icon

Ako zvládnuť cestu autobusom s deťmi na dovolenku?

zemiakovysalat
16. máj 2025

Tak o mesiac ideme do Bibione, ako prežit cestu autobusom s detmi? 😅 však nebude to niečo extremne, malá už mala 4 roky, ešte sme na takej dlhej cestne neboli.

Strana
z2
nikpa
17. máj 2025

@zemiakovysalat tak toto bude extrémne. Tieto nekonečné, niekoľkohodinové cesty autobusom sú náročné aj pre dospelých, neviem si tam predstavit 4 ročné dieťa. Nikdy, ani zadarmo.

michaelam2
17. máj 2025

@zemiakovysalat fhuuu no do tohto by som ja nesla 😀 kolko trva cesta? Pojdete v noci?

ika02
17. máj 2025

Ahoj, išla som raz takto sama s deťmi (3 a pol a 7a pol r.). Cesta tam trvala 12 hodín a išlo sa cez noc, tak to bolo super, naspäť sme šli 16 hodín (cez deň) a to už som musela sem-tam počúvať otázky, kedy už konečne budeme doma. Priznávam, vtedy už aj ja, odporca mobilov v rukách deti, som im dovolila hrať nejaké hry, so starším sme sa hrali (meno, mesto, zvera, vec), pozerali von oknom... Každé 2-3 hodiny bola prestávka, tak sa dalo íst na WC, alebo len natiahnuť nohy.
Nebolo to nič, čo by sa nedalo vydržať, ale pohodlnejšie je to autom alebo lietadlom.

martinka13
17. máj 2025

Nikdy.....

cyberk
17. máj 2025

To co ta napadlo sa so 4r dietatom trepat busom na dovolenku 😅🫣

miskamisiq
17. máj 2025

Keď som mala 9 a moja sestra 3 roky, išli sme prvýkrát na dovolenku s rodicmi autobusom do chorvátska. Chodili sme takto kazdy rok a keď mala 7 išli sme do Bulharska v tej dobe 27 hodín 🥴 my sme to zvládli úplne super, naši doteraz na to spomínajú.

My sme chodili aj s manželom takto autobusom do Bulharska 8 rokov, pokym neprišiel malý a chodilo pomerne dosť deti a rodičmi a boli úplne super. Podľa mňa závisí od dieťaťa, lebo ja s mojim dieťaťom by som sa v živote neodvážila ísť autobusom v takom veku

janinah
17. máj 2025

Prežijete..len aby to prežilo aj vaše okolie.Zobrat nove neokukane hračky.knihu jedlo a kinedryl.maly vankusik a deku.

zemiakovysalat
autor
17. máj 2025
@cyberk

To co ta napadlo sa so 4r dietatom trepat busom na dovolenku 😅🫣

@cyberk je to zadarmo 😅

marianarem
17. máj 2025

@zemiakovysalat My sme takto isli do Rumunska k.moru, ked som mala tusim 5 a sestra 3. Cestou naspat sme mali este aj hnacku 🙂 Zvladli sme to ok. Ale s mojim synom by som tiez nesla a teraz uz vlastne ani so sebou, uz by nehrozilo, aby som sa vyspala v buse.

abbey1
17. máj 2025

@zemiakovysalat Moja staršia mala 4 roky, ked sme prvýkrát išli busom do Chorvátska, 5 ročná autobusom do Paríža. Zvládla cestu super. Každé dieťa je iné. S jedným v pohode, s druhým by ma nikto nedostal. Poznáš si dieťa.

alkoholik
17. máj 2025
@zemiakovysalat

@cyberk je to zadarmo 😅

@zemiakovysalat Nie vsetko zadarmo ja aj vyhodne vyuzit.

dagmaraspi
17. máj 2025
@zemiakovysalat

@cyberk je to zadarmo 😅

@zemiakovysalat bola som niekoľko krát busom sama s 3 deťmi (od 4 rokov, Chorvátsko), absolútne žiaden problém... boli sme minulý rok s folklórnym súborom, o deťoch som celú cestu ani nevedela, len dospelé ženy mali stále problém (fajčiarska pauza, cik pauza)...

