Rodinná dovolenka k moru. Aké cestovné kancelárie odporúčate?
Ahojte, chceme ísť ako rodina prvýkrát na naozajstnu dovolenku k moru, dcéra už má 8 rokov. Cez aké CK chodievame? Máme vo výhľade Európu - Taliansko, Francúzsku riviéru, Španielsko. Prípadne ostrovy. Rozpočet cca 1600 už so stravou. Myslíte že je to reálne? Nie sme tak zdatní, aby sme šli na vlastnú päsť. Bola som v Invii, ale tam pani vôbec nebrala do úvahy, čo chcem, nukala mi len Tunisko, Turecko.
V prvom rade si pozri cez internet ponuky, ze co je realne dostat za tu sumu co mate. Ano, zaberie to vela casu. Ale iba tak sama zistis, na co vobec mate financie. Nie vzdy je lacnejsie ist bez CK, lebo letne destinacie a hotely pri mori Ta lacnejsie nevyjdu v top sezone. Nespoliehat sa na to, co ponuka pani v CK, ktora v danej destinacii ani nikdy nebola. Su aj lacnejsie CK s lacnejsimi hotelmi (Tiptravel, Cedok a pod.) tak sa orientuj na tie, nie najdrahsi Hydrotour a Satur.
@anonym_autor za takú sumu pre troch? Tak to možno na Šíravu
Ja som teraz brala dovolenku pre mna a syna a mamu, teda toto je uplne nerealny rozpocet... to mozno horko tazko pre dvoch v Bulharsku, v nie moc dobrom hotely a to ti znici celu dovolenku
Ja síce nemám problém ísť do lacného hotela, chcem ísť len cez cestovku a all inc.prípadne polpenzia a vieme sa traja na týždeň zmestiť do 2700-3000. Pozri si Kartágo , Čedok a treba ešte došetriť,alebo ísť po vlastnej osi a došetriť aj tak. Ak si to nevieš ani pozrieť-lebo to by si vedela že za 1600 ti cestovka nemá čo ponúknuť , tak tam napíš na email s vašou predstavou,alebo zavolaj.Nabudúce-lepší výber a ceny sú do decembra.Potom stúpajú ceny a niektoré termíny už voĺné neskôr ani nie sú.
@anonym_autor nie ste zdatny znamená co? Jazykovo? Teraz už existuju rôzne aplikácie ktoré by vám pomohli, by ste si mohli vopred už doma prichystat nejaké frázy a tak a aj vopred by ste si doma naplánovali trasu a išli by ste podľa nej. My sme boli v Taliansku bez CK s 2 deťmi a vyšlo nás to na ca 2t ale zas ubytko sme nemali nejaký lukux s bazénom ale apartmán a bolo super, deti si to užili. Takže podľa mňa aj Bulharsko, Chorvátsko by sa tiež dalo
ono 1600€ sa zmestite vsetci traja, na tyzden, ak pojdete autom na sever IT do apartmanu a budete si varit v kombinacii s restauraciami
Áno 1600 eur na osobu je reálne, na troch absolútne ani zďaleka nereálne treba rátať minimálne 4000 na Španielsko, Francúzsko, Taliansko autom s varením reálne vyjde 2000
@anonym_autor za takú sumu pre troch? Tak to možno na Šíravu
@anonym_5fcf60 obávam sa, že zo stravou by im ani zďaleka Širava nevyšla
@anonym_autor turancar, cedok, FIFO
Nie je to vysoký budget, takže HR, IT.
@anonym_autor sama si vyhľadaj na bookingu zadaj termín, podmienky stravu.., mesto v Taliansku Lignano, Bibione, Lido do Jesolo a vyfiltruje ti ceny, stravu.Hr by ste našli aj hotel s PP
Cez inviu si mozes vyfiltrovat, a porom hladat na konkretny hotel v konkretnej cestovke. Ja som hladala pred 2 rokmi Bulharsko, posledny tyzden augustovy, odlet z BA, all inclusive, 4 postele, ziadne pristelky, hoci 2 deti. Nasla som viacero hotelov, vybrali sme 1, najlepsie vysla ponuka z Cedoku, dalo sa byt v 1 izbe, ale aj 2izby v ramci jedneho apartmanu. Nikdy som nebola osobne v cestovke. Aj letenky hladam cez pelikan a potom idem na stranku leteckej spolocnosti. Spokojnost. S tym rozpoctom letecky all inclusive je nie velmi realne, aspon 2000 by som ratala. Dieta je minipolozka, ale nie zdarma
Tetaz ideme Taliansko autom, tak len cez Booking, v okolitych krajinach chodime cez Booking vzdy.
