Bulharsko 2013. Kde je naj?
aké máte skusenosti s touto destináciou? kde sa Vám páčilo a čo odporúčate? hlavne pre pobyty s detmi..Absolvoval niekto výlet aj do delfinária? vdaka za typy 🙂
@mimikyky No tak to jedine to Pomorie. Tam sa tak vyblaznia. Tie bazeny su tam take genialne. To bola moja prva dovolenka v zivote co sa mi ani domov nechcelo ist a to som tam mala 2 male deti. Tolko aktivit je tam pre deti, a ty ich uz mas velkych, ze ich rano vypustis a ani nebudes o nich vediet. Lehatok pri bazenoch tolko, ziadne poplatky. Plaz hned za plotom, sprcha je tam. Doporucujem.
@martikrudna Ďakujem 🙂 😉
jednoznačne u nás vedie Slnečné pobrežie
ako to tu citam, tak my sme museli mat extra smolu...boli sme 2x, raz v kitene, potom na slnecnom pobrezi, ale more bolo najhorsie, ake som zazila...tie zelene smradlave riasy a meduzy :( s cistotou a priezracnostou sa nechyta na grecko alebo chorvatsko...ja chodim k moru hlavne kvoli tej morskej vode, takze kriterium mora je pre mna vzdy najdolezitejsie...ubytovanie bolo fajn, aj strava, aj sluzby, ale to sklamanie z dovolenky ostalo, prave kvoli tomu moru...takze pre nas bulharsko na vela vela najblizsiech rokov nie...
@kikina84 ahoj my sme boli na prelome jun -júl slnečné pobrežie hotel Sunrise club a šli sme letecky cez hechter bolo už teplúčko personál ešte nebol unudený a boli sme spokojný musím povedať že na tie recenzie aké boli sme boli milo prekvapený čisto upratovali denne pláž bola fakt tých 100m ako uvádzali čiže cez cestu a popri hotelu pred nami a šup boli sme tam slnečníky síce boli platené ale trebalo preberať niekde boli aj o polovicu lacnejšie ale zas dalo sa zložiť pred slnečníkmi len s osuškou a bolo ... z nášho pohladu bolo výhodou uzavretý areál hotela a to že sme boli na konci slnečného kde bol klud potom už len cesta a o 3km svety vlas... nám sa aspoň čo sme počas prechádzok a výletu do nesebaru zdalo centrum snečného ako betonová džungla a začiatok od nesebaru relatívne rušný tam ak hotel tak max v druhom rade za hlavnou cestou teda už určite nie... čo sa týka stravy my sme mali len raňajky a sme boli spokojný prestravovať sa dalo všade ale nie všade dobre varili tak sme chodili jesť u nás v hotely alebo oproti do gril baru príp v supermarkete bol výber pestrý ceny tiež super ... a čo sa týka komunikácie áno bez delegáta sa nepohnete ale dohovoriť sa dá výhoda je aspoň lámaná angličtina inak si aj ťažšie objednáte lebo menu zvyčajne bulharské alebo anglické.... delfinárium sme si užili aj keď je to hodka cesty tam potom delfinárium rozchod po meste a zas späť delegátka všetko načasované keďže hlavne autobus má problém parkovať ... takže troška obšírne ale dúfam výstižne 😅
@mirip no neviem náš hotel mal možnosť len polpenzie alebo raňajok a zvolili sme raňajky a musím povedať že to čo sme my za tých 11 dní prejedli a to sme si fakt dopriali by nás bola vyšla len polpenzia a kde ešte obedy a ostatné keďže deti zmrzlinu a blbosti v supermarkete sladkosti a iné .... a hlavne som nemusela nikoho obmedzovať a naháňať že teraz obed či večera...
@seba1 ahoj, my sme mali sukromnu plaz a ta stala za prd.. vobec neudrziavana, tak sme chodili inde, takych 15 minut peso k jednemu hotelu, tam bola taka mensia plaz ale kedze to bol hotel pre snobov (vacsinou Nemcov) tak sme v podstate boli uplne sami vzdy na plazi lebo tí nemci čumeli vzdy len pri bazene.. priamo v centre Zl. Pieskov su ale obrovske plaze, strasne sirokanske a ludia tam mavali aj vlastne slnecniky v pohode..My sme tam boli ale v roku 2007, tak sa tam uz toho urcite vela pomenilo
@ragazzina
sranda, ja som lepsie more ako v Bulharsku nezazila, a to som toho uz pocestovala dost.
Take teplucke ako vana, ziadne obrovske vlny, klud, cistucka voda, cistucke plaze, nemozem povedat ani jedno zle slovo...