erika237
17. máj 2025

S mojim dietatom by som dobrovolne nesla na taku cestu busom. Mne stacili aj cesty autom, zapad-daleky vychod, prisla som tam o niekolko nervov.
Ale ako uz bolo pisane, zvladne to dieta a navyse je sanca, ze ak je to po prvy raz tak tam bude element noveho a zaujimaveho na jeho strane.

jaskolka
17. máj 2025

Rovno poviem -sšľak by ma trafil a vlastne nikdy by mi niečo také nenapadlo,ja sama by som sa nevybrala na dovolenku takú dlhú cestu autobusom, a k tomu s dieťaťom,maximálne vlakom ešte.
Ale ja mám traumu z autobusov asi kvôli tomu,že som bola takto v Grécku,keď som mala 15 rokov a keď sme prišli domov , povedala som,že NIKDY viac na dovolenku autobusom nejdem,ani zadarmo by ma nezlákalo

kleopatra114
17. máj 2025

Ja som chodila s rodicmi autobusom bežne od mala - do Talianska , Španielska , Grécka ( cesta dve noci a deň starou karosou bez klimatizácie )🙂. Ja som to milovala , rovnako by cestu do talianska zvladli aj moje deti - ale keďže nemusíme, tak tak nejdeme . Ty si poznas deti.

simsalabim
17. máj 2025

My sme jediny krat boli so 4rocnou pri mori busom a zvladla to uplne bez problemov. Ale potom sme uz kupili auto a chodili len autom.

muchotrafka298
17. máj 2025

Autobusovy zajazd vyzaduje vela tolerancie a bohuzial, ta niekedy ludom chyba. Zvazila by som tu cestu, ak nie je ina moznost, tak vydrzite. Bude to ale tazke. Ja ani ako dospela by som nesla a to som kedysi v mladosti bola na vela takychto zajazdoch. Ty sama vies, ci ti dieta vydrzi sediet 12 hodin alebo aj viac, ked nahodou bude niekde viac aut, ze ta cesta nebude plynula a budu trebars dlhsie kolony.
Ja by som to zvazila, ak mas zive dieta,ktore sa potrebuje vybehat, lebo toto tam nebude mozne.
Autorka pise, ze je to zadarmo. Ja by som hlavne pozerala na to, ci je to z mojej strany zvladnutelne ako sa za to plati alebo nie.

pietra
17. máj 2025

@zemiakovysalat keď som bola dieťa, chodievali sme len busom na dovolenky a nevybavujem si žiadne hrôzy. A to tam boli deti všetkých vekových kategórii. Ak idete cez noc, tak väčšinu času prespí. Inak by som zobrala nejakú knižku, cestovné verzie hier - napr. človeče je také, že panáčikovia sa zapichujú do takých jamiek, kocka je v strede uchytená. Videla som aj iné typy takýchto hier. A potom pustiť na mobile/tablete nejakú rozprávku. Podľa mňa to pôjde. A keby mne ponúkol niekto takto dovolenku zadarmo, tak tiež neváham a idem

gondyo
17. máj 2025

My sme boli so synom v chorvátsku busom keď mal rok a 8 mesiacov, úplne v pohode to zvládol,netreba sa báť..to dospelí majú väčší problém...

mamaaja82
17. máj 2025

Ja nelutujem tvoje deti ale to osadenstvo v autobuse.Toto patri k tym,ze naozaj blbym napadom.

evaachesa
17. máj 2025

Pokiaľ nebudete znepríjemňovať cestovanie ostatným ľuďom, tak ok, nejak to zvládnete. Ja by som sa ale na takúto cestu nedala ani zadarmo...ani by mi nenapadlo uvažovať. 🫣 My ideme na dovolenku letecky a kvôli 2h presunu busom z letiska na hotel budeme riešiť súkromný transfer aby sme nemuseli byť tak dlho v buse. Koľko má trvať cesta? Neviem si to predstaviť so 4 ročným...náš je už starší a rozumnejší...so 4 ročným by som nešla. 😬

sense
17. máj 2025

Autobusom neviem, vlakom bez problemu. Ale zas ja osobne by som busom na takú cestu nešla ani ako dospela

slavomira236
17. máj 2025

@zemiakovysalat bola som takto so skoro 6rocnou kosice grecko paralia vyrazili sme rano cca 6:30 Zvladla to v pohode.dcera ma 25 vtedy sa takto bezne cestovala autobusmi. Boli sme cez turancar pohoda. Boli prestavky . V grecku sme boli na ubytovani po 10 tej rano na dalsi den. Boli sme tam 3tyzdne takze dlha cesta sa dala zniest. Na tyzden by som takto uz necestovala

slavomira236
17. máj 2025

@zemiakovysalat inak mladsi boli prvy rok minule leto na dovolenke tiez som rozmyslala chorvatsko busom ale tito by to nedali tak sme sli bulharsko letecky. Zalezi od dietata..

