icon

Kam na dostupnú dovolenku s obmedzeným rozpočtom?

22. feb 2026

Ženy....Sama som v rozpakoch, vlani sme mali horho ťažko nasporené na dovolenku a potom som zistila že na nič nestačí. Nestačí pre celú rodinu. Tak sme odkladali ďalší rok a zas som tam kde vlani. Zas som v rozpakoch.
V zahraničí sme boli naposledy v r 2013(sever Talianska), ešte v pätici. Manžela by som ťažko nahovorila na dovolenku letecky. Asi mi zostane od šoférovať. Mám vodičák už desať rokov ale skúsenosti pomenej. Teda pre troch a 17rocná dcéra zťp.
Kam by ste šli s obmedzeným rozpočtom?

anonym_2f29e4
24. feb 2026
@anonym_autor

viem určite že sever Talianska nie, raz dávnejšie som bola v Bulharsku tam bolo tiež aj za ušami piesok.

@anonym_autor my sme boli n aroad tripe madarsko srbsko cierna hora ciel bola cierna hora ale prave preto aby som nevlacila deti 15h v aute nonstop tak sme si dali prespavacku v madarsku a 3 dni v srbsku na spoznavacku odtial sever ciernej hory 2 dni a nakoniec more.. Ceny su podobne ako u nas pripadne kusok lacnejsie ubytkto som riesil acez airbnb ak rezervujes vcas tak sa da najst za dobru cenu ale necakaj do leta kym bude vsetko dobre a lacne prec

anonym_2f29e4
24. feb 2026

@anonym_autor cierna hora je malicka v pkhode sme dali pobrezie z jedneho konca na druhy za jeden den vylet

akvi
24. feb 2026

Dávaš utrzkovite informácie, tak dostavas aj také rady, tak sa nečuduj, že sa ti nepáčia. Ja som ti chcela napísať, že choďte do Čiech alebo do Poľska, keď máte obmedzený rozpočet, lebo tam sa dá aj ubytovať aj najesť podstatne lacnejšie, ako kdekoľvek inde. Ale to sa ti asi tiež páčiť nebude. 🤷

bosorkabb
24. feb 2026

Ešte je možnosť ísť na Slovensku a využiť rekreačný poukaz. Veď zober zopár dní ty a zopár manžel a hneď máte späť 500 eur ak to zratas. Bežne to ľudia takto využívajú.

abbey1
24. feb 2026
@ankare

@abbey1 tam je len jazero či aj more?

@ankare Tam je obrovské, krištáľovo priezračné jazero.

abbey1
24. feb 2026
@ankare

@abbey1 porad mi pár apartmánov, kde je bazén, ihrisko blízko, nie ďaleký let z ba. Destinácia nerozhoduje. 🙂

@ankare My chodíme radi do Španielska, Maroka. Letíme do Malagy a odtiaľ vlakom dolu do naor Benalmadena, Torremolinos. Tam ma veľa napr Britov a aj Španielov po kúpené apartmány v komplexoch a tie prenajímajú. V komplexe máš niekoľko bazénov, všetku vybavenosť hneď okolo ubytovania.. Obchody, ihriská, reštaurácie.
Do Agadiru lietane z Viedne. Bývame aparthoteli s bazénom a raňajkami. Oceán cez cestu.
Nám nevadí chladnejšia voda, vlny milujeme. Agadir je veľmi lacná destinácia.
Rhodos malý hotel-penzión s bazénom. K moru kúsok.
Egypt-apartmán v hotelovom komplexe s bazénmi, priamo na pláži, aj animačný program..
Toto sú naše posledné, kde sme mali ubytko aj s bazénmi. Sicília, Macedónsko sme brali už bez bazénov, lebo tam máme i iný program, než len prioritné plávanie a oddych.

mirage
24. feb 2026
@abbey1

@ankare My chodíme radi do Španielska, Maroka. Letíme do Malagy a odtiaľ vlakom dolu do naor Benalmadena, Torremolinos. Tam ma veľa napr Britov a aj Španielov po kúpené apartmány v komplexoch a tie prenajímajú. V komplexe máš niekoľko bazénov, všetku vybavenosť hneď okolo ubytovania.. Obchody, ihriská, reštaurácie.
Do Agadiru lietane z Viedne. Bývame aparthoteli s bazénom a raňajkami. Oceán cez cestu.
Nám nevadí chladnejšia voda, vlny milujeme. Agadir je veľmi lacná destinácia.
Rhodos malý hotel-penzión s bazénom. K moru kúsok.
Egypt-apartmán v hotelovom komplexe s bazénmi, priamo na pláži, aj animačný program..
Toto sú naše posledné, kde sme mali ubytko aj s bazénmi. Sicília, Macedónsko sme brali už bez bazénov, lebo tam máme i iný program, než len prioritné plávanie a oddych.

