Rodinná dovolenka k moru. Aké cestovné kancelárie odporúčate?
Ahojte, chceme ísť ako rodina prvýkrát na naozajstnu dovolenku k moru, dcéra už má 8 rokov. Cez aké CK chodievame? Máme vo výhľade Európu - Taliansko, Francúzsku riviéru, Španielsko. Prípadne ostrovy. Rozpočet cca 1600 už so stravou. Myslíte že je to reálne? Nie sme tak zdatní, aby sme šli na vlastnú päsť. Bola som v Invii, ale tam pani vôbec nebrala do úvahy, čo chcem, nukala mi len Tunisko, Turecko.
Tak do 1600 ani nezozenues, mozno extra lacny hotel v Tunisku. Europu s cestovkou a all inclusive este tak Buhlarsko aj to vyjde cez 2500e. Mas extra nizky rozpocet.
@anonym_autor Nenechaj sa odradiť. Nemusíš ísť na dovolenku s all inclusive. V Španielsku, Taliansku a podobne je to priam barbarstvo. To sú krajiny, ktoré majú vynikajúcu kuchyňu a vieš sa najesť za rozumný peniaz v reštauráciách.
S tvojim rozpočtom hľadaj hotel len s raňajkami. Sadni k netu a určite niečo nájdeš. Držím päste, aby ste si užili dovolenku.
@anonym_autor tak chod do inej ck,my sme obehali 2ck,v 3tej bola dovolenka.A nakoniec sme kupili v 2hej Turecko a teda ozaj to nemienime rusit.Ked to tam zacne,zacne to vsade a Turci aspon maju riadne bunkre,tu nemame nic.Viac v bezpeci sa budem citit tam ako tu.
@anonym_autor Zoženieš hľadaj last minute ak sa dá.
Pozri si najskor sama inviu a urob si prehlad vasich kriterii. Cena je tiez o tom, kedy idete. Mimo sezonu by sa mozno dalo, ak nechcete luxus. Turecko sa da aj lacnejsie najst, alebo Bulharsko. Velmi si vyberat nemozes. My ideme cez Cedok, maju dobre ceny a pobocky vo vacsich mestach. Inak je dost realne, ze vzhladom na situaciu vo svete, pojdu ceny hore co sa tyka Europy, tak to ries co najskor.
Pozri si najskor sama inviu a urob si prehlad vasich kriterii. Cena je tiez o tom, kedy idete. Mimo sezonu by sa mozno dalo, ak nechcete luxus. Turecko sa da aj lacnejsie najst, alebo Bulharsko. Velmi si vyberat nemozes. My ideme cez Cedok, maju dobre ceny a pobocky vo vacsich mestach. Inak je dost realne, ze vzhladom na situaciu vo svete, pojdu ceny hore co sa tyka Europy, tak to ries co najskor.
@la_dolce_vita a Turecko,Tunis,Egypt zase dole,lebo vela ludi zrusilo dovolenky,alebo prehodili na inu destinaciu prave v Europe.Tak len ci aj nieco este najdu.
@la_dolce_vita a Turecko,Tunis,Egypt zase dole,lebo vela ludi zrusilo dovolenky,alebo prehodili na inu destinaciu prave v Europe.Tak len ci aj nieco este najdu.
@anonym_a4d4ce ano, suhlasim, len ist mimo Europu by som im velmi nedoporucovala. Turecko by som sa nebala a teraz pozeram, ze by sa dalo najst aj v ich rozpocte, i ked samozrejme nebudete to 5*.
@anonym_a4d4ce ano, suhlasim, len ist mimo Europu by som im velmi nedoporucovala. Turecko by som sa nebala a teraz pozeram, ze by sa dalo najst aj v ich rozpocte, i ked samozrejme nebudete to 5*.
@la_dolce_vita my sme tam nasli 2+2 izbu aj za 3000eur na 11dni,bol to taky maly hotel priamo na plazi.Ale tak my sme chceli prave ten 5*,tak do 5000eur sme sa pekne zmestili,viac uz by som nedala.Aj ked ukazal nam aj za 8000eur za izbu.
kedze dieta na 8 rokov, predpokladam, ze hladas jul august. v tej cene keďže chces CK, nehrozí......
sadni si za net a pozri tu Inviu. oni sprostredkuju ine CK. tam by si mohla zistit ako sa pohybuju ceny.
hlavne to si nastavit , ci chcete IT autom sever, alebo lietadlom ostrovy, ci juh.....
ES detto....co je v ponuke a za kolko......
