Zatvorenie kúpaliska Vadaš
Od detstva si pamätám, ako bolo kúpalisko Vadaš v Štúrove miestom, kde sme sa s rodičmi každoročne vracali. Mali ste to tak aj vy? Čo hovoríte na jeho aktuálne zatvorenie? Alebo správy, že možno neotvorí celé leto? Ak by otvorilo, nebáli by ste sa tam ísť okúpať? :/
To kupalisko som nemala rada, ale nebala by som sa tam kupat, praveze po takomto faile si na bezpecnost budu davat odost pozor. A to ze je zatvorene, si za to mozu sami.
Mi idene 21.7 a stále nevieme,storno by bolo 75 percent takže skoro cele,tak neviem ,som z toho zúfalá,keďže sa to nedá zrušiť.ani neviem ci je otvorené a zaplatili sme za všetko a bude otvorený jeden....takže cakane co bude
Mi idene 21.7 a stále nevieme,storno by bolo 75 percent takže skoro cele,tak neviem ,som z toho zúfalá,keďže sa to nedá zrušiť.ani neviem ci je otvorené a zaplatili sme za všetko a bude otvorený jeden....takže cakane co bude
@dudka121 ale ak pockas a neotvoria, tak najskor vam vratia 100%, nie? Ako som pisal inde, nam to ponukli a to sme ani "nic nepytali"...
Na preplnené kúpaliska nechodíme už celé roky.
Kde ste nabrali, že je zatvorené? Zatvorené sú len niektoré bazény.
Podľa fotiek odtiaľ si to tam ľudia celkom užívajú
Akože som celkom bola na strane kúpaliska, ale ako som cez víkend počula verejne rečniť riaditeľa pred zhromaždeným publikom, úplne mi celý Vadaš absolútne odpadol od chuti. Trápne a veľmi smutno mi ostalo aj za rodičov toho chlapčeka. Pritom v oficiálnom stanovisku RÚVZ sa chlapec nikde inde nekúpal.
Každopádne málokto vie o prípade 60-tych rokov z bazéna v Ústi nad Labem, kedy "zaútočila" negléria v troch vlnách. Z praskliny v bazéne pri poklese vody raz za čas vyplávala a potom to už išlo... 16 obetí bolo vo veku od 8 do 25 rokov. Najhoršia epidémia týmto prvokom všetkých čias.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Epidemie_améby_v_...
Nikto samozrejme nechce strašiť, ani nič podobné, sú to však fakty, o ktorých treba vedieť a byť obozretný. 😉
Nešla by som tam s dietatom
Po otvorení nie, lebo bude vycistene a dokladne skontrolovane. Takze tak povediac najcistejsie, co Slovensko bude vediet ponuknut v tej chvili.
Ja som tu už v inej diskusii písala, že by som tam už nikdy viac nepáchla. Nie preto, že je potenciálne riziko nakazenia sa. To by stačilo počkať na výsledky hygienikov a očakávať, že dôjde k dostatočnému vyčisteniu kúpaliska. Na to dôkladné vyčistenie je ale potrebné, aby si kúpalisko uvedomovalo vážnosť situácie a aktívne by spolupracovalo s hygienikmi na vyriešení situácie. Majiteľ postupuje ale presne opačne a dáva zákazníkom najavo, že jediné čo ho trápi, je zisk za akúkoľvek cenu.
Mala som rada kedysi keď bolo ešte neprerobene. Potom som tam nebola ani raz, kapacita kúpaliska vždy prekročená a nečudujem sa že je v takej vode kde je ľudí veľa ako mravcov všeličo
Ja som sa tam kupala 2x v zivote a 2x som chytila herpesy po celej tvari, nikdy viac ;) ani ine kupaliska uz nie.
Je to pekne kúpalisko, a mam nan krasne spomienky. Ale posledne roky som sa stadiaľ vrátila bud s nejakou mykozou, infekciou, zápalom očných spojiviek a podobne. A nebola som sama. Stále som tomu dávala šancu, ved pekne spomienky. Ale toto ma dorazilo.
