Koľko ste ochotní zaplatiť za letnú dovolenku s dvomi malými deťmi?
Otázka znie z popisu.
* dnes sme s manželom viedli diskusiu, že nemienim dať veľa za dovolenku s 2 malými deťmi. On mi povedal, že s mojim zmýšľaním nepôjdeme nikdy nikde. Ja si to nemyslím. Sú malé - 3 a pól roka a jednoducho viem, že to bude o premiestneni z bodu A do bodu B, pred alebo po nás zastihne choroba😀🫠, starostlivosť zostáva rovnaká, ani animacny program nevyužijeme, lebo staršia sama nepojde, stačí im jeden menší bazén s atrakciami, pláž, pár formičkek a vybavené.
Tak len taká úvaha na vás, koľko ste ochotné dať.
Jasne, závisí to aj od finančných možností..
Ahoj,keď sme mali malé deti,pred 7 rokmi sme za All inclusive týždeň v gréckom hoteli s toboganmi zaplatili 2 tis, dnes máme stredoškoláka a Zš-školáka a v lete ideme do Turecka na týždeň za 4 tis. Je to veľa, ale našetrili sme, doprajeme si,ale nie je to každý rok.
Tak v tom prípade je to už o ľudskej lenivosti alebo o úplný oddych a ničnerobenie, aby si človek oddýchol. Každí sme nejakí a máme inú predstavu o dovolenke. My máme radi dovolenky, kde sa dá oddýchnuť na pláži, ale aj aktívne tráviť čas mimo pláže a niečo vidieť, zažiť. Do rezortov nechodíme, všetko si organizujeme sami. Naše deti rezorty ani nepoznajú, ak mám pravdu povedať. A majú toho dosť pocestované na svoj malý vek. Takže všade je to inak. U nás takto.
My chodíme s malými deťmi od 2r a vždy je úplne súper. Hlavné ja si užívam že nemusím variť 😆vždy ideme all in nikdy nie inak.. ak nájdeš LM dá sa nájsť okolo 2k na týždeň All in a nemusí to byť pajzel vôbec a hlavne ak ešte jún alebo september tak bez debaty. My sme min rok chytili do Turecka last minute za 1400 pre všetkých 🤣(2 a 5r) mali 5* hotel nebol to luxus samozrejme ale nič nechýbalo mu (club sun heaven kolakli) tento rok sme už kúpili first minute hotel sueno hotels beach side. 10 dní za 3k z Viedne ale.. naša ck otec chce za neho to v júni 🫣🫣Podľa mňa to stojí za to no tie prachy, deti majú plno aktivít plus zdravé more a vzduch a ozaj neriešiť stravu.. rozpočet sa ale dá skutočne prispôsobiť ak vyberiete ten LM 😉
My sme minuly rok zacali chodit sami bez CK, prave sme sa vratili z Rima vyslo nas to do 800e letecky, leto mame prenajaty byt na Malte tiez cenovo do 1500e aj s letenkami. Mne nevadi uvarit nieco rychle, pripadne restiky raz za cas kedze velmi nevarim pocas roka
Predtym sme chodili all inclusive a casom nas to zacalo nudit
My si napr mozme dovolit aj drahe rezorty, roky sme tam chodili ale casom nuda, a prislo nam to zbytoZacali sme sami na vlastnu past a parada 3000e usetrenych. Ale chapem, ze ked niekto nebol chce zazit all inclusive a vsetky vyhody
@nikolka232 my sme vzdy rozdelili na 2 rozne dovolenky leto.1,dovolenka na Oravu,do Terchovej,penzion u Sustiaka.neskutocny dvor pre deti,ako obrovske detske ihriski ohradene,deti sa mohli vysantit.na okolo mnozstvo tur,nenarocne aj pre deti,skanzen,hrad,splavovanie.2,pri vode.kedze nasa nerada je dlho v aute,tak sme si zvolili rozne.Podhajska,Sturovo a v Madarsku neskutocne termaly a lacnejsie ako u nas.posledne 2 roky sme spohodlneli a mame Balaton,all inc..trosku pohodlia.vychadza to spolu cca 3 tisicky.ake zazitkov kopec.
