Zatvorenie kúpaliska Vadaš
Od detstva si pamätám, ako bolo kúpalisko Vadaš v Štúrove miestom, kde sme sa s rodičmi každoročne vracali. Mali ste to tak aj vy? Čo hovoríte na jeho aktuálne zatvorenie? Alebo správy, že možno neotvorí celé leto? Ak by otvorilo, nebáli by ste sa tam ísť okúpať? :/
aaa nasla som to, bolo to v 2007 /syna som teda este nemala/ a v marci, nie v maji 😂 https://domov.sme.sk/c/3222846/ameby-ktore-nasl... a plavaren bola zatvorena ozaj ze dlho dlho
Mali sme termín 21.6 a zrušili sme. Dovolenku sme mali inde, ale kúpalisko to nebolo. Dcéra to tam miluje. Ale vyzerá to tak že už asi nepôjdeme. Mam na to svoje dôvody.
A čo sa tyka vrátenia peňazí, dohodli sme sa k našej spokojnosti.
Ak by sa aj otvorilo nešla by som , nikdy sme nechodili k bazénom neznasam to , vzdy som mala k tomu odpor aj na plavarni to vzdy tak smrdelo ze som sa isla dovracat ked sme boli na plaveckom , tolko ludi tam chodi a neviem predsa ake maju ludia zdravotne problemy ci kozne , ci zenske, ci infekcne alebo plesne na nohach alebo len ludia so zlou hygienou napr . nie kazdy sa po velkej potrebe hned umyva . A chloru chemii neverim ze to vsetko znici . Ale kazdy podla svojho gusta , neodsudzujem
tento rok tam s dcerou nepojdeme. ak nebude dalsi pripad, tak mozno buduci rok ano. ale napr. v tom cesku sa to tahalo tusim 10 rokov kym zistili, kde tie ameby mali "zazemie". tak uvidim ako buduci rok... pojdeme na ine termalne kupaliska. ak bude teple leto tak mozno aj na netermalne. ale ja neznasam studenu vodu(co je pre mna pod 30 stupnov).
Dobrý deň mi máme ísť 26.7 chceli sme to stornovať a storno poplatok je 50,%z ceny čo je 325€ ako sme z toho zúfalí lebo to je súkromník v areáli a len ty pod Vadasom to majú tak že 100% vrátia ak nenastúpia a ak nastúpia dajú dokonca zľavu za to že sú tam není všetky tie bazény otvorené tak že my ostatný môžme dúfať iba že sa všetko dá do poriadku inak prídeme o peniaze je to syla ale je to tak
@oblacik2008 pozdravujem, my máme tiež tento termín, zatiaľ som už v januári platila zálohu polovicu teda 335€, v podmienkach je ze 14 dní pred nástupom 0 storno poplatok...
Chodíme tam už dva roky s deťmi, je to pre nás top na Slovensku, nemáme teraz na more lebo staviame...ale som z toho na prášky. Vôbec neviem či zrušiť alebo nie, lebo ja sa tam nechcem kúpať v 2 bazénoch za toľké peniaze ako full služby a do tých perličkovych a sedacích my ani vôbec nechodíme...už pozerám kadejaké aj cestovky atď, more...neviem sama či sa oplatí len čakať lebo za mesiac či budú vôbec mať pravdivé výsledky z vody...
My sme chodili s deťmi každý rok na to kúpalisko pod stan, páčilo sa nám vždy no zakaždým sme si domov doniesli nejakú pliagu... Kúpili sme dom a zvažujeme na rok vlastný bazén a nemusíme sa trepať na preplnené kúpalisko.
Toto kúpalisko bude po týchto opatreniach jedno z najbezpečnejšich a najcistejsich kúpalisko na SVK. Keď už odobrali RÚVZ aj z iných kúpalísk, prečo ešte nie su zverejnené výsledky. Je mi ľúto chlapčeka, ale myslím si, ze to nedostal práve tam. Na južnom Slovensku majú v rodinných domoch domáce bazény, co keď tam sa nakazil. Hovorí sa, ze pred plaveckým výcvikom bol chlapec v zahraničí. Co keď tam sa nakazil. Sú to domnienky, dohady. Kúpalisku Vadas držím palce, aby to zvládli. Od roku 1997 sa dá na dvoch rukách spočítať, koľko krát sme tam neboli. Je to úžasný areál a mame to tam radi.
