Ceny potravín v Taliansku a Chorvátsku. Kde je drahšie?
Kde vyjde aktuálne drahšie dovolenka? Pri vlastnom stravovani? Vďaka
@stanulienkat my sme mali ježka, ale tak kazdy ma iny vkus na dovolenku,ja sa jednak nerada vraciam do tej istej krajiny a za druhe Sicília sa mi viacej pacila.Ale ak mas ekzemy tak ore teba moze byt vhodnejšie Jadranské more.A co sa tyka cien,tak je tam drahsie,to bola asi aj otazka.
@dobryden to je super cena. So stravou, ci bez? My sme tiez 5.
@anna1992 Taliansko lacnejsie ako u nas. Morske plody, cestoviny, omacky uplne vsetko v letnej sezóne bolo lacnejsie. Restiky detto. Minuly rok som platila za tanier s morskymi plodmi a špagetami 16€ ale porcia co dvaja by sa najedli a morských plodov viac ako špagiet. Tu clovek zaplati za obyc menu na obede 10€ a viac. Akoze nechodime do letovísk ako je Lignano a Bibione. Vyberáme si mensie mesta ako Eraclea Mare a take maličké mestečka. Nakupovat chodime normalne do velkych obchodov a spravidla po ceste domov este vykúpime co treba aj domov 🤣🤣🤣
@snowflakenel bez stravy,Ale nvm kolko letenky vysli,
@anna1992 IT je lacnejšie, ale zase drahšie diaľnice, ubytovanie v hoteloch také spartanske, výber jedál slabší a skromnejší, ale aj tak sa mi v IT páči viac život, možnosti trávenia času atd....Aj Jadran je fajn, ale mne vadí studensia voda, ale zase na alergie, ekzémy top
@dobryden v ktorom meste ste boli na Sicilii?
Mne sa veľmi páčilo na Elbe
@dobryden oki, vdaka. Kazdopadne to pozriem
@snowflakenel Pozri si my ideme ,sama som zvedava,este nevieme ake ceny tam budu ale co som pozerala pekne aj 5km pláže,vela zelene,bezvetrie a stabilná teolota mora.
@anna1992 Potraviny Taliansko už takmer ako u nás potraviny sa už vyrovnávajú a reštiky by boli aj sú v pohode, len oni si účtujú aj tringelty tak to hneď vyjde o dosť viac. Chorvátsko sme boli 3 roky dozadu a ceny počas sezóny riadne vysoké oproti nám. Veľa záleží kde a kedy idete.Mimo sezóny sú ceny nižšie služby.
Uz len chut jedla v taliansku je o 100% lepsia ako v chorvatsku.
Ceny mas rozne to sa neda povedat kde akurat budes mat lacnejsie.
Uz len v taliansku su rozne ceny vo Florencii ci v Kalabrii....
Taliansko - Kalabria, velmi milo ma minuly rok prekvapila cena kavy na plazi - napriklad cappucino v normalnej velkosti 2.50, nanuky, rozne snacky pre deti v cene ako u nas. Ceny v obchodoch tiez priaznive.
Veľa krát som bola v Chorvátsku, mám ho veľmi rada...ALE je v poslednej dobe preplnené a stále drahšie, na Sicíliu neviem zabudnúť, je tam podľa mňa nádherne, určite sa tam vrátim a ceny potravín cca také ako u nás, ale omnoho kvalitnejšie, či už šunky, mäso, syry, pre gurmánov je určite taliansko top!! boli sme aj na hore pri benátkach, dokonca v benátkach na námestí večera 4 členovia rodiny, každý mal jedlo, od morských príšer po pizzu, lasagne, burger....aj drinky, 80€ cena, čo je podľa mňa v pohode na to že si v benátkach....ale mimo v normálnych reštauráciách 8 € pizza, špagety...moje deti určite chcú ísť do talianska nazad, už len kvôli tomu jedlu ☺
@betulinka1 ahoj, máš tip na ubytko v eraclea mare? Doteraz sme boli len v Caorle a grado a už by som chcela niečo ine skúsiť, ale ideálne pláž tak ako v Caorle, že dlho plytká voda a piesok kvôli deťom, ďakujem
@matilda2015 uplne suhlasim, mojim detom tam tiez velmi chutilo :D
@martina_11 jesolo je pekne, tiez rimini, ako najkrajsie plaze su za mna na Sicilii, tam to bolo uplne rozpravkove. Mozes sa tam dostat kludne trajektom.
@kiki68 vďaka, za mňa len dojazd autom čo najbližšie - 5 deti, z toho najmensie je ešte bábo, Sicília si musí na nás počkať 😁
@martina_11 tak potom to Jesolo, my tam chodime, mame to dve a pol hodky autom. My zijeme blizko IT hranice. My iba druhe dieta na ceste, ale je to prakticke
@livia341 Pozri sa ja tu pisem to co som zažila,to ze sa tebe paci Ch ok ja uz by som tam nesla po 2 x dôvody dlha cesta v aute -otrasne,drahe potraviny a aj inak celkovo hotely,ci penzióny a z dalsie more je sice ciste ale mne sa viacej pacia pieskové pláže,pkus sme boli v auguste a zimná voda,co na Sicilii nehrozi.Takze za tu cenu co ma Ch si radsej najdem inu destináciu a krajšiu.
@martina_11 Mozes si obj taxík.Do trapany to nemqs dalejo,tusim sme platili do 80€? A cesta lietadlom len 2h
@martina_11 ked hotel so super stravou, tak tento https://www.eracleapalacehotel.it/en/ maju aj pekne bazény pre mensie deti, svoju sukromnu plaz. Ked sukromie tak za nas https://www.villaggiocalifornia.it/ ale neviem ci v marci budu mat este volne na leto. Treba napisat mail oni odpisu v pohode v anglictine. Nemusis brat vikend vikend. My sme objednávali hociktoré dni v tyzdni aj dĺžkou sa ti prispôsobia.
IT potraviny v supermarketoch lacnejšie ako u nás. V januári som bola v Bologni na služobke a domov som dovliekla 2 mega tašky potravín, top kvalita. Cestoviny varíme doteraz. Chorvatsko mam pochodené. Ak HR , tak jedine ostrovy alebo Brela. Ceny vlani v júli šialené uplne. Na Brači raz také ako u nás. V IT zasa škaredé more. Podľa preferencií, neviem čo očakávate od dovolenky. Toto je pláž na Brači vlani, voda mala okolo 28’

@dobryden Chorvátsko mám pochodené krížom-krážom roky rokuce. Ne tam krásne čisté priezračené more, pláže aj kamienkové, betónové, pieskove. Morských ježkov som prvýkrát videla pred dvomi rokmi na Pagu, dovtedy sa nám nestalo a ani medúzy.