icon

Dcéra si spravila tajný výlet do Košíc. Čo robiť?

jankajurisov
Včera o 13:38

Ahojte baby. Ja uz neviem ako ist dalej, uz som zufala. Zacalo sa to tym ,ze si vymyslala ze jej chodia neskorsie spoje domov (MHD). Kedze je niesom technicky zdatna, nemohla som si to overit. Takto to bolo nejaky cas. No ale teraz, preco tu vlastne som. (Este aby som podotkla, den pred tym mi vymazala Edupage z mobilu.) Rano isla dcera do skoly - tak ako vzdy. Poobede sa vsak nevracala. Tak som jej volala kde je. Povedala mi ze je v meste a ze sa o chvilu pojdu ku kamaratke ucit . Povedala som si ze dobre aj ked mi to prislo divne. Spytala som sa jej ze kedy pride a na to to mi povedala ze vecerom. Povedala som si ze dobre, ale uz ked sa zacalo stmievat, som jej volala ze nech uz ide domov. Povedala mi ze dobre a hned ma vypla. Nerozumiem. Ked som jej opat volala ze kde je, povedala ze uz ide. Vravela mi ,ze jej ide vsak neskory spoj a ze bude doma v noci.tomuto som odmietala verit. Bola som zhrozena, zacala som na nu okamzite zjapat, ze nech ide domov a ze nech nerobi sprostosti. Povedala mi: boze mama ,nerob dramu. Povedala som jej ze este len zazije dramu, ak nebude do 5 minut doma. Povedala mi ze no nie nebudem a nasledne ma vypla.snazila som sa jej dovolat nasledujuce 2 hodiny. Zdvihla mi agresivne otazkou: Co chces?! Ja som ostala v nemom uzase. Ked som sa spamatala, opat som na nu zacala vrieskat ,ze ako sa to so mnou rozprava. Povedala mi ze nech niesom hystericka ze uz je vo vlaku naspat domov. Tu som sa zastavila a spytala: v akom vlaku? Nasledne sa mi k vsetkemu priznala. Ze vobec nebola v skole a ze isla s kamaratkou do Kosic za ich dalsou kamaratkou. Tu som ju od nervov vypla. Ked som to predychala, opat som jej volala.spytala som sa jej, kedy bude v blave. Odpovedala ze 23:45. Potlacila som potrebu zase na nu navrieskat a povedala som jej ze po nu pridem ale nech si ma nezela co tam s nou narobim pred vsetkymi. Ked sme prisli domov, instantne dostala trest. Ziadne chodenie po vonka ani telefon ani nic. Dalej si viete domysliet. Stala sa vam podobna situacia? Co mam robit, uz som na prasky.

Strana
z4
anonym_ce4edb
Včera o 20:34
@klara546

@aalt nedá mi nereagovat na vetu ze dcéry majú zdielanie polohy v mobile. To naozaj niekto dokaze svoje deti sledovat na dialku? Mne to uz pride cez ciaru. Neviem si predstaviť, žeby som bola deťom vkuse v pätách a nedala im normalny kľudný život.

@klara546 my mame cela rodina zdielane polohy. A vies co? Nikomu to nevadi, lebo klamat (sspon zatial) si nepotrebujeme.

Opakujem autorka, je v tom chlap/chlapec a zisti to cim skor, ak je taka mala prelustrovala by som komplet vsetko ak by nepovedala pravdu, kde bola s kym bola. Lebo je velmi velmi pravdepodobne, ze jej niekto nabulikal kadeco na socialnych sietach. Aby sa este nedostala do nejakych velkych problemov. Kadejaki pedofili na internete, ktori si ziskaju pozornost a doveru tychto mladych, ktorych doma mama nepocuva, alebo len nie je dost in, alebo alebo… a su opantane, mozno predstavou slobody, platonicky zalubene, mozno peniazmi. Pozor na to.

anonym_d42bd7
Včera o 20:38
@gitkabryndzova21

@anonym_dfd763 mojej kamaratky mama ma 51 rokov a spoje si pozriet nevie. my sme sa jej uz pytali, ci sa to nechce naucit a ona vzdy povie, ze je mame dat pokoj, ze ona si to radsej pojde odfotit na zastavku, takze to nie je o veku, ze kto ma kolko rokov, ale fakt ci ma niekto talent na to vyhladavat taketo informacie na internete

