Ako riešiť obsadzovanie lehátok pri mori?
Dobrý večer,aký máte názor na obsadzovanie lehátok pri mori v prvom rade,resp na výhodných miestach? Myslím tým,že keď niekto ráno skôr vstane,alebo pred raňajkami si ide doniesť osušku a tým blokuje lehátko a príde tam niekedy aj v poobedňajších hodinách. Tento rok už začala upratovacia služba hádzať osušky do pripravenej nádoby,ale napadla ma taká vec,čo tak zamknúť wc keď som tam bol ráno skôr a chcem si ho nechať dnes pre seba??
@biba_18 ak idú niekam na 2 a nebodaj viac hodìn, patrilo by sa lehátka/slnečníky/lavičku uvoľniť. Problém je, že by to fungovalo k spokojnosti všetkých len keby sa slušne chovali všetci.
Je to na prevádzkovateľovi zakázať to a uteráky a iné veci po dlhšom čase odnášať na oznámené úložisko.
@anonym_fec48a no a sme pri tom - čo znamená dlhší čas. a kto by to mal kontrolovať? mali by mať hotely nejakého zamestnanca ktorý by sa venoval iba čaovému zapisovaniu kto kedy opustil lehátko? 😒 alebo akým postupom by to malo byť odsledované?
@anonym_fec48a no a sme pri tom - čo znamená dlhší čas. a kto by to mal kontrolovať? mali by mať hotely nejakého zamestnanca ktorý by sa venoval iba čaovému zapisovaniu kto kedy opustil lehátko? 😒 alebo akým postupom by to malo byť odsledované?
@biba_18 tie zariadenia, ktoré obsadzovanie zakazujú a odnášajú, majú. Nemusí mať na starosti len to. A po čase ten človek (tí ľudia) získa/jú prax v tom, kto len odbehol na rozumný čas (povedzme do 2 hodín) a kto vyslovene obsadzuje miesto.
@anonym_fb014f ale áno, mám... btw, mám pocit že nečítaš čo píšem 😒 ja nemám problém ležať aj 30 m od bazéna. absolutne...
@biba_18 posli mi hotel, v ktorom si bola, kde je uvedene, ze lehatko mas v cene a ze si ho mozes rezervovat
@elenajezova ale keď ideš napr. na obed alebo na zmrzlinu, nechávaš si nejaké veci na lehátku alebo sa s tým všetkým vláčiš?
@biba_18 Ale ona pise o onsadzovani,niekto vstane rano o 5 polozi uterak,ide na hotel a obsadi si tak miesto.To je vrcholne ze trapne,ja by som take miesto ktore na ktorom by nik nelezal,len bol polozeny uterak ,zrusila.Ak by som napriklad dosla o 8-9 uterak odlozim bokom a lahnem si na lejhatko.A nech sa ten ranostaj aj postavi na mihalnice.
Neblokujem lehatka a ak si niekto necha veci na lehatku a kludne si odide na ranajky, obed, alebo na nejaku dlhsiu prechadzku, tak to povazujem za drze blokovanie lehatok. Hlavne ak je miest nedostatok.
@biba_18 Ale ona pise o onsadzovani,niekto vstane rano o 5 polozi uterak,ide na hotel a obsadi si tak miesto.To je vrcholne ze trapne,ja by som take miesto ktore na ktorom by nik nelezal,len bol polozeny uterak ,zrusila.Ak by som napriklad dosla o 8-9 uterak odlozim bokom a lahnem si na lejhatko.A nech sa ten ranostaj aj postavi na mihalnice.
@anonym_c83331 lenze niekto tam mohol prist 10 minut pred tebou a akurat je v mori....a ty mu zrusis miesto?
Ono plavcik ked pride o 10tej do roboty pozbiera uteraky ktore tam su a nikto tam nelezi, to vidno hned lebo je tam iba uterak, ziadne ine veci tam nie su. ak sa bavime o velkych rezortoch kde to reguluju. A hned je 70 percent uvolnenych ak plavas v bazene a mas tam veci je to ok. v Albansku na plazi tak zbieral poobede uteraky ale tam ozaj nikto 3h aj viac nebol ani sa neukazal, vsetko hotelove uteraky cisto len na obsadenie najlepsich miest
Tak nam sa stalo take. Prideme na plaz 2 slnecniky volne, ale pod jednym hracky a hrad z piesku. Ziadne uteraky na sedadlach. Sme postali, ze sa niekto ozve, nikde nikoho. Tak reku sadame. Hraciek a hradu sme sa ani nedotkli. Vybehne rodinka z mora. Do kopy 3 slnecniky mali ale dieta sa muselo hrat pod 4tym. Tak sa tam medzi sebou zavzdusnovali, ze co to, ze aki sme ignoranti, ze dieta sa tam hra....
