icon

Ako efektívne ušetriť na dovolenke?

papaya1234
3. júl 2025

Máte nejaký triky, ako ušetriť peniaze na dovolenke? Viem, že sú ľudia, ktorí sa absolútne neobmedzujú, ale ja by som radšej opak.

Strana
z3
viestta
3. júl 2025

Rovnako ako doma, neminat na zbytocnosti. Co je pre teba zbytocnost vies len ty sama.

hellionka
3. júl 2025

… ja neviem ísť na dovolenku šetriť je také … nevravim, že treba rozhadzovať, stačí sa držať nejakého rozpočtu … alebo čo tak potom radšej ešte rok počkať, došporiť vreckové a nemusieť sa extrémne obmedzovať …

balerina2025
3. júl 2025

tak planovat napr vylety, ktore mas v prirode a zadarmo.
na obed nemusis mat hned zrovna tuna steak za 20 euro
planovat vylety efektivne vzhladom na benzin spotrebu
hladat ubytovanie za rozumnu cenu

nepises aka dovolenka ci more ci slovensko ci hotel ci sukromne ci hory ci co ci nic

maminkadeticiek
3. júl 2025

Ak na to nemam,ak musim hladiet na kazde euro,tak nejdem na dovolenku.Taknto vidim ja.Nejde o to vyhadzovat za zbytocnosti.Ide o to byt za trapaka.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
katica06
3. júl 2025

@papaya1234 príliš málo informácií, o akú dovolenku sa jedná?

lenka.25
3. júl 2025

Zas sa netvarme , že všetci mame na dovolenku neobmedzený rozpočet . Na dovolenku chodí xy ľudí , čo majú presne stanovený rozpočet a cez to proste vlak nejde . Niektoré deti by ani nikdy neboli pri mori , keby mali rodičia takto rozmýšľať . Rezervovať si ubytovanie blízko obchodu . Stanoviť si cca sumu , ktorú môžem za deň minút a podľa toho popozerať v okoli reštaurácie , stánky s rýchlym občerstvením , atrakcie .

balerina2025
3. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ano na strave sa velmi dokaze usetrit. suhlasim. sama som v gastre robila takze viem ake su realne ceny . a to co sa deje napr na slovensku by som nazyvala zderstvom. ( samozrejme, chapem ze prenajmy a rezia je draha) ale ale je ale...stale je tam to ale.

modrahruska
3. júl 2025

Nad nazormi radsej sediet doma ako ist lacnejsie sa musim len pousmiat. Dovolenka sa da uplne v pohode spravit aj taka, co ta nezruinuje a rozhodne nebudes za trapka, to mi ver. Dolezite je co komu vyhovuje samozrejme. Napriklad my chodime vzdy do apartmanu, nie hotelov, kde si aj varime, tie letne jedla su totiz vacsinou aj tak len nejake lahke salaty v tom teple, cize ziadne vyvaranie. Samozrejme ze miestne jedla clovek ochutna, ale nemusim sediet v restike kazdy den na obed aj veceru. Nekupujem somariny, neobjednavame si plazove lezadla ci slnecniky, nemusime si priniest pol kufra suvenirov. Castokrat sme mali v podstate take roadtripy, ze cast bola v kempe alebo chatkach, aj do lietadla sa da v pohode zobrat maly stan a ked nie sme autom, da sa pozicat na mieste. Ale teda ja som typ co by neobsedel tyzden na jednom mieste cely den sa opekat na plazi. A zatial som nezazila zlu dovolenku, vsetky boli skvele. Asi je to aj nastavenim a programom co si clovek spravi.

eliska13
3. júl 2025

@papaya1234 stravovať sa sama, obmedziť drinky, kávu, ak idete autom minerálky, nejaké jedlo zobrať z domu.Ale z mojich skúseností boli ceny v obchodoch cca ako u nás a na morské špeciality nemám žalúdok.Zalezi či ideš s deťmi, hotel, apt...niekedy dobrý výber hotela so stravou je lepšia voľba ako apt a mať to čo svojej rezii

iwesska
3. júl 2025

Nevieme o aku dovolenku ide,ci tu,ci v zahranici. Urcite sa da spravit low cost dovolenka. Ak si niekto mysli,ze je cool len preto,ze si v aqaparku da za 15e/os polotovarovy vysmazany syr s hranolkami, tak to je presne to rozhadzovanie.

