icon

Ceny potravín v Taliansku a Chorvátsku. Kde je drahšie?

anna1992
8. mar 2025

Kde vyjde aktuálne drahšie dovolenka? Pri vlastnom stravovani? Vďaka

stanulienkat
10. mar 2025

@dobryden Chorvátsko mám pochodené krížom-krážom roky rokuce. Ne tam krásne čisté priezračené more, pláže aj kamienkové, betónové, pieskove. Morských ježkov som prvýkrát videla pred dvomi rokmi na Pagu, dovtedy sa nám nestalo a ani medúzy.

dobryden
10. mar 2025

@stanulienkat my sme mali ježka, ale tak kazdy ma iny vkus na dovolenku,ja sa jednak nerada vraciam do tej istej krajiny a za druhe Sicília sa mi viacej pacila.Ale ak mas ekzemy tak ore teba moze byt vhodnejšie Jadranské more.A co sa tyka cien,tak je tam drahsie,to bola asi aj otazka.

snowflakenel
Autor odpoveď zmazal
snowflakenel
10. mar 2025

@dobryden to je super cena. So stravou, ci bez? My sme tiez 5.

betulinka1
10. mar 2025

@anna1992 Taliansko lacnejsie ako u nas. Morske plody, cestoviny, omacky uplne vsetko v letnej sezóne bolo lacnejsie. Restiky detto. Minuly rok som platila za tanier s morskymi plodmi a špagetami 16€ ale porcia co dvaja by sa najedli a morských plodov viac ako špagiet. Tu clovek zaplati za obyc menu na obede 10€ a viac. Akoze nechodime do letovísk ako je Lignano a Bibione. Vyberáme si mensie mesta ako Eraclea Mare a take maličké mestečka. Nakupovat chodime normalne do velkych obchodov a spravidla po ceste domov este vykúpime co treba aj domov 🤣🤣🤣

dobryden
10. mar 2025

@snowflakenel bez stravy,Ale nvm kolko letenky vysli,

luccija
10. mar 2025

@anna1992 IT je lacnejšie, ale zase drahšie diaľnice, ubytovanie v hoteloch také spartanske, výber jedál slabší a skromnejší, ale aj tak sa mi v IT páči viac život, možnosti trávenia času atd....Aj Jadran je fajn, ale mne vadí studensia voda, ale zase na alergie, ekzémy top
@dobryden v ktorom meste ste boli na Sicilii?
Mne sa veľmi páčilo na Elbe

snowflakenel
10. mar 2025

@dobryden oki, vdaka. Kazdopadne to pozriem

dobryden
10. mar 2025

@luccija my v Trapani,sice troska neporiadok ale tie ceny a len 2h let sa to vyrovnalo.

dobryden
10. mar 2025

@snowflakenel Pozri si my ideme ,sama som zvedava,este nevieme ake ceny tam budu ale co som pozerala pekne aj 5km pláže,vela zelene,bezvetrie a stabilná teolota mora.

cukroska
10. mar 2025

@anna1992 Potraviny Taliansko už takmer ako u nás potraviny sa už vyrovnávajú a reštiky by boli aj sú v pohode, len oni si účtujú aj tringelty tak to hneď vyjde o dosť viac. Chorvátsko sme boli 3 roky dozadu a ceny počas sezóny riadne vysoké oproti nám. Veľa záleží kde a kedy idete.Mimo sezóny sú ceny nižšie služby.

natalka13
10. mar 2025

Uz len chut jedla v taliansku je o 100% lepsia ako v chorvatsku.
Ceny mas rozne to sa neda povedat kde akurat budes mat lacnejsie.
Uz len v taliansku su rozne ceny vo Florencii ci v Kalabrii....

done
10. mar 2025

Taliansko - Tropea

veronicka1901
10. mar 2025

Taliansko - Kalabria, velmi milo ma minuly rok prekvapila cena kavy na plazi - napriklad cappucino v normalnej velkosti 2.50, nanuky, rozne snacky pre deti v cene ako u nas. Ceny v obchodoch tiez priaznive.