My sme tam chodili na dovcu, ale cim som bola starsia, tym mi tam viac prekazala prave ta hygiena. Ako asi to nie je pre kazdeho. Teraz by ma tam asi nikto nedonutil ist s detmi. Vzdy moze niekto vytiahnut cierneho Petra. Hlavne moj muz by tam asi nevystupil z auta. On ma z tychto veci uplny strach
https://www.ta3.com/clanok/1000575/kupaliska-ca... Ameby sa rutinne netestuju, takze ti, co ich obvinuju z toho, ako nieco zatajili/zanedbali, nemusi to byt tak. V roku 2006 sa zistila pritomnost ameb na plavarni v Prievidzi, tiez zaujimave citanie, co bolo zdrojom nakazy https://domov.sme.sk/c/3000483/ameby-v-prievidz...
Neznasam taketo kupaliska, jedine more. Pre mna je to najhorsia mozna dovolenka ist dakam na narvane kupalisko a este tam aj byvat kusok odtial.,Skor mensie kupaliska ako Rosnicka ci Tehelne pole alebo more. Ale po tomto by som ta uz nepachla ani omylom
Neznasam taketo kupaliska, jedine more. Pre mna je to najhorsia mozna dovolenka ist dakam na narvane kupalisko a este tam aj byvat kusok odtial.,Skor mensie kupaliska ako Rosnicka ci Tehelne pole alebo more. Ale po tomto by som ta uz nepachla ani omylom
@mircalla ja som zhrozena z toho, ze zistovanie pritomnosti ameb nie je sucastou rozborov. Tu chodia stovky malych deti na plavecke, kde ich ucia splyvat, potapaju sa, spliechaju… ved naco, staci, ze vieme, ze tam nie je e.coli a pseudomonas.
@mircalla no odkedy prerobili Tehelko a znížili hĺbku toho veľkého plaveckého bazéna, tak je to tam des, bola som tam raz. Plavecký bazén narvatý ľuďmi, ktorí tam iba tak postávali. Plávať sa nedalo ani náhodou.
@mircalla no odkedy prerobili Tehelko a znížili hĺbku toho veľkého plaveckého bazéna, tak je to tam des, bola som tam raz. Plavecký bazén narvatý ľuďmi, ktorí tam iba tak postávali. Plávať sa nedalo ani náhodou.
@belllinka Ja ked som tam bola uplne prazdne, celkovo na kupalisko idem tak 3 krat za rok....Vacsinou sme cez leto mimo
Ideme 2.8 ak otvoria aj ostatne bazény, lebo tie xo sú otvorené teraz sú pre nás nepouzitelne
Akože som celkom bola na strane kúpaliska, ale ako som cez víkend počula verejne rečniť riaditeľa pred zhromaždeným publikom, úplne mi celý Vadaš absolútne odpadol od chuti. Trápne a veľmi smutno mi ostalo aj za rodičov toho chlapčeka. Pritom v oficiálnom stanovisku RÚVZ sa chlapec nikde inde nekúpal.
Každopádne málokto vie o prípade 60-tych rokov z bazéna v Ústi nad Labem, kedy "zaútočila" negléria v troch vlnách. Z praskliny v bazéne pri poklese vody raz za čas vyplávala a potom to už išlo... 16 obetí bolo vo veku od 8 do 25 rokov. Najhoršia epidémia týmto prvokom všetkých čias.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Epidemie_améby_v_...
Nikto samozrejme nechce strašiť, ani nič podobné, sú to však fakty, o ktorých treba vedieť a byť obozretný. 😉
@mery333 málokto vie o prípade z ČR? Písali to úplne všade takže to vedia všetci...
problém bol vždy nie ako ty píšeš keď sa znižovala hĺbka, ale opačne - keď sa zvyšovala hladina vody - kvôli plaveckým pretekom.
