomôžu.

ivicatolic
•
23. sep 2026

Fľašu slivovice 😁😆😁🍾🍾🍾

dettilv
•
23. sep 2026

Ja by som buď poprosila nejakú dobrú susedku aby bola pri malom keď pôjdem dome pri ten balík alebo by som presmerovala balik

janinah
•
23. sep 2026
@ivicatolic

Fľašu slivovice 😁😆😁🍾🍾🍾

@ivicatolic ja davam nealko pivo😀
V tomto pripade by som dala 5 eur,ale treba ratat,ze to nevynesie,oni totiž na toto nemajú čas.

sovica
•
23. sep 2026

@anonym autor No, kuriér je štandardne povinný doručiť balík k prvým vchodovým dverám budovy, či už rodinného domu alebo bytovky. Ty si nemáš chodiť po balík na parkovisko. Takže, ak by ti to zložil ku vchodovým dverám, tak tie 3 poschodia to snáď vynesieš, ak má balík do 15 kg a nie je nejaký nadrozmerný. Novorodencovi sa za tých pár minút nič nestane.
Ak je pre teba ten balík naozaj ťažký a netrúfaš si ho vyniesť sama, tak kľudne požiadaj kuriéra, či by ti ho vyniesol hore, že to nechceš zadarmo. Dala by som 2-3€ a ja myslím, že bude vďačný. To, čo tu ženy píšu že min 5€, to sa mi naozaj zdá nadhodnotené, za 2-3 minúty práce nazvyš. To takú hodinovú sadzbu nemajú ani sťahováci, ktorí nosia fakt ťažké a nadrozmerné veci a ani IT-čkári alebo lekári.

anonym_4d99b8
•
23. sep 2026
@sovica

@anonym autor No, kuriér je štandardne povinný doručiť balík k prvým vchodovým dverám budovy, či už rodinného domu alebo bytovky. Ty si nemáš chodiť po balík na parkovisko. Takže, ak by ti to zložil ku vchodovým dverám, tak tie 3 poschodia to snáď vynesieš, ak má balík do 15 kg a nie je nejaký nadrozmerný. Novorodencovi sa za tých pár minút nič nestane.
Ak je pre teba ten balík naozaj ťažký a netrúfaš si ho vyniesť sama, tak kľudne požiadaj kuriéra, či by ti ho vyniesol hore, že to nechceš zadarmo. Dala by som 2-3€ a ja myslím, že bude vďačný. To, čo tu ženy píšu že min 5€, to sa mi naozaj zdá nadhodnotené, za 2-3 minúty práce nazvyš. To takú hodinovú sadzbu nemajú ani sťahováci, ktorí nosia fakt ťažké a nadrozmerné veci a ani IT-čkári alebo lekári.

@sovica ITckari a lekari maju na hodinu menej ako 5e🤣😂
Inak si OK?

parvinka0001
•
23. sep 2026
@sovica

@sovica opýtaj sa svojho muža či by vyniesol za 2-3€ ???? A keby to bolo cez deň aj 10 krát že ho niekto poprosí veď to je len minutja dve navyše

sovica
•
23. sep 2026
@anonym_4d99b8

@sovica ITckari a lekari maju na hodinu menej ako 5e🤣😂
Inak si OK?

@anonym_4d99b8 Nevieš čítať s porozumením? Nie na hodinu, ale ak si spočítaš, že ten kuriér by ca za 5 minút práce dostal 5€, tak hodinová sadzba by bola 60€/hod. A ten balík by mu určite netrvalo odniesť ani tých 5 minút.
@parvinka0001 Myslím, že ak by si kuriér "zarobil" takýmto spôsobom každý deň 30€, čo by bolo do mesiaca 600€, tak tie balíky by vynášal s veľkou radosťou.

anonym_4d6c3c
•
23. sep 2026

@anonym_autor prosim daj vediet ci vyniesol, normalne ma to zaujima.
My co mame kurierov tak uz ich muz pozna a davaju mu baliky po dohode bud ku dveram alebo za branicku, ale sme RD. Mne parkrat sam ponukol, ze mi odnesie balik do chodby ked bol tazky, dala som mu 5€, ale boli aj taki co povedali, ze sorry ale maju krize dodrbane a ani za 20€ to nebudu tahat. A ja ich chapem, nema na to pomocky a krize ma len jedny.

catherin4
•
23. sep 2026

Priatel objednal pracku, vyniesli mu ju dvaja chlapici az pred dvere bytu. Kazdemu z nich dal 5 eur

danica2711
•
23. sep 2026

a vieš o tom, že doba dodania sa dá zmeniť na čas, keď bude manžel doma? Keď už si teda nevieš poradiť sama... nechať dieťa na pár minút samé nie je žiadny problém (napriek tvojim hysterickým víziám, čo všetko sa mu môže stať), informovať kuriéra, že ti má balík doručiť k vchodovým dverám tiež nie je žiadny problém, rovnako ako vynesenie menej než 15 kg na 3. poschodie. Veď si mladá žena, nie papierová kvetinka, či?

sisa_s
•
23. sep 2026
@sovica

@anonym_4d99b8 Nevieš čítať s porozumením? Nie na hodinu, ale ak si spočítaš, že ten kuriér by ca za 5 minút práce dostal 5€, tak hodinová sadzba by bola 60€/hod. A ten balík by mu určite netrvalo odniesť ani tých 5 minút.
@parvinka0001 Myslím, že ak by si kuriér "zarobil" takýmto spôsobom každý deň 30€, čo by bolo do mesiaca 600€, tak tie balíky by vynášal s veľkou radosťou.

