Dovolenka na Slovensku 2023 - drahota
ahojte
neda mi, rozhodli sme sa byt verni SR a za tyzden rekapitulujem kolko sme kde minuli
sme 3 osoby ( 2 x dospely, 1 x dieta)
kazdy den na atrakcie plus obed sme nechali 60 euro dokopy...
je to normalne ze na svk je drahota?
a ze pivo je uz lacnejsie nez kofola, ma zarazilo tiez.
chapem ze vsetko islo hore ale za vyprazany syr dat 7 eur a priloha zemiaky dalsie 3 eura, mi pride totalne mimo.
ake mate zazitky vy z dovolenky na SR?
dakujem.
@mint_blossom ja som využila rekreačný príspevok na letný tábor pre dieťa, oplatilo sa, bola týždeň v Tatrách, keby tam idem s ňou sama, vyšlo by ma to 3x tak draho. A po SR cestujeme so stanom po kempoch, kamarátoch , varíme si sami a platíme len vstupné do pamiatok, športovísk atď. Čiže dajú sa vidieť aj krásy Slovenska a aj sveta za rozumný peniaz, len nesmie byť človek pohodlný. My sme odjakživa cestovali ako backpackeri a zatiaľ nás to napĺňa. Prioritou je u nás príroda a autentický zážitok z cestovania, danej kultúry. V nejakom all inclusive rezorte by som asi umrela 😀
@sense ano suhlasim alurat ze kto nejde k moru tak dopraje dietatu aspon ten aquapark podla mna.Mna vyrocili to donovalkoco vstupne slusne ale domceky otrasne vybite naterky,bordel,prebehli za 10m a chceli sa vozit na autach po tej cesticke ale auta uz v cene neboli ale 5€ tusim na 10'KwnZe sa o to aspon staraju ,ze baterky upratane ze sa aj zahraju alw neporiadok hroza
@elmivelmi tak tam. Sme boli asi pred piatimi šiestimi rokmi keď to bolo nové, a už vtedy stalo autíčko 5 e.
My sme boli v tom aquaparku v apríli, keď ani len prázdniny na svk neboli. Úprimne neviem si predstaviť ako to tam vyzerá v sezóne. Aj keď teda keď sme v lete na Slovensku volím radšej kúpalisko ako aquapark
Mne teda 60 eur za obedy aj atrakcie nejak veľa nepríde. My sme boli tento rok v Maďarsku a všetko mi tam prišlo porovnateľné alebo drahšie. A zas je blbosť porovnávať dovolenku niekde pri mori, kde pri ňom polovicu času preležím alebo dovolenku, ktorú strávim väčšinu času na turistike s dovolenkou, kde aktívne beháme po rôznych atrakciach. Tá vyjde logicky najdrahšie.
Nečítam všetko...my sme si dali nacenit na 3 noci hotel Liptovský Ján 2 dospelí dieťa 16 r s polpenziou 650 eur plus benzin plus to, čo by sme ešte minuli navyše
Týždeň v HR hotel pre nás 3 All inc 1400 eur
@sorciera24 no nie ,nie je to vela...my tiez vela chodime do ČR a aj tam poriadny obed, tj. polievka, hlavny chod, napoje, kava pod 60e nakupime..ono zalezj aj kde sa clovek naje...ci si vyberie lacnu vyvarovnu alebo slusnu restauraciu...
Na Sk je typické preháňať to s cenami. Už len z princípu nepôjdeme na dovolenku niekam do Tatier. V rakúskych Alpách na zimnej lyžovačke toľko jedlo nestálo čo v Smokovci na zimnej dovolenke. 47€ sme platili za pizzu, kávu a minerálku pre 2 priamo pri Rialto bridge 🙊
Vidno ako sa aj snažia reštaurácie šetriť. Nedavno sme si objednali donášku, polievka sosovicova skoro jak voda, omačka s bravčovym mäsom bez mäsa a podobne. Kvantita na úkor kvality, bohužiaľ.
@rachel36a hovorim o slusnych restikach v tur. oblastiach....konk. polske Tatry a napr. pod Pustevnami.....cize vychcytene restiky a oblasti...ziadne vyvarovne
Nás dovolenka v Chorvátsku vyšla oveľa lacnejšie ako na Slovensku.
A k tomu ubytovanie hneď pri mori.
Ja som cez víkend nechala len na kolotočoch (mali sme dní mesta) 60€ 🤦♀️
Skákaci hrad - 5 minút 4€ (za 5 minút si dieťa nestihne ani 2 x skočiť)
Kolotoč - malá reťazovka - 2 minúty 4€
Ruské kolo - 2 minúty 4€ za osobu
Vláčik - 2 minúty 4€
Malá cukrová vata 3€
A ďalej rozpisovať nejdem ... asi každý vie, ako to je
@tiezjedna preto som sa ubytovala v hoteli ktory je v sieti TMR a aquaparky a lanovky sme mali kazdy den gratis. plus rekreacny poukaz, tak to vyslo v pohode. ale keby som mala platit aquaparky (cca 30 eur/osoba) tak tam urcite nejdem. (Boli sme s 3 rocnym, a to sme sa pohybpvali len v destkom bazene, ja si to vobec neuzila)
@sorciera24 o polsku nepíšem..tam nechodine, takže neviem porovnať...pisem p CR...aj u nás sa da najest lacno a dobre, a aj draho...ako vsade...za mna 60e za obed a atrakcie ako pise autorka naozaj nie je vela
@ijuska1982 ja som bola s deťmi tiež v hoteli z TMR, ale noc vyšla na 170 € s raňajkami. Prvý deň som platila vstup do Tatralandie 90 € + útrata ďalších 60€, v Bešeňovej vstupy 0 €, útrata cca 40 €.
