icon

Môžete sa na Štrbskom Plese obávať medveďov?

ivusinecka026
27. mar 2024

Dobrý neskorý večer
Prosím Vás chcem sa opýtať v nedeľu máme isť so svokrou a jej priateľom na výlet do Tatier len ja sa bojím skrz toho že sú teraz premnožené medvede a viem že v Tatrach sú medve a ako to teraz výzera na strbskom plese a stretli ste teraz niekto medveda.
Ďakujem za skorú odpoveďe

Strana
z2
simca06022011
28. mar 2024

@medda_beda inak u nás sa zo zvierat robí strašne haló, tu sj domáce zviera. Koza, krava, ovca, pes (Aj macka😂🫣)... nebodaj sa zatula niekde kde stretne človeka, alebonnie je za elektrickým.plotom už sú normálne drámy:D na dovolenke v lete ideme po jadranskych dedinách = zvery všade... na ulici, pri ceste, na ceste...nik nezastavuje nerieši, ak treba počká, nevrieska, noviny nevolá:D takže nie je divu ze nejaký iný zver u nás vzbudzuje hneď "paniku", duplom "dravec". Chápem nervy keď sa zatula do mesta, ale v lese...(?)

lakebabe
28. mar 2024

@simca06022011 tak ale stretnúť na chodníku kozu kravu alebo psa je rozdiel ako stretnúť medvedicu s mladými.

la_dolce_vita
28. mar 2024

Tatry mam na dosah, som tam casto, okrem prazdnin a medveda som nestretla. Za to v lese za mestom ano.

pribinak
28. mar 2024

@kleopatra114 do poruby chodíme lyžovať

medda_beda
28. mar 2024

@simca06022011 Presne tak.Divú sviňu som stretla.Viac sa ma bála jak ja jej.Medvede v Rumunsku prosia o jedlo jak pes.Všade sú vraj medvede, ale tie tu boli vždy a stalo sa, že sa zatúlali kam nemali aj 30 rokov dozadu.

V národnom parku ľudia kradli čučoriedky na kilá vo vedrách a ešte im do smiechu bolo.Tak čo sa čudujeme, že zver ide tam kde je jedlo.Človek sa zľakne, ale aká je štatistika zabitia medveďom? On sa zľakne keď si človeka všimne neskoro, ale väčšinou zdrhne, alebo zraní.
V lese treba dávať o sebe vedieť nech zver vie, že niekto ide.
Ak je mesto pri lese tak sa môže stať, že zver zájde kam nemá.

Strana
z2