Dominikánska republika
Ahojte chceli by sme ísť s mužom v decembri na dovolenku do Dominikánskej republiky. Aké je tam počasie v decembri? A neviete mi prosím poradiť nejaký dobrý hotel 5* ? Chceli by sme mat súkromie a nie moc hluku. Ďakujem každému za radu 🙂
Pekný večer
@m.a.r.t.i.n.a Ďakujem za odpoveď a koľko vyšiel približne jeden výlet na osobu?
@dmonik Záleží aký výlet. V ponuke sú rôzne
@m.a.r.t.i.n.a Výlet na Saonu ostrov.
@dmonik Okolo 90$ myslím. S obedom.
@dmonik na pláž pri našom hoteli nebolo treba, jemnučký piesok bez kameňov ale na Saone v niektorých miestach boli vo vode úlomky mušlí a to pichalo.
@jaja20 My tam rýchloloďou s nápojmi, naspäť katamaránom s tanečnou párty.
Áno, je to drahšie, ale ako som písala vyššie, my sme si radi priplatili za českého delegáta a "našincov" na palube 🙂
@m.a.r.t.i.n.a Samozrejme, každý si môže vybrať podľa svojho uváženia. Ale pri ceste naspäť by sme už nemali žiadnu energiu a náladu na tancovanie,lebo sme boli unavení zo slnka a plávania. Už sme sa tešili na sprchu 🙂
@jaja20
Jeeej super,ďakujeme krásne,🙂skúsim porovnať s tými našimi,či je rovnaká ponuka,z cestovky aj nám poslali,ale zdá sa nám to zbytočne predražené.
Na Saonu chceme ísť určite,tiež zvažujeme akou loďou je to lepšie.Radi by sme ešte na nejaký výlet,ktorý je zaujímavý,ktoré sú ešte také "naj"?
Čo sa týka hotelov Beach a Palace,je označenie náramkom? Keďže by sme sa radi pozreli aj do vedľajšieho rezortu a dá sa po pláži prejsť aj ďalej? Nie je pláž príliš preplnená? Trošku sa toho obávam pri tom počte ľudí...
@m.a.r.t.i.n.a Ďakujem za odporučenie 🙂snáď to nejak prežijeme aj bez obuvy na ostrov,keďže ideme na 2 týždne,budeme mať dosť preplnené kufre,veľmi sa nám už túto obuv nechce brať. 🤷♀️
@dmonik Beach a Palace majú náramky inej farby,ako vedľajšia Catalonia. "Náš" hotel má takú dlhú pláž, že nie je problém nájsť si miesto,pozrite si mapku. Ale kľudne môžete ísť aj k tomu majáku pred tým druhým hotelom. Aj ja som sa tam normálne bola fotiť. Medzi Viva Wyndham a Cataloniou sú tie stánky so suvenírmi,ako som písala v recenzii,tak tam určite tiež choďte.
@dmonik Ja som nikoho nevidela, že by mal obuv do vody.
@jaja20 Ďakujem krásne za mapku 🙂Pozreli sme a vyzerá naozaj rozľahlá. Ešte sa opýtam,sú v okolí nejaké obchodíky,dá sa niekam mimo rezortu prejsť? Platili ste výlety eurami alebo ste zamieňali za doláre?
A v lietadle bolo chladno? Vôbec netuším,čo zobrať do lietadla na seba,keďže u nás je aktuálne 9 stupňov.
@dmonik Platili sme dolármi, čo sme si doniesli z domu, oplatilo sa to lepšie,než eurá a v konečnom dôsledku nás tým pádom všetko, čo sme kupovali ( výlety, suveníry,alkohol ako darček atď. ), vyšlo lacnejšie.
Ako som písala v recenzii, hneď pri východe z hotela bolo veľa obchodov a takisto aj na pláži.
Do lietadla sme išli len v mikine - manžel a ja v kardigane,pod tým sme mali tričká. V tom leteckom balíčku boli ešte aj ponožky,to som zabudla napísať.
Keby vám bolo náhodou chladno, môžete si od letušiek pýtať deky.
@jaja20 cca kolko st. ma more v decembri?

@dmonik Alebo si nájdi na FB Cestujeme s Danim v Dominikánskej republike. On robí výlety pre Slovákov.