Môžu deti cikať na verejnosti aj v zahraničí?
Pytam sa preto, lebo som niekde citala, ze vraj nas Slovakov povazuju vo svete za "humusakov" lebo davame deti cikat hocikde pod strom. Mam malu dcerku s ktorou prave nacvicujeme oducanie od plienok a kedze sa chystame na dovolenku, zaujimalo by ma, ci mi za verejne cikanie niekde nedaju pokutu alebo ci nebudem vzbudzovat verejne pohorsenie. Dcerka je este mala takze ked sa jej chce, musime cikat do 30 sekund, nemam kedy hladat verejne toalety alebo nieco podobne. Uz aj tu na Slovensku sa na mna obcas krivo pozreli, tak sa obavam co bude v inych krajinach (Chorvatsko, Cierna Hora), ked budeme dakde v meste alebo parku. A co ked sa mi nahodou aj vykaka? Jasne, zdvihnem to, ale co potom s tym? Dakujem za odpovede.
@bubu84 a konkretne tento nocnik som tu vymakla od jednej pani..http://www.nejbaby.cz/cestovni-nocnik-potette-p...
@bubu84 este som chcela..ze je to super aj ked hocikde idete,kde aj zachody su,napr.v nakupnych centrach.tam vacsinou nemaju detske wc dosky..a nasa mala napriklad sa boji vykonavat potrebu ked si nemoze normalne adnut..a tento nocnik,konkretne co som vam poslala,ten sa da aj ulozit na wc dosku..ja ho bravam vsade zo sebou..je maly lahky a rupsak beriem vzdy tak ci tak ked niekde cestujeme a vzdy si ho prihodim do batoziny,,vela miesta nezabera a uz boli situacie kedy sa mi fakt hodil 🙂
@fidka79 sa necudujem, ze nic nepovedala, ostala asi v nemom uzase a nezmohla sa na slovo.
Sorry baby,ale fakt ste niektore dost nechutne, nechat dieta vykonavat potrebu na verejnosti? Bud je dieta odplienkovane t.j. ovlada svoje zvierace, vie kedy sa mu chce a dokaze chvilu vydrzat, alebo to nedokaze, v tom pripade ma mat plienky.
Mam dve deti a nocnik som so sebou nikdy netahala, ani nedavala deti vykonavat potrebu na verejnych miestach, taktiez som nic take tu (v Kanade) nevidela a ani som sa s tym vo vyspelych krajinach este nestretla.
@sisaka neviem ako tvoje deti, ale moja trojročná dcera tažko vydrží dojst po najbližšie wc, ked sme niekde napr. v parku a wcko je možno niekde v nakupnom centre.... to mám akože tahat celu pereput z parku, lebo dcera chce cikat????? nasadnut do auta, zložit kočik, naložit bicykel a ostatne haraburdy a trielit s dcerou na wc????????? lebo podla teba som nechutná, ked zaleziem s dietatom niekde za strom a ono tam vyciká svojich 100ml???? no super, ešte dnes sa pojdem nahlasit 😝 😝 😝 😝 😝
@sisaka mozno v kanade su vsetky zachody velmi ciste ale u nas napr v parku je take humusacke wc co sa mi chce nad nim zgrcat - len tak na nazornu ukazku raz sa chcelo mladsej kakat - to bolo nejako ked uz sa vedela pytat na zachod ale este nevedela vydrzat velmi dlho od upozornenia ze chce cikat do samotneho cikania - tak ked sme dosli na zachod v parku tak mi hovori mami ja radsej nechcem kakat podme domov a chuda dieta vydrzalo az kym sme do nejakych 15min dosli domov a to sme mali stastie ze nemala nejaku hnacku alebo take cosi. s cikanim pokial boli tesne po odplienkovani si fakt tazku hlavu nerobim - to je otazkou nejakeho pol roka - roka kym zacnu kontrolovat natolko aby vydrzali a boli si vedome ze maju upozornit s dostatocnym predstihom a teraz uz vydrzia kym najdeme nejaky zachod ale kym su cerstvo po odplienkovani tak od ohlasenia ze chcu cikat po samotne cikanie hovorime o mizernych minutach niekedy ani to nie 🙄