@nikolka232 my sme vzdy rozdelili na 2 rozne dovolenky leto.1,dovolenka na Oravu,do Terchovej,penzion u Sustiaka.neskutocny dvor pre deti,ako obrovske detske ihriski ohradene,deti sa mohli vysantit.na okolo mnozstvo tur,nenarocne aj pre deti,skanzen,hrad,splavovanie.2,pri vode.kedze nasa nerada je dlho v aute,tak sme si zvolili rozne.Podhajska,Sturovo a v Madarsku neskutocne termaly a lacnejsie ako u nas.posledne 2 roky sme spohodlneli a mame Balaton,all inc..trosku pohodlia.vychadza to spolu cca 3 tisicky.ake zazitkov kopec.
@hajnalka17 prosím ta, kam na Balaton?
@hajnalka17 prosím ta, kam na Balaton?
@nikolka232 balatonfured,hotel Marina,okrem vlastnej plaze,super bazen pre deti a velmi dobra strava
Ak to má byť dovolenka, potom taká, aby si každý odpočinula o všetko bolo postarané, cesta čo najkratšia, najlepšie lietadlom, ubytovanie a strava na úrovni. Nejaké peniaze sa minú aj na dovolenke. Chorvátsko je nevhodné pre deti, pláže sú tam úbohé aj pre dospelého. Takže podľa terajších cien, ktoré platia moje deti , taká dobrá rodinná dovolenka na úrovni vyjde na tých 10 000. Lacná dovolenka? To radšej žiadna.
Ak to má byť dovolenka, potom taká, aby si každý odpočinula o všetko bolo postarané, cesta čo najkratšia, najlepšie lietadlom, ubytovanie a strava na úrovni. Nejaké peniaze sa minú aj na dovolenke. Chorvátsko je nevhodné pre deti, pláže sú tam úbohé aj pre dospelého. Takže podľa terajších cien, ktoré platia moje deti , taká dobrá rodinná dovolenka na úrovni vyjde na tých 10 000. Lacná dovolenka? To radšej žiadna.
@evkatk Možno si myslíš, aká si napudrovaná panička ,ale týmto snobizmom si ukázala tú pravú sedláčinu. Kvôli tomu , že drvivá väčšina bežných smrteĺníkov neoplieska 10 000 každý rok na dovolenku si určite nebude nikto máčať nohy v lavóre , aby nebol úbohý náhodou.Ale užije si viac zážitkov,ako si vieš vo svojej obmedzenej mysli vôbec predstaviť.
@evkatk Možno si myslíš, aká si napudrovaná panička ,ale týmto snobizmom si ukázala tú pravú sedláčinu. Kvôli tomu , že drvivá väčšina bežných smrteĺníkov neoplieska 10 000 každý rok na dovolenku si určite nebude nikto máčať nohy v lavóre , aby nebol úbohý náhodou.Ale užije si viac zážitkov,ako si vieš vo svojej obmedzenej mysli vôbec predstaviť.
@anonym_7ce5d2 na nu ani nereaguj. Ona je psychiatricky pacient evidentne. Dokazuje to v kazdej jednej diskusii 😁
@anonym_7ce5d2 na nu ani nereaguj. Ona je psychiatricky pacient evidentne. Dokazuje to v kazdej jednej diskusii 😁
@anonym_30aa87 Pôsobí tak, ale chorým sa nemá smiať, tak už ani slovo z mojej strany. 😉
My pôjdeme na Balaton a planujeme minúť do 500 e. 😅 Maličká má iba rok, určite ju nebudem trepať niekde lietadlom. A do Maďarska už aj tak máme celoročnú diaľničnú.
My sme s deťmi lietali od malička... proste naskočili do nášho rytmu, nič sa v tomto smere nezmenilo. Máme radi pekné ubytovanie priamo na pláži, súkromie a dobré jedlo, takže tomu vždy zodpovedá aj útrata, ktorá sa pohybuje niekde v rozmedzí 5-7 tisíc odhadujem (2 deti v školskom veku), keď teda ideme mimo Chorvátsko, kde máme vlastné bývanie. Nechodíme do rezortov ani cez cestovky.
