icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

miob
10. jan 2017

ano do Punta Cana zvycajne je lacnejsia letenka, viem ze su tam cesi co tam robia aj vylety z rezortov pre nasincov, ale osobnu skusenost tam nemam zo zivotom tam.

shira_
10. jan 2017

no, ja by som mimo rezortu nesla, podla toho ako to okolo vyzeralo...

monika15
11. jan 2017

@shira_
mi chodime do karibiku casto ale nie mimo... nikdy... a vela krat nam povedali reprezentanti ze radsej treba ostat a hlavne overene veci kupovat ak chceme na vylet.

nefertitka
11. jan 2017

Ahojte, neboli ste niekto v hoteli Vista Sol v Punta Cana? Rada by som nejaku recenziu a hlavne co pozeram videa, tak na kazdom jednom je na plazi tiez, len neviem, v ktoru cas dna. Nerada by som v tieni trcala.

monika15
11. jan 2017

Nie v zlom ale rpeco prave ten hotel si si vybrala ??

@nefertitka

nefertitka
12. jan 2017

preco? zatial este len vyberame a tento nas oslovil, aj celkom dobre recenzie sme nasli plus este Tropical Princess resort and spa. To su zatial take dva, ale nebranime sa ani inemu, ak ma niekto dobry tip. Len radi by sme Punta Canu. Na plazi Bavaro sme boli pred 10 timi rokmi a chceme sa tam vratit teraz aj s dcerou.
@monika15

monika15
12. jan 2017

Ja osobne co dost vela chodime na dovolenky uz roky na taku recesiu by som nesla :( prepac. ja mam vela albumov z dovoleniek mozes kludne pozriet 🙂
mi sme sa vratili z Nickolodeon Punta Cana nedavno, minuly rok sme boli Dreams Punta Cana, moja teta ide o 2 tyzdne do Riu Bachata... 🙂
ale ked tebe sa to paci tak akoze nechcem byt drza ze tam nedobre len som sa vyjadrila neber to v zlom.
@nefertitka
Excellent 154
Very good 331
Average 221
Poor 120
Terrible 116

tenerifka
12. jan 2017

Monika, az take hrozne to nie je, zaklikni si tam vsetkych cestovatelov/vsetky jazyky
A takisto nie kazdy ma na ten naj hotel, vela ludi sa musi obracat uz iba aby vobec mohli niekam letiet

Hodnotenie od cestovateľov
Vynikajúce 813
Veľmi dobré 1 108
Priemerné 510
Úbohé 217
Otrasné 175

tenerifka
12. jan 2017

Pozeram to na Tripadvisore

monika15
12. jan 2017

ja viem mi sa tiez obraciame 4 chodime =( ked si si ista a tebe sa paci 🙂 tak urcite to vyskusajte.. ja som len spytala 🙂
ine rezorty su tam drahsie ? kde to pozeras ci v cestovek? @tenerifka

tenerifka
12. jan 2017

Ja neviem, ci su drahsie alebo nie, urcite su tam lepsie aj horsie, ja sa do PC nechystam(vychod DR ma vobec nelaka), len niekedy treba brat tie komentare s rezervou, niektori ludia su fakt blbi a dokazu sa stazovat na upne hluposti a v style-zaplatil som trabant, ale chcem Ferrari....
Ja pozeram hotely v exotike cez nemecke CK, porovnavam viacere....

monika15
12. jan 2017

@tenerifka
to urcite !!! americania to top na stazovanie... niektore fakt otras...
ja som predavala dovlenky tak vacsinou pozeram na **, bed bugs, ako vyzera hotel ci je bezpecny a tak... no a mm chce dobre jedlo hehehehehe tak asi tak 🙂)

tenerifka
12. jan 2017

Monika, pre mña je ovela prijemnejsi 4* pokojny hotel so 120 izbami, ako 5* a s 1500 izbami.....takisto pozeram recenzie, ale robim si vlastny nazor, lebo 100 ludi 100 chuti.
Moj manzo takisto rad dobre jedlo, ale AI je AI a pri deckach nemam nervy kazdy deñ riesit este aj stravu niekde v a-la-carte restike, hlavne v tychto plazovych destinaciach.
Zaciatkom decembra sme boli tyzdeñ na Madeire a mali sme v hoteli len rañajky a stravovali sa pomimo, ale uz mi z toho s prepacenim hrabalo-vyjednavat s deckami co budu a nebudu jest,kazdy deñ steak alebo ryba....posledny deñ som jedla uz len polievku, co som nevladala

monika15
12. jan 2017

@tenerifka
hotel by som nebrala nikde ani ja, len tie 3 poschodove domceky 🙂)