Toto kúpalisko bude po týchto opatreniach jedno z najbezpečnejšich a najcistejsich kúpalisko na SVK. Keď už odobrali RÚVZ aj z iných kúpalísk, prečo ešte nie su zverejnené výsledky. Je mi ľúto chlapčeka, ale myslím si, ze to nedostal práve tam. Na južnom Slovensku majú v rodinných domoch domáce bazény, co keď tam sa nakazil. Hovorí sa, ze pred plaveckým výcvikom bol chlapec v zahraničí. Co keď tam sa nakazil. Sú to domnienky, dohady. Kúpalisku Vadas držím palce, aby to zvládli. Od roku 1997 sa dá na dvoch rukách spočítať, koľko krát sme tam neboli. Je to úžasný areál a mame to tam radi.
@evelin007 aktualizuj si informacie, neboli v zahranici a nikde inde ako v sturove sa nekupal..a chlapec je z plaveckeho stvrtka, nie juzneho slovenska
Od roku 2015 tam chodíme každý rok..len 2020 sme neboli kôli covidu a min rok lebo v máji som rodila a s malým bábätkom by som nešla
Tento rok sme chceli ísť,dokonca sme tam mali byť aj v tom čase keď aj ten chlapček ale našťastie sa mužovi nedalo z práce 🙏🏼mi to tam máme veľmi radi, či už samotné kúpalisko alebo celkovo mesto,Osteihom...Dunaj ,no nepôjdeme tento rok a myslím že ani najbližšie určite nie
https://www.ta3.com/clanok/1000575/kupaliska-ca... Ameby sa rutinne netestuju, takze ti, co ich obvinuju z toho, ako nieco zatajili/zanedbali, nemusi to byt tak. V roku 2006 sa zistila pritomnost ameb na plavarni v Prievidzi, tiez zaujimave citanie, co bolo zdrojom nakazy https://domov.sme.sk/c/3000483/ameby-v-prievidz...
@senta_sofia wow to som nikde necitala doteraz.. myslilm že aj tu by to mohol byt zdroj, keďže to bol plavecký výcvik
Ahoj, ja dúfam, že otvoria a áno pôjdeme... Radi tam chodíme.
@havlicka11 Každému sa páči niečo iné a tak to má byť predsa 😉🤗 My chodíme tiež vyše dvadsať rokov a vyskúšali sme snáď všetky väčšie kúpaliská a aquaparky na Slovensku aj v Maďarsku a zhodli sme sa všetci, že aj tak Štúrovo je najlepšie. Teda našej rodine nevyhovuje nič viac ako Vadaš. Vyhodnotili sme to už dávno pred tým ako postavili nové bazény. Od teploty vody, detské bazény ,jedlo večerný program +milovaný Ostrihom. Večerné prechádzky popri Dunaji ..Proste Štúrovo je naša rodinná srdcovka.❤Nie nebáli.
@cukroska plne súhlasím a najmä s tým jedlom ozaj sa tam dobre dá najesť oproti iným kupaliskam ale to ze nepoužívali toľko chlóru ako mali na úkor šetrenia život chlapcovi žiaľ už nevráti ale preto ho podporovať nebudem.
@evelin007 prosim vas, uz prestante vymyslat. Nikde inde sa nekupal. Chudera, zena co stratila dieta musela tyzden po jeho pohrebe vyvraciat tieto hluposti (nie neboli ani v egypte, ani v Grecku, ani neprisiel na vycvik chory, neodisiel z neho skor, dokoncil ho, domaci bazen este napusteny nemali a nekupal sa tam)…. Na kupalisku nasli rovnaky rod ameb…. Je mi vadasu luto, ale treba prijat fakty, tak ako su, ze chlapec sa mohol nakazit tam
@evelin007 skús si načítať poriadne a z úcty k tej rodine radšej najprv čítať a rozmýšľať a potom písať. Mne je už zle z týchto reči,kde zaručene chlapec bol Vadaš je ok,nakoniec ten chlapec na Tom výcviku nebol. Mám rovnako starého syna..... Predstava,že sa takto fabuluje o Tom,kde sme boli a čo robili🤮. Niekedy je mlčať zlato. Ta žena prišla o dieťa,namiesto zmrzky po vysvedcku išla na pohreb svojho dieťaťa,nikoho neobvinuje,rieši sa skôr to,aby sa podobná vec nestala iným,Vadaš sa ksichti pomaly,že ich sa to netýka,nikto nikomu nebráni,kľudne sa tam môžu isť namáčať ľudia aj s novorodencom Len tie reči okolo tej rodiny by už mohli prestať.