@mirip no práve že v našom hoteli jediná dobra strava bola z menu a raňajky raz sme skúsili večeru ktorú mali ostatný ako polpenziovú ala švedske stoly a teda prvý a posledný raz a viacmenej nik s ňou nebol spokojný ... a mať tak mladšie deti tak by zrejme velmi odlišne nejedli keďže za celý čas som nevidela jediný zemiak ako prílohu všade k všetkému hranolky a tie sa aj deťom po 2-3 razoch objedia takže naše dievčata fungovali na polievkach ale zas v bulharsku je vo vývare tolko mäsa a zeleniny že to bolo sýte aj pre dospelého a inak pizza kuracie prírodné grilovaná ryba raz mali rizoto a asi 2x cestoviny a šťastie že nemajú problém zo surovou zeleninou poprípade grilovanou ... takže z mojho pohladu bola síce výhoda že mám staršie deti ale zas u tých mladších ako mama vieš čo majú radi a určite sa nájde rada vecí ktoré vieš že určite bez vymýšľania jedia a aj naše keď nevedeli čo by tak som rozhodla za nich a hotovo 😀
Určite nie Slnečné pobrežie ☹...my sme boli este bez deti v Pomori a bolo super....o par rokov sme uz isli s detmi...na Slnečné...no a vďaka tomu, uz nikdy viac do Bulharska nepojdeme....spina, bordel, smrad...
@mimikyky No veru neklamem. Tak sme sa tešili ale hneď prvý deň nás toto odradilo. A presne už teda keď pre nás nemali voľné miesto aspoň keby na tom prístupe bolo vidno že im to je ľúto. Ale oni sa k nám správali ako keby sme tam neboli. Proste úplná ignorácia. Potom prišiel delegát a ten to nejako vyriešil.
Prosim mozem sa opytat, vy ste vsetci sli cez cestovky alebo niekto aj na vlastnu past? - ako ste potom riesli letenku? Par dni skusam nejaku najst do Burgasu ale marne ☹( odlet BA, Poprad alebo Sliac. A prosim kedy je lepsie ist do Bulharska koniec juna alebo koniec augusta? Neni v juni studensie more a v auguste zas strasny hic ako ma tu strasia pribuzni? Dakujem.
ahojte mám otázočku bol niekto aj v Primorsku v hoteli Prestigy city?,ak ano ako ste boli spokojní?Ja viem 100 ludí ,100 názorov.ďakujem.
ahojte.. my sme boli minulý rok prvý krát v Bulharsku (vôbec nás to tam nelákalo, kvôli segre, ktorí mali zážitky iba chlast, ožieračky a sra&ky.....) ale nakoniec sa nám celkom páčilo... Boli sme v Kittene - dedinka za Prímorskom.. celkom fajn, nám sa dokonca páčilo viac ako Prímorsko, bolo tam čistejšie, spoje smer Prímorsko chodili veľmi často, krásne prechádzky, absolvovali sme množstvo výletov: Varna - delfinárium, to jediné cez cestovku, ostatné na vlastnú päsť: Sozopol - ten sa nám asi najviac páčil.. Nessebar, za Prímorskom odporúčam "beglig tasch" - také kamene.. o tom málo ľudí vie... atď atď 😎
Taká pohodová dovolenka, kde sa dá aj oddýchnuť, aj trošku pocestovať.. Nám znova na pár rokov stačilo, ale raz sa tam vrátime, asi najskôr do Sozopolu 😉
@anazuz1299 čo poznám pár ľudí, tak v Prímorsku si chválili Quen Nelly
ahojte chcem sa Vas spatat ,neboli ste v hoteli Gradina v Zlatych Pieskoch?
@zuzanale ahoj,citala som ze ste boli v hotely sunrise,rozmyslam nad tymto hotelom ale recenzie ma dost odradzaju,ako je to s tou cestou da sa tam v pohode prejst alebo je to nejaka hlavna cesta ?a kolko vas to vzslo cey hechter letecky s poplatkami minuly rok ?ja rozmyslam ist autom,a ste sa spytam vyuzili ste ten klub hechterko?a ake to bolo ?mame 2 deti jedna bude mat 4 a druha 8 preto rozmyslam nad tymto hotelom lebo tam je detsky klub a mozno by sme si aj s manzelom oddychly keby boli v klube dakujem pekne za info,Jana
@jankaborka ahoj aj nás strašili recenzie ale známa cez ktorej agentúru sme šli tam bola tak nás ukludnila jasné že ak budeš pozerať na to že plavačka trošku zničenejšia steny sem tam popraskané chyby nájdeš ale je to bulharsko ... personál bol ok jeden recepčný skôr taký ťuťko ale inak ok izby prišli tety každý deň pretreli dlážky doplnili toaletný 1x nám postelné prezliekali a uteráky menili na požiadanie a sami od seba 2x.... my sme mali len raňajky a tam sa dalo vybrať polpenziu by som si nedávala tam to bolo biednejšie.... z menu sa ale dalo vybrať hotelový hostia mali 10% zlavu príp obedové menu robievali a oproti bol super gril bar tam bolo naj....potom ešte zora supermarket tam mali aj hotové jedlá + kadečo čo aj u nás či lepšie a lacnejšie .... hechterko super vec s animátorkou sme v kontakte doteraz využili sme tie 2 hod dobedu či poobede bodlo aj nám aj deťom aj keď ak sa vybrali na pláž sme šli aj my .... cez cestu v pohode nič hrozné klasická hlavná cesta ... inak sme minulý rok platili hechteru 1400€ to bolo 22% za skorý nákup + niečo bola valentínska zlava suma je bez poistenia to sme si sami zabezpečili cez europsku za 65€ to najvyššie krytie ... teraz sme pozerali hechter mal 40% zlavu škoda že tento rok nám to nevyjde keďže nemám tolko dovolenky ☹ ak som niečo zabudla opýtaj sa ešte .. inak ak chceš vidieť okolie hotela nájdi ho na mape a použi google mapu poprechádzaš sa okolo 😉
@jankaborka zopár real foto .. mne sa rátal aj areál keďže na noc brána zatvorená chodilo sa cez recepciu a boli aj zákutia kde slnko nesvietilo celý deň takže super posedenie...
