icon

Dovolenka na Slovensku 2023 - drahota

30. aug 2023

ahojte
neda mi, rozhodli sme sa byt verni SR a za tyzden rekapitulujem kolko sme kde minuli
sme 3 osoby ( 2 x dospely, 1 x dieta)
kazdy den na atrakcie plus obed sme nechali 60 euro dokopy...
je to normalne ze na svk je drahota?

a ze pivo je uz lacnejsie nez kofola, ma zarazilo tiez.

chapem ze vsetko islo hore ale za vyprazany syr dat 7 eur a priloha zemiaky dalsie 3 eura, mi pride totalne mimo.

ake mate zazitky vy z dovolenky na SR?
dakujem.

domiklik
30. aug 2023

Moje zážitky z dovoleniek na Slovensku sú také, ze už roky chodíme na jedno miesto na Liptove, stále len do 2 konkrétnych kolib a do jednej krčmy. Mňa viac ako ceny ako také zaráža ta nepriama umiera, že platíš stále viac a dostaneš čím ďalej tým nižšiu úroveň služieb. Lyžovačka na Slovensku samozrejme nehrozí.

oblecenie99
30. aug 2023

@sasa1310 Bingo! Do bodky s tým súhlasím, a to som z východu. Ja im s prepáčením aj seriem tie ceny, lebo všade je draho, ale tak nech za tú cenu dostanem aj adekvátnu službu. Aby som ale nebola hnusná len na našich, boli sme skúsiť po rokoch to toľko ospevovane "v Maďarsku za tú cenu dostaneš viac a lepšie", a možno také vstupné na kúpalisko bolo nižšie, ako u nás, ale špina, špina, a špina všade od spŕch, prezliekanie po bazény a to isté hnusne fake jedlo ako pred X rokmi za brutálne prachy. A čo mi teda tento rok udrelo do očí všade, tak to bolo zamestnanci týchto miest do cca Max. 18 rokov veku, same decká, dospelá osoba aspoň ako dozor na nich nikde a takto to to aj všade vyzeralo.

scila
30. aug 2023

My sme boli minulý rok v Chorvátsku a nechali sme tam nekresťanské peniaze v reštikách a to sme nechodili do žiadnych luxusných. A keď všetci hovoria, že tento rok sú ešte drahší tak to si ani neviem predstaviť...

ninusa221
30. aug 2023

Ja milujem proste more. Pre mňa dovolenka na Slovensku nieje dovolenka. All inclusive najlepšia vec peňaženka na izbe ideš sa najesť napiť kedy chceš neriešiš.
Niekedy sme chodili do Štúrova na týždeň s rodicmi keby tam ideme asi teraz na týždeň tak viac zaplatíme ako za dáke Turecko…
Čo sa týka zimy zas milujem Oravu tam chodíme už niekoľko rokov na chatu partia na lyžovačku tam je tá atmoška hlavne keď nikde nieje sneh.

ninusa221
30. aug 2023

@scila ani mi nevrav my sme boli 2019 a vraždila by som že som sa dala na Chorvátsko nahovoriť som povedala že som tam bola posledný krát.

dkethe
30. aug 2023

Miesto atrakcii treba ist na turu. Ta je zadarmo stale. Aj v tatrach

yvoneta
31. aug 2023

@sonicka19983 môžem poprosiť kontakt na chatu? Ďakujem 💚🍀

letfenixa
31. aug 2023

@lubka261 tých 500 bolo na 1 osobu, že?

sorciera24
31. aug 2023

@rachel36a my za skvelý velky obed v pl a ajv cz dávame 35-40 euro za 4os. V restike,takze ano 60 je na SR vela

beronsche
31. aug 2023

@scila mne tam zase vobec neprislo draho (alebo teda drahsie ako tu).. pizza od 8e, morske potvory s prilohou od 14-15e.. kava lacnejsia ako u nas, zmrzlina tiez..
**
Mna naposledy sokovali nanuky za 2,50.. tie obycajne, co v potravinach stoja do 1e..

kulumulu123
31. aug 2023

Pravdu?? Tiez som chcela dat nejaku tour po sk s detmi ked yim si zratala cenu ubytka, stravu, vstupy, atrakcie cca 150-200eur na den.... Isli sme radsej na ciernu horu cela dovolenka pre 3 na tri tyzdne autom pri mori vrstane ubytka, stravy, vyletov, atrakcie, benzin, dialnicne poplatky ma vysla 1500eur... Takze k dovolenkam na sk asi tolko skoncila som s nimi je mi to luto ale je to tak.
Potom sa kazdy cuduje preco slovaci chodia radsej do zahranicia no presne pre toto 😲😵

sense
31. aug 2023

60 na den aj s atrakciami nie je tak veľa.... A zrejme ľudia si to môžu dovoliť, keďže všade plno ludi hlavne na tých atrakciach aj keď sa sťažujú ako je draho a ako malo zarábajú.

