Ako riešiť amortizáciu auta na dovolenke?
Isli sme do Chorvatska mojim autom.. dokopy 2000 km..Isli sme 4 kamosky.. ja som z toho soferovala asi 1600 km.. to je ale nepodstatne..kazdu platbu co som robila, tankovanie, znamky, vodu do odstrekovacov.. parkovne.. som spisala a rozratala na 4..taktiez aj amortizaciu.. co mi pride normalne.. vsetko sa opotrebovala.. amortizacia vysla cca 50 eur na hlavu.. oni to nechcu platit.. nechapem tu logiku.. ved auto nie je zadarmo..
Lakomosť extrémna, a navyše nebudeš pravá kamoška, mňa by ani nenapadlo, že keby zoberiem dakde baby, rátať opotrebenie auta, takže ak Vás vyšli tankovačky+diaľničné dajne tomu 600 eur, tak každá má zaplatiť 150 nič viac nič menej, môj muž chodí na našom aute 1400 km z chalanmi a samozrejme, že je normálny a pýta len za benzín, skôr sa nad sebou zamysli, lebo kamarátky už nebudeš veľmi rýchlo mať, voda do ostrekovačov tak toto hovorí o tebe za vsetko
Vozím pravidelne kamošov, kolegov, ale toto by mi nikdy nenapadlo. Za mňa choré. Keby som išla takto ďaleko, rozratala by som len benzín + diaľnice. Určite nie amortizaciu a teda ani vodu do ostrekovačov 🙄. Ty si kamoška, teda bola si. A do budúcnosti sa nikomu ani neponúkaj, resp. povedz na rovinu, že budú musieť platiť aj podiel na umytí a vysávanie auta po ceste 🤮
@marsmykkok ja som chcela ist letecky a pozicat si auto.. toto bola moja dobra vola a vobec sa mi do toho presne pre toto nechcelo.. lebo ved auto pred cestou musim pripravit ja.. auto po ceste musim vycistit ja.. vsetkych pobrat z domu .. to mi robilo hodinu pred odchodom.. lebo jedna byva v malinove a druha v devisnkej.. ta z devinskej mala kufor ako krava.. tak som musela vsetko vylozit a zas nalozit.. o tom, ze oni si drinkovali celu cestu netreba ani hovorit.. ja ako sofer samozrejme nemozem..
@anonym_autor Ale ty tu riešiš kraviny ako vodu do ostrekovačov, amortizáciu a podobne, tak na to reagujeme. Presne ako píšeš, mali ste ísť k lietadlom. A ešte teda ja by som minimálne pri nástupe nechodila z jedného konca okresu na druhý a nezabila tým hodinu, proste by som sa dohodla že stretneme sa o 07:00 pred mojim domom, nech ich dovezie priateľ alebo taxík. Však ma čaká dlhá cesta 7-8 hodín a nebudem ešte hodinu sa motať po okrese zbytočne. Tak sa to robí aj ak rodiny idú spolu na jednom aute, proste príde tá čo nejde s autom k tým čo autom idú, nezachádza sa nikde aby sa vyzdvihli.
..inak rátať ešte vodu do ostrekovačov, to je už iná haluz.. koľko to stojí? 10e? .. 😂
@anonym_autor či to bol nápad, že sa pôjde tvojim autom?
Podľa mňa ešte musíš pridať kompenzáciu za šoférovanie.
Chápeš, ako k tomu prídeš ty, že ony si oddychujú a ty za volantom???
A teraz vážne..
Ak si to nepovedala dopredu, je to chrapunstvo.
A aj ak si to dopredu povedala, je to mega divné.. nikdy som sa s ničím takym nestretla.
Ale bude to tým, že vlastne nepoznám lakomcov.
Ozaj a blahoželám k rozhodnutia vymeniť hlúpych 200e za priateľstvo.
Nieco mi totiž hovorí, že s tebou už nikam nepôjdu...