@la_dolce_vita tam by sa mozno aj zmestili na 7dni,ale 1den let oni uz beru ako kmplet den,a 7mi zase spät,takze realne a plnych 5dni pri mori.To si akurat clovek zacina zvykat a uz musi ist domov.Tak my vzdy aspon tych 11,12dni.
1. V Európe cez cestovku je zbytočnosť - sami to dáte o polovicu lacnejšie a dorozumieš sa anglicky všade 2. 1600€ budget je v pohode avšak obadala si sa neskoro, takže môžeš vyberať už len “smetie” alebo čakať, či niekto náhodou neodvolá hotel, ktorý je za výhodnú cenu. 3. Pozeraj albansko (nie ksamil) alebo Španielsko - juh, okolie Andalúzie. Na cestovanie nemusíš bxť nijak zdatná, zvládajú to aj 50+ vekové kategórie, ktoré letia prvýkrát 😅🤷🏼♀️.
@anonym_autor 1600 tak na osobu, keď teda chceš kvalitu
1. V Európe cez cestovku je zbytočnosť - sami to dáte o polovicu lacnejšie a dorozumieš sa anglicky všade 2. 1600€ budget je v pohode avšak obadala si sa neskoro, takže môžeš vyberať už len “smetie” alebo čakať, či niekto náhodou neodvolá hotel, ktorý je za výhodnú cenu. 3. Pozeraj albansko (nie ksamil) alebo Španielsko - juh, okolie Andalúzie. Na cestovanie nemusíš bxť nijak zdatná, zvládajú to aj 50+ vekové kategórie, ktoré letia prvýkrát 😅🤷🏼♀️.
@a0 ja sa na taketo veci tiez necitim,bala by som sa,ci som vsetko zabookovala spravne,ci o nas vedia,ci letenky budu ok a hororove sceny v hlave.Takto cez ck mame vsetko bez starosti aj ked draho,lebo vzdy 2izby takze krat 2 ale mozno sa niekedy na to dam.Ak svet,bude svetom aspon takto ako je teraz tak raz to skusim.
first moment / last moment mimo sezonu, tak mozno
@a0 ja sa na taketo veci tiez necitim,bala by som sa,ci som vsetko zabookovala spravne,ci o nas vedia,ci letenky budu ok a hororove sceny v hlave.Takto cez ck mame vsetko bez starosti aj ked draho,lebo vzdy 2izby takze krat 2 ale mozno sa niekedy na to dam.Ak svet,bude svetom aspon takto ako je teraz tak raz to skusim.
@anonym_a4d4ce vyskúšaj niekedy krátky pobyt 🙂 potom to postupne príde.
Moji rodičia čo nevedia ani anglicky precestovali už pol sveta 😅. To už fakt zvládne každý
@anonym_a4d4ce vyskúšaj niekedy krátky pobyt 🙂 potom to postupne príde.
Moji rodičia čo nevedia ani anglicky precestovali už pol sveta 😅. To už fakt zvládne každý
@a0 no ja som aj wellnes objednavala tel.pre istotu.A pytala sa na vsetko,co som chcela,aby sme mali.Volat niekde mimo eu,to by ma asi draho vyslo.
@la_dolce_vita tam by sa mozno aj zmestili na 7dni,ale 1den let oni uz beru ako kmplet den,a 7mi zase spät,takze realne a plnych 5dni pri mori.To si akurat clovek zacina zvykat a uz musi ist domov.Tak my vzdy aspon tych 11,12dni.
@anonym_a4d4ce tiez sme boli aj dlhsie, ale to uz vidim na muzovi, ze ho to nebavi. Tychto ponuk je menej, vacsinou sa striedaju ludia po tyzdni. Ja vzdy idem este niekam s kamoskou na poznavacku. Aj Egypt sme chceli na jesen, ale s tym uz neratam.
@anonym_autor pokiaľ ubytko a strava 1600 eur, v pohode. Ale pokiaľ to má byť konečná cena, nehrozí...možno tak ešte mimo sezóny.
U nás na Sardínii stojí ubytko 1600 na týždeň v auguste (7 nocí) pre 6 osôb, bez stravy ..
Ak hlavná sezóna tak sa zobrat a ísť vlastným autom.sever Talianska Chorvátsko a vlastne stravovanie. Cestovná ku ti to ešte predraží.