valeria_h
31. aug 2023

To je to slovenské podnikanie, podnikatelia chcú všetko hneď, okamžite a včera bolo neskoro.

elmivelmi
31. aug 2023

V chorvatsku 3 detske porcie-hranolky kuracie rezne ,zmrzlina plus 2celke minerelky a jedno cafe late nas vyslo na 80€Jedlo chutovo dobre ,alw drahe skor restauracia nadherne prostredie vinku,krasne stolivanie nadhera.Cize 60€ za jedlo a este aj atrakcie vela nie je.

elmivelmi
31. aug 2023

@sense I ked zsa nie je azrakcia ako azrakcia Na slovensku su atrkcie zle a drahe.Prikald v PK sa konal nejaky rytiersky den,co boli len nejaki ludia pretleceni za rTierov troska pohopkali a stanky.Na dieta chceli 12€ dospely 20.Cize za mna neskutocne vela kedze zazitok mizerny,inked ludi tak nebolo.Viesen mosrky svet vol cena tolko ale zazitol x krat inyPlus pred tym mors svwrik krasnw preliezky zadarmo.

kvetinka75
31. aug 2023

@didamt veru, najdrahšie sú tie atrakcie. Ale keď v dnešnej dobe niektoré deti bez toho nemôžu byť, potom sa platí. My sme tiež turistikovali, raz išli do aquaparku, nejaké lanové dráhy a na iné atrakcie dcéra ani nechodila. A ani jej to nejako nechýbalo. A takých blbostiam ako skákací hrad, trampolíny sme sa vyhýbali. Podľa mňa sú to zbytočné somariny.

@mint_blossom no ako komu. Ja chodím už len s mužom a na rekr.poukaz nás vyšlo 5 dní v kúpeloch 200 eur na osobu. Plná penzia, procedúry, benzín, vstupné na hrad.

bea0802
31. aug 2023

Nevravím, že nie je dovolenka na sk drahá, ale kde je to dnes lacnejšie? My sme boli 5 nocí na Liptove a dokopy so všetkým nas to vyšlo cca 1400€, ale sme piati a boli sme aj v Tatralandii, zašli sme si autom do donovalkova, boli sme v babylande (villa betula), ak by sme vynechali tieto zážitky bolo by to podstatne celé lacnejšie, no bolo nám super a tie peniaze neľutujem. V októbri ideme do anglicka a len letenky nás piatich vyšli na polovicu z tej sumy (doplácali sne aj batožinu), no a za atrakcie atď. zaplatíme buď rovnako alebo aj viac než tu, platí to všade, boli sme toto leto aj v Maďarsku a dovolím si tvrdiť, že ceny boli porovnateľné..čiže áno, za mňa je tiež Slovensko drahé, ale inde to rozhodne nie je lacnejšie, alebo vyberám zle (aj to je možné 😅).

sense
31. aug 2023

@elmivelmi tak áno nie je atrakcia ako atrakcia.... Ale napr boli sme po veľkej noci na svk, všade naokolo sa. Ľudia sťažovali ako je draho a pod. Šli sme v rámci dovolenky do aqaucity. A tam plnka, hoci lístky až také lacné neboli. Nevraviac o Punuke jedál a cenách v aquapark ani nehovorím a tam plno, našťastie moje dieťa nereve keď nemá na obed ten junkfood. A otrasná káva za cenu co stoji aj u nás skoro tak. Len u nás sú platy v 4cifernych číslach.
Ale aj prehliadky hradov vstupné ako u nás ale teda slovenské hrady ponúkajú viac

