icon

Čo máte na Slovensku najradšej?

michaela12_34
26. aug 2025

Máme tu krásnu prírodu, kopec miesta, stále sa dá kúpiť nehnuteľnosť, aj keď je to dnes už ťažšie. Máme možnosť cestovať takmer kdekoľvek, máme strašne bohatú kultúru a úžasnú kuchyňu. A síce sa sťažujeme, ale sme naozaj silná nátura a nenecháme sa polámať len tak hocičím. Panuje tu tiež relatívna bezpečnosť, síce nie taká, ako v Poľsku, ale rozhodne viac, než som cítila v takých nemeckých mestách.

A čo vy? Prečo máte Slovensko radi vy?

Strana
z3
anonym_557589
26. aug 2025

@michaela12_34 prioritne mám Slovensko rada preto, že som sa tu narodila a žije tu drvivá časť mojej rodiny. Všade je blízko a aj celoročne počasie mi v podstate vyhovuje. Tradičná kuchyňa určite nie je žiadna topka, teda cudzincom v mojom okolí nase tradičné jedlá nechutia ani náhodou. A tou strašne bohatou kultúrou si myslela konkrétne čo?

beata_k
26. aug 2025

@michaela12_34 Bezpecnost

ivik4
26. aug 2025

Lebo rodina. Ked raz ostanem sama tak neviem

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_f90798
26. aug 2025

Neslovenska cast rodiny si ceni bezpecnost, minimum immigrantov, pocasie a vela veci, na ktore Slovaci nadavaju. Oni sa tu citia dobre v ramci nasej „zaostalosti“.
Velmi radi sem chodia a uzivaju si napr, ze v noci mozu chodit po meste prip na dedine na bicykli a max padnu do nejakej diery, alebo stretnu nejake zviera.

michaela12_34
autor
26. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 regionalne odevy, tance, spevy, obrady, zvyky, nehovorim nutne o tej vysokej 🙂 a tiež slovanská kultúra ako taká, s tou sa veľmi stotožňujem a páči sa mi byť jej súčasťou

denkabemommy
26. aug 2025

Ja mám najradšej relatívnu bezpečnosť miest, oproti iným štátom. Tu sa nemusíš báť, že vyjdeš večer z bytovky a okradnú ťa v tej sekunde 🙂.

stvura
26. aug 2025

@michaela12_34 ked sa nad tym zamyslim tak mam rada ten pokoj....byvam na dedine...vzduch a stebot vtacikov.
To je asi tak vsetko. Pevne verim ze ked mi deti odrastu sa prestahujeme niekde inde. Momenalne ma ubija ta nemoznost vzopriet sa systemu - byvam blizko destinacie kde ma byt nova Baterkaren. Kde rozhodli o nas bez nas. Kde obycajny clovek nic nezmoze. Proste bezmocnost, bananova republika. Toto neznasam. Preto vsetko dobre ide dohaja.

slovakboy
26. aug 2025

@michaela12_34 Raz sa ma jeden Číňan čo tu bol v Európskych krajinách na služobnej ceste po zákazníkoch spýtal, prečo keď viem jazyky a mame Šengen sa neodsťahjem do Nemecka. Že to mám blízko a Nemecko je najbohatšia krajina na svete. A ja som mu odpovedal (vtedy tu ešte nebola vojna za chrbtom a Fico nebol zamilovaný do Putina):

“Som tu doma. Mám tu slobodu.” Že nie sme takí bohatí až také dôležité nie je ako tá sloboda- Sloboda slova, podnikania, obchodu, vierovyznania, pohybu je podstatná. A pocit domova, blízkosť rodiny, vždy keď som sa vracal z ciest a sadol som do taxíka z letiska, zosilil som rádio aby som počul slovenčinu. Tomu veľmi dobre porozumel a pochopil ma. Aj on sa tešil domov za rodinou a za Čínskym jedlom.

slovakboy
26. aug 2025
@michaela12_34

@anonym_285 regionalne odevy, tance, spevy, obrady, zvyky, nehovorim nutne o tej vysokej 🙂 a tiež slovanská kultúra ako taká, s tou sa veľmi stotožňujem a páči sa mi byť jej súčasťou

@michaela12_34 slovenská kultúra sa mi tiež páči. Ale slovenská nátura nie. Konzervativizmus, škriepnosť, zamračené tváre.

lenkakravcova
26. aug 2025

@michaela12_34 asi len príroda, podnebie.
Keby tu bola púšť, tak už tu nie som. 😄

ivanakal
26. aug 2025

Paci sa mi priroda, hory, mame tu vela lesov, to sa mi paci, hrady, pamiatky, tradicna kultura. Citim sa tu bezpecne.

stvura
26. aug 2025
@slovakboy

@michaela12_34 Raz sa ma jeden Číňan čo tu bol v Európskych krajinách na služobnej ceste po zákazníkoch spýtal, prečo keď viem jazyky a mame Šengen sa neodsťahjem do Nemecka. Že to mám blízko a Nemecko je najbohatšia krajina na svete. A ja som mu odpovedal (vtedy tu ešte nebola vojna za chrbtom a Fico nebol zamilovaný do Putina):

“Som tu doma. Mám tu slobodu.” Že nie sme takí bohatí až také dôležité nie je ako tá sloboda- Sloboda slova, podnikania, obchodu, vierovyznania, pohybu je podstatná. A pocit domova, blízkosť rodiny, vždy keď som sa vracal z ciest a sadol som do taxíka z letiska, zosilil som rádio aby som počul slovenčinu. Tomu veľmi dobre porozumel a pochopil ma. Aj on sa tešil domov za rodinou a za Čínskym jedlom.