Ak ak nechceš bez cestovky, tak busom vlastným stravovaním bolo v poslednej dobe najlacnejšie ck eurocar tour napr Bibione ale musíte sa uskromniť a nečakaj zázraky. Na stránke síce píšu 10 dní ale v skutočnosti iba týždeň
Možno Bulharsko za takú cenu, ale aj to možno busom a nie letecky, samozrejme last
@anonym_a4d4ce tiez sme boli aj dlhsie, ale to uz vidim na muzovi, ze ho to nebavi. Tychto ponuk je menej, vacsinou sa striedaju ludia po tyzdni. Ja vzdy idem este niekam s kamoskou na poznavacku. Aj Egypt sme chceli na jesen, ale s tym uz neratam.
@la_dolce_vita ja som si tak min.rok super oddychla,ze ked som sa vratila spät do prace,3m som sa nevedela zbavit bolesti ramena.Svalovica z prace riadna.Ono aj doma clovek stale nieco robi,beha,lieta to telo si doma tak neodpocinie ako ked clovek ozaj nic nerobi,len lezi,plava,je a uziva si.
mozno last minute najdes, ale tieto oblasti do 1600 eur pre 3 asi nezozenies, nas stoji 3600 e pre troch, mozno skus Bulharsko je tam pekne a lacnejsi hotel mozes najst do 1800 eur
To mas zial nizky budget . Ja som minule leto pod 3k ani nic slusne v Turecku nevidela. Nieco na urovni bolo okolo 5k a to sa mi zda moc za turecko .1600 Mozno Bulharsko 2-3hviezdickove . Alebo chorvatsko autom bez CK . Ostava len Egypt a Tunis no tam by som uz nesla . Ak chcete len s ck .. tak by som zdvojnasobila budget ak to nejde tak by som to odlozila kym ten budget bude lepsi . Ale Ja som narocna mam rada ciste ubytko kvalitne jedlo a milu obsluhu , ( co by ste skor nasli niekde bez CK aj za nizsiu cenu)
Kolegyňa chodievala busom do Chorvátska na Makarsku za necelých 500 eur na osobu s polpenziou. Na dieťa tam bola trochu zľava. Niekde z Popradu vyrážali a ľudí brali vo viacerých miestach. Väčšina si chválila , že nemusia nikde na letisko cestovať, doma ich naložia, aj vyložia. Ako, pre mňa by to síce nebolo, ale dlhé roky vedia naplniť autobusy viacero turnusov. Inak, akúkoľvek stránku cestovky keď otvoríš, vieš si pozrieť koľko by to stálo pre vaše zloženie. Vždy je tam hore tabuľka, kde si zvolíš kam, odkiaľ, kedy a vo filtri si zadáš, či bez stravy, polpenzia, all inl. Tak by si hneď vedela, že tie krajiny čo spomínaš ani omylom s vašim rozpočtom.
Kolegyňa chodievala busom do Chorvátska na Makarsku za necelých 500 eur na osobu s polpenziou. Na dieťa tam bola trochu zľava. Niekde z Popradu vyrážali a ľudí brali vo viacerých miestach. Väčšina si chválila , že nemusia nikde na letisko cestovať, doma ich naložia, aj vyložia. Ako, pre mňa by to síce nebolo, ale dlhé roky vedia naplniť autobusy viacero turnusov. Inak, akúkoľvek stránku cestovky keď otvoríš, vieš si pozrieť koľko by to stálo pre vaše zloženie. Vždy je tam hore tabuľka, kde si zvolíš kam, odkiaľ, kedy a vo filtri si zadáš, či bez stravy, polpenzia, all inl. Tak by si hneď vedela, že tie krajiny čo spomínaš ani omylom s vašim rozpočtom.
@andrejka2424 toto bola nasa prva dovolenka v zivote,autobus 18hod.smer Chorvatsko,muz po tejto dovolenke povedal nikdy viac,to uz radsej priplatit a 2hod.let.A to sme cestovali zo 4mi detmi,najmensia mala skoro 2 a pol roka.
@andrejka2424 toto bola nasa prva dovolenka v zivote,autobus 18hod.smer Chorvatsko,muz po tejto dovolenke povedal nikdy viac,to uz radsej priplatit a 2hod.let.A to sme cestovali zo 4mi detmi,najmensia mala skoro 2 a pol roka.
@anonym_a4d4ce Ja som zažila okolo 20hod.do Čier.Hory, cestou som to ešte aj dostala. Zlý sen. V Taliansku tiež busom ,tam to nebolo až tak dlho, ale nešla by som tiež už nikdy viac.Kolegyňa do HR šli vraj 14 hod.vrátane prestávok. Páčilo sa jej vždy,ale myslím že už tento rok nejde.

Bohužiaľ s takýmto rozpočtom cez cestovku nerealne