Kedy idete vlastne ? potom pridaj fotky 🙂) nafot to ak mozes 🙂 rada si to pozriem =)

tenerifka
12. jan 2017

Monika, ideme na poloostrov Samana/Las Galeras, ale az koncom juna...

tenerifka
12. jan 2017

Inak neviem co je s Koñom, ale nenecha ma nikoho citovat, ked kliknem na "Odpovedz", hodi ma to navrch stranky

mkova
12. jan 2017

boli sme tam a všetkým by som odporučil.

monika15
13. jan 2017

@tenerifka
dneska hruza... 🙂 ten kon pada v kuse...

super 🙂) ja so chcela tie zniekde v maji ale zatial som nic nekupila 🙂 tak uvidime...

tenerifka
13. jan 2017

Monika, a v maji mozes aj s detmi? Kedy maju prazdniny? U nas cca od 22-23 juna, inokedy je to problem, nechcem aby vymeskali kvoli dovolenke. U nas nie su ani jarne prazdniny, len cez Velku noc tyzdeñ a to zasa vsetci z Europy cestuju a letenky raz tak drahe, je rozdiel dat za letenku 500 alebo 1000 eur, vynasobis styrmi a mas 2000 eur rozdiel, a k tomu este hotel-2x2-lozkova izba....no nie je to sranda, a to je DR z tych naozaj najlacnejsich exotickych destinacii od nas. Ja sa tesim, ked uz budeme cestovat sami dvaja s muzom, len aby sme uz na to potom neboli stari

monika15
13. jan 2017

@tenerifka
moj maly je prvak tak este ho pustia 🙂 a mala je este prislis mala takze ona je ok 🙂
cez prazdniny je to 2x taka cena takze obchadzam ich ak sa da 🙂
aj svokrovci chodia sami hehe si uzivaju

shira_
15. jan 2017

@tenerifka no prave.. moj starsi nastupuje na rok do skoly a akurat som pozerala dalsi december las terenas. a v tom mi doslo ze bude skolak.

muriel21
20. jan 2017

mamicky kt.uz leteli s detmi a mali all inklusive..viete mi dat tip ako to u vas fungovalo pocas jedal?ja si neviem predstavit ist s malym 2r.na dovcu kde je all inkl.formou bufetu ked moj syn ani 5 minut neusedi a ked sa naje vzdy uz uteka od stola..to sa mam akoze celu dovcu stressovat a nervacit bez toho aby sme sa v klude najedli?sa este bojim aby mi niekde nepustil rev..ci mam chodit ze raz muz a raz ja na striedacku s malym ci ako?ako to robite vy?dakujem bude to nasa prva dovca v trojici

tenerifka
20. jan 2017

@muriel21 No moje dcerky ked boli male, tak boli kludne, od jedneho roka sa im dalo vela veci vysvetlit a dohodnut sa-ked sa pekne a v klude najeme, tak potom pojdeme tam ci onam....s tymto u nas problem nebol, ale videli sme uz kopec nervoznych vrestiacich deti a rodicov v koncoch....riesia to tak, ze sa jednoducho prestriedaju, pripadne das najskor najest drobcovi, uspis ho v kociku na poobednu siestu (pripadne vecer na spanok) a vy dvaja sa v pohode najete. A mozno ta maly prekvapi a na dovci sa bude chovat uplne inak, pripadne na chvilu zabavis kludne aj tabletom s rozpravkou....

sisaka
20. jan 2017

@muriel21 to aj doma ked jete stresujes a nervacis? Ja som bola v Dominikanskej ked mal syn takmer 2 roky. Fungovali sme tak isto ako doma. Sadli sme si za stôl, ja alebo muž sme zobrali syna vybrať si, co bude jesť, druhý si zatiaľ vybral pre seba. Ten ostal pri stole jesť s malým a ten druhý si šiel nabrať. Problem nevidím v ničom, ale my doma jeme za stolom a nenaháňame sa po byte s lyzicami, taktiež sme chodili s deťmi od malinka do reštaurácií, takze dieta vo veku 2 rokov uz ma nejaké stolovacie návyky a vie, ze po reštauráciách sa nebeha a je sa za stolom. Ak nie je zvyknutý z domu zoberte iPad, aj to som uz videla, ze deti cumia do iPadu a rodičia do nich pchaju jedlo

muriel21
21. jan 2017

@tenerifka dakujem za tip dobry napad to ma ani nenapadlo ze tablet.no uvidime skusime v lete niekam ist a ak ti bude katastrofa dominiku presuniem o rok

