icon

Dovolenka v Turecku 2013

luy
30. dec 2012

Ahojte.Viem,že je tu veľa popísané o dovolenke v Turecku, ale myslím si,že všetko sa mení a ja by som chcela informácie od tých čo boli v roku 2012 dovolenkovať v Turecku.Hĺadám hotel,priamo na pláži,stredne veľký,bazénov viac /mám dve deti rozdielného veku,takže potrebujem niekde ,,čvachtať " malú,ale aj 12 ročného plavca,nechcem však veľa tobogánov,detské ihrisko.Strava all ,ale dobrá,animácie,ale nie tak ,že v celej budove po 22,00 to bude počuť.Nie pri ceste,a letisko nech je blízko.Viem,že mám dosť požiadaviek,ale väčšinou sa mi to podarí,preto skúšam hľadať niečo už teraz.Ďakujem za odpovede.

buburka
26. máj 2013

Ahojte baby. Tak mna mm vcera prekvapil na moje narodeninky s dovolenkou v Turecku. Termim odletu 11. August. Trosku sa obavam tych horucav, kedze mame 2 r syna. Mate skusenost s augustovou dovolenkou? Nie je tam az prilis horuco v tom case? A este sa chcem opytat na ultra all inclusive..cov takom pripade sebou zbalit? A ako je to s pitnou vodou?

nivi
26. máj 2013

@lauraa Ahoj, dufam, ze vas nic take nepostihne. kludne by som vzala ten Endiex. Diafuryl je na problemy tohot druhu u nich v lekarni dostat. mam dojem ze je to velmi podobne ale ja zas nie som lekar takze sa urcite poradte. Dolezite je rehydratovat, pribal radsej aj humanu roztok alebo kuliska.

Sussie Marmarise je super 🙂 ale ako vravis skor na party a nocny ziot. ja som inak bola s malou na par dni pre dvoma rokmi tam, sme si davali taky okruh zapadnym Tureckom a uzili sme si hlavne vyletne plavby v Marmarise a delfinarium. ale najuzasnejsie bolo ked sme delfiny videli priamo na mori, prave na tej plavbe.

Aktualne v okoli Antalye je horuco voda okolo 24 🙂

nivi
26. máj 2013

@buburka bude horuco aj cez den aj v noci. na ultra all inkl. sa opytat v ck co tam vsetko mate. pitnu vodu kupis na kazdom rohu. v hoteloch mavaju taky ten stojan s bandaskou tam si pripadne mozes nacapovat.
urcite bude bar aj na plazi bezplatny ak mate ultra podla mna.
neviem co myslis pod pojmom zbalit so sebou. nejaku zakladnu lekarnicku, plavky, kremy na opalovanie, nieco proti spaleninam pre pripad. malemu aj sebe nieco na hlavu, slnecne okuliare, hracky do piesku......

buburka
26. máj 2013

@nivi dakujem za info. Maly pije este rano, vecer UM, treba tu vodu este prevarat, alebo staci len taka? Myslela som, ci treba brat aj osusky napr.Obavam sa totiz ako sa pobalime, aby sme vedeli vziat vsetko ale zas nie kopec zbytocnosti 😅

stelinau
26. máj 2013

@buburka a do ktorého hotela idete? My ideme tiež na ultra allinclusive a máme v tom všetko 😉 My letíme 18. 8

nivi
26. máj 2013

@buburka pitnu balenu nemusis prevarat. v tych stojanch sa da nacapovat aj horuca.
co sa osusiek tyka, zalezi od hotela, niektore ponukaju aj osusky k moru. na izbe uteraky spravidla su a menia kazdy den, v tych lepsich hoteloch co predpokladam je pridad aj vasho vzhadom na ultr all 🙂. inak vsade sa tam osusky daju kupit a su fajn.
a oblecenie tak primerane 🙂 aby ste neplatili nadvahu 🙂

a kam idete?

lebo napr. v Kussadasi a Izmire byva veterno ale i tak august je aj tam stale horuci. predpokladam ale ze idete na juh.