@abbey1 krasa

oliviakatka
24. feb 2026

My ideme na nízkonákladovú "dovolenku" - Španielsko letecky (letenky 4 os. z Košíc 130€) letenky naspäť ešte nemáme, čakám na lepšiu cenu. Apartmán s kuchyňou - nemám problém svojej rodine nachystať raňajky, ľahký obed + samozrejme sa najeme aj vonku. Pre niekoho to je nepredstaviteľné, a radšej ostane doma, čo tiež chápem 😃.
Ceny sú cca ako u nás + ideme mimo hlavnej sezóny

13uzivatelka11
24. feb 2026
@oliviakatka

My ideme na nízkonákladovú "dovolenku" - Španielsko letecky (letenky 4 os. z Košíc 130€) letenky naspäť ešte nemáme, čakám na lepšiu cenu. Apartmán s kuchyňou - nemám problém svojej rodine nachystať raňajky, ľahký obed + samozrejme sa najeme aj vonku. Pre niekoho to je nepredstaviteľné, a radšej ostane doma, čo tiež chápem 😃.
Ceny sú cca ako u nás + ideme mimo hlavnej sezóny

@oliviakatka nemyslím si že už budú lacnejšie letenky.

anonym_2a3bbd
24. feb 2026
@anonym_autor

viem určite že sever Talianska nie, raz dávnejšie som bola v Bulharsku tam bolo tiež aj za ušami piesok.

@anonym_autor V Gruzínsku sú teraz celkom pekné dovolenky, len si pozri ponuky. Dá sa tam lacno krásne vyletniť.

https://www.youtube.com/watch?v=jZrs9OFgEHg
oliviakatka
24. feb 2026
@13uzivatelka11

@oliviakatka nemyslím si že už budú lacnejšie letenky.

@13uzivatelka11 KE-Malaga už máme ✅, Malaga-KE aktuálne vyše 90€/os. Tak ešte čakám, boli aj za 50 🫣

vulka
24. feb 2026

@anonym_autor A musí to byť nutne dovolenka v štýle "more"? Nebolo by pre vás pekné aj múzeá, historické zaujímavosti alebo kultúrne, či športové? My sme boli vlani Gdansk,Gdyna, Malbork, poloostrov Hell. Autom. Bolo to veľmi zaujímavé a dokonca sme vystihli horúce počasie, tak sme si aj more užili.

13uzivatelka11
24. feb 2026
@oliviakatka

@13uzivatelka11 KE-Malaga už máme ✅, Malaga-KE aktuálne vyše 90€/os. Tak ešte čakám, boli aj za 50 🫣

@oliviakatka a prečo myslíš že by mali klesnúť? My sme kupovali letenky pred 3 týždňami do Alicante za 300€ pre 3 osoby a teraz som to len tak zo zvedavosti pozerala a vyšli by nás asi 500€ 🤷‍♀️ klesnú možno pár hodín pred odletom aby zaplnili lietadlo

anonym_f4f6bb
24. feb 2026

A kde je problém? Piesok nie, lietadlo nie, takže apartmán v Chorvátsku. Ok, 3000€ nemáš, máš 2000€? Ja som minulý rok zaplatila za pekný apartmán pre 6 ľudí na 15 dní nejakých 1600€. 100m od pláže. Malá dedinka, dva malé obchody a trh so zeleninou a ovocím a mala reštika aj so zmrzlinou. Proste prdelákov. Najlepší na svete. Tak nepôjdeš na 15 dní ale na 7-8. Zbalíte si aj nejaké potraviny, navaríš v apartmáne alebo dovezieš mrazené a budeš ohrievať. 🤷

andrejka2424
24. feb 2026
@anonym_f4f6bb

A kde je problém? Piesok nie, lietadlo nie, takže apartmán v Chorvátsku. Ok, 3000€ nemáš, máš 2000€? Ja som minulý rok zaplatila za pekný apartmán pre 6 ľudí na 15 dní nejakých 1600€. 100m od pláže. Malá dedinka, dva malé obchody a trh so zeleninou a ovocím a mala reštika aj so zmrzlinou. Proste prdelákov. Najlepší na svete. Tak nepôjdeš na 15 dní ale na 7-8. Zbalíte si aj nejaké potraviny, navaríš v apartmáne alebo dovezieš mrazené a budeš ohrievať. 🤷