@nikolka232 ja som bola ochotna dat 1800 a nakoniec to bude 3200..a to mame pen 1 dieta 4r ale my ideme na miesto kde je vela toboganov pre male.deti a all inclusive(turecko)..a kedze ideme 1.x lietadlom tak som chcela nieco overene s.dobrymi recenziami.buduci rok urcite chcem nieco lacnejsie rozmyslala som nad mallorkou do nejakeho lacnejsieho hotela.. my sa velmi radi prechadzame takze nam vela netreba..staci nove miesto kde sa da prejst a sme šťastní. Vy ste tiez mohli napisat kolko ste ochotna dat, len tak pre info..som zvedava ako to vidia ostatní. Ďakujem
Slovensko/madarsko/polsko 1000€, zahraničie dovolenka v hoteli pri mori napr Turecko 3000€, dovolenka typu kúpime si lacné letenky ubytko a ideme na týždeň tak tak 1000€
@nikolka232 ja som bola ochotna dat 1800 a nakoniec to bude 3200..a to mame pen 1 dieta 4r ale my ideme na miesto kde je vela toboganov pre male.deti a all inclusive(turecko)..a kedze ideme 1.x lietadlom tak som chcela nieco overene s.dobrymi recenziami.buduci rok urcite chcem nieco lacnejsie rozmyslala som nad mallorkou do nejakeho lacnejsieho hotela.. my sa velmi radi prechadzame takze nam vela netreba..staci nove miesto kde sa da prejst a sme šťastní. Vy ste tiez mohli napisat kolko ste ochotna dat, len tak pre info..som zvedava ako to vidia ostatní. Ďakujem
@anninna30 a aky hotel v Turecku,kedy odlietate??
@nikolka232 ked boli deti menšie (mladsie malo pod 2 roky) chodili sme do Turecka v maji - kvalitne 5* hotely, 10 km od letiska, zmestili sme sa na 10 dni do 1800 eur (roky 2022 a 2023). Tento rok musime ist cez letne prazdniny, dala som strop 3500e - kamkoľvek letecky (okrem Bulharska), all inclusive, 4-5* hotel (podla destinacie), bazen pre deti so smykackami, priamo na plazi atd...zmestili sme sa v pohode, aj ked je pravda, ze som dovolenku kupovala uz v septembri (letime v auguste).
My tento rok Bulharsko, Nessebar, letecky s Austrian, 5* spa hotel za 2.400€, 4 osoby na10 dni.
Taku tisicku tak este minieme na vylety a atrakcie
S takými malými deťmi by som nikam nešla, nakoľko oddýchnuť by som si aj tak neoddychla. Plus teda naša síce ľahko znášala dlhé cesty autom ale neznášala zmenu prostredia a vždy jej trvala dlho adaptácia. Kamarátka zas chodila rada, lebo veď za tak malé deti sa neplati
@anninna30 ja som písala, manžel 4, ja max.2 aj to už bolo aktuálne veľa na mňa. Jednoducho mám iné priority. 😀 ja rada chodím kade-tade, spoznávam. Lezat ma baví max.2 dni. Prvorodena znáša zle tieto stresy okolo cestovania, potom na dovolenke sa tak veľmi tesi a potom vždy ju vypne fyzicky tam alebo po, preto som taká skeptická aktuálne.
Minuly rok sme išli domov s vracajúcim dieťaťom, predtým 6.choroba, na pobyte laryngitida. Mladšia je totálny flegmatik, je jej jedno, kde je. Ešte mimo je totálne v klude.
@nikolka232 my planijeme aziu v lete na mesiac 2 deti 1 predskolak 1 pubertiak moj rozpocet je 3000e vratane leteniek ubytovania, stravy, vyletov... A cim dalej to riesim a planujem tym viac mi pride ten rozpocet uplne v pohode pre 3 ludi... Takze 2-4000 za tyzden dovolenky za mna urcite nie... Tak ale pytala, si sa na nazor tak pisem ten svoj
@anonym_ff61e4 A kam planujete ist ak sa mozem spytat? Toto by som aj ja chcela cez prazdniny, len kde je vtedy v Azii dobre pocasie?
@anonym_ff61e4 A kam planujete ist ak sa mozem spytat? Toto by som aj ja chcela cez prazdniny, len kde je vtedy v Azii dobre pocasie?
Staci zadat poziadavku na nete
Indonézia (najmä Bali, Lombok)
✔ Suché obdobie
✔ Minimum dažďa
✔ Výborné more
✔ Ideálne na ostrovy, prírodu aj potápanie
➡ Júl–august je TOP sezóna (ale aj viac turistov a vyššie ceny).