@gitkabryndzova21 neverim, zena, ktora chodi do roboty, ma nejaku zodpovednoat, musi mat aspon zakladny prehlad, AKO ma jej dieta hodiny v skole a kedy cca konci, kedy ide z obeda a kedy ma cca spoj. Ked uz nie internet, tak si mala ist pozriet na zastavku 😅. A nie ze ona si mysli, ze sa jej poposuvali spoje...to si ja mozem tak pomysliet, ked chodi par busov na dedinu z mesta a nie v BA! Ked jeden nestihne, dalsi ide o hodinu, napriklad priblizne alebo mi zavola, ze ide s mhd, vystupi na konecnej a odtial peso, tak aj to viem, ze cca 15 minut odtial a bude doma a ked nie, patram. To je hovadina jak mraky, ze nevie spoje 🫣. Ale tam asi vychova cela trosku zlyhavala uz dlhsie.

rozculena
Včera o 21:16
@sweet20

Nainstaluj si hladacie centrum od googlu. Tak ju budes vidiet. A k tomu, ze nevies si na nete pozriet spoje nekomentujem. Fakt to znie ako vymyslena tema. Otec je kde?

@sweet20 nevie si nájsť autobus a ty jej radíš toto?

jankajurisov
autor
Včera o 21:22
@sweet20

Nainstaluj si hladacie centrum od googlu. Tak ju budes vidiet. A k tomu, ze nevies si na nete pozriet spoje nekomentujem. Fakt to znie ako vymyslena tema. Otec je kde?

@sweet20 nie kazdy rodic ma potrebu sledovat dieta nonstop cez aplikacie a verit ci neverit dietatu podla GPS. A ano, nie som technicky typ, co som aj napisala. To ale neznamena, ze si nieco vymyslam. Keby som chcela pisat vymyslene pribehy, asi si vyberiem nieco menej trapne a stresujuce. A otec do toho teraz nie je podstatny.

jankajurisov
autor
Včera o 21:24
@anonym_1bcd15

@jankajurisov no a teda ako to planujes riesit so skolou? Bude mat neospravedlnene hodiny ako dosledok, alebo sa porozpravate a o tyzden si zas bude robit co sa jej zachce? Ako prosim Ta len tak vymazala edupage z Tvojho mobilu? A akoze si to riesila tym kricanim? To je cele? Vies, tancujes jak ona piska, urobis bubu a nic viac. A to je dovod, preco Ta ma 14rocne dieta na haku...

@anonym_1bcd15 Myslim, ze dost odvazne sudis cudziu rodinu z par viet na internete. Ano, bude to mat nasledky aj v skole a samozrejme sa to nebude riesit len jednym krikom. Len som sem neprisla vypisovat komplet vychovne metody a rodinne pomery do detailov. A k tomu „ma ta na haku“ — vacsina rodicov robi chyby a snazi sa situacie riesit najlepsie ako vie. Vychova tinejdzera nie je ovladanie robota na dialkove

jankajurisov
autor
Včera o 21:27
@anonym_56cacb

@jankajurisov moja odpoveď ti asi moc nepomôže pretože neviem čo s tým ale tiež mám toto doma. Stalo sa aj že neprišla v noci domov vôbec. A čo slovo to klamstvo takže vyzvedat kde a s kým je, je zbytočne. Nejde to s ňou ani po dobrom ani po zlom. Tresty nefungujú a byť permanentne naštvaná striga má už nebaví. Rezignovala som a čakám že sa raz odsťahuje a obe si vydýchnem a možno časom aj rozum dostane. Nehovorí sa to ľahko ale žiaľ...len moja je už staršia ale tiež tieto situácie začali okolo 15stky.

@anonym_56cacb absolutne si viem predstavit cim teraz ako matka prechadzas pretoze zacinam mat pocit, ze sa to iste zacina diat aj u nas doma. Ako vidis nie si v tom sama, aj ostatne rodiny to maju podobne. Kazdopadne dakujem ;)

jankajurisov
autor
Včera o 21:30
@anonym_d42bd7

@jankajurisov pre toto ti tento post neverim. Co si sa zobudila terazpo 100 rokoch z kryo spanku alebo co? 🫣

@anonym_d42bd7 nie kazdy je technicky zdatny alebo sa vyzna v aplikaciach a spojoch mimo beznej trasy. To ale neznamena, ze klamem alebo ze zijem v „kryo spanku“. Niektori ludia maju ine silne stranky a ine slabsie. Dost smutne, ze namiesto normalnej rady sa tu riesi, ci viem ovladat internet

loliki
Včera o 21:32
@terezka1947

@loliki asi nie, lebo som to preletela, ale nevšimla som si vek.
V čom je problém? Keď si mi už venovala čas a odpísala, nemohla si aj dopísať, koľko rokov má?🤷

