icon

Zrušiť dovolenku kvôli chorobe dieťaťa?

faith6
Dnes o 07:01

Ahojte, máme 18.6. letieť do Turecka ,dieťa 1,5 rok ochorelo má kašeľ , nádchu ( má veľké nosné mandle takže stále sme v jednom kolobehu) ,bez teplôt , zajtra ideme k dr. Ak mi dá potvrdenie že neodporúča ísť zruším dovolenku, ak povie že môže ísť išli by ste aj tak ?

Strana
z3
anonym_cc4fe6
Dnes o 07:04

@faith6 Ja by som šla, ak bude bez teplôt. Lieky, sirupy so sebou a ten vzduch jej urobí možno dobre na dych.cesty. Ja som už brala pol dovolenky ATB. Ale tiež som bola už bez teplôt, ale s kašĺom.

anonym_871eb7
Dnes o 07:16

Išla by som

abbey1
Dnes o 07:16

Ľudia v lietadle sa potešia.

mirage
Dnes o 07:18
@abbey1

Ľudia v lietadle sa potešia.

@abbey1 ale.. neprehanaj.

anonym_cc4fe6
Dnes o 07:19

Najviac človek vírus roznáša tesne pred tým, ako začnú prvé príznaky. Dievča dnes neochorelo, teplotu nemá a idú tam až o 4 dni.

martinka13
Dnes o 07:35

Idete až o 4 dni. Dovtedy uvidíš. Ak sa zhorší, nešla by som. Ak bude lepšie tak áno.

citronove_koliesko
Dnes o 07:40

@faith6 18teho daleko, dovtedy moze chore dieta vyzdraviet ale aj nieco nove chytit. To je vzdy riziko. Rozhodla by som sa podla situacie v den odletu. S chorym by som nesla.

faith6
autor
Dnes o 07:46
@citronove_koliesko

@faith6 18teho daleko, dovtedy moze chore dieta vyzdraviet ale aj nieco nove chytit. To je vzdy riziko. Rozhodla by som sa podla situacie v den odletu. S chorym by som nesla.

@citronove_koliesko no v deň odletu to nemôžem riešiť , musím dať vedieť veď to sú veľké peniaze ..

anonym_3c4531
Dnes o 07:47

isla by som more jej urobi dobre ved to nie su kiahne polka lietadla bude mat sople zasa netreba prehanat

zuzana2910
Dnes o 07:50

Dieťa si poznáš predsa, vieš približne priebeh chorôb, ktoré ma. My Ti neporadíme, pokiaľ je to infekčné, ešte sa priebeh zhorší, čo tam s chorým deckom? Ako je vyššie písané, tiež by ste mi v lietadle vadili s usoplenym a kychajúcim deckom, keby sedíte v blízkosti nás a mojich detí.

anonym_149551
Dnes o 07:50

Nesla by som ved teploty moze dostat aj na dovolenke ak teraz toto je zaciatok choroby a co tam urobis? Pediatricka pochybujem, ze vytiahne vestecku gulu aby ti povedala, ci to prejde alebo este vyvrcholi. Navyse vsetci si krasne "uzijete" dovolenku ked budete musiet riesit sople, kasel a lieky 👌🏻 urcite by som tuto zrusila a az so zdravym dietatom by som sla hoc aj lastminute.

anonym_723367
Dnes o 07:52

S takým malým dieťaťom by som v prvom rade neplánovala žiadnu dovolenku. To je taky vek ze nikdy nevieš.

citronove_koliesko
Dnes o 07:52
@faith6

@citronove_koliesko no v deň odletu to nemôžem riešiť , musím dať vedieť veď to sú veľké peniaze ..

@faith6 ved to, ze zariskujete a mozno pojdete lebo bude ok a mozno nie, lebo sa mu este pohorsi. Alebo to zrusite a situacia moze byt rovnaka, mozno bude zdrave a mozno nie.Tazko rozhodnut. Dokedy to mozte zrusit? Muz co na to?

anonym_0046b3
Dnes o 07:59

Však choďte vy a dieťa nechajte u babičky

anonym_5fbfdd
Dnes o 08:01

Išla by som, my máme dieťa choré veľmi často, imunitná záležitosť ktorú riešime. Boli časy kedy sme non-stop veci predkladali, sedeli doma a čakali kým dieťa bude 100% fit. Teraz ostávame doma iba ak má dieťa teplotu a prvé 2-3 dni choroby kedy má dieťa najväčšie prejavy. Boli sme už takto aj na dovolenke, víkendovom pobyte, zvládli sme to.

zooeynka
Dnes o 08:02

Jasne ze chodte. Nurofen k ruke.

