icon

Cestovanie do Egypta s deťmi: Skúsenosti a tipy

15. jan 2025

Ahojte bo niekto na vlastnú päsť Luxor a hurghada? Chcela by som vybehnúť s deťmi 5r a 10r ale rada by som nejaké skúsenosti od iných... Dakujem

abbey1
15. jan 2025

Luxor pre 5 ročné dieťa určite len krátky výlet a mimo sezóny. Inak sa roztopí a nebude z toho mat vôbec nič. A určite teda individuálne so sprievodcom.

autor
15. jan 2025

@abbey1 ideme v novembri takže áno plánujem sa tam neuvarit 🤣
Bola si?

abbey1
15. jan 2025

Boli sme v októbri. Varili sme sa.

autor
15. jan 2025

@abbey1 a ako je to tam s cestovaním myslím v rámci mesta a mimo mesta... Na auto si asi netrufnem po tom co som videla na YouTube 🫣

autor
15. jan 2025

@abbey1 prečo individuálne so sprievodcom? Nechcem byť za blbú ale je nejaký problém v sólo chodeni po pamiatkach?

kvietok1233
15. jan 2025

No ja by som sa tam bála chodiť len tak po uliciach a ešte s deťmi...

autor
15. jan 2025

@kvietok1233
@kvietok1233 prečo? Bola si?

kvietok1233
15. jan 2025

Bola som na dovolenke este pred rokmi asi 10 ako slobodná...to že má chcel baliť každý druhý chlap ani nehovorím veď europanka, niektorý boli fakt otravný. Nepríde mi to ako bezpečná krajina na uliciach mimo hotela bordel spina. Nedaj bože sa dieťa niekde zatula no neviem si to predstaviť tak riešiť to sama určite by som sa nešla sama prechádzať po Egypte tam max sama po rezorte aj tam má otravovali domáci...proste iný kraj iný mrav...bezpečne by som sa tam sama určite necítila ale to je môj pocit to je úplne iná mentalita ľudí a zmyslanie.

janickacrazy
15. jan 2025

Určite nie na vlastnú päsť a ešte aj s deťmi. Neblázni. Ja som bola pár rokov dozadu a išla som mimo hotelový komplex a za bieleho dňa na ulici ma prepadol miestny chlap. Našťastie išiel niekto okolo, keby nie, tak tu asi nepíšem.

abbey1
15. jan 2025

V Hurgade a okolo hotelov na promenáde a v blízkych uliciach chodíme v kľude 3 baby. Jedávame v reštauráciách, nakupujeme v normálnych potravinách, aj múzea v pohode samé.
Do Luxoru na výlet sme boli mikrobusom 7 báb so sprievodcom slovenský hovoriacim. To bolo výborné. Prispôsobili sme si tempo i podľa záujmu.
Do Káhiry letecky tiež v pohode individuálne, k pyramída so sprievodcom.
Je tu na Mk skupinka o Egypte. Tam ti najlepšie poradia ženy, ktoré tam chodievajú pravidelne.
My osobne sme žiadne prepadáva nie na ulici nezažili, kamarátka bola sama s dcérou mesua, my tiež ja s 2 dcérami. Žiadne obťažovanie.

abbey1
15. jan 2025

Ešte i výlety na motokáry, ťavy a tak sme chodili normálne cez sprostredkovateľa. Vždy nás prišlo auto vyzdvihnúť do hotela.

betulinka1
15. jan 2025

Hurgrada v pohode. Luxor to asi skor ako vylet na jeden den myslis. Chces ist z Hurgady? Budes mat vsade nejake letáky o vyletoch na ubytovaní ak nie, tak skocis do ktoréhokoľvek hotela a spytas sa. Vyberies si a pojdes. Je fajn tam ist so sprievodcom a nejakym vyletnym organizovaným autobusom. Ich dopravou by som s dvoma detmi sama nesla. Mozno aj niektore cestovky maju moznost zakúpiť si vylet a aj s CZ alebo Sk sprievodcom.