muriel21
21. jan 2017

@sisaka Praveze doma tiez tak je v sedacke naberiem jemu mne manzelovi a pekne papame len ked uz on nechce a mi napr.este jeme tak silu mocu nervak jeden musi ist von zo sedacky a uz sa bud ide hrat abo daco vymysla.Raz sme boli v restike teda prvy krat s nim a to som povedala ze naposledy zacal revat kricat mi ani kaffe si dat po obede bo on uz nevydrzal zacat tam behat no tak my uz vytoceny a po obede rychlo rychlo dom.ale zato doma ma je kludnejsi alebo mu vynadam plesknem po riti ale v restike si to nedovolim..no neviem asi mu dame spartansku vychovu😨

tenerifka
21. jan 2017

@muriel21 Vacsina miniclubov funguje az od 4-och rokov, ale viem, ze su hotely(z tych drahsich), kde su aj jaslicky. Ale videli sme vsade na dovolenkach male deti a vzdy to rodicia nejako vyriesia, a tvoj uz nie je male babo, nejako ho namotivujes, nieco mu slubis za dobre spravanie, nechaj ho, nech si jedlo vyberie sam a samozrejme, nech sa naje sam vo svojej stolicke(s vami za stolom).
A v hoteloch byva velakrat obed/vecera na plazi-t.j. zmontuju bufet pod palmami, rozlozia stoly a stolicky a maly sarkan si moze naokolo behat koko chce

monika15
21. jan 2017

@muriel21 mi sme zacali chodit na dovolenky ked mal maly 18 mesiacov , a klopklop ukazkovo to zvladol ano dlho nevydrzal v sedacke ale ked sa najedol tak sme mu zapli rozpravku abol ok. popripade ked zaspal okolo 12tej predtym ako sme dosli na obed tak sme sa s mm najedli a on spal a ked sa zobudil tak sme mu sli nabrat este raz ... alebo zobrali nieco na plazi , pastu a meso a tak... teraz chodime s 2 detmi mala mala 11 mesiacov v novembri a zlvadla tiez dobre, ale ona spi vzdy 11-2 takze vacsinou obedy nam prespala bolo ok, a vecer sme sli na veceru ale boal v pohode dali jej stolicku tak tam sedela dali sme jej tam zemiaky sama akoze jedla hehe ale bola ok, popripade ano ipad zas pomohol. 🙂
netreba sa bat.. drzim palce 🙂

shira_
21. jan 2017

@sisaka deti su rozne. extra živé dieta ma stolovacie navyky vies kde 😂😂 a v 2 rokoch urcite. vychovou to nie je, je to temperamentom, povahou a rozumovym vyzretim. navyse, ked je to dieta, ktore nema zaujem o jedlo, velmi tazko sa motivuje...
@muriel21 my sme sa striedali, ono sa to zda hrozne ale vsetko raz pominie a deti rýchlo rastu. my sme v klude pri stole vsetci 4 nesedeli celych posledných 6 rokov, "kludny" obed planujeme, ked maly spi. inak riesime hlavne aby sa maly najedol prvy a potom sa vystriedame. jeden beha za malym a druhy je, potom naopak. v DR treba ratat s 5 hod. casovym posunom, starsi syn napriklad, co uz cez den nespi, v restauracii zaspal kazdy den o 18:00 s hlavou na stole... mladší spal vedla stola v kociku. u nas je cela dovolenka o behani za dietatom, zlepsuje sa nam to az okolo 3. roku... ake ja s tým uz pocitam. all inkluzive je prave dobre v tom, ze jedlo a pitie je k dispozicii hocikedy a hocikde, netreba sa stresovat, ze najest sa musis tu a teraz lebo najblizsie 4 hodiny nic nebude.

sisaka
21. jan 2017

@shira_ no neviem, moje deti boli vsetko, Len Nie kludne, ale od mala som vyzadovala a potrpela som si na tom, aby jedli normalne za stolom a obsedeli veku primerane dlho, takze som nikdy nemusela riesit taketo situacie. Od 2 rocneho urcite necakam, ze bude pri mne 2 hodiny ticho sediet, hladiet do blba, kym JA si vychutnavam piaty chod a popijam kavicku. V bufete Je ale prave Ta vyhoda, ze Nie Je potrebne cakat na obsluhu, ani jednotlive chody a da sa najest aj za pol hodiny, pricom dieta samozrejme tiez popritom Je a nesedi Len tak. Ak dieta neobsedi pol hodiny tak Je potom ovela vacsi problem 10 hodinovy (alebo kolko to Je z EU) let, to si uz fakt neviem predstavit.
V kazdom pripade prajem @muriel21 peknú dovolenku a nech si budú môcť vychutnať aj jedlo, verím, ze niečo vymyslia, ako malého zabaviť