jana_eyre_2
17. máj 2025

Moja prvá a posledná cesta k moru s mamou bola do Bibione keď som mala 11r autobusom (nie kazdy má peniaze na lietadlo alebo vlastné auto) mama na tú dovolenku šetrila dlho, lebo mi veľmi chcela ukázať more.. cesta bola dlhá ale premna úžasná.. my sme cestovali omnoho dlhšie ako sa cestuje dnes (bolo to po otvorení hraníc, diaľnice minimálne, plus sme išli nejako cez hr, pretože tam vyzdvihovali iný turnus, nepamätám si to) a za seba môžem povedať, že to bola super cesta.. do dnes milujem cestovanie v zahraničí nad ránom keď už viem že sa niekam blížime, všetko je také iné keď sa briezdi a tie prestávky na pumpach sa mi tiež páčili (to inak milujú aj moje deti).. tak chcem len podporit, dieťa z toho môže mať aj zážitok..

Dnes je cestovanie kratšie, autobusy pohodlnejšie, tablety fungujú, spoločenské hry od výmyslu sveta, vankúšiky sú všakovaké, sú aj cestovné serbliky v pripade potreby.. okrem toho niekoľko hodinové čakanie na letisku na lietadlo čo odlieta niekedy o 2hej v noci tiež podobne staré deti zazivaju bežne a nad tým sa nikto nepozastavuje.. šťastnú cestu a užite si dovolenku.. aj cesta je cieľ sa vraví a môže byť fajn..

sandra163
17. máj 2025

@zemiakovysalat určite to zvládnete, neboj sa 😊do príručnej batožiny určite pribaliť niečo super na papanie, nejaké maškrty, drobnosti na hranie, rozprávky v telefóne tiež skrátia cestu, dečku a vankúšik na spinkanie. Budete mať zastávky, vtedy prebehne, nejaký nanuk do ruky urobí radosť a aj chvíľa utečie... Neboj to dáte, prečo by ste nešli, keď sa naskytla príležitosť... Užite si dovolenku, bude to super 😊

muchotrafka298
17. máj 2025

Hlavne pri tych telefonoch a tabletoch nezabudni zobrat pre dieta sluchadla. Lebo cely autobus nepotrebuje pocuvat detske rozpravky 12 hodin v autobuse. Na toto vela ludi zabuda, ze tam su aj ini, ktori cestuju.

zemiakovysalat
autor
17. máj 2025
@sandra163

@zemiakovysalat určite to zvládnete, neboj sa 😊do príručnej batožiny určite pribaliť niečo super na papanie, nejaké maškrty, drobnosti na hranie, rozprávky v telefóne tiež skrátia cestu, dečku a vankúšik na spinkanie. Budete mať zastávky, vtedy prebehne, nejaký nanuk do ruky urobí radosť a aj chvíľa utečie... Neboj to dáte, prečo by ste nešli, keď sa naskytla príležitosť... Užite si dovolenku, bude to super 😊

@sandra163 vidiš toto som potrebovala 🙂 ďakujem

cukroska
17. máj 2025

@zemiakovysalat Náš bol síce trošku väčší autobusom v Čiernej hore.A okrem toho, že mu bolo zle od Makarskej tak to zvládol lepšie ako my. Naspäť ani neviem ako sme prišli. On mal zážitok ,nakoľko to bola naša prvá dovolenka pri mori. O rok nato už sme išli autom.

cukroska
17. máj 2025
@zemiakovysalat

@sandra163 vidiš toto som potrebovala 🙂 ďakujem

@zemiakovysalat Neboj budú prestávky,v autobuse rušno, televízor, časté sú aj zastávky cez deň a treba zobrať tablet,alebo mobil, knižku,pastelky a aj niečo ľahké zobkať.Zahráte si hry a ubehne vám to ani sa nenazdáte.
Bibione je blízko. Zvládne to,neboj sa.

Strana
z2