Je bežné, že hotely účtujú vyšší poplatok?
Ahojte, už ste niekedy počuli o tom, že niektorý hotel si účtuje poplatok za deti počas prázdnin.
Príklad: ideme na pobyt s deťmi cez bežný víkend doplácame za deti 275 €
Ak pôjdeme na pobyt s deťmi cez jarné prázdniny cez víkend, doplácame za deti 385€.
Je to bežné v hoteloch?
ano pocas prazdnin mavaju hotely vyssie ceny.ak o tom vies dopredu, ze si informovana, tak je to v poriadku podla mna.
v hoteloch je uplne bezne, ze maju v roznych terminoch ine ceny.
aj vikendove ceny su ine, ako ceny pocas tyzdna.
Nie že doplácaš za deti, ale jednoducho majú iné sumy počas "sezóny", čo pre hotel sú víkendy, prázdniny, sviatky. Lebo menej ľudí bude chodiť počas školského roka.
Samozrejme aj dospelí väčšinou platia viac ...vyšší dopyt vyššia cena
Samozrejme, oblubene terminy maju vzdy vyssiu cenu. Mimo sezony je nizsia. Bezne, nie len v hoteloch, ale celkovo v cestovnom ruchu.
Ďakujem.. myslela som si, že tieto vyššie ceny sa týkajú len Silvestra 🤭😶
Aj keď ma to celkom prekvapilo. Lebo my máme záujem o termín od 14.2.- do 16.2. A už nám to nacenili ako jarné prázdniny. A oficiálne sa jarné prázdniny uvádzajú od 17.2.
ale veď 17. 2. je pondelok, čiže logické, že sa ľudia ubytujú pred pondelkom. Tu nejde o presné dodržiavanie termínu prázdnin. Keď ti nevyhovuje ich cenník, hľadaj lacnejšie ubytovanie.
My dávame vyššie ceny aj v termíne poľských prázdnin 🤣
Prazdniny,sviatky,letna sezona,zimna sezona,lyziarska sezona...to vsetko vyuzivaju a zvysuju ceny. Je to uplne bezne vsade
my odchádzame na prázdniny v piatok… takže mňa by to neprekvapilo…
@0silvia0 áno, len nechodíme často po hoteloch tak ma to prekvapilo. Počkáme si na termín mimo prázdnin 🙂
keďže je to víkend pred jarnými prázdninami rátajú s tým, že si ľudia prázdniny predĺžia ešte o ten víkend. Čiže je logické že vyššia cena je už cez víkend a plus vyššia cena za to že je víkend
@tina1549 áno, už tomu rozumiem. 😉 ďakujem
Je to tak. Úplne bežné to je aj počas leta v zahraničí. V vaše letných prázdnin su ceny v hoteloch aj v cestovkách vyššie než mimo nich. Aký dopyt, taká je ponuka.
Normálka, biznis po Slovensky. Keď vedia, že sa napumpujú, prečo by neprihodili 😏
Keby len hotel, ale aj sukromne chaty maju vyssie ceny cez prazdniny. Ber alebo nechaj tak, nic ine tu neplati.
Sviatky, prázdniny boli v našom hotely vždy ako hight season. Takže áno vždy vyššie sumy
@maya_hi toto je standard všade . Sezóna a mimosezónne pobyty
Ja môžem s deťmi lietať na sk len cez školské prázdniny tu v UK, ceny sú minimálne 3x také ako keby som išla mimo. Všetci sú nenazrani 😅
Nemyslim, ze je to za deti.. to su proste sezonne ceny... vzdy cez sviatky, prazdniny = proste v "sezone" je drahsie, je vacsi dopyt
Len tak pre zaujímavosť. Pobyt pre štyroch (plus pes) s polpenziou 13.12.-15.12. nás vyšiel na 460e (využili sme rekreačný poukaz, takže reálne len 200e). O dva týždne neskôr (áno, viem, Silvester) by nás ten istý pobyt len o noc dlhšie vyšiel na 2500e. Ceny sú pohyblivé - v sezóne, mimo sezóny, top sezóna… Kým to majú uvedené v cenníku, resp. dopredu informujú o cene, je to úplne v poriadku.
A že oficiálne sú uvedené prázdniny od 17.2. je preto, že to je pondelok, reálne sú deti posledný deň v škole 14.2..
A este napise, ze ceny sa mozu menit aj par dni pred vikendom, staci ze nie je dopyt a maju volne izby, a ide to lacnejcie... to je caro ubytovacich sluzieb, potrebuju cim vacsiu vytazenost, a ceny kolisu podla dopytu
Áno. Je to bežné. My vyhľadávame práve opak. Chceme kľud bez detí a bez animátorov. Tiež si doplácam.
ano
Autorka, ak to nemas daleko, tak pozri hotely v Polsku. Minuly rok v auguste toto, co sme nasli na Slovensku za 600e za 2noci nas stalo v Polsku polovicu.

Áno, cez lukratívne termíny bývajú vyššie ceny, to je normálne. Je rozdiel v cene medzi sezónou a mimosezónou.