Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
@oliverceky Grand Bahia Principe Bavaro
My sme boli Luxury Bahia principe ambar...A let sme nemali priamy, ale s prestupom v Zurichu z Viedne. Teda let bol dost dlhy, 1 hodina let VIE- ZHR a potom asi 10 hodin let ZHR-PUJ (plus asi 2 hodky este Zurichu na transferi).
@operaphantom Cuba je vraj oproti sluzbam v hoteloch v DR slaby odvar, stale tam citit komunizmus.....ale atmosfera, ludia a celkovo zazitky musia byt uzasne.....mña to nelaka( Kubancov je tu u nas habadej a netuzim ich mat este aj na dovci) , ale pre ludi zo strednej Eutopy a bez deti moze byt vcelku zaujimave pocestovat po ostrove
@oliverceky pokial nemas adult only hotel tak je aj pre deti a treba pozerat podla moznosti pre deti co ponuka hotel...
V DR ci na Kube vo velkych hoteloch sa mozno neda ocakavat velky exoticky a kulinarsky zazitok, okrem cerstveho ovocia a morskych plodov, to skor na mensich karibskych ostrovoch v miestnych restauraciach. My mame male ostrovy letecky dost komplikovane dostupne, preto zatial neriesim, ale laka ma tak 3 tyzdne taka tour - Barbados, S.Lucia, Antigua, Martinik.....presuvat sa medzi ostrovami a vzdy niekde zostat tak 4 dni
@tenerifka to asi jedine karibska plavba, okruh cez male Antily, ja sa bojim lodi trochu, na velkej vraj mi nebude zle no mne aj na trajektoch je nejako divne, nie od kyvania lode ale taky blby pocit ked vidim len tu vodu.. no karibik vidiet asi musi myt omnoho lepsie ako severne more 😨
inak manzel sa darceku velmi potesil no ani sa necudujem
ahojte,
ja len moje male odporucanie, ja som v dominike este nebola, boli sme na kube... teraz sa nam podarilo vybehnut na isla colon pri paname - cize viac na juhozapad od dominiky... uplny raj - ziadny turisti, tropicka dzungla, nenormalne plaze a jedlo hotova rozpravka - tak fantasticke ryby som este v zivote nejedla...
@monika15 boli sme na bocas del toro - http://www.islandplantationbocas.com/
@tenerifka my sme boli bez deti - toto konkretne je aduld only... ale zase na tom ostrove je male mestecko pre pubertakov ako stvorene - clny, surfy, diskoteky, motokary - veeeela mladych ludi z celeho sveta... je to suostrovie - da sa behat z jedneho ostrova na druhy
my inak sme si na kube vzali auto a sami precestovali ostrov...boli sme tam 3 tyzdne a mali co robit😉
@dai My sme zatial vzdy v stadiu ist do nejakeho pekneho hotela-zlozit sa na jednom mieste(pripadne skombinovat 2 hotely na roznych miestach), a ak sa nam zachce, urobit nejaky poldñovy vylet a ak nie, valat sa na plazi a kupat sa v teplom mori....je ine ist dvaja sami a je ine tahat so sebou este dve pubertalne baby😎,aj s jednym dietatom do 11-12 rokov sa da,ale ak su vacsie, tak len frflu
@tenerifka asi hej... my s detmi sme doteraz cestovali tiez len do rezortov - minuly rok sme zacali hlavne europske mesta prechadzat - mame londyn, prahu, nemecko, rakusko predjene, teraz planujeme Rim alebo Pariz - deti maju 9 a 5 a celkom sa im to paci... tak pomaly rozmyslame ze s nimi zacneme aj take aktivnejsie nie uplne rezortove dovolenky...
Ahojtee, je tu niekto kto bol na DR bez cestovky? S manzelom ideme 1.2.-12.2., ubytko mame cez airbnb... Ma niekto taketo skusenosti?
Jej super dakujem! Ideme do Punta Cana, vy byvate kde? 🙂 dost som si uz o DR precitala, ale hlavne som teda zvedava na to aky tam je normalny zivot - mimo rezortov... Chceli by sme tam normalne fungovat vies, nakupovat si jedlo, byt na plazi, vecer sa ist niekam najest, na drink... Spoliehame sa ze dievcina (domaca) u ktorej budeme cez to airbnb byvat nam poradi, ale urcite chcem byt co najlepsie pripravena este kym tam prideme :P
aha , ale my sme na severe, DR akokeby bolo pre turistov znama len skrz bavaro coast,
nemam tam skusenosti mimo rezortov, bol som tam viac krat prave v tych rezortoch a cela ta lokalita je dost ovplyvnena tymi rezortami, co mam info od jednej baby co tam zije ktora to vedela porovnat z severom
uz len vstupom na plaz mimo hotely treba dost riesit, cize jedine co k tomu viem povedat z mojho pohladu, ze ak si chcela okusit zivot mimo rezortov tak asi bolo treba ist od nich trochu dalej...
Nevyberala som nejak specialne, do Punta cana boli lacne letenky tak ideme tam 🙂 no nic, uvidime co nas tam caka. Velmi sa tesim, verim, ze nam dobre pomoze miestna slecna s tym co a ako. Sem pisem len preto, ze ak tam boli nejaki nasi krajania takto mimo rezorotov, tak by ma zaujimalo ake maju zazitky.. Ale dik za info 🙂

@operaphantom Poraďte hotel, ale aj pre deti. Ako dlho trval let? Bol priamy?