@mery333 málokto vie o prípade z ČR? Písali to úplne všade takže to vedia všetci...
problém bol vždy nie ako ty píšeš keď sa znižovala hĺbka, ale opačne - keď sa zvyšovala hladina vody - kvôli plaveckým pretekom.
@deti95060810 Áno, znižovanie a zvyšovanie hladiny vody kvôli pretekom, nemusíš ma hneď chytať za slovíčka. A reagujem hlavne na komentáre na facebooku, kde ľudia nemajú ani šajnu ako táto nákaza funguje a cez mŕtvoly si bránia Vadaš. Tupé komenty typu, však keby "to" bolo vo vode, tak sú stovky nakazených a podobne kraviny. Tak Ťa poprosím zdržať sa vyjadrenia, ako to všetci vedia, čo sa stalo v 60-tych rokoch, lebo o tom píšu všade. Otvor sociálne siete a zistis, že nie, nevedia. 😉
Ďalšia téma len na rozprudenie vášni a aby na to ľudia čírou náhodou nezabudli 🤦🏻 chystáme sa keď otvoria a pôjdeme aj budúci rok
Je smutné čo sa stalo.....a nie nebála, život ide ďalej
@glorikarebeka To isté by som napísala aj ja. Bohužiaľ dejú sa aj také veci, ale život ide ďalej .Keby sme sa všetkého báli tak by sme museli sedieť len doma. Samozrejme, že to ľuďmi otrasie a začnú sa báť, aleak sa má niečo stať, stane sa aj za rohom domu. Snáď sa všetko vyrieši a Štúrovo bude fungovať ďalej.
@mircalla ja som zhrozena z toho, ze zistovanie pritomnosti ameb nie je sucastou rozborov. Tu chodia stovky malych deti na plavecke, kde ich ucia splyvat, potapaju sa, spliechaju… ved naco, staci, ze vieme, ze tam nie je e.coli a pseudomonas.
@senta_sofia dnes to vysvetľovali v TV. Zisťovanie tej konkrétnejšie jednej mozgozravej ameby, ktorá je nebezpečná môže trvať aj mesiac. Je taká zriedkavá, že je problém ju vobec vo vode zistiť. Preto sa to nerobí v bežných rozboroch. Ak vobec ešte niečo nájdu.
https://www.ta3.com/clanok/1000575/kupaliska-ca... Ameby sa rutinne netestuju, takze ti, co ich obvinuju z toho, ako nieco zatajili/zanedbali, nemusi to byt tak. V roku 2006 sa zistila pritomnost ameb na plavarni v Prievidzi, tiez zaujimave citanie, co bolo zdrojom nakazy https://domov.sme.sk/c/3000483/ameby-v-prievidz...
@senta_sofia veľmi zaujímavý článok, takze ameby sa preniesli tými pomôckami do vody, toto už kontroloval niekto vo Vadasi, čo používali na tom výcviku.?
Ďalšia téma len na rozprudenie vášni a aby na to ľudia čírou náhodou nezabudli 🤦🏻 chystáme sa keď otvoria a pôjdeme aj budúci rok
@wiwewa1995 Však to má admin hneď zmazať ako rovnaké témy .
@senta_sofia veľmi zaujímavý článok, takze ameby sa preniesli tými pomôckami do vody, toto už kontroloval niekto vo Vadasi, čo používali na tom výcviku.?
@katulienkax to netusim, ci take pouzivali a ci to niekto zistoval, hadam hygienici vedia, co robia… ale hned sa mi vybavili vsetky nafukovacie prisery, co ludia podovlekaju do bazenov, penove tyce, podlozky.
Viem, ze tie rozbory su zdlhave, ja som to sem dala kvoli tomu, ze vela ludi si mysli, ze nieco zanedbali alebo ututlali, ale bohuzial pravda je taka, ze sa to nezistuje.

Je smutné čo sa stalo.....a nie nebála, život ide ďalej