buburka
26. máj 2013

@stelinau
@nivi ideme konkretne sem: http://www.hechter.sk/Turecko-letovisko-Belek-3...
Je to nasa prva dovolenka dalej od domu s malym a v turecku vobec, tak mam z toho trosku stres.... 😅

nivi
26. máj 2013

@buburka neboj budete sa mat super 🙂 a nie ste ani daleko od Antalye 🙂 urobte si vylet ked vas more omrzi

lauraa
26. máj 2013

@buburka v popise cestovky - plazove osusky su zadarmo, takze by som zabalila len jednu, tensiu pre maleho na plaz....
@nivi potrebujeme nieco na vecer? myslim nejake svetre?

nivi
26. máj 2013

@lauraa kedy? jul august urcite nie. vecer je vonku sauna teplo plus vlhkost ak sa bavime o okoli Antalye Cize Lara, Belek, Side, Alanya. v juny, septebri je to tak na vazkach. moze byt horuco aj vecer ale moze byt aj chladnejsie ale nie zima. ja bezne aj v septembri a aj v oktobri som v kratkom rikave. koncom oktobra uz ten svetrik potrebujem.
v pripade neocakavanych udalosti sa da kupit svetrik

haslerka27
26. máj 2013

@nivi my ideme 21-29 jun,myslis,ze voda bude ohriata?bude teplo,neviete v tomto termine?

nivi
26. máj 2013

@haslerka27 teplo bude 100% voda bude fajn tiez. koniec juna uz je velmi teply. ono tam sa ludia kupu aj v januari :D ako v marci bolo more studene aj na mna ale zaciatkom novebra som sa v nom kupala a bolo asi ako na istrii na pelome jula augusta (ked som tam bola myslim tu Istriu). v lete v Side je more teple az moc, cize vsetko okolo je osviezujuze. februar marec, april je chladno v mori. teda okolo 20 ma voda

lauraa
26. máj 2013

@nivi prve dva julove sme v Side.... takze svetrik len do lietadla.... dakujem...

yennn
26. máj 2013

@kvietok23 ideme do evrenu v septembri, už druhýkrát 😎
Boli sme v 2011, potom v 2012 cez satur v hoteli oleander a dosť to bol rozdiel. Tak sa vraciame do Evrenu. Je pravda že je podstatne menší, menej rušný a zaludneny oproti kumkoy ale nám to vyhovuje, kazdy vie čo očakáva od dovolenky...

kvietok23
26. máj 2013

@yennn my tam ideme tiez koli tomu, ze je mensi 🙂 ideme s detmi vobec 1x do turecka, vzdy sme ako bezdetni chodili do egypta a ja som zvyknuta na teple more ... tak dufam, ze bude aspon trosku teple... 😀 😀

novazienka
26. máj 2013

@katka.sa ... potom prosím daj vedieť aka bola voda, či je už tepla ...

strihalka
26. máj 2013

@nivi dakujem za rozsahly popis🙂
Vis toho o turecku hodno...si mistna, jezdsi tam za rodinou, laebo si primo delegatka?

yennn
27. máj 2013

@kvietok23 neboj, väčšinou sa more ochladzuje až v 2. polovici septembra 😉

nivi
27. máj 2013

@strihalka tak je tam moj druhy domov, kedze momentalne zijeme ma striedacku Turecko, Slovensko. Priatel je turek a mali sme bar v Side ale po sezone 2012 sme ho zavreli. Snad nabuducu sezonu otvorime opat ak nie bar tak mozno hotelik, to je nas sen uvidime ci sa podari 🙂

anit05
27. máj 2013

@buburka ahoj, my sme boli minulý rok v Belek Beach resort, máme síce väčšie deti tak mliečko a veci podobné už neriešime, čo sa týka uterákov sú k dispozícii na izbe biele uteráky a k moru máte farebné, ktoré vám každý deň vymenia /v určitý čas/ vonku pod amfikom je taká miestnosť na výmenu, inak nič netreba sa báť, ak máte ultra all.in. máte k dispozícii všetko jedlo a pite v hoteli, pri bazénoch a na pláži 🙂 užite si

katka.sa
27. máj 2013

@novazienka jasne dám vedieť ale týžden pred nami ide januska191 tak tá podá info skor 🙂

katka.sa
27. máj 2013

@nivi tak držím palce nech sa vám to podarí 😉 prosím ťa aký je rozdiel medzi all a ultra inclusive
voda má teraz kolko stupňou? Trošku ťa vyspovedáme kedže si tak trochu miestna 😉

strihalka
27. máj 2013

@lauraa ohledne osusek...spousta hotelu zakazuje osusky brat na plaz, povoluje pouze k hotelovmu bazenu....my si radeji bereme osusky....
btw kde budete v side?