ospravedlňujem sa za zaplnenie stránky 😅
1@martikrudna súhlasím s tebou, my sme boli v Sunset resort v roku 2011, s dvoma deťmi, vtedy mali 6 a 4 roky. Výborný resort. Parádny a ideálny pre rodiny s deťmi
@zuzanale jeeeeej parada dakujem veeeelmi pekne za ochotu aj za fotky a este sa spytam v tom klube ste mohl nechat deti a ist prec s manzelom alebo ste tam museli byt tiez a pises ze ked sa vybrali s detmi na plaz tak ze ste isli s nimi,to akoze animatorka vzala deti na plaz a isla sa s nimi kupat a bola slovenka alebo ceska a este neviem ci mi vezmu mensiu lebo este nema dovrsene 4 roky,az 28 jula ma a chcem ist koncom juna
@jankaborka mohli sme na 2 hodky nechať a ísť aj keď my sme zvyčajne zbehli nanajvýš na pláž či do marketu na nákup alebo len tak sedeli na balkone či pri bazéne... na pláž ich brala tiež ale v podstate naše baby boli z najmladších 3roky 3 mes mala mladšia staršia tesne pred 6 a sú žive tak istota hlavne hrady z piesku sa chodili stavať.... animátorka bola slečna z Banskej Bystrice tam hechter asi iných ako zo slovenska neposiela ok bola aj delegátka síce bulharka ale slušne vedela po česky viacmenej všetci delagáti aj na výletoch vedeli česky a v pohode sme sa dorozumeli... my sme boli tiež koniec júna 27.6 sme leteli tam ... inak ešte rada nám sa viac oplatilo vybrať peniaze tam z bankomatu z domu sme síce mali zmenené ale tam sme už radšej vybrali a bol lepší kurz aj napriek poplatku za výber z bankomatu a dokonca naša banka nám to naúčtovala len ako výber z bankomatu cudzej banky nejaké 1,45€ a v markete sme len kartou platili ... v reštikách sa málokde dá všade hotovosť chcú....
@kikina84
Chodíme pravidelne do Bulharska. Jeden rok sme boli v Sv.Konštantíne, blízko Varny. Boli sme v Delfináriu s deťmi ale nie cez delegátov, vybrali sme sa autobusom a určite vstup nás vyšiel o polovicu menej ako cez delegátov a cestovky. Bol to super výlet, prešli sme si aj Varnu, okrem delfinária aj múžeum rýb alebo čo to bolo. Tento rok ideme už asi 6x do Primorska. Bulharsko nám vyhovuje jednak cenami a more, pláže a slnko je to, za čím cestujeme.
Mladym ludom (napr. mladym parom bez deti) odporucam hotel Karlovo na Slnecnom pobrezi, mensi vonavy hotel s krasnymi komplet prerobenymi izbami, velmi velmi milym personalom....na Slnecne uz len do hotela Karlovo...za super peniaze paradna dovolenka v paradnom hoteli. 😎

boli sme raz aj v sveti vlas síce krásny hotel ale pláž ee..ani raz ju neupravovali a kedže je to zátoka tak plno rias.....ak ešte raz pojdem tak vyberám na slnečnom pobreží z hotelov Marvel, Condor, Grand Victoria, Globus, Blue pearl, všetko sú to hotely čo majúvlastnú pláž a tiež treba brať all inclusive....
niektorí povedia že bez stravy maximálne ranajky stačia no ked sme boli prvýkrát v 2006 tak hej sa to oplatilo ale teraz cenovo all inclusive vyjde lacnejšie, ako sú v EU tak sú dosť drahí v reštikách a ked máš malé dieťa alebo deti tak duplom all incusive aspon môžeš vybrať z viac druhov jedál aled dieťa si zmyslí že chce iné tak bez problémov ideš a naložíš iné kdežto v reštike ked nemáš all inclusive...deti sú prieberčivé a môže sa stať že si vyberie a ked prinesú tak bude chcieť iné preto je all inclusive najlepšie riešenie s deťmi