autor
16. jan 2025

@abbey1 práveže Luxor chceme dat nejakých 5/6 dní s ubytkom nemám chuť sa ťahať s 2 deťmi niekoľko krát tam a spat v autobuse niekoľko hodín.. Potom taky týždeň v hurhghade.. Osobne mam toho orecestivaneho dosť, ale v Egypte som zatiaľ nebola... Co sa týka sprievodcov v Sk nepotrebujem ja aj deti ovládame angličtinu na super úrovni.. Len stále nerozumiem tomu prečo pamiatky so sprievodcom - je tam nejaký konkrétny problém ísť bez? Vysvetlivky ohľadne histórie nepotrebujem - študovala som to hlavne starý egypt bo a moja srdcovka v škole takže viem toho docela dost....

melanta
16. jan 2025

Mám precestované neskutočne veľa, naozaj veľa, bez CK. Ale do Luxoru na vlastnú päsť by som nešla ani bez dieťaťa. Do Luxoru na výlet chodia z dovolenkových stredísk kolóny autobusov (všetky, ktoré v daný deň idú do Luxoru idú naraz) s policajným sprievodom z dôvodu bezpečnosti a z dôvodu prepadávania turistov, v minulosti aj smrteľných. Je síce super, že vieš o histórii Egypta veľa, ale evidentne nevieš nič o jeho súčasnosti. Inak by si vedela, že žiadna normálna matka by na vlastnú päsť s dieťaťom do Luxoru nešla. Niečo si teda naštuduj o bezpečnosti turistov v Egypte mimo dovolenkových destinácií.

abbey1
16. jan 2025

@melanta Už dávno žiadny policajný sprievod s turistami do Luxoru nechodí.

abbey1
16. jan 2025

Sprievodca v týchto pamiatka je obrovská výhoda a tam konkrétne by som bez neho neišla. Vie kedy, kam, o koľkej hodine, akú vstupenku výhodné kúpiť, čo konkrétne vidieť. A hlavne ťa vďaka nemu nebudú otravovať milióny predajcov a taxikárov.
To je úplne iná oblasť než Hurghada. Tam proste žijú mrte domácich pripravených zarobiť za každú cenu.
V tomto si daj poradiť.
V Hurghade už veselo môžete v turistickom centre, v prístave a tak pobehovať sami. Ale Luxor, pyramídy a podobne, to určite nie.

melanta
16. jan 2025

@abbey1 vôbec nepotrebuje sprievodcu po pamiatkach, nie je to žiadna výhoda, ak vie anglicky a pozná históriu a naštuduje si vopred, čo chce vidieť. Sprievodca je v Luxore a podobných miestach úplná zbytočnosť. Potrebuje sa tam bezpečne dopraviť. To je problém, bezpečná doprava, nie sprievodca po pamiatkach, ten je úplne nepotrebný.

carolynka
16. jan 2025

V Egypte som zila, mam vela zazitkov so sexualnym obtazovanim na ulici a verejnej doprave, treba s tym ratat a obrnit sa, ak ides na vlastnu past. Ak chces ist do Luxoru, tak cez hotel, v ktorom budes ubytovana, si zajednaj vylet do Udolia Kralov atd. Cize nech ti hotel zabezpeci dopravu. Egypt nie je krajina pre zeny, tak sa na to priprav. Kvoli tomu sa tam uz asi nikdy nevratim, to neustale pokrikovanie a obtazovanie nie je pre mna dovolenka. Byvala som v Kahire, medzi domacimi, tak viem o com hovorim. Krajina a historia su naozaj krasne, ale ti muzi tam, to uz je o inom.

abbey1
16. jan 2025

@melanta Bezpečné sa tam dopraví napr taxi službou. Sranda nastáva až tam, kde čakajú ako supy predajcovia a podobne. Bežne beháme kade tade samé, ale teda konkrétne tieto miesta miesta by som ja volila so sprievodcom, hlavne sama žena s deťmi.

oliverceky
16. jan 2025

@carolynka ako sa vám bývalo v Kahire?
To musel byť zážitok

carolynka
16. jan 2025

@oliverceky to veru bol, som velmi vdacna za tu skusenost, mam aj vela dobrych spomienok, je to mesto plne historie

konicek12
17. jan 2025

@abbey1 no minulý rok sme boli v luxore ale aj s policajným sprievodom so samopalom tak neviem

abbey1
17. jan 2025

@konicek12 Aj my. A bez.