icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

yanni
31. máj 2017

@kakatulik ono to je ako so vsetkym a vsade. My sme uz boli aj koncom maja a neprsalo ani raz. Raz bolo trosku zatiahnute ale to bolo fajn.
Teraz letime koncom juna a zatial to tiez vyzera na sucho. 5-10% predpoklad dazda nie je nic. To mas vsade, kde je zelen, voda a vyssia vlhkost vzduchu.
My zijeme v pusti a aj tu pri momentalnej 43 stupnovej teplote je predpoklad dazda 5 % pri vlhkosti 7%, zväcsa este menej. A po dazdi ani chyru ani slychu😲

liza68
31. máj 2017

@kakatulik Veď to raz príde😎 ja už mám to šťastie, že už som absolvovala aj Seychelly, aj Mauricius, aj DR a ešte aj Maledivy!

majka11051990
31. máj 2017

Nebol niekto v Dominikánskej v auguste? Ale ste mali počasie? Chceli by sme s manželom ísť ale nemôžme iný mesiac kvôli práci :/

tenerifka
31. máj 2017

Baby, kaslite na pocasie, to sa neda vobec predpovedat. Nam na dovolenkach prsi aj v obdobi sucha. Teraz letime do DR koncom juna a dufam, ze pocko vyjde aspoñ zpolovice
K tym letenkam-my sme leteli pred 2-ma rokmi s Air France na Mauricius, bolo to cez zimne prazdniny a letenka 1000 eur, to bolo tak 6 mesiacov pred odletom, a potom sa tie ceny este zvysovali, je to najvyssia sezona. Inak nic porovnatelne s Qatar airways, nepohodlne lietadla a personal .....no taki suchari, aj ked zasa nie ze by boli neprijemni, ale proste chyba im iskra

kakatulik
31. máj 2017

@liza68 co vyhravaaa?

liza68
31. máj 2017

@kakatulik U mňa Seychelly! Ale to nevravím, že ostatne neboli pekné a dobré!

kakatulik
31. máj 2017

@yanni dakujem pekne...vies len ked si takyto cestovatelsky zaciatocnik ako ja pozera tie predpovede,tak sa zlakne,lebo nevie,ze co a ako. Nam terz v DR v Samane prsalo dva krat,z toho raz asi 15 min a druhy krat v noci. Je pravda,ze bolo asi polovicu casu zatiahnite,co som ale skor privitala. Inak by to bol asi dost riadny upek.....🙂

kakatulik
31. máj 2017

@liza68 neboli?☹

liza68
31. máj 2017

@kakatulik Boli pekne

yanni
31. máj 2017

@kakatulik neboj, to mas aj tak jedno. Predpoved je ako loteria, mas to tak 50 na 50. Bud alebo. A kazdy rok sa to meni. V dnesnej dobe uz nemas nic iste.
A vysoke teploty nie su problem, telo si rychlo zvykne. Problem je skor vysoka vlhkost vzduchu. My tu mame v lete 50tky ale vlhkost takmer nulova. Pecie, citis to ako ohej ale nie ako v saune. Nepotis sa ani pri väcsej namahe.
Ja sa skor spotim pri behu na beziacom pase v klimatizovanom fitku ako vonku pri 40tich stupnoch. Ono ludsky organizmus je zazracny. Zdravy jedinec sa musi len psychicky nastavit na tu spravnu "nötu" a telo sa uz prisposobi😉

kakatulik
31. máj 2017

@yanni kde to vlastne zijes?

yanni
31. máj 2017

@kakatulik v Saudskej Arabii😨😂

kakatulik
31. máj 2017

@yanni ahaaaa😲...ty by si mala tuzit po dovolenke na severnom pole nie?

yanni
31. máj 2017

@kakatulik nööööö. mna zima uz nejak nelaka (aj ked, vsetci poctivo lyzujeme haha)Povodne je nas domov v Nemecku a ked sme boli teraz na Velku noc doma, tak nasa najmladsia (22 mesiacov), co zimu nepozna, vykrikovala len, ze je zimaaaaaa. Tak inak ona krici zima, aj ked troska zafuka. Vcera vecer na ihrisku, teplota tak 40 stupnov, trosku vetrik a ona vyjde z domu, krici zima a bezi spät do domu a vyjde s ciapkou😂

janka279
31. máj 2017

@majka11051990 Letenky na Seychelly v tomto obdobi vychadzaju od 700 eur. Ale to je nejaka srbska letecka spol. a let s 2 prestupmi. My sme vzali let s Emirates s 1 prestupom v Dubaji. Je prijemne mat 2 kratsie lety. Len cena ide cez 1000 eur.
Inak na koniec ideme cez cestovku, lebo ceny na vlastnu past nevychadzaju lepsie. Vzdy si to checkujeme aj tak, aj tak a vyberieme lepsiu alternativu.