matilda2015
10. mar 2025

Veľa krát som bola v Chorvátsku, mám ho veľmi rada...ALE je v poslednej dobe preplnené a stále drahšie, na Sicíliu neviem zabudnúť, je tam podľa mňa nádherne, určite sa tam vrátim a ceny potravín cca také ako u nás, ale omnoho kvalitnejšie, či už šunky, mäso, syry, pre gurmánov je určite taliansko top!! boli sme aj na hore pri benátkach, dokonca v benátkach na námestí večera 4 členovia rodiny, každý mal jedlo, od morských príšer po pizzu, lasagne, burger....aj drinky, 80€ cena, čo je podľa mňa v pohode na to že si v benátkach....ale mimo v normálnych reštauráciách 8 € pizza, špagety...moje deti určite chcú ísť do talianska nazad, už len kvôli tomu jedlu ☺

martina_11
10. mar 2025

@betulinka1 ahoj, máš tip na ubytko v eraclea mare? Doteraz sme boli len v Caorle a grado a už by som chcela niečo ine skúsiť, ale ideálne pláž tak ako v Caorle, že dlho plytká voda a piesok kvôli deťom, ďakujem

veronicka1901
10. mar 2025

@matilda2015 uplne suhlasim, mojim detom tam tiez velmi chutilo :D

nika501
10. mar 2025

@anna1992 Taliansko je lacnejšie ako Chorvátsko 👍☺️

livia341
10. mar 2025

@dobryden a kedy bola podla Vas lacnejsia strava? Tento rok ci minuly?

livia341
10. mar 2025

@dobryden a kde vsade ste boli v Chorvatsku ked sa Vam nepaci more? No my sme boli na Brači a more bolo krasne a ciste kamienkove co v IT sever je spinave.

kiki68
10. mar 2025

@martina_11 jesolo je pekne, tiez rimini, ako najkrajsie plaze su za mna na Sicilii, tam to bolo uplne rozpravkove. Mozes sa tam dostat kludne trajektom.

martina_11
10. mar 2025

@kiki68 vďaka, za mňa len dojazd autom čo najbližšie - 5 deti, z toho najmensie je ešte bábo, Sicília si musí na nás počkať 😁

kiki68
10. mar 2025

@martina_11 tak potom to Jesolo, my tam chodime, mame to dve a pol hodky autom. My zijeme blizko IT hranice. My iba druhe dieta na ceste, ale je to prakticke

natalka13
10. mar 2025

@kiki68 najkrajsie plaze su v Kalabrii, Puglii a Sardinii.
Sicilia je krasna, bola som 5x a urcite este pojdem.

kiki68
10. mar 2025

@natalka13 ano oni to maju z druhej strany doslova. Len autom je to o par hodin dlhsie.

dobryden
10. mar 2025

@livia341 Pozri sa ja tu pisem to co som zažila,to ze sa tebe paci Ch ok ja uz by som tam nesla po 2 x dôvody dlha cesta v aute -otrasne,drahe potraviny a aj inak celkovo hotely,ci penzióny a z dalsie more je sice ciste ale mne sa viacej pacia pieskové pláže,pkus sme boli v auguste a zimná voda,co na Sicilii nehrozi.Takze za tu cenu co ma Ch si radsej najdem inu destináciu a krajšiu.

dobryden
10. mar 2025

@martina_11 Mozes si obj taxík.Do trapany to nemqs dalejo,tusim sme platili do 80€? A cesta lietadlom len 2h

dobryden
10. mar 2025

@livia341 min rok sme boli na Sicilii,rok predtym v Ch.Inak ja by sim brala aj Turecko

betulinka1
10. mar 2025

@martina_11 ked hotel so super stravou, tak tento https://www.eracleapalacehotel.it/en/ maju aj pekne bazény pre mensie deti, svoju sukromnu plaz. Ked sukromie tak za nas https://www.villaggiocalifornia.it/ ale neviem ci v marci budu mat este volne na leto. Treba napisat mail oni odpisu v pohode v anglictine. Nemusis brat vikend vikend. My sme objednávali hociktoré dni v tyzdni aj dĺžkou sa ti prispôsobia.

chovancova27
10. mar 2025

IT potraviny v supermarketoch lacnejšie ako u nás. V januári som bola v Bologni na služobke a domov som dovliekla 2 mega tašky potravín, top kvalita. Cestoviny varíme doteraz. Chorvatsko mam pochodené. Ak HR , tak jedine ostrovy alebo Brela. Ceny vlani v júli šialené uplne. Na Brači raz také ako u nás. V IT zasa škaredé more. Podľa preferencií, neviem čo očakávate od dovolenky. Toto je pláž na Brači vlani, voda mala okolo 28’