Dovolenka bez deti
Ahojte....som tu nova..potrebujem poradit ci nema niekto z Vas skúsenosti s dovolenkou bez dietata...ideme v marci na kubu a po vsetkych uvazeniach sme sa rizhodli nechat nasho syna 1,5.. U babky na 12 dni...je to pre mna dost tazke nedokazem sa ani tesit... A preto by som chcela vediet ci niektora nemate taku skúsenosť ci sa to neodradilo na dietatku nejako.... Dakujem
@bohovska29 nenechala by som na tak dlho dieta u babky. Ja by som to nevydrzala. Prvykrat som bola bez malej na lyzovacke, ked mala asi 5rokov na 4 noci a po veceroch mi bolo neskutocne smutno. Teraz ma uz osem a viem si v pohode predstavit ist bez nej na dovcu, ale tak malinke babo. No neviem. Ono vydrzi, ale zavisi od Teba 🙂
Dakujem za odpovede...problem je v tom, ze ja by som ho aj zobrala bez problemov...len moj partner nieje tak nadtaveny ako ja....co sa týka starostlivosti o dieta vobec mi nepomaha...ma pohodlny sposob zivota... Musí sa vyspat aby mohol fungovať...a neviem si predstaviť ako by sme fungovali v jednej izbe... On potrebuje svoj klud a priestor.... Vsetko by bolo na mna a toho sa desim...ziadna pomoc... Ani podpora....je to dost komplikovane.... Iba by sme sa hadali....on ho lubi...ale jeho filozofia je, ze on nosi domov peniaze a ja sa mam starat o domacnost a maleho... Asi tak...a sameho ho tam nechcem pustit lebo mu neverim a viem, ze kubanky su koketne a príležitosť robi zlodeja.....idem sa s toho zblaznit
nie je to vobec sebecke 🙂 chodte, uzite a hlavne si oddychnite.....spolocnych dovoleniek bude este veeeeeela....
@bohovska29 aha...takže to kvôli pánovmu pohodliu. Bežné kubánky sú úplne normálne ženy, zopár som ich stretla, to len na margo toho zovšeobecnenia. Na Kube je za posledné roky sexturizmus, ale to bolo donedávna pre angličanov aj Slovensko (možno ešte stále je) a napriek tomu nie sme všetkxy koketné, že? 😉 To tam ideš naozaj len preto, aby si nezaplatil prostitúku?
@bohovska29 ty aj tvoj partner by ste mali dospiet. tot jedina rada odomna. Lebo na zaciatku som si este aj myslela ze je o com, ale takto 🙂 tu nic nepomoze,,, ziadna rada 🙂
@bohovska29 ty sa tu ešte upíšeš.... máš oveľa väčší problém ako si myslíš 😒
@alaguema... Ano aj toho sa bojim....a nehambim sa to priznat....svojho priatela milujem a je normalne, ze jed niekoho lubis, ze sa bojis, ze ho stratis....
@bohovska29 no ale ten vzťah je nerovnocenný...láska je pekná,ale...predstav si len takú bežnú vec,že nedajbože pojdeš do nemocnice na pár dní,otecko je schopný tomu dieťaťu aspoň jedlo nachystať?..ale nebudem meniť tému,len sa zamysli,a ísť s niekym na dovču,len aby si kubanku neodchytil-to je na pováženie 😒 mm ak chce ísť niekam,kam ja nemusím,tak ide sám resp. s dcérou/ked bola väčšia/a nemám problém mu veriť....
@bohovska29 Pokial je to pre teba uz teraz tazke, tak si tu dovolenku pravdepodobne velmi neuzijes. Ja som od malej odisla prvykrat na noc, ked mala dva roky, aj to len preto, ze som musela ist na sluzobku. Po navrate to bolo tazke, v kuse bola na mna nalepena, lebo sa bala, ze zase odidem, pritom som ju na to pripravovala. Neviem si predstavit, ze by sme isli tak daleko bez nej, nepride mi to ako dobry napad. Ale tak ty vies. Kazdopadne nezabudnite na adaptaciu a nie take, ze cele dni je batola s mamkou a zrazu ho das na dva tyzdne k iekomu inemu. Nechat ju aspon 2x-3x prespat na cely vikend na babky, kedze uz ste sa takto rozhodli. Inak neda sa to este zmenit? Popremyslaj este o tom.
@bohovska29 obava stratit niekoho, kto ma eventuelne podvedie ?? tak na to netreba ist na Kubu... som za dovolenka bez deti ( ak je o nich na 100% postarane) ale nie robit "strazneho psa"... 😢
@charity Hmm. Skypovat a mat niekoho vedla seba, je asi taky rozdiel, ako ked si hladna a mozes sa dosyta najest alebo sa na jedlo len pozerat v reklame.
@alaguema... Ano aj toho sa bojim....a nehambim sa to priznat....svojho priatela milujem a je normalne, ze jed niekoho lubis, ze sa bojis, ze ho stratis....
@janinah
@janinah neviem... Nikdy s nim nebol sam...ani ho neprebalil ani mu nechystal veci ziadne ani jedlo....od narodenia robim vsetko sama..on si mysli, ze je to normalne lebo takyto model videl ako dieta u svojej mamy a otca.... A kedze jeho mama sa nikdy nestazovala berie to za normálne
@gala79 nejde len o to robit strazneho psa...samozrejme tyzim aj po romantike...uzit si jeden druheho....mame momentalne kriticky rok tak by nam to mozno prospelo...