jankalukasova
3. júl 2025

Nekupovať suveníry, magnetky... stravovať sa vlastnou stravou na apartmáne. Urobiť si jedálniček. Aspoň rámcový, potrebujem napr. 12 obedov. Tak cca. si vymyslím 8 jedál, 2x pôjdem do reštaurácie, 2x kúpim niečo v lokálnom obchode a uvarím si to. Suroviny na 8 jedál si dám dokopy a čo môžem zoberiem z domu. Výlety v okolí organizovať také, ktoré nie sú platené, tzn. prechádzka po historickom centre, po nábreží, opýtať sa domácich, deti vyvenčiť na lokálnom detskom ihrisku. Miesto každodennej zmrzlinu si urobiť "zmrzlinový pohár" na ubytku. Ideálne s ovocím napr...

pinkgirl
3. júl 2025

Na strave najviac ušetríte - chodievame zväčša do apartmánu s kuchyňou. Aj vstupenky si kupujeme vopred na čas - tie bývajú lacnejšie.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
balerina2025
3. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub na dovolenke si radsej budem varit. obcas si doprajeme, ale teda, ked si preratam kolko sa denne preje. to je moc.

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
cukroska
Autor odpoveď zmazal
mirokub
Odpoveď bola odstránená
balerina2025
3. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub mna dorazilo ze tocena voda z kohutika 1dcl stalo 0.60 centa a pivo 0.50 centa :D kofola tiez 0.60 centa za deci.

nuz radsej som pila pivo😂

mandzula
3. júl 2025

Stanovit si denny rozpocet a neprekracovat ho.

viestta
3. júl 2025
@balerina2025

@mirokub mna dorazilo ze tocena voda z kohutika 1dcl stalo 0.60 centa a pivo 0.50 centa :D kofola tiez 0.60 centa za deci.

nuz radsej som pila pivo😂

@mirokub v Prahe chodime na obedy a vecere do food cortov v nakupakoch. Takmer vsade maju aj cesku kuchynu a taku svieckov ako sme mali na Andeli, to sa hocikde nevidi. Za par supov. Vyborne sa najes v samoobsluhe v Globuse, ceny priatelske, vyber obrovsky, jedlo chutne. Akurat Zlicin je trochu od ruky.
@balerina2025 vodu na pitie si kupujeme v samoskach. Jasne, ked si clovek niekde sadne, tak cena je inde, ale zas nemusis kazde deci vody vypit v podniku. Kava v cukrarni je lacnejsia ako na nejakej terase restiky.

balerina2025
3. júl 2025
@viestta

@mirokub v Prahe chodime na obedy a vecere do food cortov v nakupakoch. Takmer vsade maju aj cesku kuchynu a taku svieckov ako sme mali na Andeli, to sa hocikde nevidi. Za par supov. Vyborne sa najes v samoobsluhe v Globuse, ceny priatelske, vyber obrovsky, jedlo chutne. Akurat Zlicin je trochu od ruky.
@balerina2025 vodu na pitie si kupujeme v samoskach. Jasne, ked si clovek niekde sadne, tak cena je inde, ale zas nemusis kazde deci vody vypit v podniku. Kava v cukrarni je lacnejsia ako na nejakej terase restiky.

@viestta ja si v zivote nekupujem vodu v restike. pouzila som to ako priklad dacoho, co ma totalne sokovalo. na kavicky nechodim, do restik tiez nie. investujem peniaze radsej dako inac. a nie do toho, co clovek v konecnom dosledku najde neskor na zachode plavat.

na dovci si doprajeme ale s rozumom, kedze vzdy mame v ramci ubytka kuchynku.
a kedze ja rada varim, nemam problem ani na dovolenke 🙂
treba vedioet varit efektivne,rychlo a tiez aj zdravo.

a ked uz , dopraujem dietatu. ta nech ma zazitok

cukroska
3. júl 2025
@maminkadeticiek

Ak na to nemam,ak musim hladiet na kazde euro,tak nejdem na dovolenku.Taknto vidim ja.Nejde o to vyhadzovat za zbytocnosti.Ide o to byt za trapaka.

@maminkadeticiek Pozri sa každý to tak ako ty nemusí mať. Byť na dovolenke a občas si nedopriať je jasné,že blbosť., ale nie každý sa zrúti s toho, že nebýva v luxusnom hoteli a nechodí každý deň do reštaurácie na obed sj večeru a popritom popíja vychladené prosseco.
S času na čas mu postačí jedlo z obchodu, alebo si dá pizzu, kebab pokojne aj na stojaka na promenáde. Nakupuje si zekeninu a obocie z lokálnych trhov .
A nie všetky deti sú predsa také,že chcú všetko čo vidia.
Že sa snažia niekde ušetriť, ešte neznamená, že nebudú mať krásne spoločné zážitky. Zážitky sa nemerajú len materiálnou hodnotou.
Pre mňa osobne je viac vidieť, spoznať iné národností, kultúry a vnímať daný moment, vychutnávať a nasávať tú atmosféru .
Pre nás sú viac zážitky ako niekde ležať zavretý v rezorte a celý deň len žrať a piť a fotiť sa s drinkom v ruke.
Ktovto má rád tak to je jeho vec,hlavne, že je spokojný,inu insk3a aj to je v poriadku.
A nemáme pocit, ani naše deti, žeby nám niečo na dovolenke chýbalo.

