Ceny potravín v Taliansku a Chorvátsku. Kde je drahšie?
Kde vyjde aktuálne drahšie dovolenka? Pri vlastnom stravovani? Vďaka
Chodíme do Talianska roky,ceny v supermarketoch Lidl,Eurospar,Pam....ako u nás, niečo dokonca lacnejšie, dá sa tam kúpiť aj hotové jedlo pri pulte,zabalia domov,napr.cele pečené kura 5€,len ako príklad...takže z domu suroviny nenosíme,je to zbytočne,pokupime v supermarketoch,uvarím z toho,sem tam si kúpime jedlo v tých občerstveniach kade tade po uliciach, navarené všeličo, ceny normálne...ale pokiaľ ide o stravovanie v restikach, áno to by vyšlo draho...to sa ani nedá celý čas
@chovancova27 na Braci min.rok ceny raz také ako u nás? To kde ste boli? Neexistuje, že ceny raz také ako u nás..
Jediné, že porovnávas domáce stravovanie verzus reštaurácie.
**
Inak, toto si mnoho ľudí neuvedomuje, že keby sa mali na Slovensku stravovať vylucne mimo domu, minú majland. Slovensko je tak drahé, že už aj dovolenkové destinácie, kde sú zvyčajne ceny nahodené, sú cenovo porovnateľné..
@beronsche myslím potraviny. všetko tam bolo v potravinách strašne drahé. Maslo 5€, kukurica v konzerve 6€ - skoro som odpadla. kečup 4€... reštiky nerátam samozrejme. pani sa pýta na ceny v potravinách, tak som napísala minuloročnú skúsenosť. Boli sme v meste Sumartin. v reštaurácii boli ceny podobné ako u nás.
@chovancova27 29C je podla mna malo.Inak pekne more
@dobryden 29 stupnov more je málo?🙂 teplejšia voda bola už len v karibiku🙂 ved priemer je 26 všade v europe v lete. toto bola laguna, preto malo 29, deti vnom boli celé dni ani nevyliezli. ako čaj.
@chovancova27 fíha.. my sme boli na Braci v postire a supetare a ceny potravin mi prišli rovnaké/ nižšie.. ale je pravda, že keď sme kupovali potraviny, tak v supermarketoch, nie lokálnych maličkých večierkach.
@natalka13 mibule leto sme mali v hr vodu ako caj. Super bola. Cca 26. Ale bomi sme tam ked boli tie najvacsie horucavy.
@natalka13 ale kludne v Omane alebo Dibajubtakw more najdes,inak som sa zoe vyjadrila, zalezi aj od počasia a v Ch je to pocasie nepredvídateľne,tam aj prsi,my sme tam sli v auguste po ochladení ai ked bolo za par dni 30C to more nebolo este vyhriate,a stačil chladnejší vánok a bolo mi zima aj detom.Na sicilii neprší cize tak ked je more 28C je teple,a nehrozi ze bude v mori zima,kedze je tam ine pocasie.
@kiki68 ked toto uz nechcem kupovat,dost mame raroh v kufri🙂A ja mam raymondov fenomen ,mne pri chlade modraju a nedokrvuju končatiny.Ale zasa kebyze sa da letieť tak kludne aj to Ch ale sme sa tam trepali 9h autom,to bolo hrozne,radsej si zaletim i ked zasa je to drahsie letom.
@dobryden tak ked chces teplu bacorinu, tak Egypt, Emiraty v lete, ta voda je tam do 20 metrov pod hladinou ako caj. To bolo fakt nieco 😀 No ked modras takto, tak jedine ten neopren,mozes ten tensi, to skoro nic nevazi. A tiez super vec su neoprenove tenke ponozky ( na tie prisaham ) 😀 Este tepla voda bola na Malte, to je iba 2 hod let. Ale Mallorca vsetky tieto ostrovy nemali nejak teplu vodu.
@natalka13 my sme mali po 2 roky v Grecku 30stupnove more (Olympska riviera aj Chalkidiki), tento rok ideme zas, lebo top teplucke more
@matkahelka súhlasím bola som minulý rok v Chorvátsku a ceny v reštauráciách boli vysoké, v Taliansku sa dá normálne chodiť von jesť a nestojí ťa to veľa skôr by som povedala že menej ako v Bratislave zase samozrejme závisí aj od miesta no celkovo mi to tak príde a kuchyňa je oveľa lepšia ako Chorvátska.
@dobryden tak jasne ze je teplejsia voda dalej od EU, to vsetci vieme. Toto je téma o IT vs HR, čiže Tvoj príspevok o teplote vody moc nepomohol… pani vyberá medzi týmito dvoma krajinami, Dubaj nespomínala. Tiez sme mali na Reunione vodu 35’, a nespominam to tu😉
@chovancova27 ved ani ja nespomínam ,len sa ma vyssie opýtali ze kde taka voda je,ked som napisala ze ore mna je 28 malo hlavne ked dva dni pred prsi.
V chorvatsku su potraviny drahsie. boli sme min rok 2x taliansko a 2x chorvatsko a v supermarketoch taliansko rozhodne drahsie. v chorvatsku v sezone aj v kauflande, spare a lidli ceny vyssie ako v IT. V mensich supermarketoch ceny nadsadene- balenie salamy 5E napr
Podľa ai ktorá preverila štatistiky sú potraviny v Taliansku aj v Chorvátsku nižšie ako u nás na Slovensku k roku 2024, takže tento rok bude ten rozdiel asi ešte väčší.. takže aký je rozdiel medzi IT a HR je asi jedno, keď tam je lacnejšie ako u nás.. 🤷🏻♀️
Keď sme boli minulý rok v júli na dovolenke v hr (boli sme Šibenik a Crikvenica) nakupovali sme v Lidli a spar.. vždy to vyšlo lacnejšie ako u nás - som z okolia Bratislavy, to je tiež dôležité k porovnaniu cien..

My mame camperom pochodeny juh Talianska - Kalabria, Kampania, Apulia - potraviny cca ako u nás aj lacnejšie aj drahšie, restiky mi prišli tiež cenovo porovnateľne ako u nás, ale kvalitatívne oveľa lepšie a nerátam pizzu cestoviny- tie vychádzali okolo 6€ a chuťovo topka.
Chorvátsko sme boli na Pagu, v dedine kde boli iba apartmánové domy, pár restik, jeden supermarket a pizza 13€. Potraviny drahšie ako u nás. V tejto lokalite doslova ryžovali na turistoch.
Takže áno, záleží v ktorej lokalite sa clovek nachádza. Nedá sa všetko hádzať do jedného vreca, ale my sa radi vraciame do IT.