Na dovolenku pôjdem sama so 6 ročným synom
Aky mate nazor,chcela by som ist sama so 6 rocnym synom niekde na dovokenku k moru.kedze muz nevhce ist a vlastne sa s muzom rozvadzame tak chcem ist s malym sama.len neviem ci je to dobry napad.este nebol syn pri mori a ja som bola iba raz.chcem ist si s nim odychnut a zabudnut
nechcem ta nejako strasit, ale ja by som sama nesla, zober aspon nejaku kamosku/sestru/mamu, lebo nikdy nevies, ci sa nieco nestane, a co to dieta samo v cudzine...
urcite chod, aj ja som bola s malou bez manzela, lebo nedostal dovolenku pred 3 rokmi a bolo super, sice nam bolo za manzelom smutno, ale to je uz druha vec, urcite si urobte zo syncekom dovolenku, pridete na ine myslienky obaja.
Boze bojim sa ist sama.ale.syn velmi chce ist.a poradte mi kde.rozmyslala som ist niekam lietadlom ale na letisku sa stratim a mozno aj busom do chorvatska,neviem
@lucindao neda sa vseobecne povedat chod, alebo nechod, to zavisi od tvojej osobnosti. Si schopna vsetko zabezpecit, zaobstarat, postarat sa aj v pripade ze sa nieco stane, alebo si sa vzdy skor spoliehala na manzela? Ak sa sama bojis, necitis sa na to, nechod. Skus najprv dovolenku sama na Slovensku, alebo v Cechach a az potom v cudzine. Ja to vidim u nas doma aky sme vsetci rozdielni, ja brazdim po svete sama s deckami bez problemov, ale od mlada chodim vsade, viem sa postarat, mam prehlad, viem si poradit, moja mama zas doteraz spomina, ako raz sama soferovala az do Nitry (cca 250km), pred 27 rokmi, doteraz na to nezabudla, strati sa aj v nasom okrese, pritom mila a zlata, doma velmi sebavedoma, ale v cudzom prostredi uplne stratena. Takze to posud podla seba, ak si myslis ze to zvladnes hor sa do toho, ak nie, vyber nieco na sk, ved aj tam su pekne dovolenky, aby nebola z dovolenky len kopa stresu a ak to dobre dopadne, bude sa vam to pacit, tak o rok skusis do cudziny
ked som bola siedmacka, mama ma prvy krat zobrala k moru.. isli sme len my dve, problemy doma sme nechali na slovensku a na tu dovolenku spominam rada dodnes.. chod, oddychnes si, prides na ine myslienky a syn to bude vidiet z toho detskeho pohladu, ked su dovolenky a prazdniny take vonave a vesele.. 🙂
inak ak sa bojis, tak chod autobusom do chorvatska, cez cestovku, tam sa nestratis.. su tam predsa na to ludia, aby vsetko zabezpecili.. a pri dlhej ceste sa aj zoznamis so spolucestujucimi, mozno stretnes niekoho s kym si sadnete, mozno aj s detmi..
cez cestovku by som isla aj sama so synom, ale sama autom napr. do Chorvatska asi nie, vzhladom na moje orientačne schopnosti 😀 a 6 ročný chlapec už bude dobrý parťák aj na výlety...