viestta
3. júl 2025
@balerina2025

@viestta ja si v zivote nekupujem vodu v restike. pouzila som to ako priklad dacoho, co ma totalne sokovalo. na kavicky nechodim, do restik tiez nie. investujem peniaze radsej dako inac. a nie do toho, co clovek v konecnom dosledku najde neskor na zachode plavat.

na dovci si doprajeme ale s rozumom, kedze vzdy mame v ramci ubytka kuchynku.
a kedze ja rada varim, nemam problem ani na dovolenke 🙂
treba vedioet varit efektivne,rychlo a tiez aj zdravo.

a ked uz , dopraujem dietatu. ta nech ma zazitok

@balerina2025 ja som na dovci rada, ze sa zbavim varenia. Ale kazdy ako mu vyhovuje.

balerina2025
3. júl 2025
@viestta

@balerina2025 ja som na dovci rada, ze sa zbavim varenia. Ale kazdy ako mu vyhovuje.

@viestta jasne, uplne chapem, ja zas varenie milujem takze mi to neprekaza. ale chapem ze vacsina zien si chce od vsetkeho na dovci oddychnut.

viestta
3. júl 2025
@balerina2025

@viestta jasne, uplne chapem, ja zas varenie milujem takze mi to neprekaza. ale chapem ze vacsina zien si chce od vsetkeho na dovci oddychnut.

@balerina2025 ked ma na dovolenke nakrmia (nemusi to byt nic extra), mam kde spat, svoju kupelnu a je tam cisto, to mi bohate staci. Radsej budem travit cas niekde inde, hlavne nech je to mimo kuchyne.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
abbey1
3. júl 2025

@papaya1234 Dovolenka pri mori v lete je top, keďže more už máš zadarmo, prechádzky po promenáde, centre mesta detto. Raňajky riešime miestnym supermarketov a trhom a čerstvým ovocím a zeleninou. Večer si doprajeme dobru večeru v podnikoch. Ale keby bol rozpočet ešte obmedzenejší, kludne radšej navarím večeru, než by som mala sedieť doma a k moru vôbec neísť.
Výlety v okolí pozrite dobre doporučenia na nete. Kopa krásnych miest je zadarmo, pripadne sa rozumný peniaz.
Proste si reálne povedať, koľko môžem z rozpočtu pustiť a tak si naplánovať, čo si doprajem a čo kľudne oželiem.

balerina2025
3. júl 2025
@cukroska

@maminkadeticiek Pozri sa každý to tak ako ty nemusí mať. Byť na dovolenke a občas si nedopriať je jasné,že blbosť., ale nie každý sa zrúti s toho, že nebýva v luxusnom hoteli a nechodí každý deň do reštaurácie na obed sj večeru a popritom popíja vychladené prosseco.
S času na čas mu postačí jedlo z obchodu, alebo si dá pizzu, kebab pokojne aj na stojaka na promenáde. Nakupuje si zekeninu a obocie z lokálnych trhov .
A nie všetky deti sú predsa také,že chcú všetko čo vidia.
Že sa snažia niekde ušetriť, ešte neznamená, že nebudú mať krásne spoločné zážitky. Zážitky sa nemerajú len materiálnou hodnotou.
Pre mňa osobne je viac vidieť, spoznať iné národností, kultúry a vnímať daný moment, vychutnávať a nasávať tú atmosféru .
Pre nás sú viac zážitky ako niekde ležať zavretý v rezorte a celý deň len žrať a piť a fotiť sa s drinkom v ruke.
Ktovto má rád tak to je jeho vec,hlavne, že je spokojný,inu insk3a aj to je v poriadku.
A nemáme pocit, ani naše deti, žeby nám niečo na dovolenke chýbalo.

@cukroska 👏 suhlasim

lenka.25
3. júl 2025
@cukroska
Odpoveď bola zmazaná

@cukroska no veď presne . Deťom veľakrát stačí pozornosť rodičov , na čo veľakrát cez klasicky pracovný týždeň nemáme čas . Ani na jedlo tie deti nie sú náročné . Jedny hranolky , kečup . Na plazo kúpiť kopček zmrzliny .

Strana
z3