🇲🇾 Malajzia – východné pobrežie
(Perhentian, Redang, Tioman)
✔ Najlepšie mesiace v roku
✔ Čisté more, minimum dažďa
✔ Ideálne na šnorchlovanie
Pozor: západné pobrežie má iný monzún.
🇹🇿 Tanzánia (ak berieme širšiu Áziu + Indický oceán vibe 😄)
Zanzibar má vtedy suchú sezónu – ale to už je Afrika.
🇲🇳 Mongolsko
✔ Hlavná sezóna
✔ Príroda, stepi, jurty
✔ Teplo, minimum dažďa
More tam síce nie je 😄 ale príroda brutálna.
🇯🇵 Japonsko – Hokkaido
✔ Najlepší čas na sever
✔ Menej vlhko než Tokio
✔ Turistika, príroda
Zvyšok Japonska je dosť vlhký.
🇰🇬 Kirgizsko
✔ Hlavná sezóna na hory
✔ Jazero Issyk-Kul
✔ Trekking, jurty
Ak chceš TEPLO + more + minimum dažďa v júni–auguste:
Najlepšie voľby:
Indonézia (Bali, Lombok)
Malajzia – východné ostrovy
Niektoré časti Filipín (ale tam je to rizikovejšie kvôli tajfúnom
Staci zadat poziadavku na nete
Indonézia (najmä Bali, Lombok)
✔ Suché obdobie
✔ Minimum dažďa
✔ Výborné more
✔ Ideálne na ostrovy, prírodu aj potápanie
➡ Júl–august je TOP sezóna (ale aj viac turistov a vyššie ceny).
🇲🇾 Malajzia – východné pobrežie
(Perhentian, Redang, Tioman)
✔ Najlepšie mesiace v roku
✔ Čisté more, minimum dažďa
✔ Ideálne na šnorchlovanie
Pozor: západné pobrežie má iný monzún.
🇹🇿 Tanzánia (ak berieme širšiu Áziu + Indický oceán vibe 😄)
Zanzibar má vtedy suchú sezónu – ale to už je Afrika.
🇲🇳 Mongolsko
✔ Hlavná sezóna
✔ Príroda, stepi, jurty
✔ Teplo, minimum dažďa
More tam síce nie je 😄 ale príroda brutálna.
🇯🇵 Japonsko – Hokkaido
✔ Najlepší čas na sever
✔ Menej vlhko než Tokio
✔ Turistika, príroda
Zvyšok Japonska je dosť vlhký.
🇰🇬 Kirgizsko
✔ Hlavná sezóna na hory
✔ Jazero Issyk-Kul
✔ Trekking, jurty
Ak chceš TEPLO + more + minimum dažďa v júni–auguste:
Najlepšie voľby:
Indonézia (Bali, Lombok)
Malajzia – východné ostrovy
Niektoré časti Filipín (ale tam je to rizikovejšie kvôli tajfúnom
@anonym_ff61e4 Parada! Dakujem 😉

@anonym_30aa87
Majú to odtiaľ, že niektoré rezorty sú na takom mieste, že keď vyjdeš von, nič tam nie je. Ale že fakt nič dlhé desiatky kilometrov. Napríklad Dominikánska, najvdialenejšie hotely od letiska.
Alebo je tam taká chudoba a špina, smrad, že tiež radšej ostaneš v hoteli, lebo si len pokazíš dovolenku. Napríklad niektoré zaostalejšie časti Turecka, Tunisu, Egypt a pevninské Maldivy. Dokonca sú také miesta, kde sa mimo rezortu ani neodporúča ísť pre vlastnú bezpečnosť. Európa je krásna aj mimo rezortov, ale Ázia, Karibik atď. majú takéto svoje špecifiká.
@anonym_a66a66 ano tomu rozumiem. My ked sme boli deti a isli s nasimi do dominikanskej, tak rezort strazili ozbrojeni strazcovia. Ale aj tak sme isli mimo so sprievdcom. Dokonca na konoch…
Ale netreba to brat ako fakt, ktory treba aplikovat na kazdy rezort… napr.spanielsko, grecko, turecko atd… ale tu je to uz automatika rezort=nikam neist, byt len v rezorte…