@sovica a potom tych 600e da za sukromneho fyzioterapeuta, lebo bude mat chrbat v haji...a nestihne dorucit vsetky baliky, lebo jedna mamicka byva na 3 bez vytahu, dalsia na 12tke a kym bude cakat na vytah, uz mohol byt davno niekde inde atd...

skusihu
•
23. sep 2026

@anonym_autor daj mu nejakú horalku alebo nealko pivo v plechovke za ochotu. Často sa kuriéri nemajú čas najesť.

sense
•
23. sep 2026

Poprosila by som či by mi to nevyniesol a dala by som mu 5 eur
Alebo prehodiť termín doručenia keď bude chlap doma, alebo nechať 5 min novorodenca v postieľke a zbehnúť si dolu po to

januska12323
•
23. sep 2026

Radšej by som presmerovala na iný čas alebo zobrala balík aj s dieťaťom. Kuriér má naplánovanú trasu na minúty a musí všetko rozniesť v daný deň. Tvojich 30 sekúnd môžu byť aj 4 minúty a tri ďalšie balíky kedy príde neskôr.

anonym_56ed16
•
23. sep 2026

Mne raz sused pomohol s matracom/ortopedicky, výška 25 cm/na vyvýšené 1.posch.Dala som mu 20€,lebo bol veľký, ťažký, zle uchopitelny.

anonym_3a57c3
•
23. sep 2026

Na kuriera sa nespoliehaj. Raz doniesol balik (nevedela som co to je, objednal to muz a zabudol mi povedat). Zbehla som dole s 1,5 rocnou dcerou. Boli to tri obrovske tazke krabice, ani jednu som nevladala zdvihnut. Kurier len zdvihol obocie ked ma videl s dietatom, krabice hodil na travu, odignoroval ma, rychlo nasadol do auta a siel prec.
Ja na tvojom mieste balik presuniem na iny den alebo do boxu.

anonym_2c0479
•
23. sep 2026

das tych 5 e, alebo na tych par sekund vybehnes z domu po balik, ako vacsina ludi

anonym_2c0479
•
23. sep 2026
@skusihu

@anonym_autor daj mu nejakú horalku alebo nealko pivo v plechovke za ochotu. Často sa kuriéri nemajú čas najesť.

@skusihu nemyslim, ze kurier caka na horalku

viera77
•
23. sep 2026

Akože nerozumiem. Služba presmerovanie balíka = doručenie v iný deň nefunguje? Veď aj pre takéto prípady predsa slúži, či sa mýlim? Kuriér sa predsa nerovná donáška do bytu, lebo mne to tak vyhovuje a chcem to tak.

anonym_4d99b8
•
23. sep 2026
@anonym_2c0479

@skusihu nemyslim, ze kurier caka na horalku

@anonym_2c0479 Lol ze horalka, skoro mi zabehlo😄

anonym_27d04c
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@osky 10-15€ som ochotná teda zaplatiť za vynesenie práčky a podobne 😃

@anonym_autor moja Mila 20 euri sme platili za vynesenie a znesenie starej pračky a to VYTAHOM. Za 10 euri vynesenie pračky po schodoch hahaha

euka210
•
23. sep 2026

@anonym_autor ja nechapem, pokial to nie je tazka vec ako pracka, ale ma len do 15kg, naco ma ist hore akoze? Ved tolko hadam zvladnes vyniest nie?...jedine, ze si po sekcii, jedine vtedy nie.

anonym_eb4246
•
23. sep 2026

Ja len ze, z ktoreho jazyka pochadza vyraz" pri cestu" 😂😂🙈

muchotrafka298
•
23. sep 2026

Hej jasne, kurier za horalku alebo nealko pivo pojde vynasat balik, co nie je ani jeho povinnost. Tak urcite 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonym_2c0db1
•
23. sep 2026

zasa tema s novorodencom 😅 autorka si ocividne mysli, ze ak ma novorodenca, tak ma kazdy padnut na zadok.

zooeynka
•
23. sep 2026

Osobne si myslim ze ani za ponuknitych 5 eur ti to nevynesie, ma toho vela a za baliky v aute je zodpovedny a u nas napriklad parkuje na hlavnej ceste a za nim sora aut....urcite by nevyniesol nic. A vynesenie spotrebica stoji 30 eur ak to chces az ku dveram(plati sa to rovno pri objednavke). Nechapem v akom svete ziju zeny ktore si myslia ze dat 2 eura je postacujuce.
Ked tak, ho popros ze ci ti to za 10 eur nevynesie hore. Ale aj to moze kludne odmietnut.

anonym_4cd475
•
23. sep 2026

Ja robím občas kuriéra a úprimne není som ochotná sa trepať na 3 poschodie len preto že daná madam má doma dieťa. Vždy zavolám nech si prídu dole. Raz to jedna skúšala. Povedala som jej že má tri možnosti. Buď si pre to príde alebo jej to tam nechám alebo vezmem balík späť a hodím jej ho na depo

lucik194
•
23. sep 2026

velka cast kurierov ma vyslovene zakazane v zmluve vynasat baliky.
takze nechaj presmerovat balik do boxu a tam ho vyberte

anonym_4d99b8
•
23. sep 2026
@anonym_4cd475

Ja robím občas kuriéra a úprimne není som ochotná sa trepať na 3 poschodie len preto že daná madam má doma dieťa. Vždy zavolám nech si prídu dole. Raz to jedna skúšala. Povedala som jej že má tri možnosti. Buď si pre to príde alebo jej to tam nechám alebo vezmem balík späť a hodím jej ho na depo

@anonym_4cd475 Tak ti treba, mohla si si zarobit 2 eura😆😂