a možno sa nejaka mamička po prečítaní pridá 😉
Tak idem kaslem na vsetko a starosti necham na sk a idem si s malym uzit.inak som sa este.chcela.opytat.synovy idem dat zajtra urobit pas,ale potrebujem aj ja?mam sice platny ale meno za slobodna
Chod, nech ty aj chalanisko prídete na iné myšlienky, vyčístis si hlavu, zmena prostredia spraví vela
Ak by si mala problem, je tam delegatka a aj veľvyslanectvo, zas netreba čerta maľovať na stenu
@lucindao škoda, že si nepísala skôr. mi by sme sa radi pridali. Tiež chodím väčšinou s malým sama. Ale tento rok už máme zabezpečený pobyt v Čechách. V zahraničí som s ním ešte sama nebola ( po dva roky malého zobrali k moru naši). Ale určite nevidím problém v Chorvátsku cez cestovku, tam sa v pohode dorozumieš, prípadne Taliansko alebo aj hociktorú inú destináciu. Ale určite by som nešla sama autom. Len ako tu niektorá maminka písala väčšinou sú pobyty dvaja dospelí + dieťa. Ale dá sa nájsť aj 1+1. Ak sa budeš ešte niekedy chystať sama s malým kľudne sa ozvi. Držím palčeky nech si vyberiete dobre a užijete si spolu krásnu dovolenku. 🙂
kludne sa vyber aj sama, ale nie na vlastnú päsť. Pre ženu bez mužského doprovodu by som ale neodporúčala moslimské krajiny. Neviem, aké máš preferencie, či chceš pokoj a relax alebo zábavu a animácie, závisí aj od rozpočtu 🙂 Povedala by som Grécko - takmer všade prekrásne a čistučké more a dobrá kuchyňa. Ponuka je bohatá, od apartmánov po luxusné hotely, môžeš na pevninu (Evia, Chalkidiki) alebo na ostrovy.... Chorvátsko OK, blízko, takmer bez jazykovej bariéry, ale....na tie služby dosť drahota, pláže väčšinou kamenisté až skalnaté, malé a preplnené - samozrejme ťa neodrádzam, píšem vo všeobecnosti. Stredné Taliansko - Palmová riviéra - blízko a super.... v prvom rade musíš určiť, čo očakávaš od tej dovolenky, potom je už ľahšie vybrať, ponuka je fakt široká 🙂
@lucindao vo vasom pripade urcite cez cestovku, to budes mat vsetko zabezpecene a zorganizovane, na letisku pojdes s celou skupinou, budu tam zrejme aj nejaki dalsi slovaci na hoteli, budes mat kontakt na delegata keby nieco
inak cestovky az tak velmi nemusim, ale vo vasom pripade by to bolo urcite plus
Dakujem za radu baby.potrebujem prist na ine myslienky a aj moj syn pretoze doma to je uz peklo.a zo synom som malo lebo som iba v praci.
@lucindao ja som isla sama s dcerou v rovnakom veku ako tvoj syn do Prahy na tyzden a bolo nam baaajecne 🙂 a potom som mala tiez plany ist do Barcelony, nejakym lacnym letom, no nepodarilo sa kvoli casu... Hostely su lacne, da sa najst uplne super low-cost dovolenka aj na vlastnu päsť, ked vies anglicky...
@lucindao no ja som bola sama s otcom v Bulharsku keď som mala 14 rokov, z finančných dôvodov - lekár mi odporučil more, ale nemohli sme ísť celá rodina, jáj, to bolo ešte za socializmu 😅 a fakt super dovolenka. Išli sme autobusom cez cestovku (nejaký čedok, či čo to bolo vtedy) a užili sme si to spolu.
@lucindao Ja by som šla radšej niekde na Slovensko, napr, do Tatralandie, alebo do Bešeňovej, budeš v domácom prostredí, ale syn si oddýchne, aj ty, nemusíš sa stresovať v cudzom prostredí, a nabudúce, keď uvidíš, že sa to synovi páčilo,kľudne si vyber Chorvátsko alebo Taliansko a bude Vám super. 🙂
urcite by som nesla do tatralandie ani besenovej..za tyzden tam nechas skoro to co nap v chorvatsku..ak nemas velky rozpocet zakup si dovolenku cez zlavovy portal ..a budes mat postarane ..financne ta to nezrujnuje a ceny su tam super aj s polopenziou nap chorvatsko..pojdes autobusom nestratis sa budete mat delegata a neni to daleko

samozrejme,že choď a oddýchni si a syn sa vyblázni v mori ,bude super,choĎ 😉