100% storno poplatok pre omyl
Pri objednavani online som omylom vybrala zajazd s nastupnym miesto Kosice namiesto Bratislava. Nasledne mi prislo potvrdenie objednavky, kde som si vsimla tento omyl a este v ten den (cca o 3hod.) som poziadala CK o storno.
Za zajazd som nezaplatila ale CK odo mna ziada uhradu plnej vysky zajazdu. Objednavala som 4 dni pred odchodom.
Je takyto postup pravne akceptovatelny ?
Obch.podmienky: https://cestovnakancelariadaka.sk/obchodne-podm...
v tom termine bol ten zajazd iba z KE, navrhla som CK, ze pojdem v inom termine v BA ale neakceptovali.
@sowo zmluvu o zajazde si podpisala? Ak ano, jej sucastou su aj obchodne podmienky a ano, v tom pripade musis akceptovat storno poplatok
zmluvu som nepodpisovala, bola uzatvorena online a na IC sa neda nasadnut, lebo uz je po termine
strono poplatok je v tomto pripade opravneny cestovna kanacelaria nenesie zodpovednost za to ze si sa na prvom stupni ZS nenaucila citat s porozumenim
kam je ten zájazd, kedy, koľko osoby a za koľko? kľudne aj správu napíš ak chceš, možno by som využila
Prečítaj si podmienky ale keď si tam ani nikoho neposlala cestovka zbytočne prišla o peniaze.
CK stornovala moju objednavku a zajazd nasledne vypredala. Aj napriek tomu pozaduje 100% storno poplatok - navrhovala som im aj to ze by som isla v inom termine, neakceptovali.
porad sa so SOI. zmluva bola uzavreta na dialku, ma pravidla, ale zase pomylit sa moze kazdy... tu ide uz potom aj o vychacnost z ich strany. Ja by som to tiez neuhradzala.
je mi jasne, ze zakon asi na strane CK, ale ide skor o seriozny pristup a "dobre mravy", kedze som ich takmer okamzite poziadala o zrusenie a oni mohli zajazd ponuknut dalej .
Mne sa stalo ze som dala zlý dátum narodenia. Nesedelo s datumom v pase. Opravili to bez poplatku vtedy bolo tri mesiace do odchodu na dovolenku. . No skús sa niekým poradiť čo sa tomu rozumie. Ja by som sa skusila inej cestovke poradiť. Veď za opýtanie nič nedáš.
@sowo a keď si im oznámila storno čo povedali? Dali ti vedieť, že ho aj tak máš zaplatiť v plnej cene?
Vtedy by si mohla hľadať náhradu a oznámiť im, že budeš chcieť zmeniť meno, neviem čo by robili ak ho už medzitým predali inému 🙂
Alebo si to zistila až po termíne zájazdu, že ho máš aj tak zaplatiť?
na druhy den mi odpisali, ze zmena termínu zájazdu nie je možná.
Potom som podala reklamaciu a odpoved bola:
Ako zákazník máte právo kedykoľvek pred začatím čerpania služieb od Zmluvy o obstaraní zájazdu odstúpiť. V prípade, že zrušíte účasť na zájazde, ste povinná uhradiť nasledujúce storno poplatky,
- 6 a menej kalendárnych dní pred začatím zájazdu 100 % z vopred stanovenej ceny objednaných služieb.
Je nám ľúto, že došlo k danému omylu. Nie sme si však v tomto prípade vedomí pochybenia. Snažíme sa, aby naša stránka a služby, ktoré ponúkame, boli pre každého klienta zrozumiteľné a forma ich poskytovania prehľadná. Z uvedeného vyplýva, že storno poplatok ostáva aj naďalej v platnosti a objednávku je potrebné v plnej výške uhradiť.
@sowo si mala hneď nahodiť inzerát na zájazd a prihodiť tam ešte nejakú zľavu a im oznámiť, že nerušíš účasť na zájazde, zoženieš si náhradu, tak budeš potrebovať len zmeniť meno. A hľadať náhradu na zájazd aj v okruhu známych.
Ja tak na bazári predal letenku (keď spoločnosť zrušila plánovaný let a ponúkla náhradné termíny, alebo vrátenie peňazí), len som potom zmenil bezplatne meno na kupca letenky.
CK Daka je známa svojimi praktikami, pracujem v inej CK, ak si klient spraví záväznú objednávku online a zájazd ešte neuhradil, bez problémov mu to zrušíme... asi sme moc mäkkí. Bohužiaľ niektoré CK nemajú zábrany...
@kaktusik007 este v ten den som im emailom oznamila, ze so spravila chybu a chcem zajazd stornovat. Toto akceptovali ale s tym, ze musim uhradit 100% ceny zajazdu.

4 dni pred odchodom je uz riadny last minute a viem, ze 14 dni pred sa da este vela, poistovne tiez maju tento limit ze tolko dni pred poistit storno zajazdu...