didamt
31. aug 2023

@kvetinka75 no to nebude tým, že deti v dnešnej dobe bez toho byť nemôžu, môžu, skôr je to o tom ako ich rodičia naučili. Chápem jasné ako to myslíš. Je jednoduché venovať sa deťom tak, že ich "odložíš" niekam kde sú atrakcie, prípadne sú tam animátori a dať si radšej kávičku ako sa venovať deťom. Nás to stále dosť úsilia kedže sme športovo aktívni obaja rodičia prispôsobiť aktivity veku dieťaťa. Od malička sme "trpeli" krátkymi prechádzkami do lesa či na hrad, všetko primerane veku dieťaťa. Teraz má dcéra čoskoro 10 rokov a užívame si to s ňou ako s rovnocennou parťáčkou, či už na turistike, lyžovačke, korčuliach kolieskových aj zimných, bežkách, bicykloch, ferratách.....áno aj toto niečo stojí, športové vybavenie, ale užívame to naplno a nechýbajú nám žiadne skákacie hrady, atrakcie, tobogány. V lete chodíme do Chorvátska....skôr na robinzonády, kde dcére stačí šnorchel maska a plutvy, paddleboard, žiadne all inclusive hotely s vodným rajom. To dieťa to vníma inak, bolo tak vychovávané od malička, vštepované s láskou k prírode, zvieratkám. Čo sviatok to dostane podľa veku nový bicykel, nové lyže atd. Som šťastná že nás toto obišlo riešiť že všade treba peniaze...

kvetinka75
31. aug 2023

@didamt tak u nás je to podobne. Radšej som investovala do športových aktivít a vybavenie ako takýchto ,,zbytočností,, ako skákací hrad a pod. A dcére to zostalo doteraz. Športuje stále.

vevapeto
31. aug 2023

My sme boli 5 dní na Liptove 4 osoby. Ubytko sa mi nezdalo drahé, keby som to prehnala cez rekreačný poukaz tak by to bola smiešna suma. Čo som bola nepríjemne prekvapená cena jedla úmerne s kvalitou bol otras. Dcéra polosurové mäso, polievka slaná, hranolky hnus. Najedla sa ken staršia a tá mala palacinky. Tak som povedala mužovi, že nebudem platiť za toto, na apartmáne sme mali výborne vybavenú kuchynku tak som vždy niečo rýchle vymyslela. Inak v kombinacii s atrakciami, akvaparkom a turistikou sme si s mužom oddýchli, Slovensko je nádherná krajina a je tu stále čo objavovať.

nepic
31. aug 2023

@sonicka19983
Tiež by som mal záujem o kontakt na danú chatu.

didamt
31. aug 2023

@kvetinka75 zo je super, vidím že ste podobná krvná skupina. Tak to ale asi má byť, tráviť s deťmi čas, čas ako rodina, mať spoločné záujmy a tešiť sa z toho že niečo krásne spoločne zažijeme.

slniecko5
31. aug 2023

Ak ideme, tak cez rekrea poukaz na predĺžený víkend a zlavomat. S polpenziou a bazénom, nech nemíňame navyše. Letnú dovolenku by som tu nestrávila. Ale cez rok je to príjemne osvieženie.

autor
31. aug 2023

@vevapeto suhlasaim. ano jedine to vie clovek poriesit tak ze pokombinuje aj varenie na ubytku inac to nejde a nie len same atrakcie ale aj turistika, caka m kedy mi dieta vyrastie a budeme aj my viac chodit po prirode nez stale tie predrazene akce pre deti.
slovensko je nahderna krajina, ja sama ju mam pochodenu ale teda tieto posledne roky je to neunosne ....

autor
31. aug 2023

@dkethe ano to urcite bude ale moja to zatial nedava, tak mozno kjed bude mat 8-10rokov snad, urcite to budem viac smerovat k rpirode nez k zveroparkom ci tatralandii lebo toto je pozierac casu a penazi a myslim ze radsej to investujem do bane ci jaskyne ( zatial to moju nezaujima nechcez)
verim ze to prelomime a duch dovolenky bude o niecom inom
( aj ked aj vstupne do jaskyn ci bani je neskutocny)
ja som mam pochodene , 2010-2015 sme behali po slovensku a je neskutocne ako vsade vsetko zdrazelo.,
nuz nieco za nieco.
dakujem za vsetky prispevky a postrehy

nika2406
31. aug 2023

Ja som teraz objednavala pobyt v Tatrach, zo srandy som pozrela co to vyjde cez zlavomat a tam o stovku drahsie🙈

kikushaa
31. aug 2023

@domiklik do ktorych chodite, kludne mi nspis aj spravu, mna len zaujima ci mame rovnaky nazor 😬😆

tiezjedna
31. aug 2023

Mne to teda nepríde zas tak moc... Ja som vyviezla deti do Tatralandie a Bešeňovej, s tým, že sme prespali v Jasnej a vrátane útraty v aquaparkoch za tie dva dni 300 € zahučalo ako nič. Benzín nepočítam. Draho je všade, keď si nechceš nosiť svačiny...

miriam11
Odpoveď bola odstránená