katka.sa
27. máj 2013

my tiež berieme osusky 1x malu pre maleho 1x pre nás a 1x na pláž ale tu možno zoberiem deku ešte uvidím kolko kg može mať naša batožina. Inak to nám dá vedieť cestovka? tie kg na batožinu? a čo priručna batožina ? može mať jednu manžel a jednu ja? alebo to nejak obmedzuju? lebo manžel má iba taku malu na doklady peniaze , vreckovky, žuvačky. No a ja zase chcem brať velký fotak a ten nechcem dávať do veľkej batožiny nerada by som o neho prišla. Ale zase zvažujem či nezobrať do priučnej aj plavky či pyžamo keby sa velka stratila ... no už zase stresujem 😀

nivi
27. máj 2013

@katka.sa dakujem 🙂
vies co tie rozdiely su miminalne podla mna a zalezi od konkretneho hotela. ultra ma cosi navyse. to si urcuje hotel. bud je to nieco naviac v strave alebo sluzbach. Napr. niektore all inckl. nemaju zmrzku zadarmo a v ultra hej. alebo all podava alkoholicke len domacej znacky zadarmo, v ultra mozu byt vyclenene aj niektore zahranicne znacky, pripadne tam moze byt nieco zadarmo alebo zlava v a la carte restauracii, alebo sa to moze tykat sluzieb ako hammam, fitness....a podobne. Ak idete cez cestovku tak sa pytajte priamo ich oni by mali mat rozpis, lebo kazdy hotel ma uvedene co konkretne maju zadarmo a co si platis.

uz som spominala vyssie voda je cca 24C a tento tyzden je teply 32-35 cize aj voda sa bude zohrievat rychlo 🙂

katka.sa
27. máj 2013

@nivi no to dufam že nám hotel dá zoznam čo máme zdrama a čo nie 😀 nie že pri konci dovči si nás tam nechaju na celu sezonu aby sme si to odpracovali 😀 Mne to príde také divne že máme all in a niečo tam bude zdarma a niečo nie. Napr. pojdeme k bazenu bude tam bufet a ja budem zistovať či to mám teraz platiť ? 😖 Po časie sledujem každý deň 🙂 viem že je tam teraz teplo ale nezvykne sa nejak extra schladiť že nie? ideme len na 7dní tak dufam že nepríde nejaké ochladenie a 3dni budeme v mikinách 😒

januska191
27. máj 2013

@katka.sa nam napisali z cestovky, ze batozina moze mat max 15 kg na osobu nad 2 roky, ale mozes ju mat aj delenu, cize napr jeden 30 kg kufor na dvoch. Pisali aj o prirucnej, aj ake moze mat max rozmery. Ja uz idem asi zacat balit, aby som nestresovala posledny den 🙂

nivi
27. máj 2013

@katka.sa nemalo by sa, v maji zvykne jeden den poprsat ale jun byva uz teplucky bez dazdov. ale zas tam sa neochladi ako u nas na 9C 🙂

jasne, ze vam daju vediet teda mali by ak nie tak sa ich pytajte, ved su tam od toho. ak nie v hotely byva tiez uvedene co kedy kde a zaco.
No ono zadarmo nieco je ale nie vsetko, mno to vies, treba nalakat hosti 🙂
Ale veci ako voda, mineralka, sladke zbrndy (ja ich nemam rada), caj, kava, pivo (domacej znacky vatsinou Efes tu na juhu), vinko. Jedlo je tiez zadarmo, ranajky, obedy, vecere, olovrant, niekde maju nocne obcerstvenie. transfer na plaz, lehatka a slnecniky su tiez v cene (i ked este stale nie vsade). a tak dal.

katka.sa
27. máj 2013

Tak podla tohto máme ak koláčiky aj zmrzku 😎 alkohol nepotrebujeme

katka.sa
27. máj 2013

@januska191 čiže možete mať 30kg v jednom kufri ? to by bolo super ja som včera mala v kufri iba 12kg 🙂