Ako pomôcť introvertnej dcére začleniť sa medzi spolužiakov
Ahojte. Neviem ako mam poradit svojej dcere kedze som v jej situacii nebola, tak by som chcela radu od niekoho, kto bol napriklad v podobnej situacii. Moja dcera zacala v septembri strednu skolu na ktoru isla so svojou najlepsou kamaratkou, ine kamaratky mali tak max spoluziacky zo zs, s ktorymi uz kontakt neudrziavaju kedze isli na ine skoly, na zs chodili na tu istu skolu len do inej triedy, a teraz prisli do triedy spolocne, spominam ze su najlepsie kamaratky preto, lebo su stale spolu a aj povahovo su velmi podobne a ludia ich maju casto zafixovane ako dvojicu. Obidve su hanblive a celkom introvertky ale zase keby k nim spoluziaci prisli vedeli by uplne v pohode udrzat konverzaciu aj sa s nimi chcu bavit ale ony od seba nepridu, proste sa nevedia prinutit. V ich skole sa uz vytvorila taka jedna vacsia skupina viac extrovertnych ludi, ktori spolu navzajom sedia a viaceri sa poznaju z niektorych zs. a ti ktorí v nej nie su, su len vacsinou vo dvojiciach ale k skupine sa neprihovaraju, ale ony sa aj snazia prihovorit, ale vzdy to skonci len u max zdvorilej konverzacie, dceru to dost trapi ked vidi, ze jej spoluziaci si uz vytvaraju kolektiv a stale sa cez prestavky smeju a rozpravaju a aj ona chce spominat na strednu s dobrym kolektivom, boja sa ze uz vytvorili ten dojem toho, ze tym ze su stale spolu chcu byt aj len ony dve a tiez kvoli tomu ze su tichsie. Takze sa vas pytam o radu ako sa maju prihovorit alebo co maju robit aby sa skamaratili alebo viac spoznali, dcera to nema prirodzene v sebe takze neviem ci je to dosiahnutelne. Neviem jej poradit preto, lebo ja som bola v matematickej triede, kde sme boli len styri dievcata ktore sa predtym nepoznali takze sme si sadli k sebe lebo sme nemali velmi na vyber, tiez nie som introvertka takze moje rady jej velmi nepomahaju. 🙂
Dakujem.

@simca06022011 Mne sa tiež mimo triedy vždy lepšie hľadali kamaráti. Lebo na krúžky či aktivity chodia ľudia ktorí majú niečo spoločné, majú radi rovnakú aktivitu. V triede sa stretnú náhodní ľudia a tí nemusia mať nič spoločné.
@estellas ale tabory, internat... tam su rozne deti, mladi a absolutne nema narp moja dcera si tam najst partiu aj takych, co su potom roky v kontakte mimo tabor... ale trieda je uplne odveci vzdy. Kruzok ok, deti co ich zaujima jedna vec, ale napr v zus kde sa deti stretavali na tej teorii iba, tak tam si ledva mena vedeli. Sportove kruzky su zase nieco ine atd. Tam aj ich to bavi, aj sa spolu musia bavit/spolupracovat. Tak ja neviem, ci za to moze ze velakrat tam uz skupinky su, lebo malokedy sa v tiredach stretnu uplne cudzie deti, a tie potom k sebe malokoho pustia a ak je niekto na prvy pohlad iny, alebo nejakemu "vodcovskemu typu" pride ako ohorzenie albeo hocico = tak su vyclenovane tieto deti. Tazko povedat.. len tu ma to tak napadlo, ked si premietam, z kade ma dcera kamaratov a kde bol-nebol problem.