No ja ked som mala rocnu dceru tak na plazi bola hola,neriesila som nic a teraz syn ide mat dva a tiez bude behat nahy,takze ak ci cikne tak si cikne,jasne ze az v vtedy ho necham nahateho ked sa mi vykaka do plienky inak to nebudem riskovat🙂 a je ine ked cika rocne dieta ako 10 rocne nie pre boha ,jasne ze su fajnsmekri ktorim to vadi ale taky asi nema deti inak by to pochopil
v holandsku jedine s vedomim poznej pokuty 60 eur 😝 ale zas dieta nechaju vycikat aj takmer v hociktorom obchode 😉
moj dnesny zazitok s cikania na verejnosti dva a pol rocna dcera zahlasila na zastavke ze sa jej chce cikat prsalo a tak sme samozrejme vysli zo zastavky a kedze najblizsia trava co som zbadala bola pri chodniku ale od zastavyky asi tak 100m tak som ju dala tam a pani hned na mna krici ci som normalna ze tam nieje wc no odpovedala som jej ze ked tu curaju psi tak to nikomu nevadi a viac som sa jej nevenovala pani vypadala ze ju trafi slak a zahundrala ze to je neskutocne a co som malu mala nechat postat to by nikomu uz nevadilo keby som isla s pocikanou malou do trolejaku ? no ja uz neviem ☹
@juli268 Tak toto je fakt des, co uz ludom v dnesnej dobe pride nechutne. Nie su nechutne ovracane chodniky po piatkovych navaloch na diskotekach, ani nechutni opilci, ale nechutne je dieta, ktore potrebuje akutne cikat, nemam slov 😒.
V anglicku nevidite cikat v parku a na ihrisku, ale tam nie je nic vynimocne, ze 5 rocna slecna alebo mladenec nosia plienky
No, ako tak citam, kto ma male dieta s malym mechurom a vie o com vravim, asi s tym problem nema...
Moje 9 rocne ma ten problem a co, ked musis tak musis, len raz som jej nedovolila sa vycikat ked povedala ze musi a utekali sme domov, nno bohu zial, mali sme potom co prat a umyvat na chodbe pred wc.. a to mala uz asi 6 rokov, nie ze babatko co sa prave naucilo ako na to... Takze aj manzej aj ja ked toto dieta zahlasi ze chce, makame aby sme nasli aspon kusok skrytej travy alebo kricek kde sa skryje... ked psy mozu, moze aj dieta..
@sisaka ja len zo zaujimavosti. Co v pripade, ked dieta odmietne nosit plienky, ale vies ze este nevydrzi velmi dlho od casu, ked povie ze sa mu chce? Ak ma clovek ihrisko 10 minut peso od domu (a to tych 10 minut je este dobra vzdialenost) a v okoli ihriska nie je ziadna restauracia ani nic, kde by bol zachod, tak co potom? Za tie tri hodiny povedzme chce ist dieta 2x na zachod, tak sa 2x vratis domov a 2x zas spat na ihrisko a pritom dufas, ze to za tych 10 minut nepusti? Alebo budes davat nasilu a cez plac plienku na von? To nerypem, len ma to zaujima 🙂 ja davam k stromu, lebo tu je to akceptovane, v zahranici som to nemusela este riesit, boli sme tam vzdy len v "plienkovom" case, samozrejme snazila by som sa prisposobit zvyklostiam.
