icon

Ako efektívne baliť rodinu na dovolenku?

12. aug 2025

Čo balíte do príručnej batožiny, čo balíte dole. Čo všetko musíte mať zbalené a ako sa zmestíte do limitu? Mali ste nejaké problémy pri kontrole, že ste niečo zle pobalili. Zničilo sa vám niečo pri ceste a už to balíte inak?

abbey1
12. aug 2025

@anonym_autor Do príručnej elektroniku a lieky, ktoré nutné potrebujeme, plus drahšiu kozmetiky a pripadne veci, ktoré by sa mohli poškodiť v podpalubnej. To je základ. No a potom už len čo vojde, pripadne, čo je ťažké, ak už nepusti váhový limit do kufra.
Našťastie sa nikdy nič nepožkodilo a nestratilo.
Jediný problém bol raz s gumovou hračkou v príručnej. A to sme sa na letisku riadne zapotil, keď ju scanner vyhodnotil ako niečo nebezpečné a mňa vypočúvali personál, následne privolaní odborníci, odstavili 3 pásy a fakt som myslela, že lietadlo nestihneme. Spotená som bola tak, že som sa následne v lietadle na WC celá prezliekala. Zážitok na celý život /)

biba_18
12. aug 2025

do príručnej klasicky všetko čo nosím v kabelke plus lieky plus pre menšie deti v ich batohoch hračky, niečo pod zub, náplaste nastihané, dezinfekčný gel, powerbanku a všetky kable ... ja som do príručnej dávala aj tekuté veci keď sa zmestili, lebo už som našla vo veľkom kufre porozlievané. keď dole, tak do takých zipsových sáčkov to dávam ... samozrejme nezabudnúť že ani manikurové nožnice nemôžu hore (preto dopredu strihám náplaste...)...
a ja do lietadla beriem vždy ponožky a nejakú šatku alebo pléd tenučký, dieťa malo čiapku a mikinku ...

luccija
12. aug 2025
@abbey1

@anonym_autor Do príručnej elektroniku a lieky, ktoré nutné potrebujeme, plus drahšiu kozmetiky a pripadne veci, ktoré by sa mohli poškodiť v podpalubnej. To je základ. No a potom už len čo vojde, pripadne, čo je ťažké, ak už nepusti váhový limit do kufra.
Jediný problém bol raz s gumovou hračkou v príručnej. A to sme sa na letisku riadne zapotil, keď ju scanner vyhodnotil ako niečo nebezpečné a mňa vypočúvali personál, následne privolaní odborníci, odstavili 3 pásy a fakt som myslela, že lietadlo nestihneme. Spotená som bola tak, že som sa následne v lietadle na WC celá prezliekala. Zážitok na celý život /)

@abbey1 ako vyzerala tá hracka?neviem si predstaviť čo mohlo spustiť takú akciu😉
@anonym_autor do príručnej všetko dôležité čo si neviete kúpiť tam, keby sa stratil kufor plus cenné veci.Fotoaparat, lieky..keby niečo už oblečenie, krém si kúpis tam.Mne sa iba raz niečo z kozmetiky vylialo

tykat
12. aug 2025
@abbey1

@abbey1 to asi nebola DETSKA gumova hracka 😅

andrea2323
12. aug 2025

Ja balím seba a dieťa po outfitoch 🙂 čiže celý outfit spolu, čo budem mať na sebe. Tak viem, že to budem mať oblečené a vynosím/malý vynosí. Samozrejme s nejakou rezervou plus pár tričiek/bodyčiek a iných vecí. To mi odstránilo problém s tým, že som si pobalila veľa vecí a potom to vôbec spolu nekorešpondovalo, odvtedy už nevláčim celý svet na dovolenku..

galganka
12. aug 2025

Do príručnej elektroniku, každému sveter, najmenšej náhradné oblečenie a klasika, čo do tašky. Jediný raz nás stopli a kontrolovali, Teo si zbalil cestou domov do batohu novú hračkársku zbraň. Prišiel o ňu, len náboje mu ostali. 😱🫣😂

anonym_ccb52d
12. aug 2025

Niektoré už ani baliť nevedia bez MK ...........

autor
12. aug 2025
@anonym_ccb52d

@anonym_ccb52d rada veci zlepšujem a prečo si nedať poradiť niečo a poučiť sa z cudzej chyby?

adaam
12. aug 2025

nikdy sme nemali problém s ničím, čím viac cestujeme, tým menej veci balím. Na prvé dovolenky, som brala "všetko".naposledy na ceste z Egypta kontrolovali kufor, kúpila som 3x ďatlový sirup, také väčšie balenia a toto chceli vidieť.

abbey1
12. aug 2025
@tykat

@abbey1 to asi nebola DETSKA gumova hracka 😅

@tykat Bola to detská natahovacia mrkva za libru 🙂 Dcéra si vtedy také blbosti kupovala. Ale teda vypočúvanie riadne. Tašku mi nedovolili otvoriť a ukázať im. 🙂

adaam
12. aug 2025

odporúčam prázdnu fľašu na vodu a v odletovej hale nabrať čistú vodu z fontánky. nejde o šetrenie eur, ale eko princíp.