@anonym_f4f6bb Vieš ako sa hovorí, kto chce hĺadá spôsoby, kto nechce hĺadá dôvody.Rád a tipov dostala dosť.Problém nebude v rozpočte,ale v hlave.

anonym_5858d2
Autor odpoveď zmazal
luccys
24. feb 2026
@anonym_5858d2
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_5858d2 Kde pisala, ze je manzel bez prace?😮

autor
24. feb 2026
@anonym_5858d2
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_5858d2 nie je dva roky bez práce, len nemá dve ako ja, ale v tom jednom zarobí viac ako ja v týchto dvoch. S tou druhou (manuálnou) prácou musel seknút kvôli zdravotnému stavu a.
operacii.
Dieťa s diagnózou nie je kabát ktorý zavesím na klinec kým budem na wellness pobyte vo dvojici s manželom.

anonym_e0a57d
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5858d2 nie je dva roky bez práce, len nemá dve ako ja, ale v tom jednom zarobí viac ako ja v týchto dvoch. S tou druhou (manuálnou) prácou musel seknút kvôli zdravotnému stavu a.
operacii.
Dieťa s diagnózou nie je kabát ktorý zavesím na klinec kým budem na wellness pobyte vo dvojici s manželom.

@anonym_autor vidis na toto vies hned reagovat,ale normalne odpovedat nevies.

autor
24. feb 2026
@anonym_e0a57d

@anonym_autor vidis na toto vies hned reagovat,ale normalne odpovedat nevies.

@anonym_e0a57d škoda slov na tých čo si chceli iba vypnúť so suchými rožkami a zavaranou polievlou. Asi patris tiež medzi nich

anonym_324a4c
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_e0a57d škoda slov na tých čo si chceli iba vypnúť so suchými rožkami a zavaranou polievlou. Asi patris tiež medzi nich

@anonym_autor Počuj, keď sme šli na dovolenku, práve tu ženy mi poradili . Povedala som aký mám rozpočet - nebol extra vysoký . Jasné, že sa našli také, že za tie peniaze v sezone a cez cestovku sotva. Ale našlo sa a o rok opäť a znova, žiadny problém. Nie každý tu chodí na 5000 eurové dovolenky. Pravdupovediac, aj keď toľko vieme nasporiť , mne by to môj sedliacky rozum nedovolil oplieskať nemilobohu na jednej dovolenke. Dá sa s každým rozpočtom niečo,, keď si sa sama pýtala na začiatku na tipy- posunulo ťa to niekam , okrem toho že hráš urazenú?

autor
24. feb 2026
@anonym_324a4c

@anonym_autor Počuj, keď sme šli na dovolenku, práve tu ženy mi poradili . Povedala som aký mám rozpočet - nebol extra vysoký . Jasné, že sa našli také, že za tie peniaze v sezone a cez cestovku sotva. Ale našlo sa a o rok opäť a znova, žiadny problém. Nie každý tu chodí na 5000 eurové dovolenky. Pravdupovediac, aj keď toľko vieme nasporiť , mne by to môj sedliacky rozum nedovolil oplieskať nemilobohu na jednej dovolenke. Dá sa s každým rozpočtom niečo,, keď si sa sama pýtala na začiatku na tipy- posunulo ťa to niekam , okrem toho že hráš urazenú?

@anonym_324a4c nie som urazená,len tu začali písať že som sem dala túto otázku už tento rok.

anonym_324a4c
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_324a4c nie som urazená,len tu začali písať že som sem dala túto otázku už tento rok.

@anonym_autor Tak si mohla odpovedať a komunikovať iba s tými, čo ti očividne chcú pomôcť nájsť niečo vhodné pre vás. Tých, čo urážajú ja väčšinou nepoctím ani odpoveďou.

anonym_bf7925
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor my chodime do talianska autom...sme 7, mame dieta inr....ale nie ZTP....inak vieme sa ubytovat aj za 700 eur na tyzden alebo max do 1000...ranajky a stravu si riesiime sami....program zvacsa len plaz.

anonym_5858d2
24. feb 2026
@anonym_autor

operacii.