@beronsche vlastne iba 150e, lebo 50e je jej podiel 🙈
@anonym_autor zrejme to bola tvoja posledna dovolenka s tymito kamoskami... na dalsiu ta uz asi nezavolaju a ani sa im necudujem. nejde ani tak o tu sumu ale tu poziadavku. ja som bezne bravala kamosky na vylety po SK a skladali sa max na benzin, aj to ked to bolo niekde kusok za mestom som povedala, ze nech nechaju tak a ony potom zaplatili nejaku kavu ci obed. nikdy som nic nerozratavala na centy a ze amortizacia 🙈 a pokial si sa chcela takto s nimi vyuctovavat, tak si im to mala povedat dopredu. a mozno by ste ani nikam nesli lebo by kukali jak puk a radsej by si kupili letenku do zadaru. bez teba. to aj ked mate nejaku stretavku tak vsetko rozratavas na centy? a ak je to u teba doma, tak im uctujes aj alikvotne za prenajom, vodne, stocne a energie? su to kamosky, ci?
Uz len za to, ze si soferovala, by som ti to urcite zaplatila. Ale asi bolo lepsie dat vediet predom, pze tento poplatok nie je standardny medzi kamaratmi.
No ja som asi z ineho kraja, keby ma niekto odviezol a doviezol s HR tak mu nedovoli platit ani phm a rozratame sa len " cestujuce" bez vodicky
@tiezjedna neviem ako na sk, ale v zahranici urcite nie. To by si sa taxika nedoplatila...🙃
@vevesh všade, nielen na SK, alebo v CZ. Amortizácia je započítaná do ceny za km, do nástupnej sazdby, ceny za vyčkávanie/prestoje a aj appky ako napríklad Uber, ktoré vypočítavajú cenu dynamicky, sú nastavené tak, aby s touto položkou počítali.
neratas cestak, ratas realne cestu s kamoskami k moru. S tebou by som nesla nikam :DD Inych cela cesta vyjde 200-300-400EUR a ty si das tolko len zaplatit za "amortizaciu", bezne clovek rata ako naklad phm, dialnicne. NIe kamosom ani vodu do ostrekovaca nerozratavam, to by ma ani nenapadlo :DDD Ak chces nieco extra ratat, a dobreze nie cenu vodica aj s dietami aprestavkami = treba si to vykomunikovat vopred. Ja osobne by som skor bola za to, ze soferovala si, tvoje auto a phm atd zaplatime ako splujazdci, ale toto mi pride cez
@anonym_autor ja chodim s kamoskou kazde dva tyzdne 1000 km hore dolu do prace. Soferuje vacsinou ona na svojom aute, aj ked vzdy ponuknem, ze mozme ist na mojom. Ked treba, tak sa prestriedame, ale teda amortizaciu auta mi nikdy neratala. To tak chodime uz par rokov. No si velmi divna kamoska teda.
Spiatocna letenka na Cyprus stoji v septembri 60 eur, ako tvoja amortizacia 🙂 Neratajuc 11
hodin v aute. Mali ste vsetky letiet a nemuseli ste sa rozhadat.
Fuha, a ja dostanem zajtra za usek bb-ba 11e...
Mat ta za kamosku je fakt terno... ak sa niekde ide, tak na 99% soferujem ja na svojom aute, lebo nemam velku doveru v ostatnych (mam par ludi, ktorym verim, ale vacsinou su to mamo jazdiaci vodici). Minule som mnou bol jeden znamy 200km, s vozikom, pomahal mi stahovat nejake veci a nakoniec som zaplatila len kebab, lebo za zvysok nechcel nic a druhy kamos mal pomaly vycitky svedomia, ze zobral odo mna za phm na asi 150km. Si fakt terno kamoska...
Dúfam, že tú vodu do ostrekovačov čo si im narátala si aj celú na tej dovolenke vystriekala. Dúfam, že ti z nej nezostala ani kvapka na svoje účely mimo dovolenky 😂
@anonym_autor vlastníš Jaguár XE (asi v dosť dobrom stave keď si si takto narátala amortizaciu) a si odkázaná na to, aby ti kamošky platili podiel na vode do ostrekovačov? To sa u nás v partii nerobilo ani v čase vysokej školy, keď sme cestovali všetci riadne low costovo..
Mám najazdeného ako starý kamionista, ake že pýtať si za amortizáciu? Mi nenapadlo nikdy a počujem prvý krát.
Každopádne po tvojom poslednom komentári mi neprídete ako kamošky. Ja som si stále čistila a pripravovala auto s radosťou ake chápem, že to nieje každého parketa. Čo ti na to povedať. Keď si nechcela, nemala si to robiť. Kamošky budú teda tiež lakomé..

@anonym_autor to ste mohli ist radsej letecky, vyslo by ich to lacnejsie 😁