@anonym_autor to chcete ist 2 ? Ty a dcera? Tak na last na tyzden najdes. Ja som bola s dcerov takto na cypre cez ck..jedem den kupene dalsi sme leleti koniec augusta 1900 eur aj s poistenim ale su to uz 2 roky...ceny slu hore. Ak idete traja tak to nevyjde cez ck v sezone za 1600. My ideme tunisko 10 noci ja a deti 9 a 12 a 2600 no kupila som este zaciatok oktobra a ideme prelom august september . Jul august bolo este drahsie...egyot isli ceny hore oproti minulemu roku ked to porovnavam 500 eura ten isty termin a ta ista zostava. Turecko je tiez drahsie kazdy rok ked chces 5 ku a hotel pri plazi..niektore sumy su zavratne.
Ja este upozornim na to, ze pri vacsine CK je nutne pre detsku zlavu obsadit izbu dalsimi dvomi dospelymi osobami. Ak ide len jedna dospela a dieta, plati sa za dieta plna suma dospeleho.
@anonym_autor ja by som to nechala na last minute. Traja to sa este bude dat, ked vychytate poslednu dvojku s pristelkou. Ale!
- musis si zapnut notifikacie na vsetky kanaly ktore ponukaju LM a sledovat to kazdy den
- byt flexibilna v praci
- vediet sa rozhnodnut za par minut idem/nejdem
- ratat s tym ze hotel a destinacia budu z tych lacnejsich (Bulharsko, Tunis a pod)
Nasi tymto sposobom vychytali za 700 min rok pre dvoch.
Individuálne sa dá nájsť, cez cestovky nemám skúsenosť. Ja som minulý týždeň bookla letenky do Albánska 110/ osobu spiatočná a hotel s raňajkami na 7 nocí za 460. Ešte mi treba dokúpiť batožinu, transfery do a z letiska, ale s tým základom som spokojná. Koniec augusta.
@anonym_autor ako ti tu uz vsetky napisali, bohuzial ten budget je velmi nizky. Letecky ani nepozeraj. Do Spanielska sice robia nejake cestovky aj dopravu busom ale ani keby mi zaplatili, to je strasne daleko. Takze mate 2 moznosti: ist cez nejaku cestovku busom do destinacie sever Talianska alebo Chorvatsko, alebo ist vlastnym autom s tym, ze si vyberies sama hotel s ranajkami v Taliansku (napriklad cez Booking), pripadne priamo na stranke napriklad www.lampo.it nejaky apartman. V Taliansku vyberaj do konca jula terminy pretoze v auguste maju celozavodne dovolenky a to je milion ludi vsade a uz aj dost vybookovane. Apartmany pekne niektore aj s bazenom najdes v cca 900€ na tyzden. Restauracii a obchodov maju kopec, cenovo sa da nakupit aj lacnejsie ako u nas, a do auta si vies nieco aj z domu vziat. V restike Pizza velka stoji cca 9-10€, cestoviny a lasagne 10-12€, napoje su drahe ale to aj u nas. Bibione, Caorle, Lido di Jesolo, Lignano, hociktore si vyberies. Ak hotel cez booking s ranajkami, to vychadza viac, cca 1200€ za 7 noci. To sa vobec nemusis bat, na recepcii nemusis ziadne konverzacie viest. Cestovka napriklad Globtour ponuka apartmany s dopravou ale to je cca 1200€ aj viac, takze to sa vam vobec neoplati. Ja na tvojom mieste si pozriem tie apartmany cez lampo.it, doprava+strava sa zmestite do 1600€.
Baby nezda sa Vam,ze tieto otazky hlavne s takym to rozpoctom su tu stale,dookola???Nebude to ta ista osoba??
Baby nezda sa Vam,ze tieto otazky hlavne s takym to rozpoctom su tu stale,dookola???Nebude to ta ista osoba??
@anonym_a4d4ce jasne, to je tu tyzdenne minimalne 2x a pockaj s pribudajucim letom, to tu budu denne diskusie,kde zohnat lacnu dovolenku alebo ci 4 clenna rodina sa zmesti do 2000 EUR najlepsie letecky a all inclusive.