@rachel36a aj ja som pisala aj o ČR (Pustevny su v Cechach)....aktualne absolvovane,a le boli sme i v Prahe, Luhacoviciach, dokonca U Tlustych v Ledniciach to vyslo menej.....najdrahsie ejdlo, kt. sme jedli bolo v pražskom Pivovare (asi 65E)...ale centrum Prahy, a vychytene...v inych restikach sme sli vyrazne s cenou dole....a to ti este nejdem pisat o Grecku a IT......ja teda neviem, ale za pizzu (ktora teda na SR ani okolo pizze nesla) nedam uz aktualne pod 10E.....v IT, co teda mozeme hovorit o pizzi sme dali 6-7e....o greckom gyrose a ich restikach by som pisala podobne....a to PL ani nevravim...mam prejdene vela....ale fakt tu je naj dražoba....cize pisem o vseobecne normalnych beznych tur. restikach (nie o luxusnych...)...a kym ludom sa to zda ok, tak tie ceny tu stale len budu...ja by som ani namal problem s cenami, ale ocakavam za to adekvatne služby....co tu fakt v porovnani so zahranicim naozaj nedostavam....bohuzial...
@sorciera24 ja neviem co furt riešiš...ja pizzu bezne kupujem za 6-8 € aj na Slovensku.. jasne ze su aj drahé reštiky, ale su aj v pohode porovnateľné so zahranicim...tento rok sme na Slovensku nechali necelych 1800 za dovolenky..a to sme boli 5 dni na hoteli s plnou penziou s bazénmi a welnesom, dalsi tyzden s polpenziou Sturovo-Meder-Patince a 4 dni v Demänovskej doline s polpenziou...za to by som mala tak max tyzden v Chorvatsku...takzd za mna stále tvrdim ze 60e za obed nie je veľa..pekny den..
@rachel36a nepochopila si....aj s tou pizzou aj so vsetkym...ja som v GR za 10 dni so vsetkym aj bazenom, aj atrakciami aj jedlami v restikach(aj letenky) paltila do 1500e (4os.)...ja len, ze ja vidim rozdiel a mam teda pobehane vela...ale je to tvoja volba, ale nepresvedcis ma, ze Sturovo, Patince, Demanova apod. su lacnejsie nez zahranicie - resp. porovnanie rovnake sluby, aby sme rovnake porovnavali (HR je trosku ina kategioria)....aj tebe pekny den...
@tiezjedna noo prvy den to nie je zadarmo. Kde stw boli ubytovani. My v jasnej hotel SKI. My mali polpenziu, varili super
@ijuska1982 hotel Grand. Ja viem, že to nie je prvý deň zadarmo, viažu to na počet nocí, čo je fajn. Ja som sa rozhodla, že prespíme až keď sme boli v tej Tatralandii 😀 Prišlo mi to ako dobrý nápad, keď som tam videla tú ponuku od TMR. Navyše mám rada tieto neplánované akcie, aj decká ich milujú 😀
@sorciera24 1500 grecko 4 osoby 10 dni a to bolo kedy prosim Ta? m sme pozerali 5 grecko turecko,cyprus bulharsko chor ale 10 dni pod 5000 neexist.Jedine ak nejaky 1.2 hviez hotel
@elmivelmi no teraz v júli ale nie cez Slovensku CK,lebo Slováci si zas dajú riadne prirážky...oni ti dajú aj palivové príplatky, kt.vkastne neexistujú,ale ľudia si ich veselo platia
@sorciera24 palivové príplatky dáva každá letecká spoločnosť... My sme len tak zo zvedavosti pozerali nemecké CK, aby sme mali predstavu koľko, že to preplácame, keď si vždy všetko organizujeme sami, ako nám tvrdia poniektorí, čo si nikdy ani lístok na vlak nekúpili vo vlastnej réžii, ale za také peniaze ako píšeš boli ozaj len podradnejšie rezorty.
@tiezjedna ako kukam tak kukam, nie, nemas pri kazdej spolocnosti palivove priplatky..... inak ja nechodim do rezortov, kde si zavrety a ani sa Slovak nepohnes, lebo mas All a uslo by ti pivo;).....rada spoznavam krajinu, ich jedlo a tak a ano idem na vlastnu pasť..... ale tu porovnavame ine.....ak porovnavame rovnaku kat. tu a zahranicie, ci je to taky rezort, ci je to penzion, ci hotel***.....a ich služby......ale to je jedno, kto vie, vie, kto nevie, plati tu....

@autorka akože mladšie dieťa vyžaduje viac atrakcií ako staršie? To nebude dieťaťom, ale rodičom.