Na stastie do hodiny odisli. My sme len mavli rukou, ved Holandania, ako inac.
@anonym_autor vstaň ráno pred raňajkami a choď si obsadiť tiež 🙂 my sme ani raz nemali lehátko. Sedela som na deke, alebo na nejakom kameni. A deti vkuse vo vode boli.
Neblokujem lehatka a ak si niekto necha veci na lehatku a kludne si odide na ranajky, obed, alebo na nejaku dlhsiu prechadzku, tak to povazujem za drze blokovanie lehatok. Hlavne ak je miest nedostatok.
@anonym_dd6da8 Bývame na obede cca 20 minút, to mám akože uvoľňovať lehátko? To už vo vode bývam dlhšie ako na obede. Keď idem do vody na hodinu, tiež mám uvoľňovať lehátko?
@anonym_c83331 a čo keď ten ranostaj prišiel 10 minút pred tebou a práve sa kúpe v mori? 🤷♀️ či ty si etalon toho, kedy je správne chodiť k moru?
ja napr. chodím k moru keď nás je tam pár.. pobudnem tam hodinku, hodinku a pol, potom sa idem naraňajkovať. fakt nevidím dôvod brat veci keď sa tam vraj v rozumnom čase vrátim… 🤷♀️
@anonym_dd6da8 čiže byť v mori je ok, byť rovnako dlhý čas na raňajkách už ok nie je… zaujímavé 😏
@anonym_dd6da8 čiže byť v mori je ok, byť rovnako dlhý čas na raňajkách už ok nie je… zaujímavé 😏
@biba_18 tak to ja si neviem predstavit sa na dovolenke naobedovat za dvadsat minut, aj s cestou, detmi a servisom. Jedine ze vyskocim z lehatka, utekam v zabkach do hotelovej restiky, laktami poodstrkam ludi po ceste, hned mam jedlo na stole, alebo do seba kopnem nejaky pripraveny sendvic z chladnicky, a znova utekam na lehatko, deti vlaju vzduchom, ako ich drzim za ruku. Inak mi tych 20 min. fakt nejde do hlavy. 😄
@anonym_c83331 a čo keď ten ranostaj prišiel 10 minút pred tebou a práve sa kúpe v mori? 🤷♀️ či ty si etalon toho, kedy je správne chodiť k moru?
ja napr. chodím k moru keď nás je tam pár.. pobudnem tam hodinku, hodinku a pol, potom sa idem naraňajkovať. fakt nevidím dôvod brat veci keď sa tam vraj v rozumnom čase vrátim… 🤷♀️
@biba_18 Mojej kamaratky svokor tak chodil kazde rano o 6 a obsadzoval,tebe to zrejme nie je cudzie podla reakcii.
Ak pojdes do perfis hotela taketo problemy s lehatkami mat nebudes 😉 ale treba si priplatit
@biba_18 Mojej kamaratky svokor tak chodil kazde rano o 6 a obsadzoval,tebe to zrejme nie je cudzie podla reakcii.
@anonym_c83331 ty si ale moje reakcie nečítala pozorne
1. ja som chodila ráno k moru a trávila som tam čas, nie že by som niečo mala obsadzovať
2. neležala som pri bazéne, takže akékoľvek lehátka ak by som aj obsadila, nebol by to problém ani pre takých ako si ty
3. mne to obsadzovanie nevadí, aj keď ja som ho nepraktizovala, pretože mne nezáležalo ležať niekde konkrétne…

@anonym_fb014f platím si hotel a lehátko mám v cene ...
btw, celá táto vec ma vôbec netankuje, nie som naozaj fňukna ktorá musí mať lehátko pri bazéne lebo keď nie, zrúti sa jej svet ... proste si zoberiem volné lehátko a tam mám veci, bodka...
vôbec nerozumiem tomu poukazovaniu na to, že títo tam majú veci a oni sú preč ... myslím že ak by si chcela to superlehátko ty a nie nejaký nemec ktorý ráno vstane a ide to obsadiť - vstaň a urob to tiež - napríklad ...
to mi príde oveľa logickejšie ako vyhadzovať uteráky z lehátok ...
@biba_18 nemas lehatko v cene. Mas v cene vyuzitie hoteloveho bazena, priapadne sukromnej plaze. Tak sa skus trochu uvedomit a byt ohladuplna