tak a dnes sa este vraciam k cikanu na verejnosti
kedze je dovolenkove obdobie tak sme sa vybrali aj my cesta na letisko autom samozrejme mala potrebovala kakat 😀 ako inak v aute tesne pred letiskom no co uz ked musi tak musi zastavili sme pri obchodaku v rakusku a priamo v obchode som sa spytala ze mala potrebuje na WC bez problemov s usmevom pani ma zaviedla na WC no musim vyskusat aj u nas na porovnanie 😀 😀 😀
@ivanka.7 ja som odplienkovanie nechala na deti a plienky som dala dole, ked som vedela, ze sa vedia vcas vypytat. Nie v stadiu - cikam, teraz! Tu v Kanade nemame sutaz, ktore dieta bude skor bez plienok, takze som nemala ziadne tlaky okolia ani potrebu sa chvalit, ze dieta nema v 9 mesiacoch plienky. Deti sa vycikali pred odchodom z domu a nebol ziaden problem s tym,ze by nevydrzali, kym sme sa vratili. Nastastie moje deti nepotrebuju/nepotrebovali cikat kazdu hodinu. Za vyse 10 rokov co som v Kanade som nevidela, ze by niekto dal dieta cikat na verejnosti, tak ocividne je to mozne.
Prave som sa vratila zo Slovenska a 2 krat som bola svedkom, ze rodicia dali na odpocivadle pri ceste dieta cikat vedla auta do travy, miesto aby zasli par krokov na WC na pumpe, pre mna totalne nechutne a absolutne nepochopitelne spravanie Popri ceste si takto ulavovali aj pani, zastali na krajnici s autom a s prepacenim curali. Tiez asi problem s udrzanim mocu I ked islo o celkom mladych muzov, kde to na nich prislo, tam to vytiahli.... Chapem, ze ked to vidite denodenne tak vam to uz asi ani nepride divne a mocenie na verejnosti povazujete za nieco uplne normalne, mozem vsetkych ubezpecit, ze pre cudzincov z vyspelych krajin je taketo spravanie minimalne sokujuce...
@sisaka ved ja som tiez odplienkovanie nechala na nu 😀 v roku a pol nechcela plienku cez den na doma ani vidiet, ked sa oteplilo (2 roky) uz ani na von, ale nevydrzala mi este tolko, aby sme stihli z ihriska dojst domov (10 minut) a v okoli tu nie je ziadne wc, ak neratam sukromne wc v panelakoch 😀 Preto som sa pytala ako som sa pytala. Praveze to nechavam na nu. Na noc si stale pyta, aj ked uz v noci necika, nehadam sa s nou.
Ked mame moznost ist na WC, jasne ze ideme, ked sme napr. v ZOO tak uz bez problemov vydrzi, kym nedojdeme tam kam mame, rovnako v meste, ci kdekolvek inde.
Ja som to pisala presne v tomto duchu. A ano, niekedy mi vydrzi aj 3-4 hodiny, ale potom sa napije a ide do hodiny aj 2x... takze ja som tu nepisala o ziadnych odplienkovacich pretekoch.
@sisaka tu nie je problem v tom ze su rodicia humusaci ale v hygiene danych verejnych zachodov - pri niektorych zachodoch na odpocivadlach alebo pumpach je 1000x zdravsie a hygienickejsie dat to dieta "curat" do travy ako a nim vojst na humusacky zachod - tiez som vela krat volila radsej curanie do travy ako zachod na pumpe alebo odpocivadle kde ta ovanie tazky "parfem"len co sa k danym zariadeniam priblizis.😊
@sisaka mne pridu nechutne toalety na pumpach a inych zariadeniach na Slovensku a vobec sa mi tam nechce tahat male dieta do tej spiny....nikdy ma nenapadlo, aby sa mi zdalo divne, ze male dietatko cika do travy a myslim si, ze ani tej trave to tolko neuskodi. O dospelych to neplati, samozrejme. Hlavne chlapi u nas fakt vytahuju, kde to na nich pride. Hm, mozno robime chybu, ze tie deti nenaucime, ze sa to robi len kym si nenatrenuju dostatocne svoje zrucnosti a potom uz sa chodi naozaj na toaletu a niektorym to ostava nafurt 😀 . Mozno by ti cudzinci sa tiez postupne naucili chodit do travy musiac absolvovat nase toalety a pobudnut urcity cas v nasej krajine 😀
Nenecham malu cikat hocikde, ked sa da ideme na wcko (nechodime do humusackych wc.. este som take ja osobne nestretla, benzinky kde chodime su tip top, v restiakch a kaviarnach tiez ok a inde nemam preco zastavovat alebo "pokusat"). Nad nocnikom prenosnym som rozmyslala tak 5 minut a potom som tu myslienku zatrhla, nemam co robit, este budem aj zachod vlacit o cikani niekde v obchode nehovorim, to je dobre nechutne... Ked treba dam ju vycikat aj vonku,ale nie pred nosom inym, ale najdeme si nejaky krik, ked uz sa inak neda... mne sa mala nevycika hocikde sama, proste slusacka... pride a povie, ked vie ze je tam niekde okolo wc, tak ju mozem aj prosit, nech sa vycika tuto do travy... figu. Pekne s nou idem na wc... ;) a je to podla mna ok.