@terezka1947 Niektoré sa tu rozhorčujú, že autorka nie je technicky zdatná, ako to sama uznala a robí jej problém využívať mobil a internet. Tu sa asi desiati opýtali, koľko má dcéra rokov, pričom stačí čítať diskusiu, kde to už niekoľkokrát opakovali.

loliki
Včera o 21:37
@jankajurisov

@anonym_d42bd7 nie kazdy je technicky zdatny alebo sa vyzna v aplikaciach a spojoch mimo beznej trasy. To ale neznamena, ze klamem alebo ze zijem v „kryo spanku“. Niektori ludia maju ine silne stranky a ine slabsie. Dost smutne, ze namiesto normalnej rady sa tu riesi, ci viem ovladat internet

@jankajurisov Ber to pozitívne, máš šikovnú dcéru, nestratí sa, vie si naplánovať cestu, nájde si spoje, nezaťažuje ťa svojimi vecami. Začni ju brať ako skoro dospelú. Ona už vidí svet ináč ako ty, má iný pohľad na svet, vidí iné možnosti. Je odvážna, životaschopná. Už len zlepšiť komunikáciu a bude to OK.

elanor
Včera o 21:40

fuuuu, ty vole...
no dufam, ze taketo huby tie moje nebudu. A keby nahodou, no ja bych sa nezdrzala. Mlada keby sa po tomto vystupe dovalila domov, dostala by taku hned medzi dverami, ze stena by dala druhu. Zhabany mobil, ziadne vreckove, do a zo skoly by mala radicovsku eskortu a nech sa pred kamoskami hanbi, zaracha neviem kolko a povinne rajony.
A ani by ma nenapadlo panicke pisat do skoly ospravedlnenku. Nech si hrdinka vyzerie, co si navarila.

jankajurisov
autor
Včera o 21:45
@loliki

@jankajurisov Ber to pozitívne, máš šikovnú dcéru, nestratí sa, vie si naplánovať cestu, nájde si spoje, nezaťažuje ťa svojimi vecami. Začni ju brať ako skoro dospelú. Ona už vidí svet ináč ako ty, má iný pohľad na svet, vidí iné možnosti. Je odvážna, životaschopná. Už len zlepšiť komunikáciu a bude to OK.

@loliki si asi jedina, ktora mi vedela normalne podlozit svoju radu. Dakujem a velmi si mi tuto situaciu sprijemnila. Musim na tej komunikacii popracovat - to je fakt. Dakujem 🙂

hefo
Včera o 21:48
@thirstymonk

DObra kovbojka, ci kokos. Koľko rokov ma dcera?

Počuj, mojej susede sa stalo. Syn 17 ročny ju popytal 2 ečka, že chce isť s kamaratmi na pizzu. Rok 2010 :D No lenže jakosi sa nevracal, ona pošla aj ľahnuť, rano vstala, decko nikde, šla do roboty, prišla z roboty, decko nikde. Večer jej to už nedalo, ta mu vola, že kde v prdeli je... A on že "Mami v Španielsku" :D

@thirstymonk Tak to je mega príhoda. Ako to dopadlo?

Kedysi dávno (ešte som tam nebol) vraj dvaja kolegovia ráno neprišli po teambuildingu do práce. Naveľa sa nejako ozvali, a že sú v Kodani. Ožratí prišli na letisko, kúpili letenky na nejaký najbližší let, a keď vytriezveli, veľmi sa čudovali, kde sa to ocitli. Spiatočný let bol asi až za dva dni...

loliki
Včera o 21:49
@jankajurisov

@loliki si asi jedina, ktora mi vedela normalne podlozit svoju radu. Dakujem a velmi si mi tuto situaciu sprijemnila. Musim na tej komunikacii popracovat - to je fakt. Dakujem 🙂

@rozculena Tak asi v Košiciach, nie?
@jankajurisov Takýto školský výlet by ani učiteľka nezorganizovala, tak si urobili výlet baby samé. Vybav jej preukážku a cestujte spolu počas prázdnin.

margotka17
Včera o 23:03

@jankajurisov normálne sa s ňou dohodni, že v dnešnej dobe sa stávajú rôzne zle veci a ty len chceš vedieť, kde je a kedy príde domov. Na budúce nech ti rovno povie, že chce ísť niekde a tak sa dohodnete, no nie počas vyučovania, ale cez sobotu napríklad. A hod si cez Whatsaap zdielanu polohu..

Strana
z4