@slovakboy no neviem ci s tou slobodou je to za posledne roky este tak ako pises

oceanahory
26. aug 2025

@michaela12_34 My sme este za mlada uvazovali, ze pojdeme zit do Madarska...a potom sme si uvedomili, ake tam maju otrasne pivo, takze sme to hned zrusili 😅😅.
Ale nie...teraz mimo srandy. Ja mam rada Slovensko, ako krajinu, krasna krajina...vadia mi vsak ludia, natura nasho naroda, vzdy mi vadila. Velmi pesimisticky, negativny, uhundrany...na vsetko sa stazujuci narod, ktory by iba stale chcel lepsie a lepsie, ale nic preto nehodla robit 🤷. Ak raz odidem z tejto krajiny, tak to bude kvoli ludom a nie kvoli krajine.

slovakboy
26. aug 2025
@stvura

@slovakboy no neviem ci s tou slobodou je to za posledne roky este tak ako pises

@stvura áno. Aj preto všetkým mladým radím utekať. Bude im smutno za domovom, ale keď sú mladi a vezmú sa a idú tam ako mladá rodina, zvyknú si a ich deti už budú doma tam a aj oni sa tam budú cítiť doma. Jedine čo im bude vadiť je, že domáci ich už nikdy nebudú brat ako svojich. No ich deti áno. Alebo potom je treba bojovať za slobodu. A nedovoliť si ju vziať.

anonym_c06466
26. aug 2025

Rodina, zázemie. Bezpecnost, či už osobná alebo taká čo sa týka prírodných katastrof (tornáda, sopky, tsunami…). Nie sme zaplavení imigrantmi.

76california
26. aug 2025

domov ❤

kofa77
26. aug 2025

ako krajina sa mi Slovensko paci, vsade blizko, cyklisticke chodniky, Tatry, Sl.raj, hocikde do lesa, aj k vode, streida sa teplesjie a chladnejsie pocasie-ja neznasam horucavy, nie su tu jedovate hady a pavuky, celkom cisto, nemstrdi kanalizacia😀, sme v centre Europy, mozme cestovat, nas pas je dost silny, mam to tu rada.

ako stat-uplne na hovno, nevieme si viest stat, necitime za nho zopovednost, hladame vinnika inde, nevazime si, ze mame demokraticky stat-zatial. sme pomyleni uplne v case a priestore, ani ta povaha mi nesedi.

ale ja uz to tu nejak doklepem.

laladua
26. aug 2025

Priroda a bezpecnost. To, ze tu zije cela moja rodina a nedokazem si predstavit zit inde (Zila som aj v UK, ale vratila som sa, bolo mi clivo). Neviem, co si myslela tou kulturou, ale som si ista, ze ta je rozhodne bohatsia hocikde inde.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
26. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka čo sa myslí bohatosť kultúry? Kroje, hudba, spevy, stavby, obrazy, sochy, literatúra, jedlá, história? Ja myslím, že skôr prežívanie kultúrne. Môžeš mat bohatú kultúru a históriu a nevieš o nej lebo je schovaná len niekde medzi pár nadšencami a v múzeách. Španieli majú napríklad chodník do Santiago de Compostella. Je to ich historická kultúrna pamiatka a niektorí z nej žijú. Udrziavajú jednubznkulturnych tradícií. V Nemecku veľa ľudí chodí cez voľný čas tancovať Nemecke ľudové tance v ich krojoch. Bavoráci napríklad.

abbey1
26. aug 2025

@michaela12_34 Kľud, bezpečnosť v uliciach. Áno, po živote v zahraničí si vážim takéto banality. Mám rada i to, že ešte stále sa u nás veľa veci dá vyriešiť tak normálne ľudský tvárou v tvár a nie všetko len neadresne online.
Cením i to, že ak dieťa zrazu ochorie, jednoducho ho ráno vezmem k lekárke bez nutnosti čakať na termín a premýšľať, či mám na to peniaze.
Mám rada i poriadok na uliciach a hlavne ten pocit, že kdekoľvek na Svk som, za rohom mám krásnu prírodu, kde môžem kedykoľvek vypadnúť.
Sú to banality, ktoré si človek začne vážiť, až keď zistí, že nie všade je to samozrejmosť.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
26. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka no pekne. Že ty si tam nejakú dobu žila. Vieš niečo Frankovej faš. diktatúre a ešte aj toto?

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_0003e3
26. aug 2025
@michaela12_34

@michaela12_34 mne práveže regionálne odevy, tance, obrady, zvyky nič nehovoria, nikdy som to nejako neobľubovala. Sú tu pekné zákutia prírody, ale to sú aj inde na svete, sú tu zámky, kaštiele, všetky sme našťastie nenechali schátrať, ale tie sú tiež aj inde, Čiže za mňa keby som tu nemala starnúcich rodinných príslušníkov, už tu pre smer, ktorým sa Slovensko rúti, nie som. Ale nenechám ich tu bez pomoci. No raz....

kikulienkadd
26. aug 2025

Slovensko je miesto,kde som doma. Všade dobre, doma najlepšie.

simca06022011
26. aug 2025
@slovakboy

@michaela12_34 slovenská kultúra sa mi tiež páči. Ale slovenská nátura nie. Konzervativizmus, škriepnosť, zamračené tváre.

@slovakboy s tou naturou mas pravdu, ale zase musim povedat, ze je to zavisle aj na regione... ja ako cestujem a mam aj rodinu v inych koncinach, tak proste vidim, ze sa kraje velmi lisia. A jasne, aj doba, "ja sam pre seba" meni dojem z ludi..

Strana
z3