janka279
31. máj 2017

@liza68 my sa na Seychelly vraciame po pol roku. 🙈 Taky dojem na mna urobili. Tato destinaciami mi sadla. Inak sa nezvyknem vracat na to iste miesto. Len keby neboli Seychelly take sialene drahe.

kakatulik
31. máj 2017

@yanni tak to potom byvate na spravnom mieste.🙂

kakatulik
31. máj 2017

@janka279 a cez ktoru cestovku ak to nie je tajomstvo?

janka279
31. máj 2017

@kakatulik kupovali sme v Tui a operator je Airtours.

kakatulik
31. máj 2017

@janka279 oki,dakujem.🙂

operaphantom
2. jún 2017

Bol som na oddych. dovolenke na Dominikanskej republike a teraz som sa vratil z Kuby a musim povedat, ze je to velmi vyrovnane. Nieco lepsie bolo na Kube, nieco na Dominanskej. 🙂
Moria a plaze velmi porovnatelne (karibik), nadherny biely karibsky piesok.
Kuba ma zaujimavejsiu historiu, taka Havana je uplna pecka a rozhodne ju treba vidiet, bez nej nemoze byt navsteva Kuby. Bohuzial v sluzbach tam bolo trochu citit socializmus, jedlo tiez nebolo take rozmanite.
Dominikanska zase mala super sluzby, ovela lepsie jedlo (najlepsie jedlo ake som na akej dovolenke jedol !!! ) Ludia sa tam viac snazili, na Kube to bol "easy" style.
Cigary a rumy porovnatelna kvalita (mam rad oboje), ceny podobne (na Kube som mal pocit, ze ma chce kazdy osklbat, na dominikanskej menej).
Ale obe krajiny su pecka co stoja za navstevu.
Mam pocit, ze keby Kuba nemala socializmus, tak by Dominikansku rozhodne predbehla, takto je to vyrovnane.

boris17
4. jún 2017

Ahojte, nemáte prosím niekto skúsenosť s hotelom Iberostar Hacienda Dominicus v Bayahíbe a s pobytom v septembri. Letíme tam 22.9. Ďakujem za každé info.

monika15
5. jún 2017

@operaphantom
Mozem sa spytat ze v ktoeych rezortoch si bol 🙂? Dakujem

operaphantom
5. jún 2017

@monika15 Dominikanska v Punta Cane, hotel Luxury Bahia principe. A na Kube, Varadero, Hotel: El patriarca.

kukurica77
7. jún 2017

Ahojte,buduci tyzden letime do DR a chcela by som sa informovat ake mate skusenosti s komarmi a ake repelenty vam pomohli.Je ich tam vela? Chcem sa chranit,kedze mam troska stres z virusu zika a kedze planujeme dieta,tak je to pre mna troska stresujuce.Pravdepodbne pocas dovolenky budeme musiet planovanie baby odlozit...

majkeel
7. jún 2017

Komare v Dominike boli v poho, ani si nepamatam ze by tam nejake boli. Asi zavisi od rocneho obdobia, ludia si kupuju sviecky proti komarom.
Na Kube su komare ine cafe, nikde som nezazil tolko komarov ako na Cayo Coco, tam maju asi exportnu liahen pre cely Karibik. 😉

kakatulik
7. jún 2017

@kukurica77 ahoj. My sme boli pred mesiacom a repelent sme pouzili iba raz pri vylete do narodneho parku. Nepostipalo nas vobec nic. Bol to beny repelent z DM. Snazenie o baby sme preto neodkladali.🙂

kukurica77
7. jún 2017

@majkeel
@kakatulik dakujem za info.Troska ste ma upokojili.Dufam,ze si budeme moct dovolenku naplno uzit😉

kukurica77
7. jún 2017

Este otazka z akou leteckou spolocnostou ste leteli? Tetaz som si pozrela,ze ideme cez eurowings a masla nelichotive info...kokos,dufam,ze tu cestu zvladnem.

kukurica77
7. jún 2017

*s aku leteckou( preklpep)