Zrušiť dovolenku kvôli chorobe dieťaťa?
Ahojte, máme 18.6. letieť do Turecka ,dieťa 1,5 rok ochorelo má kašeľ , nádchu ( má veľké nosné mandle takže stále sme v jednom kolobehu) ,bez teplôt , zajtra ideme k dr. Ak mi dá potvrdenie že neodporúča ísť zruším dovolenku, ak povie že môže ísť išli by ste aj tak ?
Išla by som
Najviac človek vírus roznáša tesne pred tým, ako začnú prvé príznaky. Dievča dnes neochorelo, teplotu nemá a idú tam až o 4 dni.
Idete až o 4 dni. Dovtedy uvidíš. Ak sa zhorší, nešla by som. Ak bude lepšie tak áno.
@faith6 18teho daleko, dovtedy moze chore dieta vyzdraviet ale aj nieco nove chytit. To je vzdy riziko. Rozhodla by som sa podla situacie v den odletu. S chorym by som nesla.
@faith6 18teho daleko, dovtedy moze chore dieta vyzdraviet ale aj nieco nove chytit. To je vzdy riziko. Rozhodla by som sa podla situacie v den odletu. S chorym by som nesla.
@citronove_koliesko no v deň odletu to nemôžem riešiť , musím dať vedieť veď to sú veľké peniaze ..
isla by som more jej urobi dobre ved to nie su kiahne polka lietadla bude mat sople zasa netreba prehanat
Dieťa si poznáš predsa, vieš približne priebeh chorôb, ktoré ma. My Ti neporadíme, pokiaľ je to infekčné, ešte sa priebeh zhorší, čo tam s chorým deckom? Ako je vyššie písané, tiež by ste mi v lietadle vadili s usoplenym a kychajúcim deckom, keby sedíte v blízkosti nás a mojich detí.
Nesla by som ved teploty moze dostat aj na dovolenke ak teraz toto je zaciatok choroby a co tam urobis? Pediatricka pochybujem, ze vytiahne vestecku gulu aby ti povedala, ci to prejde alebo este vyvrcholi. Navyse vsetci si krasne "uzijete" dovolenku ked budete musiet riesit sople, kasel a lieky 👌🏻 urcite by som tuto zrusila a az so zdravym dietatom by som sla hoc aj lastminute.
S takým malým dieťaťom by som v prvom rade neplánovala žiadnu dovolenku. To je taky vek ze nikdy nevieš.
@citronove_koliesko no v deň odletu to nemôžem riešiť , musím dať vedieť veď to sú veľké peniaze ..
@faith6 ved to, ze zariskujete a mozno pojdete lebo bude ok a mozno nie, lebo sa mu este pohorsi. Alebo to zrusite a situacia moze byt rovnaka, mozno bude zdrave a mozno nie.Tazko rozhodnut. Dokedy to mozte zrusit? Muz co na to?
Však choďte vy a dieťa nechajte u babičky
Išla by som, my máme dieťa choré veľmi často, imunitná záležitosť ktorú riešime. Boli časy kedy sme non-stop veci predkladali, sedeli doma a čakali kým dieťa bude 100% fit. Teraz ostávame doma iba ak má dieťa teplotu a prvé 2-3 dni choroby kedy má dieťa najväčšie prejavy. Boli sme už takto aj na dovolenke, víkendovom pobyte, zvládli sme to.
Ďakujem za rady , soplíky máme dosť často keďže má veľké nosné mandle ktoré chcú vyberať takže na infekcie je náchylný, uvidím čo v prvom rade povie pediatrička do štvrtka sa mu môže prilepšiť aj pohoršiť samozrejme ale vždy choroba u nás začína horúčkami ktoré teraz nemá , inak je v pohode nádcha začala pred troma dňami a kašeľ až dnes ale nič strašné samozrejme už mu dávam sirupy a pod uvidíme čo bude dovolenku máme poistenú takže tam problém nebude len nechcem dávať vedieť deň pred odletom keďže muž má už vybratu dovolenku v práci a starší syn je uvoľnení zo školy .
To sa ešte dovtedy prelieči. Ak nebude mať horúčky, pobyt pri mori len pomôže. Ale pozor na klimatizáciu v lietadle.
Vpred pár rokmi som šla na dovolenku chorá a kašľom a nádchou a po pár dňoch mi to prešlo.
nechala by som decko doma a ja šla, aj tak dovolenka s deckom nieje dovolenka
@anonym_d3ca47 to si ty , ja by som nenechala doma 1,5 ročne dieťaťa s nikým určite je to moje dieťa a bude všade somnou 🙂
@anonym_d3ca47 to si ty , ja by som nenechala doma 1,5 ročne dieťaťa s nikým určite je to moje dieťa a bude všade somnou 🙂
@faith6 tak zruš dovolenku a plač do vankúša
S takým malým dieťaťom by som v prvom rade neplánovala žiadnu dovolenku. To je taky vek ze nikdy nevieš.
@anonym_723367 To maju cakat, kym bude mat 5 rokov ci ako?
@anonym_d3ca47 ja žasnem ako sa tu niektoré vyjadrujete 🤦♀️
Turecko nie je koniec sveta, základné lieky zoberieš so sebou a keby niečo ste určite poistení. Nešla by som keby to bolo niečo vážnejšie nie obyčajný sopeľ.
@anonym_d3ca47 ja žasnem ako sa tu niektoré vyjadrujete 🤦♀️
@anonym_177e9e To je tým, že tu píšu nielen matky, ale aj bezdetné a také, čo deti neznášajú a aj štetky.
Som tiež mama a doma by som dieta nenechala. Za mna chodte, sopliky sa lepsie vyliecia v slanej vode, kasel - nepises aky. Ak len obcas, so sirupmi to date, ak ho drhne, lekar by mal rozhodnut. Moj syn casto kasle a prechadza casto do stavu ze treba atb, ale napr. 3dnove super zaberajú. Ohladne soplikov by som sa nebala, 2x sa dieta ponori do mora a ta sol velmi pomoze..ten kasel skonzultuj s lekarom
More mu pomoze, okrem toho do toho dňa môže byť úplne ok. Sú to úplne bežné infekty, ľudia v lietadle sa skôr môžu báť toho čo býva v nečistenych klimach a to teda nie sú len sopliky od batoľata. 😉
@anonym_d3ca47 fakt? Zaujímave, mňa práve s deťmi dovolenky bavili vždy najviac. Mám ich 4 a práveže mi je ľúto že už idú do veku, keď začnú dovolenkovať bez nás.
To su zas komenty 😬
Pre mna su dovolenky s detmi tak do 7 rokov zemiakova brigada ale ze by som nechala chore dieta na krk babke a ja si sla uzivat, no muselo by mi dobre šibat
@anonym_d3ca47 fakt? Zaujímave, mňa práve s deťmi dovolenky bavili vždy najviac. Mám ich 4 a práveže mi je ľúto že už idú do veku, keď začnú dovolenkovať bez nás.
@ria_sprout tak ale kazda sme ina, pre niekoho nie je oddych davat pozor stale na deti a ozaj si nemoct len tak nic nerobit

@faith6 Ja by som šla, ak bude bez teplôt. Lieky, sirupy so sebou a ten vzduch jej urobí možno dobre na dych.cesty. Ja som už brala pol dovolenky ATB. Ale tiež som bola už bez teplôt, ale s kašĺom.