@anonym_autor ale koľkokrát sa ťa tu pýtali aký máš rozpočet na dovolenku, kde by si chcela ísť a kedy...a vôbec si nikomu neodpovedala. Ale na môj komentár ohľadom práce si reagovala hneď.

anonym_848ecc
24. feb 2026
@anonym_5858d2

@anonym_autor ale koľkokrát sa ťa tu pýtali aký máš rozpočet na dovolenku, kde by si chcela ísť a kedy...a vôbec si nikomu neodpovedala. Ale na môj komentár ohľadom práce si reagovala hneď.

@anonym_5858d2 Niektore tu zakladaju temy, aby sa mohli "samonasierat".

anonym_f8e022
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja sa sama sebe cudujem, preco ma irituje cudzia zena z anonymneho internetu.

autor
25. feb 2026
@anonym_5858d2

@anonym_5858d2 tak nech sa páči aj 2k pre troch na dovolenku je dosť pre rodinný rozpočet vzhľadom na ďalšie výdavky.
Na rekreačný poukaz nemám nárok.
Uvažovala som nad kratšou dovolenkou tak do 5 dní, aj o tom že kúpim letenky a nejak dokopem muža k tomu,s tým že nebudeme utahany z cesty.
Niektoré tie destinácie ako Severne Macedónsko či Albánsko majú ozaj lákavé ceny, ale auto to nehrozí. Už som si zavolala aj pomoc, keď narazila ,, kosa na kameň,, treba k tomu platný cestovný pas. S mužom máme 12 rokov neplatný pás, občianske končia o 3m. Čize bez prekvapenie sa nekoná.
Môj ujo má byt s nejakou rodinou v Maďarsku pri jednom jazerieku(nie Balaton) v auguste je isté voľných pár dní. Chodí tam ich obšírne rodina, boli sme tam pár krát . Až na to že je to na 4.poschodí bez výťahu je tam pekne.
Aj keď snívať snáď môžem, že raz možno ....
Aj o Tom že sa švagor raz vráti domov a.podpiše papiere okolo dedičstva po nebohej svokry, a bode sa dať pohnúť s jej majetkom,keď sa raz konečne dokončí.dedicske konanie

bosorkabb
25. feb 2026
@anonym_f4f6bb

@anonym_f4f6bb máš link na apartmán? Taký zapadakov hľadám.

dzejsik
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5858d2 tak nech sa páči aj 2k pre troch na dovolenku je dosť pre rodinný rozpočet vzhľadom na ďalšie výdavky.
Na rekreačný poukaz nemám nárok.
Uvažovala som nad kratšou dovolenkou tak do 5 dní, aj o tom že kúpim letenky a nejak dokopem muža k tomu,s tým že nebudeme utahany z cesty.
Niektoré tie destinácie ako Severne Macedónsko či Albánsko majú ozaj lákavé ceny, ale auto to nehrozí. Už som si zavolala aj pomoc, keď narazila ,, kosa na kameň,, treba k tomu platný cestovný pas. S mužom máme 12 rokov neplatný pás, občianske končia o 3m. Čize bez prekvapenie sa nekoná.
Môj ujo má byt s nejakou rodinou v Maďarsku pri jednom jazerieku(nie Balaton) v auguste je isté voľných pár dní. Chodí tam ich obšírne rodina, boli sme tam pár krát . Až na to že je to na 4.poschodí bez výťahu je tam pekne.
Aj keď snívať snáď môžem, že raz možno ....
Aj o Tom že sa švagor raz vráti domov a.podpiše papiere okolo dedičstva po nebohej svokry, a bode sa dať pohnúť s jej majetkom,keď sa raz konečne dokončí.dedicske konanie

@anonym_autor keďže to čo som ti písala na novalja.sk ste asi nepozreli, pozrela som ja - aj teraz je možnosť 7nocí 130 m od mora za 570€ v Mandre pre 3 dosp., aj s umyvackou riadu krasny novy apartman, a 150m trosku menej moderny bez umyvacky 7noci za 448€ … za mna sa aj s jedenim a dopravou zmestite okolo 1000€ … a keby chcete byt za pohodlnnych 30m od mora (a je to ozaj hned na plazi, byvali sme hned vo vedlajsom ap.) je 7nocí za 850€ …. iné mestečko som nepozrela, ale nájdeš ich na tej stránke habadej, no v Mandre si oddýchnete zaručene k spokojnosti, boli sme tam vlani 6rodín dokopy a všetci nadšení