faith6
autor
Dnes o 08:02

Ďakujem za rady , soplíky máme dosť často keďže má veľké nosné mandle ktoré chcú vyberať takže na infekcie je náchylný, uvidím čo v prvom rade povie pediatrička do štvrtka sa mu môže prilepšiť aj pohoršiť samozrejme ale vždy choroba u nás začína horúčkami ktoré teraz nemá , inak je v pohode nádcha začala pred troma dňami a kašeľ až dnes ale nič strašné samozrejme už mu dávam sirupy a pod uvidíme čo bude dovolenku máme poistenú takže tam problém nebude len nechcem dávať vedieť deň pred odletom keďže muž má už vybratu dovolenku v práci a starší syn je uvoľnení zo školy .

anonym_d22fa3
Dnes o 08:05

To sa ešte dovtedy prelieči. Ak nebude mať horúčky, pobyt pri mori len pomôže. Ale pozor na klimatizáciu v lietadle.
Vpred pár rokmi som šla na dovolenku chorá a kašľom a nádchou a po pár dňoch mi to prešlo.

anonym_d3ca47
Dnes o 08:08

nechala by som decko doma a ja šla, aj tak dovolenka s deckom nieje dovolenka

faith6
autor
Dnes o 08:15
@anonym_d3ca47

@anonym_d3ca47 to si ty , ja by som nenechala doma 1,5 ročne dieťaťa s nikým určite je to moje dieťa a bude všade somnou 🙂

anonym_d3ca47
Dnes o 08:18
@faith6

@anonym_d3ca47 to si ty , ja by som nenechala doma 1,5 ročne dieťaťa s nikým určite je to moje dieťa a bude všade somnou 🙂

@faith6 tak zruš dovolenku a plač do vankúša

anonym_b7bfde
Dnes o 08:18
@anonym_723367

S takým malým dieťaťom by som v prvom rade neplánovala žiadnu dovolenku. To je taky vek ze nikdy nevieš.

@anonym_723367 To maju cakat, kym bude mat 5 rokov ci ako?

anonym_177e9e
Dnes o 08:25
@anonym_d3ca47

@anonym_d3ca47 ja žasnem ako sa tu niektoré vyjadrujete 🤦‍♀️

januska12323
Dnes o 08:27

Turecko nie je koniec sveta, základné lieky zoberieš so sebou a keby niečo ste určite poistení. Nešla by som keby to bolo niečo vážnejšie nie obyčajný sopeľ.

anonym_cc4fe6
Dnes o 08:34
@anonym_177e9e

@anonym_d3ca47 ja žasnem ako sa tu niektoré vyjadrujete 🤦‍♀️

@anonym_177e9e To je tým, že tu píšu nielen matky, ale aj bezdetné a také, čo deti neznášajú a aj štetky.

katkaseiner
Dnes o 08:36

Som tiež mama a doma by som dieta nenechala. Za mna chodte, sopliky sa lepsie vyliecia v slanej vode, kasel - nepises aky. Ak len obcas, so sirupmi to date, ak ho drhne, lekar by mal rozhodnut. Moj syn casto kasle a prechadza casto do stavu ze treba atb, ale napr. 3dnove super zaberajú. Ohladne soplikov by som sa nebala, 2x sa dieta ponori do mora a ta sol velmi pomoze..ten kasel skonzultuj s lekarom

ria_sprout
Dnes o 08:36

More mu pomoze, okrem toho do toho dňa môže byť úplne ok. Sú to úplne bežné infekty, ľudia v lietadle sa skôr môžu báť toho čo býva v nečistenych klimach a to teda nie sú len sopliky od batoľata. 😉

ria_sprout
Dnes o 08:40
@anonym_d3ca47

@anonym_d3ca47 fakt? Zaujímave, mňa práve s deťmi dovolenky bavili vždy najviac. Mám ich 4 a práveže mi je ľúto že už idú do veku, keď začnú dovolenkovať bez nás.

ivik4
Dnes o 08:51

To su zas komenty 😬
Pre mna su dovolenky s detmi tak do 7 rokov zemiakova brigada ale ze by som nechala chore dieta na krk babke a ja si sla uzivat, no muselo by mi dobre šibat

anonym_5d35ef
Dnes o 08:53
@ria_sprout

@anonym_d3ca47 fakt? Zaujímave, mňa práve s deťmi dovolenky bavili vždy najviac. Mám ich 4 a práveže mi je ľúto že už idú do veku, keď začnú dovolenkovať bez nás.

@ria_sprout tak ale kazda sme ina, pre niekoho nie je oddych davat pozor stale na deti a ozaj si nemoct len tak nic nerobit

Strana
z3