abbey1
12. aug 2025
@luccija

@abbey1 ako vyzerala tá hracka?neviem si predstaviť čo mohlo spustiť takú akciu😉
@anonym_autor do príručnej všetko dôležité čo si neviete kúpiť tam, keby sa stratil kufor plus cenné veci.Fotoaparat, lieky..keby niečo už oblečenie, krém si kúpis tam.Mne sa iba raz niečo z kozmetiky vylialo

@luccija Bola to taká gumová natahovacia mrkva naplnená akousi bielou elastickou hmotou. Ale oni mi nepovedali, čo tam akože vidia. Len sa vypytoval, čo máme v taške, či som ju sama balila, potom už, kde pracujem, koho učím a milión otázok.

luccija
12. aug 2025
@abbey1

@luccija Bola to taká gumová natahovacia mrkva naplnená akousi bielou elastickou hmotou. Ale oni mi nepovedali, čo tam akože vidia. Len sa vypytoval, čo máme v taške, či som ju sama balila, potom už, kde pracujem, koho učím a milión otázok.

@abbey1 haha si mysleli, že učíš nejakých islamistov a máš tam rozbušku.Ale verím, že príbehy sú rôzne môj spolužiak robí na letisku to je na knihu

abbey1
12. aug 2025
@luccija

@abbey1 haha si mysleli, že učíš nejakých islamistov a máš tam rozbušku.Ale verím, že príbehy sú rôzne môj spolužiak robí na letisku to je na knihu

@luccija Asi tak. 🙂
Našťastie to bol jediný taky zážitok.

abbey1
12. aug 2025
@galganka

Do príručnej elektroniku, každému sveter, najmenšej náhradné oblečenie a klasika, čo do tašky. Jediný raz nás stopli a kontrolovali, Teo si zbalil cestou domov do batohu novú hračkársku zbraň. Prišiel o ňu, len náboje mu ostali. 😱🫣😂

@galganka Staršej dcére tiež vzali vianočný darček pre synovca tiež detskú pištoľku z príručnej. Ale v kufri sa voziť môžu takéto detské zbrane. Teraz sme viezli.

natalka13
12. aug 2025

na tyzden vsetko do prirucnej 55x40x25

danieli
12. aug 2025

V prirocnej mam vzdy sveter/mikinu, lieky, mobil s nabijackou, plavky, slapky a saty (rozumej akykolvek pohodlny letny outfit), ak by nase kufre neprisli vcas pripadne s nami, tak ten pekny cas cakania mozem stravit aj na plazi, to iste balim detom a manzelovi

zuzanka.zuzu
12. aug 2025
@anonym_ccb52d

@anonym_ccb52d keby len bez MK... ja si ešte aj tutoriály na FB pozriem 😜 a keby len baliť... ja si ešte aj poradiť ohľadne kúpy leteniek nechám 😜 a so mnou ďalších 100 000 ľudí či koľko teraz sleduje Tour de svet 😎 jaj a neviem či si počula, ale dokonca niektorí aj varia podľa iných - hovorí sa tomu kuchárska kniha, neviem či poznáš 😜😂😂😂

galganka
12. aug 2025
@abbey1

@galganka Staršej dcére tiež vzali vianočný darček pre synovca tiež detskú pištoľku z príručnej. Ale v kufri sa voziť môžu takéto detské zbrane. Teraz sme viezli.

@abbey1 my sme mu to vraveli hneď, ako sa balil na hoteli. Nie, chcel ju v batohu. Inak, popravde, najprv sme iba srandovali, bola to taká čudne tvarovaná, ani nevyzerala ako klasická zbraň, celé labilné, plastové, pôvodne sme si aj my dospelí mysleli, že ho iba naťahujeme a nikto to riešiť nebude. Ale riešili a Teovi by sa zastruhaný chlp do zadku od strachu nevyšiel. A mne tiež lepilo chvíľu. 🫣😂

abbey1
12. aug 2025
@galganka

@abbey1 my sme mu to vraveli hneď, ako sa balil na hoteli. Nie, chcel ju v batohu. Inak, popravde, najprv sme iba srandovali, bola to taká čudne tvarovaná, ani nevyzerala ako klasická zbraň, celé labilné, plastové, pôvodne sme si aj my dospelí mysleli, že ho iba naťahujeme a nikto to riešiť nebude. Ale riešili a Teovi by sa zastruhaný chlp do zadku od strachu nevyšiel. A mne tiež lepilo chvíľu. 🫣😂

@galganka Chúďa chlapec.

galganka
12. aug 2025
@abbey1

@galganka Chúďa chlapec.

@abbey1 chvíľu smútil, aj sme doma googlili, či tu rovnakú zoženieme niekde, ale nakoniec uznal, že asi nás mal poslúchnuť a dať ju do kufra. 🫣

tiezjedna
12. aug 2025
@natalka13

na tyzden vsetko do prirucnej 55x40x25

@natalka13 nápodobne, pokiaľ neletíme na sever😉

deedol
12. aug 2025

My sa balime na tyzden traja vzdy do prirucnej, teda ryanair ma s priority maly kufor plus kabelku a to nam staci. Dokonca uz aj dva kufre nam stacia plus tri ruksaky. Klasika oblecko plavky uteraky, tenisky na nohy do lietadla, so sebou sandale a slapky. Hraciek minimum, skor take ze veci na kreslenie, kniha, karty, kocky. Veci do piesku kupim na mieste. Kozmetika a lieky v malych baleniach (max 3x10 ks po 100ml, co nam uplne staci).