@anonym_a4d4ce jasne, to je tu tyzdenne minimalne 2x a pockaj s pribudajucim letom, to tu budu denne diskusie,kde zohnat lacnu dovolenku alebo ci 4 clenna rodina sa zmesti do 2000 EUR najlepsie letecky a all inclusive.
@muchotrafka298 a vlastne ta,co tu minule pisala,ze by chcela ale neda sa,nejde to ta uz tusim,co si nasla,ze????Tu som myslela,ci to ona nevypisuje.Tiez mala samizda takuto sumu,jaj ale mala 17r ztp dieta.
@anonym_a4d4ce Majú rovnaké črty.Dajú takýto výkrik do tmy, potom sa odmlčia, prípadne reagujú podráždene a urazene.A trochu nahlúplo,lebo si nevedia na nete naklikať cenu za dovolenku a musia sa kvôli tomu trieskať do cestovky,kde im pani nepochopiteĺne ukazuje ponuky v Tunisku, o ktoré predsa vôbec nemajú záujem. Ja sa úprimne čudujem, že im vôbec niečo ponúkla a nevyviedla z tej sladkej naivity. Keď už teda sa rozhodli ísť len cez cestovku a nie inak.
@anonym_a4d4ce Majú rovnaké črty.Dajú takýto výkrik do tmy, potom sa odmlčia, prípadne reagujú podráždene a urazene.A trochu nahlúplo,lebo si nevedia na nete naklikať cenu za dovolenku a musia sa kvôli tomu trieskať do cestovky,kde im pani nepochopiteĺne ukazuje ponuky v Tunisku, o ktoré predsa vôbec nemajú záujem. Ja sa úprimne čudujem, že im vôbec niečo ponúkla a nevyviedla z tej sladkej naivity. Keď už teda sa rozhodli ísť len cez cestovku a nie inak.
@anonym_92ad89 tak vies,mozno si myslela,ze ked aj Tunisko za 2000eur napr,ze by tych 400eur nejak dali dokopy do leta a mali by dovolenku,letecky a vsetko k tomu.
@anonym_92ad89 tak vies,mozno si myslela,ze ked aj Tunisko za 2000eur napr,ze by tych 400eur nejak dali dokopy do leta a mali by dovolenku,letecky a vsetko k tomu.
@anonym_a4d4ce To by šlo,prípadne last minute. Ibaže Tunisko,Bulharsko,Albánsko či Egypt , kde sú tie ceny nižšie ako v Španielsku, či Taliansku zmietla zo stola.Keby mám obmedzený rozpočet a hĺadám aj so stravou pre troch ako ona, tak trochu stojím nohami na zemi a som rada, že niekam za tie prachy vôbec pôjdem.Hovorí o 1600 eurách.
@anonym_a4d4ce To by šlo,prípadne last minute. Ibaže Tunisko,Bulharsko,Albánsko či Egypt , kde sú tie ceny nižšie ako v Španielsku, či Taliansku zmietla zo stola.Keby mám obmedzený rozpočet a hĺadám aj so stravou pre troch ako ona, tak trochu stojím nohami na zemi a som rada, že niekam za tie prachy vôbec pôjdem.Hovorí o 1600 eurách.
@anonym_92ad89 tak asi nepozera spravy tato tu pani zakladatelka,ze Europa ako dovolenka pojde a ide hore,a Tunisko,Turecko,Egypt pojdu dole.
@anonym_92ad89 tak asi nepozera spravy tato tu pani zakladatelka,ze Europa ako dovolenka pojde a ide hore,a Tunisko,Turecko,Egypt pojdu dole.
@anonym_a4d4ce To je fakt a aj bez zdraženia by cez cestovku vrátame dopravy a stravy za 1600 eur šla tak pred 7-10 rokmi.Ak sa nebavíme o LM a tých nežiadaných krajinách.

@anonym_a4d4ce Ja som zažila okolo 20hod.do Čier.Hory, cestou som to ešte aj dostala. Zlý sen. V Taliansku tiež busom ,tam to nebolo až tak dlho, ale nešla by som tiež už nikdy viac.Kolegyňa do HR šli vraj 14 hod.vrátane prestávok. Páčilo sa jej vždy,ale myslím že už tento rok nejde.
@andrejka2424 a najlepsie,ked autobusar povie wc je pokazene,co sa stava dost casto.