@evelin007 skús si načítať poriadne a z úcty k tej rodine radšej najprv čítať a rozmýšľať a potom písať. Mne je už zle z týchto reči,kde zaručene chlapec bol Vadaš je ok,nakoniec ten chlapec na Tom výcviku nebol. Mám rovnako starého syna..... Predstava,že sa takto fabuluje o Tom,kde sme boli a čo robili🤮. Niekedy je mlčať zlato. Ta žena prišla o dieťa,namiesto zmrzky po vysvedcku išla na pohreb svojho dieťaťa,nikoho neobvinuje,rieši sa skôr to,aby sa podobná vec nestala iným,Vadaš sa ksichti pomaly,že ich sa to netýka,nikto nikomu nebráni,kľudne sa tam môžu isť namáčať ľudia aj s novorodencom Len tie reči okolo tej rodiny by už mohli prestať.
@maciatkolulu mna uz tiez zdvina zo stolicky..
Akože som celkom bola na strane kúpaliska, ale ako som cez víkend počula verejne rečniť riaditeľa pred zhromaždeným publikom, úplne mi celý Vadaš absolútne odpadol od chuti. Trápne a veľmi smutno mi ostalo aj za rodičov toho chlapčeka. Pritom v oficiálnom stanovisku RÚVZ sa chlapec nikde inde nekúpal.
Každopádne málokto vie o prípade 60-tych rokov z bazéna v Ústi nad Labem, kedy "zaútočila" negléria v troch vlnách. Z praskliny v bazéne pri poklese vody raz za čas vyplávala a potom to už išlo... 16 obetí bolo vo veku od 8 do 25 rokov. Najhoršia epidémia týmto prvokom všetkých čias.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Epidemie_améby_v_...
Nikto samozrejme nechce strašiť, ani nič podobné, sú to však fakty, o ktorých treba vedieť a byť obozretný. 😉
@mery333 tu ale problem bol, aspon ak som dobre pochopila, ze kupalisko priamo bralo vodu z Labe. a myslim, ze to bol aj hlavny skandal. Neviem, ci ho potom nanovo niekedy este otvorili.
@evelin007 moze byt najcistejsie, ale ak nenajdu miesto, kde tie ameby su(ak tam je ta mozgozrava) tak nikdy nebude najbezpecnejsie. to nie je len o chemii. navyse riaditel sa vyjadril a je to teda na ruvz dohladatelne, ze vzorky vody mali dlhodobo velmi dobre, vodu menili castejsie ako mali. lenze na ameby sa u nas bohuzial vody netestuju.
@mery333 tu ale problem bol, aspon ak som dobre pochopila, ze kupalisko priamo bralo vodu z Labe. a myslim, ze to bol aj hlavny skandal. Neviem, ci ho potom nanovo niekedy este otvorili.
@sang potom tu vodu prestali brat. lenze tie ameby(ak aj prisli s vodou z labe) sa usidlili tak, ze o nich nikto nevedel. boli v priestore, odkial ich vyplavilo ked sa dopustala voda do bazena po pretekoch.
nesla by som tam ani ja, nieto este s detmi. a argument ze tu konkrétnu amebu este nenasli je irelevantny, ked aj ine sposobuju problemy. citala som aj vyjadrenie byvalej brigadnicku,z e hygiena tam nebola dobra
Cítim s rodičmi toho dieťaťa. Naozaj!!!
Ale je neetické zatvoriť niečo kde ani nie sú dôkazy že chlapec to chytil tam. Pri chlapcovi vedeli hneď aký má problém a tu sa dva týždne čaká kým niečo nájdu? A stále to presuvaju, však ak to tam je tak by to už dávno našli. Čakajú asi že dôjde k vyvinú inej ameby na tuto smrteľnú alebo ju hľadajú niekde inde aby ju mohli dosadiť do vzoriek Vadasu?
Celé divne. Tak dám zavrieť na týždeň s tým že všetko musí vydezinfikovat a znovu otvoriť.
Chodili sme do vadasu každoročne akurát tento sme nešli lebo mame iné plány ale nejaký víkendovi pobyt si chceme odbyt.
Ak by sa to bralo takto z hľadiska hygieny všade tak ani žiadne potraviny by nikde neboli otvorené.
Cítim s rodičmi toho dieťaťa. Naozaj!!!
Ale je neetické zatvoriť niečo kde ani nie sú dôkazy že chlapec to chytil tam. Pri chlapcovi vedeli hneď aký má problém a tu sa dva týždne čaká kým niečo nájdu? A stále to presuvaju, však ak to tam je tak by to už dávno našli. Čakajú asi že dôjde k vyvinú inej ameby na tuto smrteľnú alebo ju hľadajú niekde inde aby ju mohli dosadiť do vzoriek Vadasu?