hmm mna by len zaujimalo ako by cikanie riesili zastankyne Wc na takej parhodinovej ture s dietatom v prirode,......ale to uz je asi extrem 🙂 ....... ja s cikanim deti na tak povediac verejnosti problem nemam, ked nie je poruke wc tak cika mala na travicku, ........ bolo by to dost o drzku u nas kedze jedine normalne zachody su v obch centrach a tie nie su vzdy v trase ....... na margo vyspelych krajin.......myslim ze slovensko este nie je na tolko vyspele aby malo vsetky zachody ciste a bez problemov sa tam dostali aj maminky s detmi......u nas je problem aj v tom ze napr ides niekde na cely den mas kocik lebo ti este dieta spi cez den....samozrejme je tam par veci co nakupis a napchata taska na rucke s potrebnymi vecami aj osobnymi.....dieta zahlasi ze potrebuje cikat,......najblizsi zachod je sice necelych par minut ale musis sa minimalne strepat dole alebo hore po 10 schodoch s nalozenym kocikom......co spravis? .......a toboz ked ides nebodaj s 2 alebo viac detmi sama? .............takze myslim ze zdravy rozum kazdej slovenskej mamicky napovie co je spravne, .......jednoducho u nas na to nie je vybavenie a vela krat ani ustretovy pristup ludi aby nase deti mohli cikat len do Wc .....
@lauricka
@prasiatko30 asi som mala stastie, za dva tyzdne, co som bola na SK som natrafila na zachody na pumpach, ale aj inde, ktore boli ak nie vo vybornom stave, tak celkom akceptovatelnom. Myslim si, ze sa to aj na Slovensku oproti minulosti znacne zlepsilo.
Kedze na Sk nezijem je mi to jedno co tam stvarate, v zahranici vam ale neodporucam nechavat vykonavat detom potrebu na verejnosti, vo vyspelych krajinach taketo spravanie je neakceptovatelne.
@lauricka 4 rocne dieta v plienkach som sice nikdy nestretla, ani nepoznam, takze predpokladam, ze to je zase jeden z tych stereotypov ako su zahranicni rodicia oproti tym slovenskym neschopni. Osobne by som bola radsej tou neschopnou matkou, ktora ma 4 rocne dieta v plienkach, ako vyvolavat verejne pohorsenie a to len preto, lebo niekto potrebuje svetu ukazat ake je jeho dieta "sikovne" a nepotrebuje plienku.
MOj syn sa odplienkoval v 2 a pol roku a to prave v obdobi, kedy zacal lyzovat. A to nehovorim o 100 m kopcekoch, ale niekolko kilometrovych kopcoch. Neuveris, ale aj napriek tomu, ze som mu pre istotu dala plienku, i ked sa branil, lebo som sa bala, ze by sme to nemuseli vcas stihnut nikdy ziadnu nehodu nemal. Bol uz totizto dostatocne zrely na to, aby vedel, ze potrebuje cikat, vedel mi to vcas oznamit a potom aj vydrzat, kym sme nezlyzovali k zachodom. V case, ked nedokazal mocovy zvierac ovladat nosil plienky.

@kikina84 nie nekupila a myslim si, ze je to blbost.