@bohovska29
ja nemam tu moznost, aby som doverovla niekomu z rodiny a dala malu, ale ak by som ju mala, tak by som sla :D a snazila sa to s manzelom uzit co najviac, bo takych moznosti v zivote nie je vela....pre deti robime urcite vsetci maximum, ale aj my sme a nas vztah dolezity, ale hlavne, ak budes vediet, ze je o dietatko postarane 100%, tak chod!!!
@ywet72 Presne tak. Cim mensie, tym je to jednoduchsie.
@alaguema Zalezi od dietata, dcerka s nami cestovala lietadlom, lodou, vlakom zhruba od 6 mesiacov. Chce to poctivo vsetko naplanovat a mysliet vzdy dopredu, ale da sa to.
@bohovska29 jasne to beriem, cas len pre vas dvoch nie je zly napad, ale ako uz kocky psiali, ten problem bude u vas niekde inde.. a ked sa vratite spat, tak zasa vsetko v starych kolajoch ? ty domacnost a dieta, on zivitel.. ? ale to sme uz mimo temy, ktoru si zalozila, tak to nejdem rozvadzat.. ako som pisla, dovolenka bez deti ano ( ak je o nich dostatocne postarane doveryhodnou / dietatu blizkou osobou ) .,.
@bohovska29 To vazne? Nemenila by som s tebou, ani za nic. Drz sa!
@wieruska1 Hovoris mi z duse. Ach jaj!
No ako som čítala Ty s tým nie si v pohode, že dieťa neberies. To samozrejme mení situáciu. Kvôli pohodliu muža by som to určite nerobila. Myslela som, že si.chcete oddýchnuť, užiť.... Toto je iná situácia.
takže idete len "hasiť" nejaké rodinné problemy? tak v tom Ti ani Kuba nepomôže, ked si on bude chcieť zariadiť podla seba.. partnera teraz možno "nestratíš", ale dieťa pravdepodobne ano.. komu dáš prednosť?
No na zaciatku som fandila tomu aby ste si uzili dovolenku bez dietata, ale ako tak dalej citam, tak sa to u mna meni opacnym smerom. Inak ja som uz x krat bola odcestovana bez malej, 1krat ked nemala ani rok, bola u babky, a bola velmi spokojna, nie je na mna tak naviazana, nechcela som to.
Ale spat k vam a vasej dovolenke, partner je az priliz pohodlny, navrhujem aby si sa ty zbalila a odcestovala a jeho nechala s dietatom. By som ho hned vyskolila ...
@bohovska29 to ti chlap co nevie nakrmit svoje decko stoji za to, aby si ho opustila na dva tyzdne a cez pol sveta????????
To si vazne tak naivna, ze si myslis, ze ta nepodvedie hocikedy a hocikde ak bude chciet???????
Boze svata prostoto 😡 dievca nestastne. Ser na Kubu 😔
@bohovska29 a tebe sa to zdá normálne? že ani raz neprebalil vlastného syna? to aký oni dvaja budú mať vzťah? aj u nás som robila väčšinu roboty s deckom ja,mm má náročnú prácu,ale isté činosti napr. večerná rozprávka a uspávanie bola záležitosť otec-dieťa,a to preto,aby sa medzi nimi utváral vzťah...a k moru v lete tiež pojdete bez dieťaťa?vieš aký je to zaberák more a malé dieťa? ALE rodičia sa tam striedajú,raz jeden je s deckom vo vode a druhý si číta od slnečníkom,raz druhý,nie,že otec 100% oddych amama sa nezastaví 😒 rob s tým niečo a čím skôr
.. láska nie je večná..druhá fáza partnerstva je hlboké priateľstvo, tolerancia a vzájomná pomoc. ..niekto u Vás bude ťahať za kratší koniec. Ak tam nejaký bude.. Som realista, ružové okuliare sú už dávno tatam.. každý si je strojcom vlastneho šťastia a tiež..si ten svoj hrniec najlepšie pozná. Niekedy je to ,,naprt" aj v tom najharmonickejšom vzťahu. Želám všetko dobré 🙂
@bohovska29 tak toto nechapem. Radsej nechas doma 1,5r. dieta a ides robit stihacku chlapovi?
@janinah To je taka skoda, pre otca ale hlavne pre dieta. Ved ked su deticky male, tak hlavne pri krmeni, prebalovani, kupani a aktivitach sa vytvara ten prvotny vztah rodic-dieta.
Ja som v principe velmi tolerantny partner a rodic, ale toto by som nezniesla, urcite.
@trdelnik234 mne sa zdá,že ani autorka nie je z klasickej rodiny /za čo ona nemôže/,lebo inak by si nezvolila takého "otecka" pre svoje dieťa..chlapík dal spermie a nestará sa,úbohé..a ona stým nechce/nevie nič robiť.....a pritom šikovná žena by čo to robiť mohla 😉
@trdelnik234 To bolo k zakladatelke, aby to nebolo nespravne pochopene.Smutne.

uz som to tu citala viac krat - ze treba si uzit aj vo dvojici aby bolo aj to manzelstvo silnejsie a suhlasim
ked mate sancu vypadnut a o dieta bude dobre postrane nebala by som sa
robime pre deti prve a posledne, ale manzelsky vztah a taktiez oddych rodicov je podcenovany
ja mam skoro 2r syna a s mojou mamou by som ho kludne nechala ak by bola moznost.