Celé divne. Tak dám zavrieť na týždeň s tým že všetko musí vydezinfikovat a znovu otvoriť.
Chodili sme do vadasu každoročne akurát tento sme nešli lebo mame iné plány ale nejaký víkendovi pobyt si chceme odbyt.
Ak by sa to bralo takto z hľadiska hygieny všade tak ani žiadne potraviny by nikde neboli otvorené.
@3petka nikto si nelajzne na vlastnu zodpovednost ak by to tam bolo a umreli by dalsi ludia. A dlho to trva, lebo kultivacia trva dlho. Je to zle pre biznis, ale strasne pre tych rodicov a hroza ak by sa kvoli zanedbaniu nieco znova opakovalo... hygienikov chapem...
@3petka Hovorí sa tomu prevencia a je absolútne etické predísť potenciálne smrteľnému ohrozeniu zdravia, dokonca je jednou z hlavných úloh fungujúceho štátu zaistiť nejakú úroveň bezpečnosti. Alebo si to môžme vziať kapitalisticky - nech otvoria a ľudia tam idú na vlastné riziko. Ak niekoho bude treba liečiť, nech sa potom neobracia na štátom financované zdravotníctvo, ale na vedenie kúpaliska. Bude to podľa teba takto dostatočne etické?
Prestaň konšpirovať o nejakom falšovaní vzoriek na úkor kúpaliska a podobných bludoch. Prečo sa tak dlho čaká, hygienici logicky vysvetlili. Vysvetlili aj to, prečo nevyhnutne nemusia nájsť zdroj a najmä zverejnili informácie, ktoré naznačujú, že kúpalisko je s veľmi vysokou pravdepodobnosťou presne to miesto, kde k nákaze došlo.
Ja by som tam nalepila plagáty,kúpanie na vlastné riziko.Kto chce kam pomôžme mu tam.Vidim tu v diskusii že veľa ľudí to má v paži a veselo sa tam chystajú,veď ich sa tá smrť netýka.Ďalšie ovce.
@3petka Hovorí sa tomu prevencia a je absolútne etické predísť potenciálne smrteľnému ohrozeniu zdravia, dokonca je jednou z hlavných úloh fungujúceho štátu zaistiť nejakú úroveň bezpečnosti. Alebo si to môžme vziať kapitalisticky - nech otvoria a ľudia tam idú na vlastné riziko. Ak niekoho bude treba liečiť, nech sa potom neobracia na štátom financované zdravotníctvo, ale na vedenie kúpaliska. Bude to podľa teba takto dostatočne etické?
Prestaň konšpirovať o nejakom falšovaní vzoriek na úkor kúpaliska a podobných bludoch. Prečo sa tak dlho čaká, hygienici logicky vysvetlili. Vysvetlili aj to, prečo nevyhnutne nemusia nájsť zdroj a najmä zverejnili informácie, ktoré naznačujú, že kúpalisko je s veľmi vysokou pravdepodobnosťou presne to miesto, kde k nákaze došlo.
@annm81 NAvyse by som podobnu previerku urobila na vsetky kupaliska , nie len Vadas. A asi viac tie termalne, kedze ameby oblubuju hlavne teplu vodu.
@sang hovorili o niekoľkých kúpaliskách aj bazénoch už pred pár týždňami, no výsledky rozborov nie a nie zverejniť. Čudné🤔
@evelin007 ďalší konšpirátor, ktorému sa všetko zdá čudné... Niektoré výsledky už zverejnili a tiež zverejnili, prečo to toľko trvá, takže sa netreba čudovať, stačí čítať.
@evelin007 prosim vas, uz prestante vymyslat. Nikde inde sa nekupal. Chudera, zena co stratila dieta musela tyzden po jeho pohrebe vyvraciat tieto hluposti (nie neboli ani v egypte, ani v Grecku, ani neprisiel na vycvik chory, neodisiel z neho skor, dokoncil ho, domaci bazen este napusteny nemali a nekupal sa tam)…. Na kupalisku nasli rovnaky rod ameb…. Je mi vadasu luto, ale treba prijat fakty, tak ako su, ze chlapec sa mohol nakazit tam
@ktobytobolpovedal je niekde ten rozhovor s matkou?
@ktobytobolpovedal je niekde ten rozhovor s matkou?

no ja si pamatam, ze na TN krytej plavarni raz nasli ameby - bolo to v maji a plavaren otvorili az koncom augusta. A to teda tu nikto neumrel. Neviem kolko rokov vzad bolo ale myslim ze uz som mala syna...(ja som sa ucila plavat az v 26)